12/05/2016
by Cik Puan Nurul
0 comments

Apa Nak Buat Kalau Kurang Selera Makan Semasa Mengandung

Apa nak buat kalau kurang selera makan semasa mengandung? Risau juga kalau baby tak cukup zat. Tak efek ke kalau kurang makan? Tak ganggu perkembangan baby? Mengandung sememangnya bukan perkara yang mudah. Macam-macam komplikasi kehamilan yang boleh berlaku macam morning sickness, turun … Continue reading

tanda-nak-bersalin

03/11/2014
by Cik Puan Nurul
0 comments

9 Tanda Bersalin Yang Semua Ibu Mengandung Wajib Tahu

Ibu mengandung yang sedang menanti hari pasti sentiasa rasa berdebar-debar & tertanya-tanya bila si kecil akan keluar. Jika ini anak pertama anda, pastinya anda & suami ingin tahu apakah tanda nak bersalin. Jom saya kongsikan 9 tanda bersalin yang ibu … Continue reading

03/07/2014
by Cik Puan Nurul
0 comments

10 Tips Jadi Suami Hebat Semasa Isteri Mengandung

Isteri yang mengandung biasanya akan menjadi semakin manja, kadang kala mengalami mood swing akibat perubahan hormon. Ada juga isteri yang mengalami alahan  yang teruk. Apabila waktu bersalin semakin dekat, isteri akan menjadi semakin tak selesa apabila perut semakin membesar. Badan … Continue reading

18/06/2014
by Cik Puan Nurul
0 comments

Ibu Mengandung Boleh Berpuasa Tak

Ramadhan semakin hampir. Ibu yang sedang hamil pasti tertanya-tanya sama ada ibu mengandung boleh berpuasa tak? Tak membahayakan bayi ke? Tak ganggu tumbesaran bayi? Tak membahayakan ibu itu sendiri? Nak tahu jawapannya? Jom saya ceritakan kepada anda. Ibu Mengandung Boleh … Continue reading

29/05/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Makanan Terbaik Untuk Ibu Mengandung

Alhamdulillah…. ramai kastemer saya yang dah pun berjaya mengandung selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee. Tahniah diucapkan. Istimewa untuk anda, kali ni saya nak berkongsi tentang  nutrien yang diperlukan & makanan terbaik untuk ibu mengandung. Makanan Terbaik Untuk Ibu Mengandung  1. Susu- Susu sememangnya penting … Continue reading

22/03/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Nutrien Yang Diperlukan Oleh Ibu Mengandung

Bagi memastikan bayi dalam kandungan membesar dengan sihat, ibu mengandung perlu mengambil makanan yang mengandungi semua nutrien yang diperlukan.  Disamping mendapatkan rehat yang mencukupi bagi memastikan tahap kesihatan ibu dan bayi dalam keadaan yang baik. Jom saya kongsikan apakah nutrien … Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Switch to our desktop site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.