Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung

Bagi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat, ibu mengandung perlu mengambil makanan yang mengandungi semua nutrien yang diperlukan.  Disamping mendapatkan rehat yang mencukupi bagi memastikan tahap kesihatan ibu dan bayi dalam keadaan yang baik. Jom saya kongsikan apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung:
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
 
Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung
1. Protein – Meningkatkan tahap kepekaan & tenaga anda. Protein membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, ia juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. Baca testimoni ibu mengandung yang mengamalkan ESP di sini. Pengambilan protein yang mencukupi adalah penting terutama sekali diawal kehamilan anda bagi mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan. Makanan yang mengandungi protein termasuklah ikan, ayam, daging dan telur. Kekacang, susu, keju dan tofu. Anda juga boleh mengambil ESP Shaklee sebagai supplement disepanjang tempoh kehamilan anda.
2 .Karbohidrat – Ia merupakan anti stres dan memberi ketenangan. Karbohidrat merangsang pelepasan insulin ke dalam aliran darah. Ia akan mengeluarkan asid amino dari dalam darah  yang akan diserap ke dalam serotonin. Kerana itulah ramai yang berdiet akan mengalami depresi selama lebih kurang dua minggu kerana tahap pengambilan karbohidrat yang terlalu rendah. Selain itu karbohidrat juga memberikan anda tenaga.  Makanan yang mengandungi karbohidrat termasuklah roti, gandum, nasi, emping dan buah-buahan. 
3. Asid Folik – Mencegah dipresi. Kekurangan asid folik boleh mengakibatkan paras serotonin di dalam otak menurun. 200 mikrogram mencukupi untuk mengatasi dipresi dan jumlah ini boleh didapati dari sayur bayam atau meminum segelas jus oren. Anda juga boleh mengambil B Complex Shaklee semasa hamil kerana B complex kaya dengan acid folic & ia adalah vitamin yang memberikan anda mood gembira. 
4. Selenium – Mencegah dari cepat marah. Kemurungan, keradangan, degil dan susah hati berlaku kerana kekurangan selenium. Selenium boleh diperolehi dari kekacang, sandwich tuna dan biji bunga matahari.
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
5. Kalsium – Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. Sumber kalsium adalah susu, keju, dan produk dairy yang lain. Anda boleh mengamalkan Ostematrix ShakleeVitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Ia memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium.
7. Minyak ikan – DHA dan EPA dari minyak ikan  penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
 
Khasiat kepada ibu:
– Mengurangkan risiko pre-eclampsia
– mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
– mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
– mengurangkan risiko kanser payudara
 
Khasiat kepada bayi:
– Tinggi iq
– Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
– Bayi yang mudah tidur
 
Anda boleh mengamalkan OmegaGuard Shaklee yang dibuat dari minyak ikan Omega 3 yang kaya dengan DHA & EPA.
8. Set Ibu Mengandung Shaklee- Set Ibu Mengandung Shaklee mengandungi semua nutrien yang saya senaraikan di atas. Pengambilan set ini setiap hari akan memastikan tubuh badan anda mendapat semua nutrien yang diperlukan sepanjang tempoh kehamilan dan memberi anda tenaga semasa bersalin.
 
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,
Sekarang anda dah tahu apakah nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung. Set Ibu Mengandung Shaklee adalah set yang wajib anda ambil sepanjang tempoh kehamilan. Nak order set ini? Hubungi saya sekarang.
nutrien ibu hamil, nutrien ibu hamil trimester pertama, nutrien ibu mengandung,  nutrien ibu hamil muda, nutrisi ibu mengandung, nutrisi ibu hamil, nutrisi ibu hamil trimester pertama, nutrisi ibu hamil muda, keperluan nutrisi ibu mengandung, gizi ibu mengandung, nutrisi makana ibu mengandung, nutrisi untuk ibu mengandung, nutrisi ibu hamil timester kedua, nutrisi ibu hamil 7 bulan, nutrisi ibu kali bulan pertama, nutrisi ibu mengandung trimester ketiga,  pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan ibu mengandung, makanan ibu mengandung 3 bulan, pemakanan ibu mengandung 3 bulan,  diet ibu mengandung, diet ibu mengandung yahudi, diet ibu mengandung kencing manis, diet ibu mengandung diabetis,

Tips Untuk Cepat Mengandung

Ramai yang bertanyakan tips untuk cepat mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya nak share kaedah  & tips yang boleh anda amalkan supaya anda mempunyai peluang yang tinggi untuk hamil. Anda semua boleh lah cuba tips untuk cepat mengandung berikut:
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
TIPS UNTUK CEPAT MENGANDUNG
1. Fahami bagaimana kehamilan terjadi. 

Jika haid anda teratur, setiap hari ke14  telur akan dikeluarkan oleh ovari dan sekiranya pada waktu tersebut anda bersama, sperma dari faraj akan berenang kedalam rahim dan akan berjumpa dengan telur yang menanti di salur peranakan (salur fallopian). Persenyawaan akan terjadi dan selepas itu, telur yang bersenyawa akan mengalami implantasi maka berlakulah kehamilan. 

2. Jumpa doktor anda. 

Pastikan anda suami isteri bebas dari sebarang masalah dengan berjumpa dengan doktor. Masalah cyst, endometriosis atau fibroid adalah antara penyebab yang kerap dikaitkan dengan sukar hamil. Malangnya wanita sering mengalaminya tanpa sebarang tanda dan gejala.  Sekiranya diagnosa dapat dibuat diperingkat awal, rawatan yang berkesan mungkin akan dapat diberikan dan mengelak dari masalah sukar hamil. Sekiranya haid anda teratur dan sudah mencuba selama 1 tahun untuk hamil, anda mungkin boleh mengambil kira ujian analisa sperma dan HSG ( hysteros-salphingography) untuk memastikan salur fallopiana anda tidak tersumbat.

 3. Dapatkan berat badan yang ideal. 

Sekiranya anda mempunyai berat badan yang terlalu besar atau terlalu kurus, ia mungkin boleh memberikan masalah kepada kesuburan anda. Kawal berat BMI dan berat badan anda. Sekiranya anda mempunyai berat badan yang berlebihan, anda boleh mencuba set kurus Shaklee. Jika anda kekurangan berat badan, anda boleh mencuba Mealshakes Shaklee.

 4. Ketahui waktu subur anda. 

Hari subur anda cuma 4-5 hari dalam sebulan sebulan. Sekiranya anda dapat menganggar hari tersebut dengan tepat, anda boleh meninggikan peluang untuk hamil. Hari subur boleh dikiranya dengan tepat sekiranya haid anda teratur. Catatkan BBT ( Suhu badan asas) anda dan cuba perhatikan tanda-tanda ovulasi  seperti lendir serviks yang lebih licin dan senak perut ditengah bulan. Anda boleh membeli kit ovulasi di farmasi sekiranya mahu meramal masa ovulasi dengan lebih tepat.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

 5. Hubungan seks yang lebih kerap. 

Melakukan seks dengan lebih kerap adalah penting untuk memastikan anda hamil dengan cepat. Seks 3-4 kali seminggu adalah disarankan dan pada hari-hari subur, bersamalah setiap hari. Sesetengah posisi seks boleh membuatkan anda lebih senang hamil.

 6. Tingkatkan kesuburan suami. 

Pastikan kesihatan reproduksi suami pada tahap optimal dengan mengamalkan cara hidup sihat seperti makanan seimbang dan berat badan optimal, bersenam, tidak merokok dan menjauhi alkohol. Sekiranya terdapat sebarang isu semasa seks seperti ejakulasi pra-matang, sila berbincang dengan doktor kerana ia juga boleh menjadi punca kenapa anda sukar hamil.

 7. Mengambil multivitamin.

Adalah disarankan kepada semua wanita yang merancang untuk hamil untuk mengambil vitamin harian termasuk asid folik untuk mengurangkan risiko janin cacat. Suami pula disarankan untuk mengambil supplemen zinc untuk meningkatkan pengeluaran sperma. Set kesuburan Shaklee memberikan anda kesemua vitamin yang diperlukan oleh badan supaya suami & isteri berada dalam keadaan yang bersedia untuk hamil.

 8. Bersenam secara rutin . 

Bersenam adalah cara untuk anda sihat secara keseluruhan dan lebih bersedia untuk menghadapi tekanan semasa hamil dan semasa bersalin.

 9. Mengambil makanan yang seimbang. 

Menjaga pengambilan makanan amat penting terutama apabila anda mengalami masalah ovulasi. Masalah ovulasi  berkait rapat dengan PCOS, iaitu salah satu sebab mengapa wanita sukar hamil. PCOS pula dikaitkan dengan masalah kebal terhadap insulin dimana ia akan menambahkan lagi masalah ovulasi anda.Sekiranya anda menjaga diet, anda dapat menteraturkan haid dan berovulasi secara semulajadi.

10. Elakkan stress

Tidak dinafikan kehidupan pada hari ini penuh dengan stress. Tak ada anak pun boleh menyebabkan stress. Ketahuilah bahawa stress  dikaitkan dengan masalah ketidaksuburan. Anda boleh lakukan aktiviti-aktivit kegemaran anda bagi mengurangkan stress.

 11. Jahuhi dadah, merokok dan minuman keras. 

Merokok, penyalahgunaan dadah dan meminum minuman keras bukan sahaja memberi kesan negatif kepada kesuburan malahan meningkatkan risiko keguguran dan komplikasi kehamilan. Pastikan segala ubatan adalah selamat dimakan dan kurangkan pengambilan kopi dalam diet seharian.

Anda boleh amalkan 11 tips untuk cepat mengandung yang saya kongsikan di atas. Pengambilan Set Kesuburan Shaklee juga meningkatkan peluang anda untuk hamil. Hubungi saya sekarang untuk mendapatkannya.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

Fungsi Vitamin Dalam Set Kesuburan Shaklee

Pasangan yang berkahwin semestinya inginkan cahayamata sebagai penyeri rumah tangga. Ada yang dimurahkan rezeki, dengan mudah dapat mengandung. Namun ada juga yang diuji. Dah lama mendirikan rumah tangga tapi belum hamil. Dah bermacam usaha dilakukan baik secara moden atau tradisional, namun belum juga berjaya. Tahikah anda, dah ramai yang berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee. Jom saya terangkan fungsi vitamin dalam Set Kesuburan Shaklee.  
tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,
 
Fungsi vitamin dalam set kesuburan Shaklee:
Vitalea
Ia merupakan multivitamin & multimineral yang membekalkan kesemua mineral yang diperlukan oleh tubuh. Tubuh kita tidak mendapat nutrien yang mencukupi dari diet seharian kita, jadi pengambilan vitalea dapat mengisi kekurangan nutrien yang dihadapi oleh tubuh. Apabila tubuh mempunyai nutrien yang mencukupi, ia akan berfungsi dengan lebih baik & bersedia untuk hamil. Ia perlu diambil oleh suami & isteri bagi memastikan badan sihat. Vitalea memastikan sel badan anda, terutamanya sel benih mempunyai nutrien secukupnya supaya janin anda terbentuk daripada sel yang sihat.
 
B Complex 
Wanita yang merancang untuk hamil sangat memerlukan B Complex kerana ia mengandungi Asid Folik yang penting dalam pertumbuhan bayi diperingkat awal kehamilan, terutama sekali bagi mengelakkan masalah spina bifida. Untuk suami, B Complex akan memastikan sperma yang dihasilkan adalah berkualiti.  Semasa saya merancang untuk hamil, saya  terus makan B Complex walau pun belum hamil bagi memastikan badan saya kaya dengan Asid Folik.
 
Vitamin E
Berfungsi menyuburkan organ reproduksi. Untuk suami, ia berfungsi untuk meningkatkan kelelakian, memekatkan air mani & menghasilkan sperma berkualiti yang sihat, aktif & gagah. Untuk isteri, ia menghasilkan ovum yang berkualiti & bersedia untuk persenyawaan.
 
Alfalfa
Alfalfa mengatasi masalah senggugut, keputihan, hadi tidak teratur, gejala PMS,  berfungsi seperti kacip fatimah & sememangnya vitamin wajib bagi setiap wanita. Pendek kata, alfalfa membantu supaya organ intim anda sentiasa “cantik” untuk suami. Anda boleh klik di sini untuk mengetahui kebaikan alfalfa Shaklee.
 
GLA ( Untuk isteri)
GLA berfungsi untuk menghasilkan cecair kesuburan  yang memberi ruang kepada sperma untuk hidup di dalam tiub falapio selama 5 hari. Ia membantu sistem peranakan kita supaya bersedia untuk proses persenyawaan & proses implantasi telur yang telah disenyawakan.Ia juga menstabilkan hormon kewanitaan kita supaya badan menghasilkan telur berkualiti setiap bulan & membetulkan kitaran haid supaya  teratur.
 
Zinc Complex 
Untuk suami: Zinc berfungsi untuk menghasilkan sperma yang sihat & berkualiti supaya dapat hidup lebih lama di dalam uterus isteri.  Ia juga bagi menghasilkan sperma yang kuat & mampu berenang dengan laju dalam proses mencari ovum isteri.

Untuk isteri: Zinc berfungsi melindungi sperma supaya dapat hidup dengan lebih lama di dalam rahim & membunuh bakteria didalam vagina.

tips untuk cepat hamil, 11 tips untuk mengandung cepat, tips nak cepat mengandung, tips agar cepat mengandung, tips ingin cepat mengandung, tips cara cepat mengandung, tips makanan untuk cepat hamil, tips seks untuk cepat hamil, tips sehat untuk cepat hamil, tips cepat mengandung, tips cepat hamil, tips cepat mengandung, tips berhubungan agar cepat hamil, tips cepat hamil setealh haid, tips agar istri cepat hamil, makanan sehat agar cepat hamil, cara cepat hamil, petua cepat hamil, tips cepat mengatasi terlambat datang bulan,  cara cepat hamil, bagaimana untuk mengandung,  cara cepat hamil setelah haid, petua cepat hamil, petua cepat hamil selepas keguguran, makanan untuk cepat hamil, cara agar cepat hamil, cara jitu agar cepat hamil, tips cepat hamil, cara cepat mengandung, tips untuk cepat mengandung,

Ok, sekarang anda dah tahu fungsi vitamin dalam set kesuburan Shaklee. Anda juga boleh baca testimoni pelanggan saya yang berjaya mengandung dengan set Kesuburan Shaklee yang saya kongsikan di sini. Pasti anda teruja nak mencuba kan? Dengan setiap pembelian set ini, anda akan mendapat percuma:

1. Aturan makan vitamin yang betul supaya anda mendapat khasiat setiap vitamin tersebut secara optimum.

2. Free consultation.

3. Kiraan waktu subur.

4. Keahlian secret group di mana banyk hot tips yang saya kongsi di situ.

Berminat untuk mendapatkan set kesuburan shaklee? Hubungi saya sekarang.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi

Kali ni saya nak share tips merahkan bibir secara semulajadi. Siapa yang kenal saya mesti tahu yang saya bukan jenis pakai makeup. Lipstick pun takde. Ini adalah tips merahkan bibir secara semulajadi yang saya amalkan sejak dulu lagi. Memang berkesan.
merahkan bibir hitam, merahkan bibir dengan madu,  merahkan bibir, merahkan bibir semulajadi,  merahkan bibir dengan cepat, merahkan bibir yang hitam,  merahkan bibir alami, merahkan bibir dengan kunyit,  tips merahkan bibir, tips merahkan bibir yang hitam,  tips memerahkan bibir permanen,  tips memrahkan bibir dengan madu,  petua merahkan bibir, petua merahkan bibir semula jadi,  petua merahkan bibir yang hitam, petua merahkan bibir dengan cepat,  petua memerahkan bibir yang gelap, petua merahkan bibir dengan halia,
Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi
Kebetulan suami pun jenis tak suka tengok perempuan mekap tebal, so memang lega sangat. Kalau diikutkan, ada macam-macam tips kecantikan untuk merahkan bibir. Try lah google sendiri, macam-macam petua kecantikan yang akan keluar. Tapi kat sini saya nak bagi 3 tips yang sememangnya saya dah cuba & terbukti berkesan.
1. Madu lebah asli. 
Ambil dua titis madu lebah asli kemudian sapukan keseluruh bibir setiap malam sebelum tidur. Amalkan setiap hari. Saya gunakan lebah asli yang dibeli kat Cameron Highland.
2. Susu Ibu
Ya susu ibu! susu ibu boleh mengekalkan kemerahan bibir.Caranya sapukan susu pada bibir setiap hari dan biarkan ia kering dengan sendirinya. Insya Allah bibir akan kelihatan lembut dan kemerah-merahan. Saya gunakan susu sendiri ♥
3. Halia segar
Tips merahkan bibir secara semulajadi yang seterusnya ialah dengan menggunakan halia segar. Bersihkan sepotong halia segar, kupas kulitnya kemudian tumbuk hingga lumat dan perah airnya. Gosokkan hampas halia tersebut pada bibir untuk menghasilkan bibir lebih menawan dan kemerah-merahan. Yang ni agak pijar & pedas sikit. Tapi hasilnya memang memberangsangkan.
Disamping itu, pengambilan buah-buahan & vitamin semulajadi juga boleh memerahkan bibir. Contohnya Collagen, Vitamin C, B Complex & Vitamin E. Set Cantik Shaklee adalah vitamin yang saya amalkan untuk kecantikan. Anda bolehlah amalkan tips merahkan bibir secara semulajadi yang saya kongsikan tadi. Mudah aje kan?
merahkan bibir hitam, merahkan bibir dengan madu,  merahkan bibir, merahkan bibir semulajadi,  merahkan bibir dengan cepat, merahkan bibir yang hitam,  merahkan bibir alami, merahkan bibir dengan kunyit,  tips merahkan bibir, tips merahkan bibir yang hitam,  tips memerahkan bibir permanen,  tips memrahkan bibir dengan madu,  petua merahkan bibir, petua merahkan bibir semula jadi,  petua merahkan bibir yang hitam, petua merahkan bibir dengan cepat,  petua memerahkan bibir yang gelap, petua merahkan bibir dengan halia,
 

Family Wellness Set Shaklee Untuk Kesihatan Seisi Keluarga

Program Kesejahteraan Keluarga @ Family Wellness Set ini merupakan set yang wajib ada disetiap rumah kerana ianya berfungsi untuk membantu meningkatkan kesihatan anda sekeluarga secara menyeluruh. Ia memberikan tenaga berterusan dan meningkatkan imuniti anda sekeluarga dengan menjaga kesihatan tubuh badan & organ-organ dalaman. Setiap keluarga perlu mengamalkan family wellness set Shaklee untuk kesihatan seisi keluarga.
family wellness set, family wellness shaklee, shaklee family wellness programme, shaklee harga ahli, shaklee murah, shaklee murah ampang, shaklee ampang, shaklee wangsamaju,
Family Wellness Set Shaklee Untuk Kesihatan Seisi Keluarga
Set ini terdiri daripada:
ESP
~ESP merupakan sumber protein biologi lengkap  yang berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi.
~ Ia rendah lemak, bebas kolestrol dan kaya dengan asid amino penting. 
~ Ia memberi tenaga
~ membantu melancarkan penghasilan SUSU IBU
~ penting untuk kelenjar dan tumbesaran
~ mencantikkan kulit si ibu 
~ membantu kawal paras kolestrol 
~ memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama.  
~Sangat bagus untuk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.  Soya Shaklee adalah non GMO soy.  Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol.  Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah.  Kualitinya sangat tinggi.

 

family wellness set, family wellness shaklee, shaklee family wellness programme, shaklee harga ahli, shaklee murah, shaklee murah ampang, shaklee ampang, shaklee wangsamaju,

 

 Vita-Lea Iron Formula 
Makanan tambahan yang seimbang dan paling komprehensif dan diformulasikan khusus dengan 28 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.
 
Sustained Release Vita-C 
Mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.
 
 B-Complex 
Mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh anda bagi menggantikan nutrisi Vitamin B yang hilang.  Vitamin B penting untuk keseluruhan fungsi tubuh yang baik sama ada daripada segi kesihatan jantung, sintesis DNA, menguruskan tekanan apatah lagi dalam membina tenaga metabolisma.
Set ini boleh diambil oleh semua individu kecuali kanak-kanak dibawah 12 tahun. Berminat untuk mendapatlan Family Wellness Set Shaklee untuk kesihatan seisi keluarga? Sila hubungi saya sekarang.

family wellness set, family wellness shaklee, shaklee family wellness programme, shaklee harga ahli, shaklee murah, shaklee murah ampang, shaklee ampang, shaklee wangsamaju,

Set Berpantang Moden Terbaik Dengan Set Berpantang Shaklee

Ada bermacam-macam jenama set berpantang di pasaran. Rambang mata nak pilih, kan? Kebanyakan set bersalin mengandungi herba. Kalau baby jaundice atau demam kuning, doktor tak benarkan ibu makan herba. Dengan set bersalin Shaklee, anda tak perlu risau kerana ianya bebas herba & dijamin selamat untuk ibu & bayi. Tempoh berpantang anda akan menjadi sangat mudah kalau anda mengambil set berpantang moden terbaik dengan set berpantang Shaklee.

set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

Set berpantang moden terbaik dengan set berpantang Shaklee

Set ini mengandungi 4 jenis vitamin iaitu:

VITALEA 

Mengandungi 28 jenis vitamin termasuk Vitamin A,B, C,D, E, kalsium, zinc, iron, dan sebagainya. Juga dikenali sebagai multivitamin. Vitalea berfungsi untuk memberi kesihatan kepada ibu yang baru bersalin & sekali gus bayi yang menyusu ibu juga akan mendapat khasiatnya.

B-COMPLEX 

Ia memberikan anda mood gembira. Sangat penting bagi mengelakkan angin meroyan semasa berpantang. B Complex mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B yang diperlukan oleh badan bagi menggantikan vitamin B yang hilang semasa proses mengandung & kehamilan. Vitamin B adalah penting bagi menjaga kesihatan jantung, sintesis DNA, memberi tenaga, & mengurangkan stres bagi ibu yang sedang berpantang. Lazimnya, ibu berpantang kekurangan tidur kerana jadual tidur bayi yang tidak menentu di samping bayi yang kerap menangis. Tambahan pula tubuh badan masih dalam proses untuk recover selepas 10 bulan mengandung & melalui proses kelahiran yang memenatkan. Oleh itu, B-Complex adalah satu kemestian bagi ibu dalam pantang.

Vitamin C

Ia merupakan Anti oksida, menguatkan sel, menjaga kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot, dan salur darah ibu yang baru melahirkan.

ZINC COMPLEX 

Ia mnyembuhkan luka bersalin dengan cepat & mengatasi masalah rambut gugur selepas bersalin. Zink merupakan mineral yang sangat penting bagi tubuh badan manusia, terutamanya ibu yang baru bersalin & menyusukan bayi. Ia merangsang tindakan 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi biokimia dalam badan kita yang mana mempercepatkan proses penyembuhan luka bagi yang bersalin secara normal atau pembedahan, mengurangkan masalah keguguran rambut, dan yang paling penting meningkatkan metabolisma. Boleh cepat kurus!!

Keempat-empat vitamin di atas adalah set asas bagi ibu yang baru lepas bersalin. Bagi ibu yang inginkan kesihatan optima & ada bajet yang lebih, anda boleh tambah vitamin  dibawah untuk mendapat set berpantang lengkap:

1) ESP

Memberikan tenaga & membantu membanyakkan susu. Anda boleh mmebaca kebaikan ESP yang lain di sini.

set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

 2) Ostematrix

Kaya dengan kalsium. Ia membantu anda mengatasi masalah sembelit dan membekalkan anda kalsium yang mencukupi. Ibu yang menyusukan bayi memerlukan kalsium yang secukupnya supaya gigi tak bergoyang & takde rasa sakit-sakit badan.

 
set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

3) Alfalfa
Ia memang sangat penting untuk ibu yang nak bahagian intim kembali seperti anak dara. Ia juga bertindak sebagai milk booster. Banyak sangat khasiat Alfalfa. Anda boleh membaca kelebihan Alfalfa di sini.

Berminat nak dapatkan set berpantang moden terbaik dengan Set Berpantang Shaklee? Hubungi saya sekarang.

set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee harga ahli, set berpantang shaklee ampang, set berpantang shaklee bajet, set berpantang shaklee trial, set berpantang shaklee trial set, set berpantang, set berpantang shaklee, set berpantang terbaik, set berpantang shaklee trial pack, cara pengambilan set berpantang shaklee, set penyusuan shaklee, ostematrix shaklee, esp, b complex, vitalea, vitamin c shaklee, zinc complex, alfalfa, set berpantang shaklee murah, set berpantang shaklee harga, set berpantang shaklee rm, set berpantang terbaik 2013, set berpantang yang terbaik, set bersalin, set bersalin shaklee, set bersalin terbaik, set bersalin shaklee murah, set bersalin shaklee trial pack, set bersalin shaklee harga,

Set Cantik Shaklee Untuk Cantik Secara Semulajadi

Semua orang nak cantik. Kita sanggup lakukan apa sahaja & berbelanja ratusan ringgit untuk cantik. Tapi adakah kita cantik secara sihat & semulajadi? Adakah kita yakin bahawa tidak akan ada kesan sampingan di kemudian hari? Jika anda seorang wanita yang mementingkan kecantikan, apa kata amalkan Set Cantik Shaklee untuk cantik secara semulajadi. Anda akan cantik berseri dari dalam, tanpa kesan sampingan.

set cantik shaklee, kulit cantik dengan shaklee, tips kecantikan, tips kecantikan kulit, tips kecantikan semulajadi, tips cantik, tips cantik & sihat, tips cantik luar dalam, set kulit cantik shaklee, cantik secara semulajadi, cantik secara tradisional, cantik secara alami, cantik secara islami, petua kulit cantik, petua kulit gebu, petua kulit kering, petua kulit licin, petua kulit cantik & gebu, petua kulit cantik berseri, petua kulit cantik secara tradisional, Vit E shaklee, b complex shaklee, vitamin c shaklee, set cantik shaklee harga, set cantik shaklee murah, set cantik shaklee harga ahli, set cantik shaklee ampang, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee wangsamaju

Set Cantik Shaklee Untuk Cantik Secara Semulajadi

Set kecantikan Shaklee terdiri daripada vitamin semulajadi yang tiada kesan sampingan iaitu Vitamin C, B kompleks dan Vitamin E. Setiap satu supplement saling berfungsi dan membantu antara satu sama lain.

Vitamin C

Penting untuk pengikatan kolagen. Vitamin C amat masyhur untuk kecantikan. Pengambilan Vitamin C secara konsisten mampu untuk membuang toksin dalam badan. Vitamin C juga berfungsi sebagai antioksidan untuk menghapuskan  radikal bebas. Pengurangkan radikal bebas didalam badan kita, memmudahkan Vitamin C membantu dalam pembentukan kolagen. Kolagen amat penting untuk mengukuhkan sel kulit. Kekurangan kolagen akan menyebabkan kerosakan kulit (kering, lembik dan mudah lebam). 

B Kompleks

Vitamin B berfungsi untuk mengekalkan kelembapan pada kulit. Ia juga dapat menjaga kulit dari kekeringan sekaligus dapat mengurangkan kedutan pada kulit. Pengambilan Vitamin B mampu menghilangkan garis-garis halus pada kulit dan menolong menetapkan “kelenjar thyroid” dengan melicinkan/meratakan serat menegangkan kulit. Ia juga perlu untuk menghilangkan ‘stress’. ‘Stress’ boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua. B Complex membantu untuk membantu menaikkan seri muka, membantu untuk saraf yang baik dan untuk mood yang ceria.

Vitamin E

Vitamin E berupaya memberi perlindungan kepada kulit. Ia juga boleh memperlahankan pembentukan tanda penuaan dan degenerasi sel kulit. Ia juga dikenali sebagai bahan yang dapat mempercepat penyembuhan dan pembentukan saluran darah.Sememangnya sangat bagus untuk kulit yang cantik, mengurangkan inflamasi, mengurangkan bengkak, menyembuhkan luka dan juga baik untuk sistem saraf.

set cantik shaklee, kulit cantik dengan shaklee, tips kecantikan, tips kecantikan kulit, tips kecantikan semulajadi, tips cantik, tips cantik & sihat, tips cantik luar dalam, set kulit cantik shaklee, cantik secara semulajadi, cantik secara tradisional, cantik secara alami, cantik secara islami, petua kulit cantik, petua kulit gebu, petua kulit kering, petua kulit licin, petua kulit cantik & gebu, petua kulit cantik berseri, petua kulit cantik secara tradisional, Vit E shaklee, b complex shaklee, vitamin c shaklee, set cantik shaklee harga, set cantik shaklee murah, set cantik shaklee harga ahli, set cantik shaklee ampang, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee wangsamaju

Kombinasi Vitamin E, B Complex dan Vitamin C akan membantu:

  • Mengurangkan kedutan dan pembentukan garis-garis halus
  • Mencegah penuaan
  • Menjadikan kulit lebih kenyal
  • Mencerahkan kulit
  • Menjaga kulit dari sinaran UV
  • Mengurangkan parut jerawat
  • Menjadikan wajah bersinar dan bermaya
  • Menjadikan kulit wajah lebih cerah dan kemerahan
  • Menjadikan wajah lebih berseri

set cantik shaklee, kulit cantik dengan shaklee, tips kecantikan, tips kecantikan kulit, tips kecantikan semulajadi, tips cantik, tips cantik & sihat, tips cantik luar dalam, set kulit cantik shaklee, cantik secara semulajadi, cantik secara tradisional, cantik secara alami, cantik secara islami, petua kulit cantik, petua kulit gebu, petua kulit kering, petua kulit licin, petua kulit cantik & gebu, petua kulit cantik berseri, petua kulit cantik secara tradisional, Vit E shaklee, b complex shaklee, vitamin c shaklee, set cantik shaklee harga, set cantik shaklee murah, set cantik shaklee harga ahli, set cantik shaklee ampang, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee wangsamaju

Anda nak cantik? Jom amalkan set cantik Shaklee untuk cantik secara semulajadi dari dalam tanpa sebarang kesan sampingan. Dengan pembelian set ini, anda akan mendapat percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee. Hubungi saya sekarang untuk order!
set cantik shaklee, kulit cantik dengan shaklee, tips kecantikan, tips kecantikan kulit, tips kecantikan semulajadi, tips cantik, tips cantik & sihat, tips cantik luar dalam, set kulit cantik shaklee, cantik secara semulajadi, cantik secara tradisional, cantik secara alami, cantik secara islami, petua kulit cantik, petua kulit gebu, petua kulit kering, petua kulit licin, petua kulit cantik & gebu, petua kulit cantik berseri, petua kulit cantik secara tradisional, Vit E shaklee, b complex shaklee, vitamin c shaklee, set cantik shaklee harga, set cantik shaklee murah, set cantik shaklee harga ahli, set cantik shaklee ampang, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee wangsamaju

Set Hamil Shaklee Pilihan Terbaik Ibu Mengandung

Set hamil Shaklee pilihan terbaik ibu mengandung. Set ini terdiri daripada ESP, B Complex, Vitalea, Vitamin C, Ostematrix & Omega Guard. Ibu mengandung sememangnya memerlukan supplement sebagai makanan tambahan memandangkan sepanjang tempoh kehamilan, ibu memerlukan nutrisi yang lebih berbanding orang biasa.
Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang
Set Hamil Shaklee Pilihan Terbaik Ibu Mengandung
Pengambilan vitamin sepanjang kehamilan bukan sahaja penting untuk proses tumbesaran bayi di dalam kandungan, tetapi juga untuk kesihatan ibu yang optimum serta mengelakkan komplikasi semasa proses kelahiran. Pengambilan vitamin semulajadi juga dapat mengelakkan kejadian pendarahan diawal kehamilan.
 
 ESP –  Esp membantu membekalkan nutrien dalam membentuk organ, pancaindera & sistem tubuh bayi. Dalam masa yang sama, is juga memberikan tenaga berterusan supaya ibu tidak cepat letih, selain mencantikkan kulit. Ia juga membantu mengurangkan stretch-mark. Baca testimoni ibu mengandung yang mengamalkan ESP di sini.
 
B-Complex –  B-Complex  lengkap dengan 8 kumpulan B, termasuklah asid folik. Oleh itu, ibu tidak perlu lagi mengambil pil asid folik
 
Vita-Lea with Iron – Vita-Lea ialah multivitamin. Ia membantu mengawal hemoglobin dalam darah. Ibu yang  mengambil Vitalea tidak perlu mengambil obimin.
 
Vit-C – Menguatkan sistem imuniti ibu & menguatkan kantung bayi (amniotic sac). Ia adalah natural antihistamine. Ia juga mengandungi kolagen yang membantu mengurangkan kesan stretchmark.
 

Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang

OsteMatrix – Vitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium. Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg kalsium sehari untuk pembentukan tulang & gigi bayi. 
 
When you’re pregnant, your developing baby needs calcium to build strong bones and teeth; to grow a healthy heart, nerves, and muscles; and to develop a normal heart rhythm and blood-clotting abilities. If you don’t get enough calcium in your diet when you’re pregnant, your baby will draw it from your bones, which may impair your own health later on. (Baby Center)
 
OmegaGuard –  DHA dan EPA dari OmegaGuard penting untuk pembentukan otak & mata bayi. Ia juga mengawal paras kolesterol ibu.
 
Khasiat kepada ibu:
– Mengurangkan risiko pre-eclampsia
– mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
– mengurangkan risiko kemurungan selepas bersalin (meroyan)
– mengurangkan risiko kanser payudara
 
Khasiat kepada bayi:
– Tinggi iq
– Pembentukan nerveous system
-Penglihatan yang lebih baik dengan membantu pembentukan retina
– Bayi yang mudah tidur
Semestinya Set Hamil Shaklee pilihan terbaik ibu mengandung. Berminat untuk mendapatkan set ini? Hubungi saya sekarang!
 Set Hamil Shaklee, Set Mengandung Shaklee, Set Ibu Mengandung Shaklee, Vitamin Ibu Mengandung,, Vitamin Ibu Hamil, supplement ibu mengandung, supplement ibu hamil, makanan tambahan ibu mengandung, makanan tambahan ibu hamil, shaklee harga ahli, shaklee murar, shaklee harga ahli ampang, cara makan shaklee ampang
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...