Ramai Berjaya Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah…di kalangan pelanggan saya dah ramai  berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee untuk suami isteri.  Sebelum tu, apa kata anda tengok penerangan saya tentang set kesuburan Shaklee dalam video ini . Ramai yang menghubungi saya untuk bertanya tentang set kesuburan yang hot ini. Berikut adalah di antara soalan popular berkenaan set kesuburan shaklee:

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,
Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Kesuburan Shaklee dari vitaminsaya.com

1. Apakah vitamin dalam set kesuburan Shaklee?

Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada GLA, Alfalfa, Vitamin E, Vitalea & Zinc. Anda boleh membaca fungsi setiap vitamin di sini. 

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

2. Kenapa ada macam-macam set kesuburan yang berbeza ditawarkan? Kenapa vitamin tak sama?

Setiap pengedar Shaklee menawarkan set yang berbeza disebabkan beberapa faktor:

1. Product knowledge. Tak semua pengedar Shaklee pernah menghadiri kelas product knowledge. Mereka tidak tahu vitamin utama untuk kesuburan. Jaga-jaga, kalau fungsi vitamin pun tak tahu, adakah anda pasti mereka mampu memberikan anda aturan makan yang tepat & konsultasi yang terbaik?

2. Pengedar menawarkan set kesuburan mengikut bajet pelanggan. Kalau bajet anda rendah, anda boleh mengambil set yang paling basic.

3. Kalau saya tersalah ambil vitamin, adakah susah untuk saya mengandung?

Untuk mengandung, persenyawaan perlu berlaku. Faktor utama ialah jangan terlepas waktu subur. Dan semuanya bergantung kepada rezeki masing-masing. Kalau dah tertulis belum rezeki anda, anda tidak akan mengandung. Ya. Kalau anda tersalah ambil vitamin, ia kan mengurangkan peluang anda untuk mengandung kerana set kesuburan shaklee meningkatkan kesuburan anda. Asalkan anda ambil vitamin yang betul, dengan dos & aturan makan yang betul. Alhamdulillah dengan pengambilan vitamn yang betul dengan dos & aturan yang tepat, ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee yang dibeli dari kami.

ebook rahsia mudah mengandung, tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

4. Boleh saya tahu dos & aturan makan set kesuburan yang betul?

Aturan makan & dos yang betul, konsultasi,  keahlian secret group, kiraan waktu subur & Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee adalah ekslusif untuk pelanggan saya SAHAJA. Dengan pembelian set kesuburan Shaklee yang lengkap, saya akan bagia anda percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup + percuma keahlian secret group di facebook. banyak tips, testimoni & perbincangan yang hot kat sana.

5. Selepas berapa lama ambil set ni saya akan mengandung?

Saya tak janji anda komfom mengandung selepas ambil set kesuburan ni. Set ni hanyalah satu ikhtiar. Mengandung atau tidak bergantung kepada rezeki masing-masing. Set ni membantu meningkatkan kesuburan anda supaya mudah mengandung & mengatasi masalah ketidaksuburan. Alhamdulillah dah ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee.

tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

6. Kena makan suami isteri ke? Kalau suami tak makan takpe?

Seeloknya ambil suami isteri sebab benih datang dari dua orang. Tapi kalau suami taknak makan pun takpe, asalkan anda yakin yang suami takde masalah kesuburan.

7. Kalau suami saya yang bermasalah, macam mana?

Suami boleh ambil set kesuburan untuk lelaki. 

8. Kenapa saya perlu beli set ni dari Cik Puan Nurul? apa kelebihan Cik Puan Nurul berbanding pengedar shaklee yang lain?

Anda WAJIB beli dengan saya. Sebab saya memberikan consultation yang terbaik. Anda akan dapat aturan makan & dos yang betul. Saya bagi percuma keahlian Shaklee untuk seumur hidup (Yang ni dealer lain tak bagi). Saya akan add anda ke secret group. Saya akan bagi anda percuma Ebook. Saya Dan kalau anda nak tahu RAMAI PENGEDAR SHAKLEE DI SELURUH MALAYSIA YANG MINTA CONSULTATION SAYA BERKENAAN KESUBURAN. Kalau pengedar Shaklee pun minta khidmat nasihat saya, kenapa anda taknak pilih saya sebagai penasihat kesuburan anda? ^_^

9. Saya nak order. Macam mana ye? Tak sabar nak ambil set kesuburan yang hebat ni. 

Ramai berjaya hamil dengan set kesuburan Shaklee. Anda pasti teruja kan? Untuk order, anda boleh sms atau whatsapp saya di 012-9025232. Saya akan respons dengan secepat mungkin.

ebook rahsia mudah mengandung, tips cepat hamil, cepat hamil, cara mudah untuk hamil, petua dapat anak, petua untuk mengandung, rawatan kesuburan, cara cepat mengandung, gla complex, atasi sukar hamil, set kesuburan shaklee, uncategorizad, tips mudah hamil, cara mudah hamil, cara hamil cepat, cara cepat hamil, cara dapat zuriat, tips hamil, cara mendapatkan anak, ingin cepat hamil, mudah hamil, petua cepat hamil, cara untuk hamil, petua mudah hamil, vitamin kesuburan shaklee, alfalfa, vitamin e shaklee, zinc complex shaklee, vitalea, harga set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, set subur shaklee, set kesuburan, set kesuburan terbaik, set kesuburan lelaki shaklee, set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan shaklee untuk lelaki, set kesuburan shaklee harga, set kesuburan shaklee testimoni, set kesuburan shaklee untuk suami istri, testimoni shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee untuk lelaki, testimoni set kesuburan suami istri shaklee, set kesuburan terbaik, testimoni set kesuburan, set kesuburan shaklee murah, set kesuburan shaklee harga patut, cara makan set kesuburan shaklee,vitamin set kesuburan shaklee, vitamin dalam set kesuburan shaklee,

Komplikasi Kehamilan Yang Ditakuti Semua Ibu Mengandung

Kehamilan sememangnya satu perkara yang menggembirakan. Bukan sahaja kepada pasangan suami isteri tersebut, malah seluruh keluarga besar akan teruja mendapat perkhabaran gembira ini. Walau bagaimana pun bukan semua kehamilan akan berakhir dengan kegembiraan menyambut kelahiran bayi. Sepanjang sembilan bulan kehamilan, wanita terdedah kepada pelbagai komplikasi kehamilan. Di antara komplikasi kehamilan yang ditakuti semua ibu mengandung ialah:

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

Komplikasi Kehamilan Yang Ditakuti Semua Ibu Mengandung

 1. Morning sickness @ alahan semasa mengandung. Alahan semasa mengandung atau morning sickness adalah perkara biasa dan normal. Kesannya adalah berbeza untuk setiap individu. Sesetengah wanita mengalami rasa loya apabila bangun pagi, sementara yang lain mungkin perlu bertahan beberapa minggu atau bulan dengan berasa loya dan hendak muntah sepanjang hari. Morning sickness boleh menjejaskan anda dari segi fizikal, emosi dan sosial. Kehidupan normal anda akan terjejas kerana anda tidak boleh memenuhi keperluan kerja, bersosial atau menjaga anak-anak anda yang lain.  Anda boleh membaca tips untuk mengatasi morning sickness  yang berkesan ini. Untuk menghilangkan morning sickness dengan cepat, anda boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee.

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

2. Keguguran. Komplikasi kehamilan yang kedua ialah keguguran. Keguguran bermaksud kehilangan kandungan didalam tempoh 20 minggu pertama kehamilan. Menurut kajian, 80 peratus keguguran berlaku sebelum 12 minggu kehamilan. Kebanyakan keguguran pada trimester pertama dipercayai berpunca daripada blighted ovum  & rahim tidak kuat. Ada juga kes dimana isteri telah disahkan mengandung tetapi apabila ujian ultrasound dilakukan, kantung bayi tidak kelihatan.  Pendarahan  & kesakitan  adalah tanda awal keguguran janin. Pengambilan ESP mampu mengurangkan risiko keguguran di kalangan ibu mengandung.

3. Kelahiran pramatang. Apabila bayi dilahirkan sebelum 37 minggu, ia dipanggil bayi pramatang.  Jika anda mula mengalami kontraksi sebelum kandungan masuk usia 37 minggu, anda berisiko melahirkan bayi pramatang.

4. Praeklampsia. Komplikasi kehamilan keempat ialah Preaklampsia. Ia bermaksud tekanan darah dan kandungan protein dalan air kencing terlalu tinggi selepas 20 minggu kehamilan. Severe pra eklampsia boleh  menyebabkan masalah serius termasuk mengancam nyawa. Wanita yang menghidap praeklampsia teruk perlu melahirkan bayi dengan cepat. Pengambilan Set Hamil Shaklee & ESP mampu mengurangkan risiko Praeklampsia.

5. Air ketuban kurang (oligohydramnios). Komplikasi kehamilan yang seterusnya ialah air ketuban kurang. Kantung bayi dipenuhi air yang berfungsi untuk melindungi dan menyokong bayi didalam kandungan anda. Masalah oligohydramnios biasanyaia berlaku dalam trimester ketiga. Jika ia berlaku, doktor akan memantau keadaan bayi & jika perlu, doktor akan melakukan induce  untuk mempercepatkan proses kelahiran.

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

6. Gestational diabetes/Diabetis kehamilan. Jika anda disahkan menghidap diabetis ketika hamil, doktor akan memantau perkembangan ibu dan bayi.  Paras gula dalam darah dapat dikawal dengan amalan pemakanan yang seimbang  serta pengambilan ESP.  Ibu yang mengalami diabetis ketika hamil berisiko  mendapat diabetis jenis 2 di kemudian hari jika tidak mengamalkan gaya hidup sihat.

7. Kehamilan luar rahim. Kehamilan luar rahim @ Ectopic Pregnancy apabila telur disenyawakan di luar rahim. Perkataan ectopic bermaksud “di tempat yang salah”. Dan seperti namanya, kehamilan di luar rahim bermaksud kehamilan yang membesar di luar rahim ibu.  Dalam kebanyakan kes kehamilan di luar rahim , implantasi berlaku dalam tiub falopio. Apabila janin berkembang, ia menyebabkan kesakitan dan pendarahan, dan jika dibiarkan, tiub falopio tersebut boleh pecah dan mengakibatkan pendarahan dalaman. Tiub fallopio yang pecah boleh mengancam nyawa jadi janin harus digugurkan. Jika ibu bapa janin tersebut enggan menggugurkannya sekali pun, kandungan tersebut tidak akan kekal lama. Ia akan gugur dengan sendiri.

8. Placenta previa. Komplikasi kehamilan yang ditakuti semua ibu mengandung  seterusnya ialah Placenta Previa. Ia bermaksud uri anda  berada di bawah rahim, berhampiran atau menutup serviks. Jika plasenta kekal di bawah semasa kandungan terus membesar, ia boleh menyebabkan pendarahan & lain-lain komplikasi dan mungkin memerlukan ibu bersalin awal. Jika uri berada di bawah semasa proses kelahiran, pembedahan adalah jalan penyelesaian.

Itulah dia komplikasi kehamilan yang ditakuti semua ibu mengandung. Pengambilan Set Hamil Shaklee membantu anda menjalani proses kehamilan yang sihat tanpa sebarang komplikasi kehamilan. Hubungi saya untuk mendapatkan set kehamilan anda. Enjoy your pregnancy!

komplikasi kehamilan, masalah kehamilan, masalah sepanjang kehamilan, kehamilan bermasalah, masalah kehamilan awal, masalah kehamilan uri dibawah, masalah kehamilan trimester 1

Set Morning Sickness Shaklee Atasi Alahan Semasa Mengandung Yang Teruk

Nama je morning sickness, tapi loya & muntah sepanjang hari. Sampai sekarang tidak diketahui punca sebenar morning sickness. Kemungkinan besar disebabkan oleh perubahan hormon yang berlaku secara mendadak di dalam badan ibu yang mengandung. Di samping itu, saya cadangkan anda ambil Set Morning Sickness Shaklee atasi alahan semasa mengandung yang teruk.

Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung

Set Morning Sickness Shaklee

Peppermint Ginger Plus

  • Ia tidak akan mengganggu bayi kerana ia diperbuat dari bahan semulajadi dan mempunyai sijil KKM. Direka khas oleh pakar herba utk mengurangkan morning sickness ibu hamil.
  • Halia merupakan herba terbaik dalam memelihara saluran penghadaman dan mempunyai ciri-ciri semulajadi yang nyaman dan dapat melegakan senak perut.
  • Pudina pula merupakan herba yang membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman secara sihat dengan melegakan dan menyamankan perut.
  • Pengambilan vitamin ini akan membantu mengurangkan loya yang dihadapi.

 B Complex

  • Kajian menunjukkan bahawa 1/3 daripada wanita yang mengambil Pyridoxine berjaya mengurangkan masalah morning sickness yang dihadapi. Pyridoxine ni adalah salah satu komponen dalam Vitamin B iaitu B6. Kebaikan Pyridoxine akan diperolehi secara optimum jika diambil bersama  Asid Folik (B9),  Niacin (B3) & Cobalamin (B12). Mana nak dapat semua Vitamin B ni? Jawapannya: B Complex Shaklee mengandungi semua Vitamin B yang disebut tadi. Bagus kan?
  • B Complex juga merupakan vitamin yang boleh membantu anda berasa gembira & anti stress.

Jom baca testimoni pelanggan saya yang berpuas hati dengan set morning sickness Shaklee untuk mengatasi alahan semasa mengandung yang teruk:

Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung
Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung

Anda sedang mengalami morning sickness? Hubungi saya untuk mendapatkan set ini dengan aturan makan yang betul & harga istimewa. Jangan berlengah lagi. Segera dapatkan Set Morning sickness Shaklee untuk mengatasi alahan semasa mengandung yang teruk. Hubungi saya untuk order!

Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung

Tips Atasi Muntah Dan Loya Semasa Mengandung

Alahan semasa mengandung atau morning sickness sangat menyiksakan. Istimewa untuk anda, saya kongsikan tips atasi muntah dan loya semasa mengandung.  Anda juga boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee untuk mengatasi alahan yang anda alami.

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,

Tips Atasi Muntah Dan Loya Semasa Mengandung

Morning sickness boleh menjejaskan anda dari segi fizikal, emosi dan sosial. Kehidupan normal anda akan terjejas kerana anda tidak boleh memenuhi keperluan kerja, bersosial atau menjaga anak-anak anda yang lain.

Jika anda mengalami morning sickness, berikut adalah beberapa tips atasi alahan mengandung yang boleh diamalkan:

1. Makan kurma & kismis.

2. Amalkan sesudu madu setiap pagi.

3. Makan biskut kering apabila berasa loya.

4. Sediakan limau nipis di sisi. Cium bau limau nipis apabila loya.

5. Elakkan memakan asam terlalu banyak kerana ia akan menyebabkak perut berasid.

6. Makan tembikai diwaktu pagi kerana ia mampu membantu mengurangkan rasa loya & mual anda.  Kandungan air didalam tembikai akan membantu mengelakkan anda daripdada dehidrasi. Mineral didalam tembikai akan mengembalikan zat yang hilang akibat muntah-muntah.

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,
 

7. Elakkan bau atau makanan yang boleh menyebabkan anda berasa mual.

8. Makan sikit tapi kerap.

9. Memakai gelang tangan acupressure atau mabuk laut.

10. Aromaterapi juga boleh membantu anda. Dapatkan bau yang segar.

Insya Allah tips atasi muntah dan loya semasa mengandung ini akan membantu anda. Anda juga boleh mengambil Set Morning Sickness Shaklee untuk mengatasi masalah alahan yang anda alami. Alhamdulillah, dengan dos & aturan yang betul, ia telah membantu ramai ibu mengandung di luar sana. ESP Shaklee juga membantu ibu hamil untuk kembali bertenaga. Berminat untuk mendapatkannya? Hubungi saya sekarang!

Muntah dan loya, muntah dan loya semasa mengandung, mabuk mengandung, mabuk semasa mengandung, hilangkan mabuk mengandung, petua mabuk mengandung, Set Morning Sickness Shaklee, Alahan mengandung Shaklee, Alahan mengandung, Alahan semasa mengandung, Peppermint Ginger Plus, B Complex, Tips atasi alahan semasa mengandung, petua atasi alahan semasa mengandung, tips alahan mengandung, tips kurangkan alahan mengandung, tips elak alahan mengandung,tips atasi alahan mengandung, tips hilangkan alahan mengandung, tips mengurangkan alahan semasa mengandung, morning sickness, set morning sickness Shaklee, set mornuing sickness shaklee murah, set morning sickness shaklee harga ahli, set morning sickness shaklee ampang, alahan mengandung anak lelaki, bila lahan mengandung bermula, alahan mengandung 7 minggu, bila alahan mengandung bermula, alahan ibu mengandung, alahan mengandung anak kembar, alahan mengandung pada suami, alahan mengandung kepada suami, alahan mengandung 2 bulan, petua hilangkan alahan mengandung, petua elak alahan mengandung, petua untuk menghilangkan alahan mengandung, petua atasi alahan mengandung, petua mengatasi alahan mengandung, petua untuk alahan mengandung, petua hilangkan alahan semasa mengandung, petua alahan ibu mengandung, petua alahan ketika mengandung, petua alahan semasa mengandung,

Ovarian Cyst Punca Tak Boleh Mengandung

Ovarian cyst punca tak boleh mengandung. Betul ke? Selalunya bila sebut ovarian cyt, secara automatik akan terfikir tentang pembedahan. Tahukah anda bahawa cyst boleh dikecutkan dan kita boleh mencegah pertumbuhan semula cyst setelah ia dibuang?  Jom baca testimoni pelanggan saya yang berjaya kecutkan cyst dan mengandung dengan Set Cyst Shaklee.  Malah ada wanita yang disahkan mempunyai cyst semasa mengandung.  Umum pernah dengar tentang ovarian cyst tapi tak ramai yang tahu apa itu ovarian cyst yang sebenarnya. Jom kita kenali apa itu Ovarian Cyst melalui 18 info menarik ini:
 
Ovarian Cyst
1. Ovarian cyst adalah poket yang mengandungi cecair yang terbentuk didalam ovari.
 
2. Terdapat pelbagai jenis ovarian cyst dan kebanyakkan daripada ovarian cyst adalah bukan kanser seperti mana yang ditakuti golongan wanita.
 
3. Umur , kesuburan, dan haid memainkan peranan besar dalam menentukan jenis Ovarian cyst.
4. Bagi mereka yang berusia 60 keatas, ia lebih berkait dengan kanser.
5. Bagi mereka yang muda, jika anda mengalami senggugut dan masalah kesuburan kemungkinan besar ia adalah endometriotic cyst.
6. Cyst yang dijumpai semasa hamil lebih dikaitkan dengan Dermoid Cyst atau Corpus Luteal Cyst.
7. Corpus luteal cyst selalunya akan hilang dengan sendiri selepas 12 minggu kehamilan.
8. Dermoid cyst selalunya akan membesar secara beransur- ansur dan boleh wujud di kedua dua belah ovari.9. Dermoid Cyst selalunya mengandungi lemak, gigi dan rambut didalamnya.
10. Endometriotic cyst mengandungi darah yang berupa seperti coklat cair didalamnya.
11. Corpus luteal cyst pula mengandungi cecair didalamnya.
12. Diagnosa Ovarian cyst dengan senang dapat dibuat melalui ujian ultrasounds.
13. Risiko ovarian cyst termasuklah terpusing atau twisted yang menyebabkan kesakitan , pendarahan dalam cyst, jangkitan kuman dan pecah.
14. Pembedahan pilihan ovarian cyst adalah mengunakan pembedahan Laparoscopy.
15. Kebaikkan pembedahan laparoscopy termasuk kurang kesakitan selepas pembedahan, parut yang kecil, tempoh pemulihan yang cepat.
16. Risiko Komplikasi terhadap laparoscopy termasuklah luka pada usus, salur darah ,pundi kencing, jangkitan kuman dan hernia walaubagaimanapun, kajian menunjukkan risiko adalah lebih kurang berbanding dengan kaedah ‘Laparotomy’.
17. Risiko untuk endometriotic cyst tumbuh semula adalah 10% dalam masa setahun dan 40% dalam masa 5 tahun.
18. Betul ke ovarian cyst punca tak boleh mengandung? Tak semestinya. Anda masih boleh mengandung. Apa yang penting, kecutkan cyst anda & kemudian tingkatkan kesuburan supaya cepat mengandung.
Oleh itu, jika anda disahkan mempunyai cyst, usah khuatir. Kata-kata bahawa ovarian cyst punca tak boleh mengandung adalah tak benar. Pembedahan bukan satu-satunya jalan penyelesaian yang ada. Anda boleh berusaha untuk mengecutkan cyst tersebut dengan Set Cyst Shaklee. Hubungi saya untuk mendapatkannya, sekarang!

Cyst sukar hamil, ovarian cyst, set cyst shaklee, cyst ovary, cyst fibrosis, cystitis, set cyst shaklee harga, set cyst shaklee murah, set cyst shaklee harga ahli, set cyst shaklee testimoni, testimoni set cyst shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang,

Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Anda kurang subur? Dah bertahun-tahun cuba untuk hamil tapi masih belum berjaya? Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pelanggan saya  mengandung. Walau bagaimana pun, anda perlu mengetahui punca-punca tetidaksuburan dan kesukaran untuk hamil supaya kita dapat mengatasi masalah tersebut bersama-sama.
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Wanita
 
 
 
✔ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi
 
✔ Menghidap PCOS
 
 
✔ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
 
✔ Menopous sebelum waktunya
 
✔ Masalah tiroid
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini sangat berguna untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Lelaki
 
✔ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
 
✔ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
 
✔ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
 
✔ Menghidap hernia atau angin pasang
 
✔ Gangguan hormon
 
✔ Salur sperma tersumbat
 
 
Air mani yang terlalu sedikit atau langsung tiada
 
Penyebab-penyebab dari faktor luaran
 
✔ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
 
✔ Stress dan tekanan
 
✔ Pemakanan yang tidak sihat
 
✔ Kekurangan zat
 
✔ Merokok atau meminum alkohol
 
✔ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
 
✔ Terdedah kepada pencemaran
 
✔ Terlalu kurus atau terlalu gemuk
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini ekslusif untuk pelanggan saya.
Mengetahui punca-punca ketidaksuburan dan kesukaran untuk hamil adalah sangat penting bagi pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Jika anda atau pasangan mempunyai satu atau lebih daripada masalah yang diatas, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,

Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Shaklee

Ramai yang menghubungi saya mengadu disahkan mempunyai cyst atau fibroid dan doktor menasihati supaya pembedahan segera dilakukan untuk membuang ketumbuhan tersebut. Berita yang mengejut & dipaksa untuk melakukan pembedahan dalam masa yang terdekat sememangnya menakutkan. Berita gembira untuk anda, anda boleh kecutkan cyst dan fibroid dengan Shaklee.

petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,

 Kecutkan Cyst Dan Fibroid Dengan Shaklee

 Jika anda disahkan mempunyai cyst atau fibroid dan disarankan untk menjalani pembedahan dengan segera, nasihat saya ialah dapatkan second opinion dari doktor yang lain sebelum setuju untuk menjalani pembedahan. Seeloknya, anda berjumpa dengan sekurang-kurangnya 2 orang doktor pakar yang lain. Jika anda seorang yang beragama Islam, anda boleh melakukan solat hajat & istikharah untuk mendapatkan gerak hati sama ada anda perlu menjalani pembedahan atau mencuba rawatan alternatif untuk mengecutkan cyst & fibroid tersebut. Anda juga boleh kecutkan cyst dan fibroid dengan Shaklee.

Set Fibroid Shaklee & Set Cyst Shaklee boleh membantu anda mengecutkan fibroid & cyst dengan cara semulajadi tanpa anda perlu menjalani pembedahan.  Bergantung kepada saiz & jenis ketumbuhan yang anda alami, Insya Allah set ini akan dapat membantu mengecutkan ketumbuhan tersebut secara perlahan-lahan. Untuk jenis fibroid & cyst yang boleh dikecutkan oleh set ini, sila hubungi saya untuk keterangan lanjut. Anda boleh membaca testimoni berkaitan di sini.

petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
 
petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
 
 
 
petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,
 

Set ini terdiri daripada:

GLA untuk menstabilkan hormon di dalam badan. Tumbuhan fibroid dirangsang oleh hormon estrogen. Kandungan hormon estrogen yang berlebihan menggalakkan tumbuhan fibroid. Biasanya ada perimbangan antara 2 jenis hormon dalam tubuh wanita. Estrogen sentiasa dikeluarkan oleh kilang ovary, manakala progesteron dikeluarkan jika berlaku ovulation atau penetasan telur yg berlaku pada hari 13-14-15-16 dalam pusingan haid.

Jika tiada ovulation, maka kandungan progesterone tidak meningkat dan ini menggalakkan tindakan estrogen tanpa kaunter tindakan progesterone. Kesannya banyak yang tak baik , berbagai jenis tumbuhan dirahim dan dalam payaudara akan berlaku, dan diantaranya fibroid dan kanser. GLA Complex Shaklee membantu menstabilkan hormon dalam badan anda sekali gus mencegah fibroid & kanser.

Vitamin E & Vitamin C yang merupakan Anti oksidan yang kuat. Antioksidan adalah ejen pembasmi sel kanser & merupakan penentang radikal bebas yang akan memusnahkan molekul yang boleh memusnahkan sel sihat.

Alfalfa yang kaya dengan iodin. Dalam dunia perubatan, iodin telah lama digunakan untuk merawat cyst.

Herbalax untuk detox & membersihkan usus.

B Complex sebagai anti stress & vitamin untuk gembira. Emosi yang stabil mempengaruhi proses pengecutan cyst & fibroid. The power of mind.

Ingin mencuba untuk kecutkan cyst dan fibroid dengan Shaklee secara semulajadi?  Hubungi saya segera untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda hari ini.

petua kecutkan cyst, cyst, fibroid, cyst ovary, cystic fibrosis, cystisis, set cyst shaklee, set fibroid shaklee,  kecutkan cyst, cara kecutkan cyst, produk kecutkan cyst, ubat kecutkan cyst, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid,  petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, set fibroid shaklee,  mencegah fibroid, mencegah fibroid berulang, cyst dan fibroid, kecutkan cyst dan fibroid,

Simptom Fibroid Yang Ramai Wanita Tak Perasan

Fibroid adalah tumor pejal yang terjadi daripada tisu-tisu fiber di mana dari situlah ia mendapat namanya. Ia merupakan ketumbuhan biasa atau benign (bukan kanser) yg terdapat di dalam rahim wanita. Hari ni saya nak bercerita tentang simptom fibroid yang ramai wanita tak perasan.

fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, fibroid dalam uterus, fibroid dalam rahim, punca fibroid dalam rahim, fibroid di dalam rahim, ketumbuhan fibroid dalam rahim, tanda fibroid dalam rahim, simptom-simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid dalam rahim, tanda fibroid dan cyst, tanda tanda fibroid membesar, tanda tanda fibroid ketika hamil, tanda-tanda penyakit fibroid, tanda-tanda ada fibroid, tanda-tanda ketumbuhan fibroid, tanda fibroid, tanda fibroid atau cyst, tanda fibroid and cyst, tanda fibroid dan cyst, simptom fibroid, simptom fibroids, simptom fibroid rahim, simptom fibroid dan cyst, simptom penyakit fibroid, simptom awal fibroid, simptom kanser fibroid, simptom ketumbuhan fibroid, simptom ada fibroid,

 Simptom Fibroid Yang Ramai Wanita Tak Perasan

Lazimnya fibroid tercetus sebagai ketumbuhan dan membesar secara perlahan-lahan tanpa disedari tapi kebiasaannya badan akan mengeluarkan tanda wujudnya fibroid dalam rahim kita. Di antara simptom-simptom fibroid ialah:

1. Aliran haid yang banyak disebabkan luas pemukaan yang besar, pertambahan saluran darah dan kelemahan sistem pembekuan darah.

2. Ketidakselesaan di bahagian pelvik disebabkan tekanan terhadap uterus disebabkan oleh fibroid yang sedang membesar.

3. Berasa senak di bahagian bawah abdomen atau kadang kala dipanggil tekanan pelvik.

4. Sakit di bahagian bawah belakang disebabkan oleh tekanan di bahagian belakang yang disebabkan oleh fibroid.

5. Kerap keguguran disebabkan kesukaran embrio untuk menempel dan pengecutan uterus.

6. Bersalin lebih awal dari jangkaan kerana fibroid menolak kandungan ke bawah.

7. Kerap membuang air kecil kerana fibroid menekan pundi kencing.

8. Sakit ketika melakukan hubungan seks.

Itulah dia 8 simptom fibroid yang ramai wanita tak perasan. Kalau anda ada simptom-simptom di atas, sila berjumpa doktor dengan segera. Kalau anda disahkan mempunyai fibroid, anda boleh berikhtiar dengan Set Fibroid Shaklee yang dah membantu ramai wanita mengecutkan Fibroid secara semulajadi tanpa menjalani pembedahan. Nak order? Hubungi saya sekarang!

fibroid, set fibroid shaklee, kecutkan fibroid, cara kecutkan fibroid, ubat kecutkan fibroid, produk kecutkan fibroid, petua kecutkan fibroid, simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid rahim, tanda-anda fibroid & cyst, fibroid dalam uterus, fibroid dalam rahim, punca fibroid dalam rahim, fibroid di dalam rahim, ketumbuhan fibroid dalam rahim, tanda fibroid dalam rahim, simptom-simptom fibroid, tanda-tanda fibroid, tanda-tanda fibroid dalam rahim, tanda fibroid dan cyst, tanda tanda fibroid membesar, tanda tanda fibroid ketika hamil, tanda-tanda penyakit fibroid, tanda-tanda ada fibroid, tanda-tanda ketumbuhan fibroid, tanda fibroid, tanda fibroid atau cyst, tanda fibroid and cyst, tanda fibroid dan cyst, simptom fibroid, simptom fibroids, simptom fibroid rahim, simptom fibroid dan cyst, simptom penyakit fibroid, simptom awal fibroid, simptom kanser fibroid, simptom ketumbuhan fibroid, simptom ada fibroid,

Wanita PCOS Boleh Mengandung Atau Tidak

Kali ni saya nak bercerita tentang punca, simptom, diagnosa & rawatan untuk PCOS.  Ramai wanita yang mengidap PCOS bertanya kepada saya, sama ada wanita PCOS boleh mengandung atau tidak?  Jawapan saya, PCOS menyebabkan anda sukar untuk hamil namun YA! Anda masih berpeluang untuk hamil.

pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

WANITA PCOS BOLEH MENGANDUNG ATAU TIDAK?

PCOS bermaksud POLYCISTIC OVARIAN SYNDROM. Dalam bahasa mudahnya, PCOS ialah masalah reproduksi yang terjadi disebabkan oleh ketidakstabilan hormon yang mengakibatkan pesakit mengalami kitaran haid yang tidak menentu. PCOS disebabkan oleh masalah ketidakstabilan hormon, jadi anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan hormon  dan Set Kesuburan Shaklee untuk meningkatkan kesuburan anda.

Jika kitaran haid anda tak menentu, atau darah haid anda keluar lebih daripada 2 minggu, jangan berlengah. Cepat-cepat berjumpa doktor untuk memastikan sama ada anda mengidap PCOS atau tidak. Kajian menunjukkan 90% daripada wanita yang mengalami kitaran haid tidak teratur adalah pesakit PCOS. Malahan 30% daripada wanita yang langsung tidak pernah didatangi haid mempunyai masalah PCOS.

PUNCA & SIMPTOM  PCOS

Setakat ini, masih belum diketahui apakah punca utama PCOS berlaku. Di antara simptom PCOS ialah:

  • Haid yang tidak teratur
  • Tidak pernah didatangi haid
  • Hormon androgen yang tinggi (hormon lelaki yang menyebabkan bulu berlebihan tumbuh pada badan)
  • Polycystic ovari ( cyst dalam ovari)
  • Jerawat
  • Masalah keguguran rambut
  • Berat badan berlebihan
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,
Rahim wanita PCOS
 
DIAGNOSA PCOS
Bagaimana cara untuk mendiagnos bagi mengenal pasti sama ada anda mengidap PCOS atau tidak? Diagnosa PCOS boleh dibuat dengan cara:
  • Menjalani ujian darah LH/FSH pada hari kedua atau ketiga haid
  • Ujian tahap hormon testosterone dalam badan
  • Ujian ultrasound
  • Mengapa wanita PCOS mempunyai risiko untuk sukar hamil:
  • PCOS menganggu ovulasi
  • Kegemukan
  • Kolesterol yang tinggi
  • Kencing manis
  • Darah tinggi
  • Kanser rahim
RAWATAN PCOS
Setakat ini masih belum ada ubat untuk merawat PCOS. Ia adalah penyakit sepanjang hayat. Wanita PCOS yang ingin mengandung perlu mengambil pil menstabilkan hormon seperti GLA Complex  dan Set Kesuburan Shaklee untuk hamil. Jadi, jika anda mempunyai masalah haid tidak menentu, darah haid yang banyak & masalah berat badan, sila berjumpa doktor dengan kadar segara kerana ia boleh menjejaskan peluang anda untuk hamil.
 
Anda sudah tahu jawapan kepada persoalan adakah wanita PCOS boleh mengandung atau tidak.  Set Kesuburan Shaklee adalah salah satu ikhtiar untuk anda mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya dengan consultasion istimewa.
 
pcos, pcos treatment, pcos Shaklee, pcos & shaklee, pcos diet, pcos treatment, pcos hamil, pcos hamil dengan shaklee, set pcos shaklee, set pcos shaklee murah, set pcos shaklee harga, set pcos shaklee harga ahli, set pcos shaklee testimoni, set pcos shaklee cara makan, set pcos shaklee aturan makan, set pcos shaklee vitamin, vitamin set pcos shaklee, penyakit wanita pcos, diet wanita pcos, makanan untuk wanita pcos, cirri wanita pcos, punca pcos, penyebab pcos, tanda pcos, punca penyakit pcos, punca sakit pcos, apakah punca pcos, tanda awal pcos, tanda gejala pcos, tanda penyakit pcos, tanda sakit pcos, tanda mengalami pcos, tanda pengidap pcos, tanda tanda dan gejala pcos, tanda mengidap pcos, simptom pcos, simptom penyakit pcos, gejala pcos, gejala pcos adalah, gejala awal pcos, gejala penyakit pcos, gejala sindrom pcos, ciri gejala pcos, apa gejala pcos, tanda dan gejala pcos, rawatan pcos, rawatan pcos secara tradisional, rawatan pcos untuk hamil, rawatan untuk pcos, rawatan penyakit pcos, cara rawatan pcos, rawatan tradisional pcos, rawatan alternative pcos,

Punca Keguguran Yang Tak Semua Orang Tahu

Anda keguguran & tertanya-tanya apa punca dan tanda keguguran? Ramai wanita mengalami keguguran tanpa disedari. Tau-tau turun darah & berasa sakit perut. Kali ni saya nak kongsikan apakah punca keguguran yang tak semua orang tahu.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

 Punca Keguguran Yang Tak Semua Orang Tahu

Di antara punca keguguran ialah:

 1. Kromosom yang tidak normal

Mengikut kajian perubatan, 60% daripada penyebab keguguran adalah disebabkan oleh kromosom yang tidak normal atau dikenali juga sebagai Blighted Ovum. Kromosom adalah struktur kecil di dalam sel yang membawa unsur-unsur genetik berjumlah 23 pasang, satu set dari ibu dan satu set dari bapa. Kadang kala apabila telur dan sperma bertemu, salah satu dari kromosom menjadi rosak dan embrio yang terhasil mempunyai kromosom yang tidak normal yang akan mengakibatkan keguguran.

Sekiranya anda mengalami keguguran buat pertama kali, jangan terlalu risau. Kemungkinan untuk anda hamil lagi dan melahirkan anak yang sihat adalah tinggi. Walau bagaimanapun, jika kehamilan kedua juga mengalami keguguran,  tisu janin anda perlu dihantar ke makmal untuk ujian kromosom. Sekiranya keputusan didapati normal, ujian-ujian yang lebih terperinci akan disarankan. Jika ujian mendapati  kromosom pada tisu janin  tidak normal, anda akan dirujuk kepada pakar genetik.

2. Kecacatan pada sistem peranakan

Jika anda dilahirkan dengan rahim yang tidak normal, keguguran mudah berlaku kerana embrio yang tersenyawa gagal tertanam dengan sempurna. Mengikut kajian perubatan, kecacatan pada rahim seperti Bicornuate Uterus atau Uterine Septum menjadi penyebab kepada 10 peratus daripada keseluruhan keguguran. Pangkal rahim yang longgar atau dipanggil “cervical incompetence” juga boleh menyebabkan keguguran dan ia kerap terjadi pada awal trimester kedua. Ini kerana  janin yang semakin membesar menyebabkan tekanan dalam rahim semakin tinggi lalu mengakibatkan  pangkal rahim terbuka dan janin akan gugur dengan sendiri.

Anda akan disarankan menjalani ujian Hysteroscopi atau Laparoscopi untuk memastikan samada anda mengalami ketidaknormalan pada rahim. Sekiranya anda disahkan mengalami kecacatan sistem peranakan, pembedahan yang sesuai mungkin akan disarankan. Sekiranya pangkal rahim anda longgar, doktor mungkin akan mengesyorkan pembedahan ikat pangkal rahim atau cervical cerclage.

3. Masalah ketumbuhan pada sistem peranakan

Masalah lain seperti fibroid juga boleh mengganggu sistem peranakan anda dengan menghalang implantasi yang sempurna dan boleh menyebabkan keguguran. Penyakit endometriosis juga dikaitkan dengan keguguran kerana bahan kimia dari sista endometriosis adalah toksik terhadap janin dan boleh menyebabkan keguguran.

Sekiranya anda mengalami fibroid, pembedahan membuang fibroid yang dipanggil myomectomy mungkin akan disarankan. Jika endometriosis menjadi punca masalah anda, pembedahan membuang sista dan tisu-tisu endometriosis juga akan disarankan oleh doktor. Walau bagaimana pun, sekiranya anda enggan melakukan pembedahan, terdapat beberapa vitamin Shaklee yang boleh mengatasi masalah fidroid & endometriosis.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

4. Masalah Immunologi

Terdapat masalah perubatan di mana badan wanita hamil mengeluarkan antibodi yang boleh menyerang janin dan menyebabkan keguguran berlaku. Masalah ini dikenali sebagai Sindrom Antiphospholipid terjadi disebabkan janin yang terbentuk dari sperma dianggap sebagai objek asing atau virus pada tubuh wanita hamil. Tubuh wanita seterusnya akan membentuk antibodi dan menyerang janin yang terbentuk dan berlakulah keguguran.

Walaupun rawatan terhadap masalah ini masih dalam peringkat eksperimen dan hasilnya tidak begitu memuaskan, doktor selalunya akan menyarankan rawatan ubat aspirin, heparin atau steroid untuk mengurangkan risiko keguguran anda.

5. Penyakit perubatan yang tidak terkawal

Penyakit seperti  tiroid, kencing manis, darah tinggi, dan buah pinggang yang kronik dikaitkan dengan persekitaran yang tidak sesuai untuk janin hidup dengan sihat seterusnya akan menjurus kepada masalah keguguran. Pastikan masalah perubatan anda terkawal sebelum merancang untuk hamil. Jumpa doktor dan tukar cara hidup kepada yang lebih sihat.

6. Sindrom Ovari Polisistik (PCOS)

Dalam kes PCOS, tahap ketidakseimbangan hormon menyebabkan ovulasi menjadi tidak teratur dan haid tidak menentu. Di samping terdedah kepada risiko kencing manis, PCOS juga menyebabkan pesakit kebal pada insulin dan menghalang lapisan endometrium menjadi matang dan tidak begitu reseptif terhadap tumbesaran janin. Ini boleh menjadi punca kepada keguguran berulang. Kajian menunjukkan 10-20 peratus wanita yang kerap gugur didapati mengalami PCOS.

Jumpa doktor anda untuk memastikan anda bebas dari kencing manis sebelum hamil. Doktor mungkin akan menyarankan Pil Metformin sekiranya anda kebal pada insulin.Pastikan berat badan anda dalam BMI yang optimal dengan bersenam dan diet yang sesuai. Set kurus Shaklee boleh membantu anda untuk kurus dengan cepat.

7. Jangkitan Kuman

Jangkitan kuman seperti rubella, cytomegalovirus, toxoplasmosis dan bacterial vaginosis boleh menyebabkan keguguran, tetapi ia jarang jarang terjadi. Agak sukar untuk mendapatkan jangkitan rubella disebabkan pemberian vaksin diperingkat sekolah dan risiko untuk toxoplasmosis semasa hamil pula adalah kurang dari 0.2%.

Toxoplasmosis adalah disebabkan bakteria didalam najis kucing. Sekira anda pengemar kucing, keguguran bukan sebab untuk anda membuang kucing anda kerana kemungkinan besar anda sudah pun imun pada jangkitan ini, jadi risiko janin terjangkit dengan jangkitan toxoplasmosis adalah sangat rendah. Kajian perubatan menunjukkan 60% wanita sudahpun imun kepada toxoplasma sebelum mereka hamil lagi. Walau bagaimana pun, jumpa doktor sekiranya anda risau keguguran anda mungkin berpunca dari jangkitan kuman. Ujian darah boleh mengesahkan anda pernah mengidap penyakit ini tetapi mungkin tidak dapat memberikan jawapan samada ia penyebab keguguran anda. Rawatan Antibiotik mungkin akan disarankan.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

8. Gaya Hidup tidak sihat (Rokok, Alkohol, Dadah, Toksin Alam Sekitar)

Kajian perubatan mendapati Nikotin yang disedut dari rokok dapat mengalir ke dalam darah dan menebusi uri anda dan seterusnya mengganggu bekalan darah dan pertumbuhan janin. Statistik menunjukkan perokok mempunyai dua kali risiko untuk gugur berbanding dengan bukan perokok. Minum alkohol yang keterlaluan juga dikaitkan dengan keguguran. Kajian juga menunjukkan wanita yang bekerja di ladang, di bilik operasi, pejabat dan klinik pergigian makmal mempunyai kadar keguguran yang lebih tinggi dari biasa di atas sebab-sebab yang tidak diketahui.

Elakkan semua tabiat yang boleh merosakkan badan anda sebelum mencuba untuk hamil bagi memastikan kandungan yang sihat. Sekiranya anda mengesyaki tempat kerja anda boleh memberikan kesan terhadap kehamilan anda, beritahu doktor anda tentang kerisauan anda.

Itulah dia punca keguguran yang tak semua orang tahu. Anda boleh mengurangkan risiko keguguran dengan mengelakkan perkara yang saya sebutkan diatas dan mengamalkan Set Ibu Mengandung Shaklee yang mengandungi semua nutrien yang diperlukan oleh ibu dan bayi dalam kandungan. Hubungi saya untuk mendapatkan Set Ibu Mengandung Shaklee anda hari ini.

keguguran, keguguran kandungan, keguguran janin, keguguran berulang,  punca keguguran, penyebab keguguran, keguguran spontan, penjagaan selepas keguguran, keguguran kandungan 8 minggu, keguguran kandungan 2 minggu, punca-punca keguguran, keguguran tanpa pendarahan, punca keguguran janin, punca keguguran kandungan, punca keguguran kandungan 4 bulan, makanan punca keguguran kandungan, punca keguguran awal kandungan, punca keguguran janin, punca keguguran berulang, punca keguguran di awal kehamilan, punca keguguran dalam kandungan, punca keguguran awal kandungan, apa punca keguguran, apakah sebab keguguran, apa sebab keguguran, apa sebab terjadinya keguguran, apa sebab sering keguguran, apa sebab wanita keguguran, penyebab keguguran, penyebab keguguran pada awal kandungan, penyebab keguguran spontan, penyebab keguguran di awal kehamilan, penyebab keguguran trimester pertama, penyebab keguguran kandungan, penyebab keguguran berulang, penyebab keguguran awal kehamilan,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...