tanda-air-ketuban-berlebiha

04/05/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Tanda Air Ketuban Berlebihan Yang Ibu Mengandung Selalu Tak Perasan

Seperti masalah air ketuban kurang, air ketuban berlebihan juga boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi dalam kandungan. Oleh itu, adalah penting untuk anda mengetahui apakah punca dan kesan air ketuban berlebihan. Tak lupa juga tanda air ketuban berlebihan yang ibu … Continue reading

punca-air-ketuban-berlebiha

04/05/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Punca Air Ketuban Berlebihan Yang Perlu Dielakkan Sejak Awal Kehamilan

Air ketuban berlebihan adalah antara komplikasi kehamilan yang boleh membahayakan ibu dan bayi dalam kandungan.¬†¬†Adalah penting untuk semua wanita terutamanya ibu mengandung untuk tahu apakah tanda dan punca air ketuban berlebihan yang perlu dielakkan sejak awal kehamilan. Punca Air Ketuban … Continue reading

air-ketuban-berlebihan

04/05/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Apakah Kesan Air Ketuban Berlebihan Ke Atas Bayi Dan Ibu Mengandung

Air ketuban tidak boleh terlalu sedikit atau terlalu banyak kerana jumlah air ketuban yang tidak normal boleh menjejaskan kandungan anda. Air ketuban berlebihan biasanya terjadi apabila kandungan mencecah 22 minggu ke atas. Apakah kesan air ketuban berlebihan ke atas bayi … Continue reading

petua-banyakkan-air-ketuban

30/04/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Petua Banyakkan Air Ketuban Supaya Tak Perlu Induce

Air ketuban kurang boleh menyebabkan bayi lemas. Oleh itu adalah sangat penting untuk mengetahui apakah punca air ketuban kurang & tanda-tandanya. Tiada ubat atau rawatan untuk banyakkan air ketuban. Oleh itu, kalau air ketuban anda kurang, amalkan petua banyakkan air … Continue reading

tanda-air-ketuban-kurang

30/04/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Tanda Air Ketuban Kurang Yang Semua Ibu Mengandung Wajib Alert

Bila kita mengandung, macam-macam benda nak kena alert. Nak kena jaga makan. Nak kena jaga pergerakan, kalau ganas sangat takut membahayakan kandungan. Bila dah masuk trimester ketiga kena mula kira pergerakan baby. Ada satu benda yang selalu ibu mengandung terlepas … Continue reading

punca-air-ketuban-kurang

30/04/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Punca Air Ketuban Kurang

Air ketuban berfungsi sebagai pelindung kepada bayi dari hentakan & tekanan luaran. Ia juga merupakan medium perkumuhan bayi. Air ketuban perlu berada dalam jumlah yang secukupnya, tak boleh lebih atau pun kurang. Ini kerana jumlah air ketuban mempengaruhi perkembangan bayi … Continue reading

punca-air-ketuban-bocor-awa

23/04/2015
by Cik Puan Nurul
0 comments

Punca Air Ketuban Bocor Awal Sebelum Sampai Waktu Bersalin

Air ketuban melindungi bayi dari hentakan atau gegaran dari luar. Ia juga merupakan medium perkumuhan bayi. Apabila selaput sarung ketuban bocor, air ketuban akan keluar dan ianya adalah antara tanda dah nak bersalin. Walau bagaimana pun ia boleh membahayakan nyawa … Continue reading

tanda-air-ketuban-bocor

22/04/2015
by Cik Puan Nurul
2 Comments

Tanda Air Ketuban Bocor Yang Semua Ibu Mengandung Patut Tahu

Bila kita mengandung, di antara komplikasi kehamilan yang paling ditakuti ialah air ketuban bocor sebab ia boleh menyebabkan bayi dalam kandungan terkena jangkitan atau mati lemas. Kali ni saya kongsikan tanda air ketuban bocor yang semua ibu mengandung patut tahu … Continue reading

24/07/2013
by Cik Puan Nurul
0 comments

Komplikasi Kehamilan Yang Ditakuti Semua Ibu Mengandung

Kehamilan sememangnya satu perkara yang menggembirakan. Bukan sahaja kepada pasangan suami isteri tersebut, malah seluruh keluarga besar akan teruja mendapat perkhabaran gembira ini. Walau bagaimana pun bukan semua kehamilan akan berakhir dengan kegembiraan menyambut kelahiran bayi. Sepanjang sembilan bulan kehamilan, … Continue reading

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Switch to our desktop site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.