-

10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

Kulit kusam dan tidak berseri boleh menyebabkan kita rasa down. Kurang keyakinan diri. Takkan nak makeup tebal berinci semata-mata nak sorok kulit kita yang tak cantik? Sampai bila? Kat luar nampak cantik, balik rumah bila buang makeup, dah macam mak lampir. Nak kulit yang cantik berseri? Elakkan perkara berikut yang merupakan 10 punca kulit kusam.

kulit kusam5 300x228 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

1. Tidak mengamalkan scrub. Setiap hari kita akan basuh muka dengan pencuci muka. Pakai toner, pakai pelembab. Tapi ada buat scrub tak? Scrub sangat penting kerana ia membuang sel kulit mati supaya tak terkumpul di wajah. Nak tahu scrub feveret saya? Scrub Alfalfa Complex. Caranya mudah saja. Hancurkan 4 biji Alfalfa Complex Shaklee, campur sedikit air. Kemudian jadikan sebagai scrub muka. Muka rasa bersih sangat icon smile 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

kulit kusam 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

2. Tidak minum cukup air. Bila kita tak minum air yang secukupnya, kulit juga akan kekurangan air. Kulit yang tak cukup air akan kelihatan kusam dan tak berseri. Oleh itu, nak kulit yang cantik berseri? Pastikan minum air secukupnya setiap hari.

3. Tidak memakai pencuci muka yang bagus. Saya pasti, kita semua memakai pencuci muka setiap hari. Persoalannya, adakah pencuci muka yang digunakan adalah bagus? Tanpa bahan kimia yang boleh tertinggal dikulit muka lalu menyebabkan kulit menjadi kusam? Adakah pencuci muka yang digunakan cukup lembut pada kulit & memberikan kesegaran selepas setiap basuhan? Gentle Deep Foaming Cleanser Nutriwhite Shaklee adalah pencuci muka terbaik yang saya pernah guna, kalah SKII. Serius. Dah pakai yang ni, gerenti tak tukar yang lain icon smile 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

kulit kusam2 300x250 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

4. Stress. Stress juga adalah punca kulit kusam. Kurangkan stress ye. Kalau tak, nanti bukan je kulit jadi kusam. Kedut pun cepat naik >.<

5. Tidak cukup tidur. Pastikan kita mendapat tidur yang cukup supaya kulit menjadi cantik & takde eyebag kat bawah mata.

6. Asap dan persekitaran yang kotor. Persekitaran sememangnya menjadi punca kulit kusam. Setiap hari kita terdedah dengan persekitaran dan udara yang kotor. Memang tak boleh dielakkan, terutamanya kalau tinggal di bandar.

7. Tidak membasuh makeup dengan betul. Selalunya bila sampai rumah, macam mana kita buang makeup dari muka? Terus cuci dengan pencuci muka je atau ada pakai makeup remover? Kalau ada guna makeup remover, adakah ianya bagus & mampu menghilangkan semua makeup dari muka? Gentle Action Makeup Remover Shaklee bukan sahaja membersihkan semua makeup dimuka, malah ia mencegah pembentukan whitehead & blackhead.

kulit kusam1 212x300 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

8. Pemakanan. Adakah tubuh badan kita mendapat semua vitamin yang diperlukan supaya kulit menjadi sihat & cantik? Kulit pun perlukan makanan yang secukupnya, kalau tak? Kusam dan tak berserilah kulit kita. Nak kulit yang cantik berseri? Gabungan B Complex, Vitamin E & Vitamin C Shaklee yang dikenali sebagai Set Cantik Shaklee memberikan semua nutrien yang diperlukan oleh kulit. Kesan seawal 2 minggu. Betul! Saya tak tipu.

kulit kusam3 300x170 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

kulit kusam4 300x228 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

9. Tidak mengamalkan masker. Berapa ramai yang bermasker sekurang-kurangnya seminggu sekali? Masker bukan sahaja membantu membuang sel kulit mati yang menjadi punca kulit kusam, ia juga membantu melembutkan, mencerahkan, dan menghasilkan kulit yang berseri. Istimewa untuk pelanggan yang membeli Set Cantik Shaklee dari saya, anda akan mendapat percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee yang ekslusif ini.

 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

10. Tidak tidur dalam keadaan muka yang bersih. Seharian dah pakai makeup, muka berminyak, berasap, berhabuk. Malam bila nak masuk tidur, pastikan kita tidur dalam keadaan muka yang bersih tanpa sebarang krim. Bagi peluang kepada kulit untuk berehat & bernafas.

Sekarang anda dah tahu 10 punca kulit kusam yang ramai orang tak tahu. Nak kulit yang cantik berseri? Elakkan perkara yang menjadi punca kulit kusam yang saya senaraikan tadi. Pengambilan Set Cantik Shaklee & rangkaian penjagaan muka Shaklee membantu anda mendapatkan kulit muka cantik yang diidamkan. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 10 Punca Kulit Kusam Yang Ramai Orang Tak Tahu

Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

Jika anda ada tanda kencing manis semasa mengandung dan disahkan mengidap penyakit tersebut, pasti anda tercari-cari petua kencing manis semasa mengandung. Jom saya kongsikan.

petua kencing manis semasa  300x231 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

1. Bersenam. Pengidap kencing manis semasa mengandung mempunyai lebihan gula didalam darah. Bersenam akan menggalakkan pembakaran kalori dalam badan. Dan bahan bakar yang digunakan ialah gula. Jadi, senaman ringan sangat membantu anda.

2. Peria katak. Petua kencing manis semasa mengandung yang kedua ialah peria katak. Anda boleh jadikan sebagai sayur & makan bersama nasi atau dijadikan jus. Kalau nak buat jus, tambah epal hijau untuk kurangkan pahit.

3. Kulit kayu manis. Ia dikatakan mampu menurunkan paras gula dalam darah. Anda boleh masukkan kulit kayu manis dalam masakan. Atau pun campurkankan serbuk kayu manis ke dalam minuman. Kalau buat donut, boleh gantikan gula dengan serbuk kayu manis.

4. Halba. Ia membantu melambatkan pencernaan serat sekali gus mengawal paras gula dalam darah. Boleh campurkan halba dalam makanan atau minum air rendaman halba.

5. Bawang putih. Ia membantu meningkatkan paras insulin sekali gus mengurangkan kandungan gula dalam darah.

6. Kopi. Setiap pagi, ambil secawan kopi yang direndam dengan sebatang kulit kayu manis. Insya Allah ianya membantu.

petua kencing manis semasa 1 300x213 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

7. Jaga pemakanan. Ini adalah perkara paling utama yang anda perlu lakukan kalau nak mengatasi kencing manis semasa mengandung. Bila disahkan mengidap penyakit ini, ini bermakna badan anda gagal menghasilkan insulin yang mencukupi. Fungsi insulin alah untuk mengawal paras gula dalam darah. Kalau badan tak hasilkan insulin yang mencukupi, gula dalam darah akan menjadi terlalu banyak dan tak dapat dikawal.

Anda boleh mengatasi masalah ini dengan menjaga pemakanan dengan cara:

  1. Menghadkan jumlah kalori yang diambil setiap hari. Mengandung tak bermakna boleh makan sesuka hati, sebab anda ada kencing manis semasa mengandung.
  2. Kurangkan makanan bergula.
  3. Makan karbohidrat berkanji seperti nasi, pasta, kentang, bijirin, dan roti.
  4. Makanan dengan Glcemix Index (GI) yang rendah seperti jagung, kekacang, pasta, buah-buahan.
  5. Makan sarapan berkhasiat.
  6. Pelbagaikan makanan.
  7. Makan makanan berserat tinggi.
  8. Kurangkan lemak, terutamanya lemak tepu.
  9. Makan ikut jadual, jangan skip makan.

8. Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Anda boleh mengambil Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

set kencing manis semasa me 300x212 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh amalkan petua kencing manis semasa mengandung yang saya kongsikan tadi dan ambil Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Insya Allah! Kencing manis anda akan hilang. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Kencing Manis Semasa Mengandung

Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Kencing manis semasa mengandung boleh menyebabkan bayi terlalu besar sehingga tak boleh bersalin secara normal. Ia juga boleh menjadi faktor anak anda mengalami obesiti & mengidap diabetis melutis apabila besar nanti. Bahaya kan? Adalah sangat penting untuk mengesan penyakit ini pada peringkat awal. Jom saya kongsikan tanda kencing manis semasa mengandung yang selalu ibu tak perasan.

tanda kencing manis semasa  300x223 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

1. Berat naik terlalu mendadak. Betul. Ibu mengandung memang akan mengalami kenakan berat badan. Tapi pertambahan berat badan sepatutnya pada graf yang normal. Bukannya naik mendadak macam roket. Jika berat anda naik mendadak, ia mungkin salah satu tanda kencing manis semasa mengandung.

2. Berat melebih 80 kg. Jika berat anda melebihi 80 kg, jaga-jaga.

3. Mempunyai glukosa (gula) dalam air kencing. Setiap kali temujanji berjumpa doktor, air kencing anda akan diambil untuk memastikan bahawa tiada glukosa yang terdapat dalam air kencing. Kehadiran glukosa adalah antara tanda kencing manis semasa mengandung.

4. Kelesuan. Penat yang melampau adalah tidak normal bagi ibu mengandung. Memang anda akan berasa penat, tapi bukan terlalu penat sampai nak baring atas katil 24 jam.

5. Dahaga yang melampau. Ia juga adalah salah satu tanda kencing manis semasa mengandung yang perlu anda alert.

6. Kerap membuang air kecil & jumlah air kencing yang banyak. Sepanjang tempoh kehamilan, anda akan kencing dengan kerap. Makin besar kandungan, makin kerap anda akan kencing kerana pundi kencing dihimpit oleh bayi dalam kandungan. Walau bagaimana pun, kencing yang terlalu kerap dengan jumlah air kencing yang terlalu banyak adalah tidak normal.

7. Penglihatan menjadi kabur. Jika anda mengidap kencing manis semasa mengandung, penglihatan anda akan mula menjadi kabur.

tanda kencing manis semasa 1 300x235 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Apa nak buat kalau mengidap kencing manis semasa mengandung?

Anda boleh mengambil Set Kencing Manis untuk Ibu Mengandung Shaklee yang terdiri daripada:

B-COMPLEX. Berfungsi untuk menukarkan gula kepada tenaga.

VITALEA. Ia mengandungi multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh  tubuh. Ia juga mengandungi zinc untuk menurunkan paras glukosa dalam darah dengan membantu membentuk insulin.

VITAMIN C.  Ia bertindak sebagai antioksidan semulajadi

OSTEMATRIX . Ia adalah sumber kalsium, mangnesium dan vitamin D yang dapat mengaktifkan pankreas untuk mengatasi masalah kencing manis.

set kencing manis semasa me 300x212 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Anda juga disarankan untuk mengambil Set Ibu Mengandung Shaklee untuk kesihatan anda & bayi didalam kandungan. Set ini kaya dengan semua nutrien yang diperlukan oleh anda & simanje.

Sekarang anda dah tahu tanda kencing manis semasa mengandung. Jika anda ibu mengandung yang mempunyai masalah kencing manis, jangan berlengah lagi! Anda boleh merawat kencing manis semasa mengandung dengan Set Kencing Manis Semasa Mengandung Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tanda Kencing Manis Semasa Mengandung Yang Selalu Ibu Tak Perasan

Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Anda disahkan mempunyai masalah darah tinggi semasa mengandung? Semestinya anda masih berada dalam keadaan terkejut, sedih, dan takut. Tarik nafas dalam-dalam, hembus. Bila dah rasa ok sikit, boleh luangkan masa untuk membaca punca & kesan darah tinggi semasa mengandung yang pernah saya terangkan dengan panjang-lebar sebelum ini. Dah baca? Ok, sekarang jom saya kongsikan petua hilangkan darah tinggi semasa mengandung yang paling berkesan.

hilangkan darah tinggi sema 290x300 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

1. Makanan sihat. Elakkan makanan segera dan makanan yang tinggi kandungan garam. Amalkan amalan pemakanan yang sihat untuk ibu mengandung supaya anda & bayi mendapat semua nutrien yang diperlukan.

2. Jus buah-buahan. Jus buah boleh membantu mengurangkan darah tinggi semasa mengandung. Seeloknya buat jus sendiri dari buah yang segar & kurangkan gula.

3. Sayur dan ulam. Jadikan sebagai menu utama. Ibu yang tak suka makan sayur, bolehlah belajar makan sayur icon wink Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

4. Air asam jawa. Ini adalah petua yang dikongsikan oleh bidan berpengalaman. Minum air asam jawa setiap pagi. Bolehlah amalkan, insya Allah membantu hilangkan darah tinggi semasa mengandung.

5. Senaman ringan. Lakukan senama mudah seperti berjalan perlahan dalam 15-30 minit setiap hari. Berjalan ke parking kereta, naik tangga, pusing-pusing kat taman permainan, atau cuci mata di shopping complex. Senang je kan.

6. Banyakkan rehat & kurangkan stress. Terlalu penat & stress boleh menyebabkan darah tinggi. Banyakkan berehat. Relax. Minta suami bantu mana yang patut.

7. Minum air secukupnya. Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 8 gelas air sehari.

8. Kurangkan kafein. Teh & kopi mengandungi kafein. Kurangkan pengambilan kepada 1 cawab sehari sahaja.

hilangkan darah tinggi sema1 300x226 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

9. Naikkan kaki semasa baring. Apabila berbaring, naikkan kaki supaya berada lebh tinggi daripada aras jantung.

10. Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Vitamin-vitamin dalam set ini boleh membantu mengawal darah tinggi semasa mengandung. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang petua hilangkan darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mencegah dan menurunkan darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Paling Berkesan

Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Sebelum ni saya dah bercerita tentang faktor yang menjadi punca tekanan darah tinggi semasa mengandung. Di atas permintaan ramai, hari ni saya akan terangkan apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu dan bayi dalam kandungan.

kesan darah tinggi semasa m 300x201 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu mengandung?

Darah tinggi semasa mengandung bukanlah perkara yang boleh diambil mudah. Jika dibiarkan tanpa sebarang rawatan hingga tekanan darah menjadi terlalu tinggi, salur darah boleh pecah dan menyebabkan anda mendapat strok. Ya! Strok.  Tekanan darah yang terlalu tinggi juga boleh menyebabkan anda mengalami sawan.

Apakah kesan darah tinggi semasa mengandung kepada bayi dalam kandungan?

1. Pengaliran darah ke placenta menjadi kurang  dan menyebabkan kekurangan nutrisi dan oksigen kepada bayi. Keadaan ini boleh menyebabkan perkembangan bayi terbantut dan meningkatkan risiko melahirkan bayi yang kurang berat badan. Ibu yang disahkan menghidap tekanan darah tinggi pada awal kandungan lebih terdedah kepada risiko ini

2. Placenta tercabut atau Placenta Abruptio. Jika anda berada dalam trimester ketiga, tekanan darah tinggi boleh menyebabkan kekurangan aliran darah ke placenta sehingga placenta boleh tercabut daripada tempat asalnya atau dikenali sebagai ‘abruptio placenta’. Ia akan menyebabkan pendarahan yang banyak & boleh mengancam nyawa bayi dalam kandungan.

3. Risiko kelahiran pramatang juga meningkat kerana badan ibu memaksa bayi keluar lebih awal secara automatik bagi mengawal tekanan darah. Tekanan darah ibu akan menurun selepas melahirkan.

4. Kelahiran pramatang juga mungkin berlaku kerana bayi tidak mendapat oksigen yang mencukupi.

kesan darah tinggi semasa m1 300x203 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Apa nak buat kalau dah disahkan mengalami masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung?

Anda boleh berikhtiar untuk mengawal tekanan darah tinggi semasa mengandung dengan mengambil Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang kesan darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mengawal darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Apakah Kesan Darah Tinggi Semasa Mengandung Kepada Ibu Dan Bayi

Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Tekanan darah tinggi semasa mengandung adalah di antara perkara yang amat ditakuti oleh setiap wanita. Punca darah tinggi semasa mengandung dikaitkan dengan perubahan pada salur darah kecil dalam buah pinggang yang semakin mengecil dan menyempit.

darah tinggi semasa mengand 300x191 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Anda mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat darah tinggi semasa mengandung jika:

1. Berumur kurang daripada 20 tahun.

Ibu muda yang mengandung mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat masalah darah tinggi semasa mengandung. Faktor umur yang terlalu muda adalah di antara penyebabnya.

2. Berumur lebih daripada 40 tahun.

Ibu yang mengandung ketika berumur lebih daripada 40 tahun juga mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat masalah darah tinggi semasa mengandung. Faktor umur yang sudah agak lanjut adalah di antara penyebabnya.

3. Kehamilan pertama.

Kebiasaannya, seorang wanita berisiko tinggi untuk mempunyai darah tinggi semasa mengandungkan anak pertama. Insya Allah masalah ini tidak akan berulang pada kehamilan yang akan datang.

darah tinggi semasa mengand1 300x172 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

4. Sejarah tekanan darah tinggi semasa mengandung dalam keluarga.

Anda mempunyai risiko untuk mendapat tekanan darah tinggi semasa mengandung jika terdapat ahli keluarga yang pernah mengalami masalah tersebut. Tak percaya? Cuba tanya ibu dan kakak-kakak anda, ada tak darah tinggi semasa mengandung?

5. Mengandung anak kembar.

Mengandungkan anak kembar juga merupakan punca tekanan darah tinggi semasa mengandung. Bersabarlah wahai ibu. Mengandungkan anak kembar sememangnya lebih berat daripada mengandung biasa icon smile Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

6. Mempunyai masalah buah pinggang sebelum mengandung.

Jika anda mempunya masalah buah pinggang sebelum mengandung, berkemungkinan anda akan mendapat darah tinggi semasa mengandung.

Darah tinggi semasa mengandung bukanlah perkara yang ringan kerana ianya boleh menjejaskan anda & bayi dalam kandungan. Anda boleh membaca tentang  kesan darah tinggi semasa mengandung kepada ibu dan bayi dalam kandungan di sini.

Kebanyakan faktor tersebut adalah perkara yang tak dapat anda kawal, kan? Tapi, anda boleh berikhtiar mengelakkan & menurunkan tekanan darah tinggi semasa mengandung dengan mengambil Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee. Set ini terdiri daripada:

B complex

  • Dikenali sebagai vitamin pencetus rasa gembira, ia mampu meredakan tekanan dan membekalkan nutrisi Vitamin B yang lengkap untuk kesihatan saraf. Tekanan darah tinggi selalu juga berpunca daripada stress dan tekanan perasaan dan memberi kesan kepada saraf.

Omega Guard

  • Ia merupakan minyak ikan terbaik dan bertindak mencegah penyakit salur darah dan stroke. DHA dan EPA bertindak menentang thrombosis, tekanan darah tinggi, melincirkan salur darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia membantu mengekalkan tekanan darah yang normal dan mengelak ketegangan leher atau sakit kepala.
  • Ia juga bertindak merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, mengawal masaalah oebsiti dan mengurangkan risiko penyakit jantung.

Ostematrix

  • Membantu meringankan stress. Ia mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur yang lena, memperbaiki jantung berdebar, depresi, mood swing dan sakit kepala.

Garlic Complex

  • Bawang putih berupaya meningkatkan kesihatan kardiovaskular dan membantu mengekalkan tekanan darah normalserta tahap kolestrol yang normal. Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 biji tablet Garlic Complex akan menurunkan tekanan darah yang tinggi sehingga 8 poin.

darah tinggi semasa mengand2 300x185 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Insya Allah, dengan pengambilan konsisten mengikut dos & aturan makan yang saya akan bagi, set ini merupakan ikhtiar untuk masalah tekanan darah tinggi semasa mengandung.

Semoga penerangan saya tentang punca darah tinggi semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Darah Tinggi Semasa Mengandung Shaklee adalah di antara ikhtiar yang boleh anda lakukan bagi mencegah dan menurunkan darah tinggi semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Punca Darah Tinggi Semasa Mengandung Yang Ramai Tak Tahu

Cara Paling Berkesan Untuk Kecutkan Fibroid Semasa Mengandung

Fibroid boleh tumbuh didalam rahim semasa seorang wanita yang sedang mengandung. Ini kerana, semasa mengandung hormon estrogen berada pada aras yang tinggi. Terutamanya pada 3 bulan pertama kehamilan. Anda mengandung & disahkan mempunyai fibroid? Jom saya kongsikan cara paling berkesan dan selamat untuk kecutkan fibroid semasa mengandung.

kecutkan fibroid semasa men 300x211 Cara Paling Berkesan Untuk Kecutkan Fibroid Semasa Mengandung

Fibroid perlu dikecutkan kerana ia boleh menyebabkan anda mengalami pendarahan, kesakitan, keguguran, malah ia boleh menjejaskan pembesaran janin & kelahiran pramatang. Bahaya kan? Oleh itu, jika anda disahkan mempunyai fibroid semasa mengandung, jangan ambil ringan.

Ada doktor yang menasihati agar anda membiarkan sahaja fibroid tersebut kerana ia akan mengecut dengan sendiri selepas anda bersalin. Namun, anda juga perlu tahu bahawa kehadiran fibroid didalam rahim akan mengganggu proses pengecutan rahim selepas bersalin, dan ia akan menyebabkan anda mempunyai risiko tinggi untuk mengalami masalah tumpah darah. Kehilangan darah yang banyak boleh membawa maut.

Kebiasaannya, jika anda disahkan mempunyai fibroid semasa mengandung, doktor tidak akan menjalankan pembedahan untuk mengeluarkan fibroid. Apa yang akan dilakukan ialah pemeriksaan setiap bulan bagi memerhatikan sama ada ianya semakin membesar atau tidak.

Apakah cara paling berkesan untuk kecutkan fibroid semasa mengandung?

Set Fibroid Semasa Mengandung Shaklee berfungsi mengecutkan fibroid secara semulajadi tanpa memerikan sebarang side effect kepada ibu dan bayi dalam kandungan. Set ini terdiri daripada 3 vitamin iaitu B Complex, Vitamin C dan Vitamin E. B Complex dan Vitamin C adalah diantara vitamin yang terdapat dalam Set Ibu Mengandung Shaklee. Sementara Vitamin E adalah selamat untuk diambil oleh ibu mengandung. Bagaimana set ini membantu kecutkan fibroid semasa mengandung?

B Complex merupakan vitamin anti stress & pencetus rasa gembira. Emosi yang stabil mempengaruhi proses pengecutan fibroid. The power of mind. Kalau anda murung, stress, dan mengalami emosi yang tak stabil, fibroid anda akan semakin membesar. B Complex juga membekalkan folic acid kepada anda. Folic acid sangat penting bagi ibu mengandung, terutamanya untuk mengelakkan Spina Bifida.

Vitamin C & Vitamin E merupakan anti oksidan yang kuat. Antioksidan adalah ejen pembasmi fibroid & merupakan penentang radikal bebas yang akan memusnahkan molekul yang boleh memusnahkan sel sihat. Vitamin C juga membantu meningkatkan imuniti anda.

kecutkan fibroid semasa men1 300x174 Cara Paling Berkesan Untuk Kecutkan Fibroid Semasa Mengandung

Insya Allah dengan pengambilan yang konsisten mengikut aturan makan & dos yang saya berikan, set ini akan membantu kecutkan fibroid semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga menarik.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Paling Berkesan Untuk Kecutkan Fibroid Semasa Mengandung

Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Selain senggugut, kita juga selalu dengar orang kata cyst antara punca susah mengandung. Persoalannya, benarkah cyst punca sukar hamil? Atau pun ianya sekadar cakap kosong & mitos semata-mata?

cyst punca sukar hamil 300x151 Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Terdapat pelbagai jenis cyst, dan ada di antaranya boleh menyebabkan anda sukar mengandung. Di antaranya ialah:

1. Endometriosis di mana tisu dari selaput dalam rahim tumbuh di tempat yang tak sepatutnya iaitu di luar rahim. Rangsangan hormon akan menyebabkan tisu ini semakin menebal, malah ia juga berdarah semasa anda datang bulan. Endometriosis boleh menyebabkan cyst & ianya menjejaskan kesuburan anda.

2. PCOS atau Polycystic Ovarian Syndrome adalah keadaan di mana kilang telur atau ovari menjadi bengkak kerana ovum yang dihasilkan terperangkap & tidak dapat keluar semasa waktu subur. Sekiranya anda wanita PCOS, sememangnya anda akan mengalami kesukaran untuk mengandung.

3. Ovarian Cyst juga boleh menjadi punca anda susah mengandung. Ini kerana ianya akan meracun ovum yang keluar dari kilang telur. Malah, jika anda dah mengandung sekali pun, cyst ini akan meracun kandungan anda & boleh menyebabkan keguguran.

Apa nak buat kalau anda disahkan ada cyst?

1. Sekiranya cyst anda berukuran kurang dari 5 cm, dan tidak menyebabkan pendarahan, biasanya doktor tidak mencadangkan pembedahan. Sebaliknya anda disarankan supaya mencari ikhtiar untuk mengecutkan cyst tersebut.

2. Begitu juga halnya jika anda telah menjalani beberapa pembedahan membuang cyst, tetapi cyst masih tumbuh semula. Pembedahan bukanlah pilihan utama.

3. Atau pun anda sudah berkali-kali menjalani pembedahan membuang cyst & masih belum memiliki cahayamata. Doktor tidak akan membedah anda lagi kerana dikhuatiri ianya akan menyebabkan anda susah mengandung apabila berkahwin nanti.

cyst punca sukar hamil1 300x160 Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Jadi, cara terbaik ialah mengamalkan Set Cyst Shaklee yang membantu mengecutkan cyst secara semulajadi & mengelakkan ketumbuhan cyst berulang. Alhamdulillah dah ramai pelanggan saya yang berjaya mengecutkan cyst dengan set ini.

Sekarang kita dah dapat jawapan kepada persoalan bahawa benarkah cyst punca sukar hamil. Jika anda mengalami cyst, jangan dibiarkan kerana ianya akan menjadi semakin besar, menyakitkan, menyebabkan pendarahan, dan paling menakutkan boleh menjejaskan kesuburan anda. Set Cyst Shaklee membantu mengecutkan cyst tanpa pembedahan. Malah ia juga menghalang pertumbuhan semula cyst. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Benarkah Cyst Punca Sukar Hamil

Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Betul ke senggugut punca susah mengandung? Kalau ikutkan tukang urut dan bidan, jawapannya ialah YA. Sebab tu kita dinasihatkan supaya berurut & berikhtiar supaya senggugut takde lagi. Tapi macam mana pula dari sudut pandangan perubatan moden?

senggugut punca susah menga 300x234 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Dari sudut pandangan perubatan moden, senggugut yang ringan adalah normal dan tak perlu dirisaukan. Walau bagaimana pun, jika anda mengalami senggugut teruk setiap bulan sehingga terpaksa ambil mc & mengerekot di atas katil, ianya tak boleh dipandang ringan. Mengapa?

Dikhuatiri anda mengidap penyakit yang jauh lebih merbahaya daripada senggugut iaitu Endometriosis, fibroid, cyst, atau jangkitan kuman dalam rahim. Oleh itu, jika anda mengalami senggugut yang teruk, seeloknya jalani pemeriksaan bagi memastikan tiada penyakit yang serius.

Sekiranya pemeriksaan mendapati anda mengidap salah satu daripada penyakit merbahaya yang saya senaraikan di atas, semestinya ia akan menjejaskan kesuburan anda & menjadi salah satu punca anda susah mengandung.

senggugut punca susah menga2 300x234 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Sebaliknya, jika pemeriksaan menunjukkan tiada penyakit serius, alhamdulillah. Tapi, anda dinasihatkan supaya:

1. Merawat senggugut supaya tidak menderita setiap bulan. Lagi pun, mengikut perubatan tradisional, senggugut boleh menyebabkan anda susah mengandung, kan? Pada saya, kedua-dua perubatan moden & tradisional adalah relevan untuk kita. Takde sebab kenapa kita nak menolak perubatan tradisional 100%. Oleh itu, rawat senggugut anda. Jangan dibiarkan. Set Senggugut Shaklee membantu anda mengatasi senggugut secara semulajadi, tanpa penggunaan ubatan atau dadah. Nak tengok testimoni mereka yang bejaya hilangkan senggugut dengan set ini? Jom baca di sini.

senggugut punca susah menga1 300x243 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

2. Berkahwin awal kerana biasanya senggugut akan hilang selepas berkahwin.

3. Cuba mengandung pada usia muda kerana semakin berumur seorang wanita, semakin susah untuk mengandung kerana tahap kesuburan makin berkurangan.

Jadi, sekarang persoalan tentang betul ke senggugut punca susah mengandung sudah pun terjawab. Jika anda mengalami senggugut, Set Senggugut Shaklee adalah jawapannya. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Betul Ke Senggugut Punca Susah Mengandung

Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Bila sebut perkataan resdung mesti terbayang ulat resdung yang memenuhi rongga sinus dimuka. Geli-geleman kan? Dah tak tahan asyik bersin, muka gatal, nafas berbau & jerawat? Jom amalkan petua merawat resdung yang  paling berkesan dan mujarab ni.

petua merawat resdung6 300x204 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Sebelum tu, jom kenali apakah tanda anda mengidap resdung? Di antara tanda-tandanya ialah:

  • Kerap bersin
  • Hidung sentiasa berhingus & berair
  • Hidung tersumbat & gatal-gatal
  • Nafas berbau busuk
  • Batuk berkahak pekat kekuningan  atau kehijauan
  • Kulit muka gatal-gatal & berminyak
  • Gatal-gatal kulit kepala & masalah kelemumur
  • Masalah jerawat di muka & badan
  • Sakit / bengkak di sekeliling mata, pipi & dahi.
  • Kerap mengalami sakit kepala
  • Kurang deria bau & rasa
  • Alahan kepada habuk
  • Alahan makanan laut

Anda ada semua tanda-tanda yang saya nyatakan di atas? Kalau macam tu, boleh amalkan petua merawat resdung yang paling berkesan dan mujarab ni.

petua merawat resdung7 300x168 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Anda perlukan 8 biji limau nipis & 10 helai daun pandan. Caranya mudah saja.

  1. Ambil semua limau nipis, perah & asingkan bijinya.
  2. Ambil daun pandan, hiris halus macam buat bunga rampai.
  3. Gaul sebati kedua-dua bahan.
  4. Sapu diseluruh muka.
  5. Dalam masa 5 minit ulat resdung akan keluar melalui kulit muka. Kebanyakannya akan banyak keluar melalui kening.
  6. Tarik keluar ulat resdung.
  7. Tekapkan kain hitam pada muka kerana ulat akan melekat pada kain hitam dan mudah untuk dilihat.

Amalkan 3 kali seminggu. Seeloknya dilakukan pada pukul 10 pagi hingga 3 petang kerana ulat resdung dikatakan paling aktif pada waktu tersebut. Di samping itu, anda juga boleh amalkan Set Resdung Shaklee yang membantu menghilangkan resdung dari dalam.

petua merawat resdung 300x212 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Set ini terdiri daripada:

Vitamin C yang bertindak sebagai anti histamin yang menstabilkan histamin dalam tubuh. Ia juga mencegah penyempitan tiub bronkial disamping meningkatkan sistem pertahanan badan & pertumbuhan tisu.

Alfalfa Complex mengurangkan radang dalam hidung & rongga sinus yang dialami oleh pesakit resdung.

B Complex  mengandungi B6 yang memelihara selaput lendir didalam hidung & membaiki sistem saraf termasuk hidung &  sinus.

Ada ke testimoni mereka yang berjaya hilangkan resdung dengan Set Resdung Shaklee ni? ADA! Mestilah ada. Jom saya kongsikan.

petua merawat resdung1 300x140 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

petua merawat resdung2 300x119 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

petua merawat resdung3 300x140 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

petua merawat resdung4 300x183 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

petua merawat resdung5 300x183 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Insya Allah, jika anda amalkan petua merawat resdung menggunakan limau nipis & daun pandan tadi 3 kali seminggu & mengambil Set Resdung Shaklee, masalah resdung anda akan berkurangan. Lama-kelamaan akan terus hilang. Nak order Set Resdung Shaklee? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

pixel Petua Merawat Resdung Yang Paling Berkesan Dan Mujarab

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.