Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat Yang Paling Berkesan

Kali ni saya nak share tips tambah berat badan dengan cepat yang paling berkesan. Kalau anda amalkan semua tips yang saya bagi ni, insya Allah berat badan anda akan naik dalam tempoh yang singkat.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Makan makanan berkalori tinggi: Ini adalah langkah mustahak dalam penambahan berat badan. Lebihkan memakan makanan berkalori sebanyak 500-1000 kcal dalam sajian anda setiap hari. Apa dia makanan berkalori tinggi? Senang je. Segala makanan yang bergoreng, bersantan, banyak gula, itulah dia makanan berkalori tinggi.

Makan makanan berkarbohidrat tinggi: Kalori yang berlebihan daripada makanan yang berkabohidrat tinggi seperti nasi lemak adalah seperti minyak enjin kepada badan anda. Antara makanan berkarbohidrat tinggi ialah nasi, roti, kentang, sayuran berubi, dan sebagainya.

Makan mengikut jadual: Ambil sarapan pagi, makanan terngah hari, dan makan malam. Di antara 3 tu, jangan lupa makan snek yang berkalori tinggi macam karipap, coklat, aiskrim, kueh dan sebagainya.

Makan lewat malam: Makan malam yang lambat akan menyebabkan badan belum sempat memproses makanan tersebut sebelum tidur. ia juga mengelakkan badan anda daripada membakar terlalu banyak kalori ketika anda tidur. Seeloknya makan dalam tempoh 4 jam sebelum tidur. Nak bagus lagi? Selepas makan terus tidur.

Makan lebih daging merah: Daging merah seperti daging lembu mengandungi zat besi yang tinggi dan merupakan sumber protein yang baik untuk pertumbuhan otot-otot.

Banyakkan berehat: Kalau anda aktif, badan akan membakar kalori lalu menyebabkan anda kurus. Oleh itu, kurangkan aktiviti fizikal. Banyakkan berehat. Duduk tengok tv, surf internet, lagi best kalau buat benda tu sambil makan.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Minum jus buah-buahan dan susu: Jus buah-buahan kaya dengan gula. Pengambilan gula yang banyak membantu menaikkan berat badan. Susu pun sama.

Bersenam untuk membina otot-otot: Kalau nak bersenam, pilih senaman otot. Bila otot anda bertambah, berat badan pun akan bertambah. Sebaiknya anda lakukan senaman angkat berat (weight lifting) atau senaman ketahanan badan seperti tekan tubi (push-up) untuk membina otot-otot anda. Senaman-senaman seperti ini memberi stimulasi kepada otot-otot anda untuk membina dan tidak hanya berlemak.

Minuman Protein selepas bersenam: Minum minuman berprotein atau berkalori tinggi sejurus selepas bersenam untuk menggantikan kalori yang telah hilang. Ini adalah untuk mengelakkan berat badan yang anda tambah itu berkurangan atau susut semula.

Belajar tangani stress: Tekanan adalah salah satu punca yang menyebabkan kita hilang selera makan. Namun begitu ada juga orang yang makan berlebihan ketika menghadapi situasi sebegini. Oleh itu, terlebih dahulu pastikan anda berada dalam golongan mana supaya senang untuk meneruskan niat anda menambahkan berat badan.

Mengawasi berat badan: Jangan terlalu fanatik dengan penimbang berat anda. Tak perlu timbang setipa hari. Awasi berat badan anda itu sekali dalam seminggu dan ini sudah mencukupi.

Set Tambah Berat Badan Shaklee: Set ini membantu meningkatkan selera makan supaya anda kerap berasa lapar. Lagi banyak makan, lagi cepat berat badan anda akan naik. Betul tak?

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

 B Complex merupakan vitamin yang membantu merangsang hormon yang mencetuskan rasa gembira & meningkatkan selera makan anda. Badan juga akan naik akibat rangsangan hormon.

Mealshakes juga meningkatkan selera makan & menyebabkan anda selalu lapar.

Vitalea merupakan multivitamin yang memastikan badan anda mendapat semua vitamin yang diperlukan setiap hari. Kalau anda dapat semua nutrien yang diperlukan, barulah tubuh akan jadi lebih sihat. Lagi senang nak naikkan berat badan.

Itulah dia tips tambah berat badan yang dengan cepat yang paling berkesan. Berat badan anda akan semakin cepat bertambah jika anda mengamalkan Set Tambah Berat Badan Shaklee. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

13 Tips Hilangkan Migrain Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Rasa macam nak cabut kepala letak ke tepi setiap kali diserang migrain. Kalaulah kepala kita ni boleh dicabut & dipasang semula, kan? Nak bergantung kepada ubat & painkiller, tapi sampai bila? Jom amalkan 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat yang berikut:

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

1. Sapukan dengan minyak panas atau minyak aromaterapi

Ini adalah di antara cara untuk hilangkan migrain yang paling berkesan. Sapukan minyak panas atau minyak aromaterapi di kepala, tengkuk dan di belakang telinga. Lagi bagus kalau diurut. Insya Allah kombinasi minyak panas dan urutan dapat menghilangkan migrain.

2. Urutan.

Urutan di kepala, tengkok, dan bahu sememangnya mampu menghilangkan migrain. Ia bukan sahaja membaiki perjalanan darah ke kepala, malah membantu mengurangkan stress. Ia juga merehatkan.

3. Duduk dalam suasana yang tenang.

Seeloknya berehat dalam bilik. Tutup pintu, tutup lampu atau turunkan langsir supaya menjadi gelap. Pasang kipas supaya sejuk, kalau ada aircond lagi bagus. Tinggalkan handphone di luar. Berehat sebentar dari sebarang gadget. Suasana tenang ini akan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

4. Basahkan kepala dengan air sejuk

Membasahkan kepala dengan air sejuk membantu membebaskan haba yang terperangkap di kepada & membantu merehatkan pembuluh darah di kepala yang mengembang & menguncup dengan terlalu cepat semasa migrain. Caranya, basahkan rambut & kemudian bungkus dalam towel yang lembab. Lagi bagus kalau terus mandi. Berehat dibawah shower atau berendam dalam bathtub sememangnya merelaxkan. Bila kita relax, migrain pun akan kurang.

5. Aromaterapi

Semas anda diserang migrain, elakkan sebarang bauan aromaterapi kerana bau-bauan adalah antara perkara yang menjadi punca migrain.

6. Guna pek ais

Letakkan benda sejuk seperti pek ais di kepala. Atau pun cool fever pun boleh, Cuma kalau guna cool fever, Cuma terhad di kawasan dahi. Kalau pakai ice pack boleh kita alih-alihkanke kawasan yang sakit. Kesejukan dari ice pack atau cool fever akan menarik keluar haba di kepala.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

 7. Limau kasturi

Ini adalah petua orang lama. Perahkan sebiji limau kasturi ke atas kepala dan ramas-ramaskan rambut. Sambil-sambil ramas rambut, boleh picit bahagian kepala yang rasa sakit. Kulit limau jangan dibuang. Masukkan dalam mangkuk yang berisi air bersih. Selepas siap sesi ramas dan picit kepala, jiruskan air yang mengandungi kulit limau atas kepala.

8. Jauhi MSG

Monosodium glutamat (MSG) ditambah dalam makanan untuk meningkatkan rasa. Ia berasal dari asid amino yang dipanggil asid glutamik yang wujud secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan. Makanan yang mengandungi MSG boleh mencetuskan migrain kerana MSG merangsang neuron.

9. Epal hijau atau cuka epal cider (apple cider vinegar)

Kedua-duanya membantu menghilangkan migrain. Bau epal hijau dapat mengurangkan migrain sementara satu sudu cuka epal boleh mengembalikan keseimbangan asid dan alkali dalam badan. Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja & dihidu semasa migrain. Bagi cuka epal, selain diminum satu sudu, boleh juga letakkan 3-4 sudu cuka epal dalam air suam. Kemudain basahkan tuala dengan air suam bercampur cuka epal tadi dan bungkus kepala.

 10. Minum air elektrolit

Minuman berelektrolit dapat mengembalikan bendalir dan tenaga dalam badan, dan merupakan salah satu cara untuk hilangkan migrain. Contoh minuman berelektrolik ialah 100 plus atau revive. Walau bagaimana pun, air tersebut mengandungi gula dan kandungan tenaga yang sangat tinggi, jadi elakkan dari mengambilnya dalam kuantiti yang banyak & kerap. Sebagai alternative, boleh amalkan Performance Drink Shaklee yang tidak mengandungi kandungan gula & tenaga yang tinggi. Ianya selamat, menyihatkan dan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

11. Rendam kaki dalam bekas air panas

Lagi satu cara hilangkan sakit kepala adalah dengan merendamkan kaki anda di dalam air panas. Dengan ini anda boleh menarik pengaliran darah ke bahagian bawah badan dan dapat mengurangkan tekanan ke atas bahagian kepala anda. Selepas rawatan rendaman kaki selama 30 minit, anda akan rasa migraine berkurangan.

12. Rawatan akupuntur

Bagi mereka yang mengalami mirain teruk & berulang, anda boleh mendapatkan rawatan akupuntur  di mana jarum kecil akan dimasukkan ke bawah permukaan kulit untuk menyelaraskan kembali aliran tenaga atau qi di dalam badan. Kalau beranilah 😉

13. Set Migrain Shaklee

Set Migrain Shaklee bukan sahaja membantu menghilangkan migrain malah berkesan untuk menghilangkan terus penyakit migrain yang berulang. Dengan pengambilan yang konsisten, anda akan merasai perubahan. Migrain semakin berkurangan & lama-kelamaan akan semakin jarang berlaku. Best kan?

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,
Itulah dia 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat. Dengan pengambilan Set Migrain Shaklee, anda pasti akan rasa lega bila tak dihantui masalah migrain lagi.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

Punca Migrain Teruk Dan Berlarutan Sampai Makan Ubat Pun Tak Berkesan

Anda selalu diserang migrain? Tahukah anda bahawa pemakanan, hormon, dan gaya hidup adalah antara punca berlakunya migrain. Jom saya kongsikan punca migrain teruk yang berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Terdapat pelbagai faktor yang boleh menjadi punca migrain. Di antaranya ialah:

  • Kepenatan
  • Menahan lapar
  • Kesan alahan seperti alahan mengandung
  • Bunyi yang terlalu kuat
  • Bau yang terlalu kuat atau wangi
  • Tekanan fizikal
  • Terdedah kepada asap rokok
  • Makanan yang tinggi kandungan garam seperti keju yang tersimpan lama.
  • Ubat Hormon seperti pil perancang dan terapi hormon.
  • Penambah rasa dalam makanan seperti bahan pengawet dan monosodium glutamate (msg).
  • Minuman beralkohol dan minuman berkafein.
  • Tekanan atau stres.
  • Rangsangan deria mata seperti ampu yang terang, silau matahari.
  • Waktu tidur yang tidak menentu.
  • Cuaca yang terlalu panas juga boleh menjadi punca migrain.
  • Kekurangan zat & nutrisi sebab berdiet.
  • Kesan pengambilan ubat-ubatan.
  • Pra haid atau sedang haid. Ini adalah disebabkan oleh gangguan hormon.

Jika anda dibelenggu migrain, elakkan perkara yang  menjadi punca migrain & amalkan tips untuk mengatasi migrain. Pengambilan Set Migrain Shaklee juga sangat membantu. Anda pasti menyesal sebab tak amalkan dari dulu.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

B Complex Mengandungi vitamin B2 & B6 yang membantu mengurangkan sakit akibat migrain & mengurangkan risiko serangan migrain. Ia juga dikenali sebagai vitamin gembira yang membantu mencetuskan rasa gembira & mood yang baik. Dalam masa yang sama ia juga menstabilkan hormon.

Ostematrix Migrain berlaku apabila saluran darah dalam kepala mengembang & menguncup dalam kadar yang terlalu cepat. Ostematrix yang mengandungi magnesium membantu mengelakkan berlakunya kekejangan pada pembuluh darah & mempertahankan sistem saraf dan otot.

Omega Guard Mengurangkan radang atau kesakitan akibat migrain. Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya kepala.

Sekarang anda dah tahu apakah punca migrain teruk dan berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan. Taknak dibelenggu migrain lagi? Dapatkan Set Migrain Shaklee anda sekarang. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Petua Kecilkan Liang Pori Besar Dan Terbuka Di Wajah

Anda ada masalah liang pori terbuka & besar? Sakit mata tiap kali tengok cermin? Susah hati sebab pori kat muka besar & terbuka sampaikan muka berlubang macam kawah bulan? Cemburu tengok kulit orang lain licin dan cantik? Jom saya kongsikan petua kecilkan liang pori besar dan terbuka di wajah.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Apakah punca liang pori menjadi besar dan terbuka?

1. Kulit muka berminyak

2. Makanan berlemak & berminyak

3. Perubahan hormon – menopous, mengandung, berat badan naik/turun mendadak

4. Proses penuaan

5. Pendedahan kepada alam sekirat – asap, cahaya matahari

Petua Kecilkan Liang Pori Besar Dan Terbuka Di Wajah

Berikut adalah petua yang boleh anda amalkan untuk mengecilkan liang pori di wajah:

1. Rutin membersihkan wajah yang betul

Pastikan anda mencuci muka dengan rutin yang betul setiap hari, iaitu membersih, menyegar & melembap. Dan jangan sesekali lupakan make up remover walau pun anda tak pakai make up. Sebab make up remover ni bukan sahaja membuang make up dari wajah, tapi ia juga membuang habuk-habuk yang melekat di muka.

Saya cadangkan anda pakai Set Nutriwhite Shaklee ini. Pasti anda akan berpuas hati bila tengok semua pori-pori di muka mengecil dan muka jadi semakin cantik berseri. Berminat nak tahu dengan lebih lanjut tentang set ni? Hubungi saya.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

2. Buang sel kulit mati

Jangan lupa untuk scrub muka 2-3 kali seminggu bagi membuang sel kulit mati di wajah. Sel-sel kulit mati ni akan menyebabkan muka menjadi kusam & menyumbat liang pori menyebabkan pori menjadi besar & terbuka. Kalau kat hidung, sel kulit mati ni akan bertukar menjadi blackhead & whitehead yang hodoh.

3. Stim

Seminggu sekali, anda perlu stimkan muka. Boleh buat kat rumah je. Tak perlu pergi ke spa. Caranya mudah sahaja:

1. Basuh muka dengan pencuci muka &  air suam.

2. Masukkan air panas ke dalam besen. Ambil sehelai tuala kecil. Letak muka di atas stim yang keluar dari besen tadi & tutup kepala dengan tuala agar stim terperangkap & tak terlepas keluar.

3. Basuh muka dengan pencuci muka. Cuci dengan air suam. Basuh muka sekali lagi, cuci dengan air sejuk.

4. Pakai penyegar & pelembap.

4. Masker

Amalkan memakai masker sekurang-kurangnya seminggu sekali. Saya ada 15 resepi masker istimewa untuk pelanggan saya. Alhamdulillah…. 100% pelanggan saya yang amalkan masker-masker ini berpuas hati dengan hasilnya.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

5. Vitamin untuk mengecilkan pori dari dalam

Semua petua-petua di atas adalah penjagaan luaran. Selain itu, adalah sangat penting untuk kita mengecilkan pori dari dalam. Kenapa? Sebab kecantikan bermula dari dalam. Nak tahu apakah vitamin yang membantu mengecilkan pori?

  • Kolagen Powder Shaklee
  • ESP Shaklee
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • B Complex

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Kesemua vitamin di atas adalah vitamin untuk kecantikan wajah. Kalau ada bajet, saya cadangkan supaya anda ambil kesemua vitamin ini. Kenapa? Sebab kombinasi kesemua vitamin ini akan memberikan anda kulit muka yang halus, gebu, dan bersih dari masalah pori besar & terbuka.

Kalau anda ada kekangan bajet, takde masalah. Saya akan cadangkan vitamin yang sesuai dengan bajet anda. Apa yang penting ialah anda dapat kulit muka yang cantik menawan 🙂

Testimoni Mereka Yang Berpuas Hati

Tak perlu cakap banyak, jom saya kongsikan testimoni mereka yang berpuas apabila pori di muka tidak lagi besar dan terbuka.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Best kan baca testimoni diorang ni. Dah tak tahan tengok kulit muka berlubang-lubang sebab pori terbuka? Jangan buang masa lagi. Amalkan petua kecilkan liang pori besar dan terbuka yang saya kongsikan tadi, dan yang penting sekali, dapatkan set Nutriwhite & vitamin Shaklee anda hari ini. Istimewa untuk pelanggan saya, percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee hanya untuk anda. Hubungi saya sekarang!

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Tips Berkesan Untuk Pekatkan Darah

Darah cair sememangnya merbahaya, terutama sekali jika anda sedang mengandung kerana ia menyebabkan risiko keguguran & bayi mati dalam kandungan. Juga boleh menyebabkan kematian kalau berlaku pendarahan berlebihan waktu melahirkan. Ia juga merbahaya kepada orang biasa. Kalau anda mempunyai semua simptom darah cair, jangan panik,  jom saya kongsikan tips berkesan untuk pekatkan darah.

darah cair, darah cair shaklee, pekatkan darah, pekatkan darah shaklee,  cara pekatkan darah, cara nak pekatkan darah, makanan pekatkan darah, makanan untuk pekatkan darah, makanan utk pekatkan darah, makanan yang boleh pekatkan darah, set pekatkan darah shaklee, pekatkan darah dengan shaklee, tips pekatkan darah, petua pekatkan darah, petua untuk pekatkan darah

Tips Berkesan Untuk Pekatkan Darah

Ok….untuk pekatkan darah, anda perlu pastikan nutrisi-nutrisi berikut ada dalam setiap hidangan yang ada makan setiap hari.

1. Zat Besi (ferum)

Makan makanan yang kaya dengan Zat Besi ( ferum ) seperti hati, sayur bayam dan juga buah-buahan kering.

2. Asid folik

Makan makanan yang mengandungi asid folik seperti wheat germ, kekacang, mentega kacang, cendawan dan juga hati.

3. Kurma dan kismis

Kurma dan kismis adalah makanan sunnah yang diamalkan oleh Rasullullah s.a.w. Ia sangat baik untuk kesihatan & membantu memekatkan darah. Kurma juga sangat baik untuk ibu mengandung.

4. Vitamin C

Banyakkan memakan makanan yang kaya dengan vitamin C seperti buah-buahan, ulam, sayur-sayuran dan juga jus oren. Ia akan meningkatkan kadar penyerapan ferum.

5. Rehat dengan cukup

Dapatkan rehat yang secukupnya.

6. Set Pekatkan Darah Shaklee

Nak lagi mudah? Anda boleh ambil Set Pekatkan Darah Shaklee yang mengandungi semua nutrisi yang penting untuk memekatkan darah.

Vitalea: Mengandungi Zat Besi.

B Complex: Mengandungi Asid Folik

Sustained Release Vitamin C: Kaya dengan vitamin C

darah cair, darah cair shaklee, pekatkan darah, pekatkan darah shaklee,  cara pekatkan darah, cara nak pekatkan darah, makanan pekatkan darah, makanan untuk pekatkan darah, makanan utk pekatkan darah, makanan yang boleh pekatkan darah, set pekatkan darah shaklee, pekatkan darah dengan shaklee, tips pekatkan darah, petua pekatkan darah, petua untuk pekatkan darah

Dengan pengambilan Set Pekatkan Darah Shaklee ini, anda dah tak perlu susah-susah makan makanan yang saya senaraikan di atas tadi. Cuma ambil vitamin-vitamin ini, anda dah dapat nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan untuk memekatkan darah yang cair.

Semoga tips berkesan untuk pekatkan darah yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat nak dapatkan Set Pekatkan Darah Shaklee dengan aturan makan, dos yang betul & konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

darah cair, darah cair shaklee, pekatkan darah, pekatkan darah shaklee,  cara pekatkan darah, cara nak pekatkan darah, makanan pekatkan darah, makanan untuk pekatkan darah, makanan utk pekatkan darah, makanan yang boleh pekatkan darah, set pekatkan darah shaklee, pekatkan darah dengan shaklee, tips pekatkan darah, petua pekatkan darah, petua untuk pekatkan darah

Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi

Malang sungguh nasib kalau kena chicken pox waktu dah tua bangka a.k.a dewasa. Susahnya nak hilangkan parut. Nak-nak pulak parut kat muka.  Tak sabar-sabar nak hilangkan parut chicken pox dengan cepat supaya tak nampak hodoh lagi. Percaya tak kalau saya kata anda boleh hilangkan parut chicken pox dalam masa sebulan. Ya! Satu bulan je. Tak percaya?

parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox, menghilangkan parut chciken pox, kesan chicken pox, parut chicken pox berlubang, parut chicken pox timbul, parut chicken pox boleh hilang, parut chicken pox hilang, parut chicken pox lama, parut chicken pox baru, cara hilangkan parut chicken pox, ubat parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox dengan cepat, hilangkan parut chicken pox dengan shaklee, hilangkan parut chicken pox berlubang, hilangkan parut chicken pox shaklee, hilangkan kesan parut chicken pox, hilangkan kesan chicken pox, hilangkan parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox lama, cara hilangkan parut chicken pox, cara hilangkan parut demam campak, cara nak hilangkan parut chicken pox, cara untuk hilangkan parut chicken pox, cara cepat hilangkan parut chicken pox, cara hilangkan parut chicken pox dengan cepat, cara hilangkan parut chicken pox di muka, cara hilangkan parut chicken pox lama, tips hilangkan parut chicken pox, petua hilangkan parut chicken pox, petua untuk hilangkan parut chicken pox, petua tradisional hilangkan parut chicken pox, petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat, petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat, chicken pox shaklee, set chicken pox shaklee

 Hilangkan Parut Chicken Pox Dengan Cepat Supaya Tak Nampak Hodoh Lagi

Wanita kat atas ni ialah Puan Daya. Gambar ni diambil masa beliau terkena jangkitan chicken pox dari anaknya. Elok anak dah sihat emaknya pulak yang kena. Itu gambar lama. Sekarang muka Puan Daya dah licin, cantik dan gebu. Satu parut chicken pox pun takde. Tak percaya?

Jom kita tengok video ni, ada testimoni dari Puan Daya. Cuba cari parut chicken pox kat muka beliau. Ada ke tak? ^_^

Macam mana, ada jumpa parut chicken pox tak? Tak de kan? Memang takde. Semua parut dah hilang. Anda ada parut chicken pox? Nak parut chicken pox hilang dalam masa sebulan macam Puan Daya? Pasti anda nak tahu vitamin apa yang Puan Daya ambil, kan?

Untuk makluman anda, Puan Daya ambil Set Chicken Pox Shaklee yang terdiri daripada:

Vitamin E
Vitamin C
B Complex
ESP
GLA Complex

Harga set ini ialah RM546.50. Postage RM10 semenanjung, Rm20 untuk Sabah Sarawak. Nak order? Anda boleh terus order dengan klik link ini. Lepas buat bayaran, jangan lupa hubungi saya untuk dapatkan aturan makan yang betul untuk hilangkan parut chicken pox anda dengan cepat. Dan sebagai bonus, anda juga akan dapat Ebook di bawah ini secara percuma!

parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox, menghilangkan parut chciken pox, kesan chicken pox, parut chicken pox berlubang, parut chicken pox timbul, parut chicken pox boleh hilang, parut chicken pox hilang, parut chicken pox lama, parut chicken pox baru, cara hilangkan parut chicken pox, ubat parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox dengan cepat, hilangkan parut chicken pox dengan shaklee, hilangkan parut chicken pox berlubang, hilangkan parut chicken pox shaklee, hilangkan kesan parut chicken pox, hilangkan kesan chicken pox, hilangkan parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox lama, cara hilangkan parut chicken pox, cara hilangkan parut demam campak, cara nak hilangkan parut chicken pox, cara untuk hilangkan parut chicken pox, cara cepat hilangkan parut chicken pox, cara hilangkan parut chicken pox dengan cepat, cara hilangkan parut chicken pox di muka, cara hilangkan parut chicken pox lama, tips hilangkan parut chicken pox, petua hilangkan parut chicken pox, petua untuk hilangkan parut chicken pox, petua tradisional hilangkan parut chicken pox, petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat, petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat, chicken pox shaklee, set chicken pox shaklee
Ebook apa? Ebook 15 Resepi Masker Shaklee. Boleh amalkan resepi-resepi masker yang ada dalam Ebook ni. Insya Allah lagi cepat parut chicken pox anda hilang. Lagi cepat muka anda jadi cantik, licin, dan gebu semula.

Tahniah kerana anda menjadi salah seorang daripada jutaan rakyat Malaysia yang membaca entry hilangkan parut chicken pox dengan cepat supaya tak nampak hodoh lagi ini. Anda beruntung sebab bukan sahaja dapat tahu cara hilangkan parut chicken pox dengan cepat, siap dapat Ebook percuma! Jangan tunggu lagi. Hubungi saya untuk mendapatkan Set Chicken Pox anda sekarang!

parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox, menghilangkan parut chciken pox, kesan chicken pox, parut chicken pox berlubang, parut chicken pox timbul, parut chicken pox boleh hilang, parut chicken pox hilang, parut chicken pox lama, parut chicken pox baru, cara hilangkan parut chicken pox, ubat parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox dengan cepat, hilangkan parut chicken pox dengan shaklee, hilangkan parut chicken pox berlubang, hilangkan parut chicken pox shaklee, hilangkan kesan parut chicken pox, hilangkan kesan chicken pox, hilangkan parut chicken pox, hilangkan parut chicken pox lama, cara hilangkan parut chicken pox, cara hilangkan parut demam campak, cara nak hilangkan parut chicken pox, cara untuk hilangkan parut chicken pox, cara cepat hilangkan parut chicken pox, cara hilangkan parut chicken pox dengan cepat, cara hilangkan parut chicken pox di muka, cara hilangkan parut chicken pox lama, tips hilangkan parut chicken pox, petua hilangkan parut chicken pox, petua untuk hilangkan parut chicken pox, petua tradisional hilangkan parut chicken pox, petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat, petua hilangkan parut chicken pox dengan cepat, chicken pox shaklee, set chicken pox shaklee

10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Tahukah anda bahawa terdapat jenis makanan tertentu yang mampu meningkatkan tahap kesuburan pasangan suami isteri? Jadi, kalau anda sedang berusaha untuk mengandung bolehlah amalkan 10 makanan untuk cepat mengandung ini.

set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, testimoni set subur shaklee, makanan untuk cepat mengandung, makanan cepat mengandung, makanan untuk cepat hamil, makanan cepat hamil, makanan tambahan untuk cepat mengandung, makanan tambahan untukc epat hamil, cepat mengandung, mengandung, cepat hamil, hamil, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan bekhasiat untuk cepat mengandung, makanan khasiat untuk cepat mengandung, cara cepat mengandung, cara cepat mengandung selepas keguguran,

10 Makanan Untuk Cepat Mengandung

Selain mengamalkan 10 makanan untuk cepat mengandung ni, anda juga perlu mengetahui bilakah waktu subur isteri dan waktu paling subur suami. Selain mengamalkan petua mudah mengandung dan mengelakkan perkara yang boleh menyebabkan anda susah mengandung. Nak tahu apakah 10 jenis makanan tersebut?

1. Buah-buahan & sayuran organik

Buah-buahan dan sayuran organik yang dimaksudkan ialah bebas GMO dan bebas racun kimia. Baru-baru ni kita digemparkan dengan berita kematian disebabkan makan epal kan? Jadi, bila nak makan buah pilih buah-buahan tempatan & yang cepat rosak, bukan yang boleh bertahan berbulan-bulan dalam peti ais tanpa rosak.

Begitu juga dengan sayur. Jangan pilih sayur yang hijau & nampak perfect. Cari yang ada kesan dimakan ulat. Kalau anda makan hasil tanaman sendiri lagi bagus. Terjamin bebas racun & bahan kimia berbahaya.

2. Makanan Tinggi Serat

Serat membantu pergerakan usus berjalan dengan lancar sekali gus membuang semua toksin yang ada dalam badan. Di antara makanan tinggi serat ialah bijirin, kekacang, gandum, nasi, dan roti berasaskan gandum. Nak detoks dengan mudah? Anda boleh amalkan Alfalfa Shaklee.

3. Bayam

Bayam hijau mengandungi antioksida, zat besi & folik asid yang membantu meningkatkan kesuburan dengan cara membantu sistem reproduksi berfungsi dengan baik.

4.  Folik asid

Pengambilan Folik Asid membantu meningkatkan kualiti sel telur yang dihasilkan setiap bulan, dan secara automatik meningkatkan kesuburan anda suami isteri.

Folik Asid boleh didapati dari kacang soya, kuning telur, kubis, asparagus, ubi bit, pisang, brokoli, dan sebagainya. Kalau anda kurang makan sayur, boleh amalkan B Complex Shaklee. Cuma ambil satu biji sehari, mudah sangat.

5. Makanan yang melancarkan kitaran haid

Antara punca utama susah untuk mengandung ialah masalah kitaran haid yang tidak teratur. Kitaran haid yang tidak teratur menyebabkan sukar untuk mengetahui bilakah waktu subur. Oleh itu anda boleh amalkan makanan yang membantu memebetulkan kitaran haid seperti kentang  manis, kacang peas, carrot, dan sebagainya.

set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, testimoni set subur shaklee, makanan untuk cepat mengandung, makanan cepat mengandung, makanan untuk cepat hamil, makanan cepat hamil, makanan tambahan untuk cepat mengandung, makanan tambahan untukc epat hamil, cepat mengandung, mengandung, cepat hamil, hamil, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan bekhasiat untuk cepat mengandung, makanan khasiat untuk cepat mengandung, cara cepat mengandung, cara cepat mengandung selepas keguguran,

Anda juga boleh mengambil GLA Complex dan Alfalfa Shaklee untuk membetulkan kitaran haid anda. Dengan aturan makan dan dos yang betul, biasanya haid anda akan teratur selepas 2 bulan.

6. Makanan kaya dengan vitamin C

Vitamin C membantu meningkatkan daya imuniti badan, menjadikan badan kuat dari sebarang jangkitan. Secara automatik sel benih kita juga akan menjadi semakin kuat. Vitamin C boleh didapati dari buah-buahan sitrus seperti oren, limau. Juga dari brokoli, kubis, pisang, buah pear, labu, dan sebagainya.

7. Produk tenusu

Ia bukan sahaja membekalkan kalsium, tetapi juga membantu meningkatkan kesuburan. Di antara produk tenusu yang mudah didapati ialah dari susu segar, yogurt, dadih, dan keju.

8. Kekacang

Kekacang kaya dengan omega 3 yang membantu meningkatkan kualiti benih dan kesuburan anda. Bila lapar dan rasa nak mengunyah, makan kekacang. Bukannya jajan atau makanan segera.

9. Elakkan makanan “panas”, “sejuk” dan “tajam”

Kenal-pasti apakah makanan yang termasuk dalam katergori di atas dan elakkan dari menu seharian. Contoh makanan panas ialah makanan mempunyai ragi seperti tapai. Makanan tajam ialah seperti nenas, air tebu, dan air coke. Sementara makanan panas sejuk ialah cendawan, keladi, dan betik.

10. Makanan tambahan untuk meningkatkan kesuburan

Set Kesuburan Shaklee sememangnya terbukti berkesan membantu meningkatkan kesuburan suami isteri supaya mudah mengandung. Jom tengok testimoni mereka yang berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee.

Kalau anda dah ambil Set Kesuburan Shaklee tapi masih belum mengandung, anda boleh jawab beberapa soalan di sini untuk mendapatkan jawapan kenapa anda masih belum mendapat berita gembira.

set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, testimoni set subur shaklee, makanan untuk cepat mengandung, makanan cepat mengandung, makanan untuk cepat hamil, makanan cepat hamil, makanan tambahan untuk cepat mengandung, makanan tambahan untukc epat hamil, cepat mengandung, mengandung, cepat hamil, hamil, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan bekhasiat untuk cepat mengandung, makanan khasiat untuk cepat mengandung, cara cepat mengandung, cara cepat mengandung selepas keguguran,
Nak Ebook ni secara percuma? Hubungi saya di talian 012-9025232 sekarang!

Anda nak mengandung? Jangan lupa masukkan 10 makanan untuk cepat mengandung di atas ke dalam menu harian anda. Kalau anda ambil Set Kesuburan Shaklee, insya Allah peluang anda untuk mengandung akan semakin cerah. Nak order? Hubungi saya sekarang.

set kesuburan shaklee, cara makan set kesuburan shaklee, testimoni set kesuburan shaklee, set subur shaklee, cara makan set subur shaklee, testimoni set subur shaklee, makanan untuk cepat mengandung, makanan cepat mengandung, makanan untuk cepat hamil, makanan cepat hamil, makanan tambahan untuk cepat mengandung, makanan tambahan untukc epat hamil, cepat mengandung, mengandung, cepat hamil, hamil, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan untuk mengandung anak lelaki, makanan bekhasiat untuk cepat mengandung, makanan khasiat untuk cepat mengandung, cara cepat mengandung, cara cepat mengandung selepas keguguran,

Tips Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Boleh dikatakan semua wanita mengalami masalah rambut gugur selepas bersalin. Ada yang mengalami keguguran rambut yang biasa sahaja, tapi ada yang mengalami keguguran serius hingga ada tompokan botak di kepala. Jadi, kalau anda mengalami masalah keguguran rambut selepas bersalin, jangan pandang ringan. Jom amalkan tips atasi masalah keguguran rambut selepas bersalin yang akan saya kongsikan sebentar lagi.

revitalizing shampoo shaklee, replenishing conditioner shaklee, zinc shaklee untuk rambut gugur, zinc shaklee, zinc shaklee untuk rambut, vit c shaklee untuk rambut gugur, vit c shaklee untuk rambut, b complex shaklee untuk rambut gugur, b complex untuk rambut, rambut gugur, rambut gugur selepas bersalin, rambit gugur lepas bersalin, rambut gugur masa berpantang, rambut gugur dalam pantang, rambut gugur shaklee, rambut gugur terlalu banyak, rambut gugur semasa mengandung, rambut gugur semasa hamil, cara mengatasi rambut gugur, rambut gugur dan kelemumur, cara atasi rambut gugur, rambut gugur bertompok, rawatan rambut gugur selepas bersalin, kenapa rambut gugur selepas bersalin, punca rambut gugur selepas bersalin, sebab rambut gugue selepas bersalin, rambut gugur teruk, cara tasi rambut gugur selepas bersalin, tips rambut gugur, tips rambut gugur selepas bersalin, tips elak rambut gugur, tips penjagaan rambut gugur, penjagaan rambut gugur, petua mengelakkan rambut gugur, petua rambut gugur selepas bersalin, prosante hair care shaklee, nourishing scalp treatment shaklee,

Mengapa Keguguran Rambut Selepas Bersalin Berlaku?

Mengapa kita mengalami masalah keguguran rambut selepas bersalin? Kalau ikutkan orang tua, rambut kita gugur sebab anak main air liur. Makin aktif anak main belon, makin banyaklah rambut kita akan gugur. Tapi bila difikirkan semula, sebelum anak pandai main air liur rambut kita dah gugur. Malah waktu mengandung pun banyak rambut yang gugur. Ye tak? ^_^

Dari segi perubatan, kita mengalami keguguran rambut selepas bersalin kerana hormon dalam badan yang masih belum stabil. Kekurangan kalsium juga menjadi punca keguguran rambut. Sepanjang tempoh mengandung, jika kita tak ambil kalsium yang mencukupi, badan akan memerah kalsium dari tubuh badan kita termasuk rambut, menyebabkan rambut gugur.

Bila anak dah lahir, badan perlukan lebih kalsium untuk menghasilkan susu. Kalau kita tak ambil kalsium yang mencukupi? Maka botaklah kita.Sebab tu adalah penting untuk kita mengamalkan amalan pemakanan yang baik sepanjang mengandung, termasuk ambil kalsium yang mencukupi sebagai langkah pencegahan masalah keguguran rambut selepas bersalin.

Tips Atasi Masalah Rambut Gugur Selepas Bersalin

Berikut adalah tips yang boleh anda amalkan:

1. Elakkan buat rawatan rambut di saloon.

Kenapa? Kerana rawatan di saloon menggunakan syampu & perapi yang tinggi bahan kimia. Bahan kimia yang tinggi akan memburukkan lagi masalah keguguran rambut yang kita alami. Rawatan rambut di saloon juga melibatkan penggunaan hair dryer yang patut dielakkan.

2. Elakkan membungkus rambut selepas mandi.

Ramai orang suka balut rambut dengan towel selepas mandi & biarkan sehingga rambut kering. Betul tak? Untuk pengetahuan anda, amalan tersebut akan menyebabkan rambut berada dalam keadaan lembab dalam tempoh yang lama & ianya adalah antara penyumbang utama yang menggalakkan keguguran rambut. Jadi, jangan buat lagi ye!

revitalizing shampoo shaklee, replenishing conditioner shaklee, zinc shaklee untuk rambut gugur, zinc shaklee, zinc shaklee untuk rambut, vit c shaklee untuk rambut gugur, vit c shaklee untuk rambut, b complex shaklee untuk rambut gugur, b complex untuk rambut, rambut gugur, rambut gugur selepas bersalin, rambit gugur lepas bersalin, rambut gugur masa berpantang, rambut gugur dalam pantang, rambut gugur shaklee, rambut gugur terlalu banyak, rambut gugur semasa mengandung, rambut gugur semasa hamil, cara mengatasi rambut gugur, rambut gugur dan kelemumur, cara atasi rambut gugur, rambut gugur bertompok, rawatan rambut gugur selepas bersalin, kenapa rambut gugur selepas bersalin, punca rambut gugur selepas bersalin, sebab rambut gugue selepas bersalin, rambut gugur teruk, cara tasi rambut gugur selepas bersalin, tips rambut gugur, tips rambut gugur selepas bersalin, tips elak rambut gugur, tips penjagaan rambut gugur, penjagaan rambut gugur, petua mengelakkan rambut gugur, petua rambut gugur selepas bersalin, prosante hair care shaklee, nourishing scalp treatment shaklee,

3. Pastikan rambut kering sebelum sikat rambut.

Sentiasa keringkan rambut selepas mandi. Pastikan rambut kering sebelum disikat kerana menyikat rambut yang basah akan meningkatkan kadar rambut yang tercabut dari kepala. Lagi banyak rambut yang tercabut, makin botak kepala kita. Taknak kan…?

4. Gunakan sikat bergigi jarang.

Sikat bergigi rapat akan meningkatkan jumlah rambut yang tercabut setiap kali kita menyikat rambut. Pilih sikat berbentuk berus yang mempunyai gigi jarang. Itu adalah sikat yang terbaik untuk kita yang mempunyai masalah rambut gugur selepas bersalin.

5. Pastikan rambut kering sebelum diikat.

Ini juga merupakan tips atasi masalah rambut gugur selepas bersalin yang sangat penting. Jangan ikat rambut selagi ia belum kering sepenuhnya.

6. Jangan gunakan pengering rambut.

Hair dryer is a big no untuk kita yang ada masalah keguguran rambut. Kepanasan dari pengering rambut akan menyebabkan rambut rosak & gugur dengan banyaknya tanpa dapat dikawal. Kalau terpaksa guna hair dryer, gunakan  suhu yang rendah & jarakkan dari kepala, sejauh yang boleh.

7. Makan vitamin untuk mengatasi masalah keguguran rambut & menjaga kecantikan rambut.

Vitamin yang dimakan akan membantu mengatasi keguguran rambut dari dalam & dalam masa yang sama akan membantu melebatkan rambut supaya kita mendapat rambut cantik bergaya seperti dulu. Anda boleh amalkan Set Rambut Cantik Shaklee yang terdiri daripada:

revitalizing shampoo shaklee, replenishing conditioner shaklee, zinc shaklee untuk rambut gugur, zinc shaklee, zinc shaklee untuk rambut, vit c shaklee untuk rambut gugur, vit c shaklee untuk rambut, b complex shaklee untuk rambut gugur, b complex untuk rambut, rambut gugur, rambut gugur selepas bersalin, rambit gugur lepas bersalin, rambut gugur masa berpantang, rambut gugur dalam pantang, rambut gugur shaklee, rambut gugur terlalu banyak, rambut gugur semasa mengandung, rambut gugur semasa hamil, cara mengatasi rambut gugur, rambut gugur dan kelemumur, cara atasi rambut gugur, rambut gugur bertompok, rawatan rambut gugur selepas bersalin, kenapa rambut gugur selepas bersalin, punca rambut gugur selepas bersalin, sebab rambut gugue selepas bersalin, rambut gugur teruk, cara tasi rambut gugur selepas bersalin, tips rambut gugur, tips rambut gugur selepas bersalin, tips elak rambut gugur, tips penjagaan rambut gugur, penjagaan rambut gugur, petua mengelakkan rambut gugur, petua rambut gugur selepas bersalin, prosante hair care shaklee, nourishing scalp treatment shaklee,

Zinc Complex yang membantu menghentikan masalah keguguran rambut dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

B Complex menjaga kesihatan rambut & mencantikkan rambut.

Vitamin C menggalakkan pengeluaran tirosin yg berperanan menguatkan akar rambut agar keguguran rambut yang serius dapat dikurangkan.

Gabungan 3 vitamin ini akan membantu menguatkan rambut dari dalam & mengatasi masalah keguguran rambut selepas bersalin.

8. Gunakan syampu bebas bahan kimia.

Syampu dan perapi di pasaran kebanyakkannya mengalami bahan kimia yang tinggi. Oleh itu, pilih syampu dan perapi yang diperbuat dari bahan semulajadi dan telah dibuktikan selamat untuk masalah rambut gugur yang kita alami.

Anda boleh gunakan Rangkaian Prosante Hair Care dari Shaklee yang terdiri daripada:

Nourishing Scalp Treatment yang  membantu mengatasi keguguran rambut & menggalakkan pertumbuhan rambut baru.

Revitalizing Shampoo berfungsi untuk melebatkan rambut dan menyeimbangkan kulit kepala agar tidak terlalu kering atau lembab.

Replenishing Conditioner menguatkan rambut & membaiki kerosakan rambut dari akar hingga ke hujung.

revitalizing shampoo shaklee, replenishing conditioner shaklee, zinc shaklee untuk rambut gugur, zinc shaklee, zinc shaklee untuk rambut, vit c shaklee untuk rambut gugur, vit c shaklee untuk rambut, b complex shaklee untuk rambut gugur, b complex untuk rambut, rambut gugur, rambut gugur selepas bersalin, rambit gugur lepas bersalin, rambut gugur masa berpantang, rambut gugur dalam pantang, rambut gugur shaklee, rambut gugur terlalu banyak, rambut gugur semasa mengandung, rambut gugur semasa hamil, cara mengatasi rambut gugur, rambut gugur dan kelemumur, cara atasi rambut gugur, rambut gugur bertompok, rawatan rambut gugur selepas bersalin, kenapa rambut gugur selepas bersalin, punca rambut gugur selepas bersalin, sebab rambut gugue selepas bersalin, rambut gugur teruk, cara tasi rambut gugur selepas bersalin, tips rambut gugur, tips rambut gugur selepas bersalin, tips elak rambut gugur, tips penjagaan rambut gugur, penjagaan rambut gugur, petua mengelakkan rambut gugur, petua rambut gugur selepas bersalin, prosante hair care shaklee, nourishing scalp treatment shaklee,

Semoga tips atasi masalah rambut gugur selepas bersalin yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Jangan biarkan rambut anda gugur sehingga kepala mula botak. Sayang suami kan? Hubungi saya sekarang untuk mendapatkan Set Rambut Cantik Shaklee dan Prosante Hair Care dengan konsultasi terbaik!

revitalizing shampoo shaklee, replenishing conditioner shaklee, zinc shaklee untuk rambut gugur, zinc shaklee, zinc shaklee untuk rambut, vit c shaklee untuk rambut gugur, vit c shaklee untuk rambut, b complex shaklee untuk rambut gugur, b complex untuk rambut, rambut gugur, rambut gugur selepas bersalin, rambit gugur lepas bersalin, rambut gugur masa berpantang, rambut gugur dalam pantang, rambut gugur shaklee, rambut gugur terlalu banyak, rambut gugur semasa mengandung, rambut gugur semasa hamil, cara mengatasi rambut gugur, rambut gugur dan kelemumur, cara atasi rambut gugur, rambut gugur bertompok, rawatan rambut gugur selepas bersalin, kenapa rambut gugur selepas bersalin, punca rambut gugur selepas bersalin, sebab rambut gugue selepas bersalin, rambut gugur teruk, cara tasi rambut gugur selepas bersalin, tips rambut gugur, tips rambut gugur selepas bersalin, tips elak rambut gugur, tips penjagaan rambut gugur, penjagaan rambut gugur, petua mengelakkan rambut gugur, petua rambut gugur selepas bersalin, prosante hair care shaklee, nourishing scalp treatment shaklee,

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Senggugut memang mengerikan. Hanya orang yang rasa je tahu betapa siksanya nak mengadap senggugut setiap kali datang bulan. Sampai bila nak bergantung kepada pain killer? Jom amalkan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan ini. Saya janji anda akan bebas senggugut & PMS buat selama-lamanya.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Cara Hilangkan Senggugut Yang Terbukti Berkesan

Sebelum saya kongsikan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan, adalah penting untuk anda mengenalpasti apakah jenis senggugut yang anda alami? Sama ada jenis Primary Dysmenorrea atau pun Secondary Dysmenorrea.

Jika anda mengidap senggugut jenis kedua, anda perlu berjumpa doktor untuk pemeriksaan, disamping mengamalkan petua tradisional merawat senggugut dan cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan yang akan saya kongsikan sebentar lagi.

Apakah dia cara hilangkan senggugut yang terbukti berkesan tu? Jawapannya ialah Set Senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA Complex,  B Complex, dan Ostematrix.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Bagaimana Set Ini membantu hilangkan senggugut buat selama-lamanya?

Setiap vitamin dalam set ini mempunyai fungsi tersendiri & gabungan kesemua vitamin telah terbukti membantu menghilangkan senggugut. Buktinya? Saya akan kongsikan testimoni sebentar lagi. Jom saya ceritakan fungsi vitamin dalam set ini.

GLA Complex berfungsi menstabilkan hormon yang menjadi punca senggugut yang dihadapi setiap bulan. Senggugut terjadi apabila badan gagal menukar asid Linolenik kepada GLA lalu menyebabkan berlakunya ketidak seimbangan hormon.

Jadi pengambilan GLA Complex membantu mengatasi masalah tersebut. GLA Complex juga membantu penghasilan hormon Prostaglandin & mengurangkan masalah payudara sensitif yang biasa dihadapi semasa datang bulan.

B Complex pula membekalkan vitamin B Complex khususnya B5, B6, dan B12 yang sememangnya terbukti membantu mengurangkan senggugut. B Complex yang juga dikenali sebagai vitamin gembira juga membekalkan vitamin B5 & B12 kepada kelanjar adrenalin supaya kita terhindar daripada stres.

Vitamin B6 pula membantu mengatasi masalah kembung perut, cramp, pening, dan segala macam rasa tak best yang biasa dialami semasa PMS. Kan biasa bila nak datang bulan kita akan alami PMS? Pengambilan B Complex akan hilangkan simptom tak best PMS yang selalu kita alami tu. Best kan?

Ostematrix pula membantu hilangkan masalah kekejangan, sakit badan, sakit kepala, lenguh-lenguh badan, sakit pinggang, dan sengal badan yang biasa dihadapi semasa PMS.

Gabungan ketiga-tiga vitamin dalam set senggugut Shaklee ini akan membantu mengatasi masalah PMS dan senggugut yang anda alami buat selama-lamanya. Hebat kan? Kalau anda ada bajet lebih, boleh tambah Alfalfa Complex yang mempunyai 1001 kebaikan seperti membetulkan kitaran haid, menghilangkan keputihan, dan juga perapat yang sangat sesuai dalam penjagaan organ intim wanita.

Testimoni Mereka Yang Berjaya Hilangkan Senggugut Dengan Set Senggugut Shaklee

Tak perlu cakap banyak, jom kita tengok apa kata mereka yang berpuas hati dengan set ini:

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Menarik kan? Jadi, jika anda mengalami masalah senggugut setiap kali datang bulan jangan berlengah lagi. Memang dah ditakdirkan hari ini anda berjumpa dengan entry saya ni. Hubungi saya untuk mendapatkan set senggugut Shaklee dengan konsultasi terbaik, dan percayalah! Anda juga akan menjadi sebahagian daripada wanita-wanita di atas yang berkongsi berita gembira selepas mengamalkan set senggugut Shaklee.

senggugut, senggugut shaklee, petua senggugut, tips senggugut, hilangkan senggugut, atasi senggugut, rawat senggugut, merawat senggugut, merawat senggugut cara islam, merawat senggugut dengan shaklee, cara merawat senggugut dalam islam, cara rawat senggugut dalam islam, rawatan senggugut, rawatan senggugut dalam islam, tips senggugut, rawatan senggugut teruk, hilangkan rasa senggugut, hilangkan sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut, hilangkan rasa sakit senggugut dengan cepat, cara hilangkan senggugut, cara hilangkan senggugut yang teruk, petua hilangkan senggugut selamanya, petua hilangkan senggugut dengan cepat, petua hilangkan senggugut teruk, petua hilangkan senggugut teruk dengan cepat, set senggugut shaklee, set senggugut shaklee harga ahli, set senggugut shaklee ampang, set senggugut shaklee cara makan, set senggugut shaklee aturan makan, cara makan set senggugut shaklee, aturan makan set senggugut shaklee

Tips Atasi Tekanan Darah Rendah Semasa Mengandung

Sepanjang tempoh kehamilan, tekanan darah anda akan sentiasa dipantau agar berada dalam paras yang normal. Tekanan darah akan berubah semasa mengandung kerana berlakunya perubahan hormon secara mendadak dalam tubuh ibu mengandung. Jika anda mempunyai masalah tekanan darah rendah ketika hamil jangan gusar, jom amalkan tips atasi tekanan darah rendah semasa mengandung berikut.

tekanan darah rendah, tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ketika hamil muda, risiko tekanan darah rendah ketika hamil, mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah waktu hamil, tekanan darah rendah saat hamil 8 bulan, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah saat hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah untuk ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah pada ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah buat ibu hamil, kesan tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ibu mengandung, tekanan darah rendah untuk ibu mengandung, kesan tekanan darah rendah pada ibu mengandung, cara mengatasi tekanan darah rendah bagi ibu mengandung,  tekanan darah rendah pada ibu hamil hamil, tekanan darah rendah, tekanan darah rendah saat hamil, makanan untuk tekanan darah rendah, tekanan darah rendah bahaya, penyebab tekanan darah rendah, cara mengatasi tekanan darah rendah, bacaan tekanan darah rendah, tekanan darah rendah shaklee, set tekanan darah rendah shaklee, darah rendah ibu mengandung shaklee, set tekanan darah rendah ibu mengandung shaklee,

Tips Atasi Tekanan Darah Rendah Semasa Mengandung

Jika anda mengalami masalah tekana  darah rendah semasa mengandung, jom amalkan tips-tips berikut. Jika tak nampak apa-apa perubahan, usah risau. Bagi sesetengah orang agak lambat untuk nampak perubahan. Terus amalkan tips berikut sehingga tekanan darah anda kembali normal.

1. Air kosong

Pastikan anda minum air yang mencukupi setiap hari. Kebanyakan ibu mengandung tidak mengambil berat tentang pengambilan air kosong sepanjang tempoh kehamilan. Minum sekurang-kurangnya 3 liter air kosong setiap hari, insya Allah tekanan darah anda akan semakin baik.

2. Bayam merah

Bayam merah telah lama dikatakan mampu mengatasi masalah tekanan darah semasa mengandung. Bayam merah boleh digoreng atau dibuat sup air. Rasanya pun sedap.

3. Ikan bilis

Ini juga adalah salah satu petua orang lama untuk ibu mengandung yang mengalami masalah tekanan darah rendah. Ikan bilis juga kaya dengan kalsium, iaitu salah satu daripada nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung.

4. Jambu batu

Jambu batu bukan sahaja sedap, malah dapat membantu menstabilkan tekana darah ibu mengandung. Boleh dijadikan jus atau pun dimakan begitu sahaja. Sedap dan menyegarkan.

5. Kacang hijau

Kacang hijau juga dikatakan mampu mengatasi masalah  tekanan darah rendah supaya berada diparas normal. Bubur kacang hijau sememangnya sedap & mudah untuk disediakan.

tekanan darah rendah, tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ketika hamil muda, risiko tekanan darah rendah ketika hamil, mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah waktu hamil, tekanan darah rendah saat hamil 8 bulan, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah saat hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah untuk ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah pada ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah buat ibu hamil, kesan tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ibu mengandung, tekanan darah rendah untuk ibu mengandung, kesan tekanan darah rendah pada ibu mengandung, cara mengatasi tekanan darah rendah bagi ibu mengandung,  tekanan darah rendah pada ibu hamil hamil, tekanan darah rendah, tekanan darah rendah saat hamil, makanan untuk tekanan darah rendah, tekanan darah rendah bahaya, penyebab tekanan darah rendah, cara mengatasi tekanan darah rendah, bacaan tekanan darah rendah, tekanan darah rendah shaklee, set tekanan darah rendah shaklee, darah rendah ibu mengandung shaklee, set tekanan darah rendah ibu mengandung shaklee,

6. Coklat

Coklat gelap (dark chocolate) dikatakan mempunyai kapasiti untuk mengatasi masalah tekanan darah rendah. Cubalah!

7. Set Tekanan Darah Rendah Semasa Mengandung Shaklee

Set ini terdiri daripada Vitalea & B Complex. Pengambilan 2 vitamin tersebut telah terbukti membantu ramai ibu mengandung yang mengalami masalah tekanan darah rendah. Vitalea berfungsi untuk memberikan tenaga segera kepada ibu yang lemah disebabkan oleh tekanan darah rendah dan juga berperanan sebagai pelengkap nutrisi agar ibu mendapat  semua vitamin yang diperlukan sepanjang mengandung. Manakala B Complex yang digelar sebagai vitamin gembira  berfungsi untuk mengurangkan tekanan dan menaikkan mood ibu mengandung. B Complex juga mengandungi Asid Folik yang sangat diperlukan oleh ibu mengandung. Jika anda mempunyai bajet, adalah lebih baik jika anda mengambil set ibu mengandung Shaklee yang mengandungi vitamin-vitamin yang diperlukan sepanjang kehamilan.

tekanan darah rendah, tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ketika hamil muda, risiko tekanan darah rendah ketika hamil, mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah waktu hamil, tekanan darah rendah saat hamil 8 bulan, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah saat hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah untuk ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah pada ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah buat ibu hamil, kesan tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ibu mengandung, tekanan darah rendah untuk ibu mengandung, kesan tekanan darah rendah pada ibu mengandung, cara mengatasi tekanan darah rendah bagi ibu mengandung,  tekanan darah rendah pada ibu hamil hamil, tekanan darah rendah, tekanan darah rendah saat hamil, makanan untuk tekanan darah rendah, tekanan darah rendah bahaya, penyebab tekanan darah rendah, cara mengatasi tekanan darah rendah, bacaan tekanan darah rendah, tekanan darah rendah shaklee, set tekanan darah rendah shaklee, darah rendah ibu mengandung shaklee, set tekanan darah rendah ibu mengandung shaklee,

tekanan darah rendah, tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ketika hamil muda, risiko tekanan darah rendah ketika hamil, mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah waktu hamil, tekanan darah rendah saat hamil 8 bulan, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah saat hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah untuk ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah pada ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah buat ibu hamil, kesan tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ibu mengandung, tekanan darah rendah untuk ibu mengandung, kesan tekanan darah rendah pada ibu mengandung, cara mengatasi tekanan darah rendah bagi ibu mengandung,  tekanan darah rendah pada ibu hamil hamil, tekanan darah rendah, tekanan darah rendah saat hamil, makanan untuk tekanan darah rendah, tekanan darah rendah bahaya, penyebab tekanan darah rendah, cara mengatasi tekanan darah rendah, bacaan tekanan darah rendah, tekanan darah rendah shaklee, set tekanan darah rendah shaklee, darah rendah ibu mengandung shaklee, set tekanan darah rendah ibu mengandung shaklee,

Terima kasih kepada Sabrinah Jaulin untuk testimoni diatas.  Semoga tips atasi tekanan darah rendah ketika hamil yang saya kongsikan ini bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang! Atau pun anda boleh menghubungi Sabrinah Jaulin yang berpengalaman mengatasi masalah tekanan darah rendah semasa mengandung.

tekanan darah rendah, tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ketika hamil muda, risiko tekanan darah rendah ketika hamil, mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah waktu hamil, tekanan darah rendah saat hamil 8 bulan, cara mengatasi tekanan darah rendah ketika hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah saat hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah untuk ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah pada ibu hamil, cara mengatasi tekanan darah rendah buat ibu hamil, kesan tekanan darah rendah ketika hamil, tekanan darah rendah ibu mengandung, tekanan darah rendah untuk ibu mengandung, kesan tekanan darah rendah pada ibu mengandung, cara mengatasi tekanan darah rendah bagi ibu mengandung,  tekanan darah rendah pada ibu hamil hamil, tekanan darah rendah, tekanan darah rendah saat hamil, makanan untuk tekanan darah rendah, tekanan darah rendah bahaya, penyebab tekanan darah rendah, cara mengatasi tekanan darah rendah, bacaan tekanan darah rendah, tekanan darah rendah shaklee, set tekanan darah rendah shaklee, darah rendah ibu mengandung shaklee, set tekanan darah rendah ibu mengandung shaklee,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...