Pengedar Shaklee pilihan anda. Memberikan khidmat konsultasi terbaik untuk anda.

Pengedar Shaklee pilihan anda. Memberikan khidmat konsultasi terbaik untuk anda.

Tips Tambah Berat Badan Dengan Cepat Yang Paling Berkesan

Kali ni saya nak share tips tambah berat badan dengan cepat yang paling berkesan. Kalau anda amalkan semua tips yang saya bagi ni, insya Allah berat badan anda akan naik dalam tempoh yang singkat.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Makan makanan berkalori tinggi: Ini adalah langkah mustahak dalam penambahan berat badan. Lebihkan memakan makanan berkalori sebanyak 500-1000 kcal dalam sajian anda setiap hari. Apa dia makanan berkalori tinggi? Senang je. Segala makanan yang bergoreng, bersantan, banyak gula, itulah dia makanan berkalori tinggi.

Makan makanan berkarbohidrat tinggi: Kalori yang berlebihan daripada makanan yang berkabohidrat tinggi seperti nasi lemak adalah seperti minyak enjin kepada badan anda. Antara makanan berkarbohidrat tinggi ialah nasi, roti, kentang, sayuran berubi, dan sebagainya.

Makan mengikut jadual: Ambil sarapan pagi, makanan terngah hari, dan makan malam. Di antara 3 tu, jangan lupa makan snek yang berkalori tinggi macam karipap, coklat, aiskrim, kueh dan sebagainya.

Makan lewat malam: Makan malam yang lambat akan menyebabkan badan belum sempat memproses makanan tersebut sebelum tidur. ia juga mengelakkan badan anda daripada membakar terlalu banyak kalori ketika anda tidur. Seeloknya makan dalam tempoh 4 jam sebelum tidur. Nak bagus lagi? Selepas makan terus tidur.

Makan lebih daging merah: Daging merah seperti daging lembu mengandungi zat besi yang tinggi dan merupakan sumber protein yang baik untuk pertumbuhan otot-otot.

Banyakkan berehat: Kalau anda aktif, badan akan membakar kalori lalu menyebabkan anda kurus. Oleh itu, kurangkan aktiviti fizikal. Banyakkan berehat. Duduk tengok tv, surf internet, lagi best kalau buat benda tu sambil makan.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Minum jus buah-buahan dan susu: Jus buah-buahan kaya dengan gula. Pengambilan gula yang banyak membantu menaikkan berat badan. Susu pun sama.

Bersenam untuk membina otot-otot: Kalau nak bersenam, pilih senaman otot. Bila otot anda bertambah, berat badan pun akan bertambah. Sebaiknya anda lakukan senaman angkat berat (weight lifting) atau senaman ketahanan badan seperti tekan tubi (push-up) untuk membina otot-otot anda. Senaman-senaman seperti ini memberi stimulasi kepada otot-otot anda untuk membina dan tidak hanya berlemak.

Minuman Protein selepas bersenam: Minum minuman berprotein atau berkalori tinggi sejurus selepas bersenam untuk menggantikan kalori yang telah hilang. Ini adalah untuk mengelakkan berat badan yang anda tambah itu berkurangan atau susut semula.

Belajar tangani stress: Tekanan adalah salah satu punca yang menyebabkan kita hilang selera makan. Namun begitu ada juga orang yang makan berlebihan ketika menghadapi situasi sebegini. Oleh itu, terlebih dahulu pastikan anda berada dalam golongan mana supaya senang untuk meneruskan niat anda menambahkan berat badan.

Mengawasi berat badan: Jangan terlalu fanatik dengan penimbang berat anda. Tak perlu timbang setipa hari. Awasi berat badan anda itu sekali dalam seminggu dan ini sudah mencukupi.

Set Tambah Berat Badan Shaklee: Set ini membantu meningkatkan selera makan supaya anda kerap berasa lapar. Lagi banyak makan, lagi cepat berat badan anda akan naik. Betul tak?

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

 B Complex merupakan vitamin yang membantu merangsang hormon yang mencetuskan rasa gembira & meningkatkan selera makan anda. Badan juga akan naik akibat rangsangan hormon.

Mealshakes juga meningkatkan selera makan & menyebabkan anda selalu lapar.

Vitalea merupakan multivitamin yang memastikan badan anda mendapat semua vitamin yang diperlukan setiap hari. Kalau anda dapat semua nutrien yang diperlukan, barulah tubuh akan jadi lebih sihat. Lagi senang nak naikkan berat badan.

Itulah dia tips tambah berat badan yang dengan cepat yang paling berkesan. Berat badan anda akan semakin cepat bertambah jika anda mengamalkan Set Tambah Berat Badan Shaklee. Nak order? Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

tambah berat, tambah berat badan, tambah berat badan dengan cepat, tambah berat badan paling berkesan, tips tambah berat, tips tambah berat badan, cara tambah berat, cara tambah berat badan, petua tambah berat, petua tambah berat badan, tambah berat badan wanita, tambah berat badan dengan shaklee, shaklee tambah berat badan, tambah berat badan lelaki, tambah berat badan tanpa senaman, tambah berat badan secara sihat, menambah berat badan dengan fitness, menambah berat badan dengan cepat dan sehat, menambah berat badan dengan susu, menambah berat badan dengan gym, nak tambah berat badan dengan cepat, makanan tambah berat badan dengan cepat, produk untuk tambah berat badan dengan cepat, tips untuk tambah berat badan dengan cepat, tips tambah berat badan dengan cepat, petua tambah berat badan dengan cepat, cara tambah berat badan dengan cepat, rahsia tambah berat badan dengan cepat,

Tangan Menggelupas Akibat Alahan Sabun Basuh Pinggan

Sesetengah orang mengalami masalah tangan menggelupas akibat alahan sabun basuh pinggan. Basuh pinggan je tangan jadi gatal, menggelupas, lepas tu naik bintik merah. Ini kerana pencuci pinggan mangkuk biasa mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate yang boleh merengsakan kulit.

alahan sabun, tangan alahan sabun, alahan pada sabun, tangan menggelupas, tangan menggelupas sebab sabun, tangan menggelupas sabun, alahan sabun basuh, alahan sabun basuh pinggan, shaklee sabun basuh, sabun basuh shaklee,

Bagi anda yang mempunyai masalah tersebut, jalan pintas yang selalu diambil ialah dengan menggunakan sarung tangan semasa membasuh pinggan. Tapi lama-lama rimas juga kalau tiap kali nak basuh pinggan kena pakai sarung tangan. Ye tak? Saya ada penyelesaiannya. Shaklee Hand Dish Wash yang semulajadi & selamat. Ianya dibuat dari tumbuhan semulajadi. Ianya sangat sesuai untuk orang yang mempunyai kulit sensitif & mengalami alahan sabun basuh pinggan seperti anda.

alahan sabun, tangan alahan sabun, alahan pada sabun, tangan menggelupas, tangan menggelupas sebab sabun, tangan menggelupas sabun, alahan sabun basuh, alahan sabun basuh pinggan, shaklee sabun basuh, sabun basuh shaklee,

Satu botol 473ml (16oz) cuma RM28 sahaja, dan ianya tahan lama. Jimat sangat sebab cuma satu titis akan menghasilkan buih yang banyak. Wangi pulak tu. Ia bukan sahaja lembut pada tangan, malah dengan mudah akan menanggalkan segala minyak & kotoran degil yang melekat pada pinggan mangkuk. Lepas ni takde lagi masalah gatal-gatal atau tangan menggelupas akibat alahan sabun basuh pinggan. Anda pasti akan menyesal, sebab tak guna sabun basuh pinggan ni dari dulu. Nak order? Hubungi saya sekarang!

alahan sabun, tangan alahan sabun, alahan pada sabun, tangan menggelupas, tangan menggelupas sebab sabun, tangan menggelupas sabun, alahan sabun basuh, alahan sabun basuh pinggan, shaklee sabun basuh, sabun basuh shaklee,

Petua Hilangkan Beguk Dengan Cepat Supaya Virus Tak Berjangkit

Beguk adalah sejenis penyakit biasa yang akan pulih sepenuhnya tapi amat merbahaya kalau virus merebak ke organ badan. Bahaya! Boleh sebabkan kemandulan, radang otak (Ensafalitis), radang lapisan otak (Meningitis), radang pankreas, radang ovari, radang testis, dan sebagainya. Kalau terkena beguk, jangan dibiarkan. Jom ketahui petua hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat ahli keluarga yang lain.

beguk, hilangkan beguk, petua hilangkan beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua hilangkan bengkak beguk, beguk rawatan, beguk leher, beguk ketika hamil, beguk boleh berjangkit, beguk pada bayi, merawat beguk, cara merawat beguk, merawat penyakit beguk, cara tradisional merawat beguk, petua beguk, petua ubat beguk, petua mengubati beguk, petua penyakit beguk, petua rawatan beguk, petua kena beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua untuk sakit beguk, rawatan beguk, rawatan penyakit beguk, rawatan tradisional beguk, rawatan sakit beguk, cara rawatan beguk, petua rawatan beguk, rawatan untuk penyakit beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, cara menghilangkan beguk, cara nak hilangkan beguk, cara hilangkan sakit beguk,cara untuk hilangkan beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk,

Apa nak buat kalau kena beguk?

1. Turunkan suhu badan.

Biasanya kalau kena beguk mesti badan kita demam. Perkara pertama yang perlu dilakukan ialah turunkan suhu badan. Boleh makan ubat demam, lap badan dengan air suam, dan apa-apa kaedah yang sesuai.

 

2. Banyakkan minum air.

Banyakkan minum air kosong untuk penghidratan tetapi elakkan jus yang berasid seperti oren kerana ia merangsang kelenjar air liur.

 

3. Tuam kawasan yang bengkak.

Boleh tuam menggunakan kain yang direndam dalam air panas atau air sejuk. bergantung kepada keselesaan. Kalau ada pek ais, boleh gunakan juga.

 

4. Asingkan dari ahli keluarga yang lain.

Virus beguk boleh berjangkit tau! Oleh itu, pesakit beguk perlu diasingkan supaya tak berjangkit kepada ahli keluarga yang lain.

 

5. Buah terung rembang/terung anggur/terung pipit.

Kata orang-orang tua, kalau kena beguk, cari 7 biji buah terung rembang. Jadikan rantai & pakai kat leher. Apa benda terung rembang tu? Alah terung yang kecik-kecik tu. Kalau mak saya panggil terung anggur. Ada orang panggil terung pipit.

 

beguk, hilangkan beguk, petua hilangkan beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua hilangkan bengkak beguk, beguk rawatan, beguk leher, beguk ketika hamil, beguk boleh berjangkit, beguk pada bayi, merawat beguk, cara merawat beguk, merawat penyakit beguk, cara tradisional merawat beguk, petua beguk, petua ubat beguk, petua mengubati beguk, petua penyakit beguk, petua rawatan beguk, petua kena beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua untuk sakit beguk, rawatan beguk, rawatan penyakit beguk, rawatan tradisional beguk, rawatan sakit beguk, cara rawatan beguk, petua rawatan beguk, rawatan untuk penyakit beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, cara menghilangkan beguk, cara nak hilangkan beguk, cara hilangkan sakit beguk,cara untuk hilangkan beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk,

6. Nila + cuka makan.

Campurkan nila & cuka makan, kemudian sapu ke tempat yang bengkak.

 

7. Sarang angkut-angkut.

Sarang angkut-angkut juga adalah di antara cara hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit kat orang lain. Cari sarangnya, hancurkan, canpur sedikit air supaya melekat bila disapukan ke kawasan yang bengkak.

 

8. Set Beguk Shaklee.

Set Beguk Shaklee akan membantu mengurangkan bengkak dengan cepat, mengelakkan jangkitan virus ke organ yang lain, dan dalam masa yang sama meningkatkan imuniti badan. Set ini terdiri daripada:

Lecithin yang berfungsi untuk menyurutkan bengkak.

Nutriferon. Seperti yang saya sebutkan tadi, beguk berlaku akibat jangkitan virus & boleh berjangkit kepada orang lain. Nutriferon berfungsi untuk mengatasi jangkitan virus yang berlaku & mengurangkan risiko daripada berjangkit kepada orang lain. Selain itu, ia juga membantu menguatkan imuniti & menurunkan suhu badan yang panas akibat demam.

Vitamin C pula membantu meningkatkan imuniti badan yang lemah akibat beguk.

beguk, hilangkan beguk, petua hilangkan beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua hilangkan bengkak beguk, beguk rawatan, beguk leher, beguk ketika hamil, beguk boleh berjangkit, beguk pada bayi, merawat beguk, cara merawat beguk, merawat penyakit beguk, cara tradisional merawat beguk, petua beguk, petua ubat beguk, petua mengubati beguk, petua penyakit beguk, petua rawatan beguk, petua kena beguk, petua hilangkan sakit beguk, petua untuk sakit beguk, rawatan beguk, rawatan penyakit beguk, rawatan tradisional beguk, rawatan sakit beguk, cara rawatan beguk, petua rawatan beguk, rawatan untuk penyakit beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, cara menghilangkan beguk, cara nak hilangkan beguk, cara hilangkan sakit beguk,cara untuk hilangkan beguk, hilangkan beguk, cara hilangkan beguk, hilangkan sakit beguk, hilangkan bengkak beguk, cara nak hilangkan beguk, cara untuk hilangkan beguk,

Semoga info tentang petua hilangkan beguk dengan cepat supaya virus tak berjangkit itu tadi bermanfaat untuk anda.

Pengambilan Set Beguk Shaklee membantu menghilangkan beguk anda dengan cepat & mengurangkan risiko jangkitan kepada orang sekeliling.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.


Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

13 Tips Hilangkan Migrain Secara Semulajadi Tanpa Ubat

Rasa macam nak cabut kepala letak ke tepi setiap kali diserang migrain. Kalaulah kepala kita ni boleh dicabut & dipasang semula, kan? Nak bergantung kepada ubat & painkiller, tapi sampai bila? Jom amalkan 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat yang berikut:

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

1. Sapukan dengan minyak panas atau minyak aromaterapi

Ini adalah di antara cara untuk hilangkan migrain yang paling berkesan. Sapukan minyak panas atau minyak aromaterapi di kepala, tengkuk dan di belakang telinga. Lagi bagus kalau diurut. Insya Allah kombinasi minyak panas dan urutan dapat menghilangkan migrain.

2. Urutan.

Urutan di kepala, tengkok, dan bahu sememangnya mampu menghilangkan migrain. Ia bukan sahaja membaiki perjalanan darah ke kepala, malah membantu mengurangkan stress. Ia juga merehatkan.

3. Duduk dalam suasana yang tenang.

Seeloknya berehat dalam bilik. Tutup pintu, tutup lampu atau turunkan langsir supaya menjadi gelap. Pasang kipas supaya sejuk, kalau ada aircond lagi bagus. Tinggalkan handphone di luar. Berehat sebentar dari sebarang gadget. Suasana tenang ini akan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

4. Basahkan kepala dengan air sejuk

Membasahkan kepala dengan air sejuk membantu membebaskan haba yang terperangkap di kepada & membantu merehatkan pembuluh darah di kepala yang mengembang & menguncup dengan terlalu cepat semasa migrain. Caranya, basahkan rambut & kemudian bungkus dalam towel yang lembab. Lagi bagus kalau terus mandi. Berehat dibawah shower atau berendam dalam bathtub sememangnya merelaxkan. Bila kita relax, migrain pun akan kurang.

5. Aromaterapi

Semas anda diserang migrain, elakkan sebarang bauan aromaterapi kerana bau-bauan adalah antara perkara yang menjadi punca migrain.

6. Guna pek ais

Letakkan benda sejuk seperti pek ais di kepala. Atau pun cool fever pun boleh, Cuma kalau guna cool fever, Cuma terhad di kawasan dahi. Kalau pakai ice pack boleh kita alih-alihkanke kawasan yang sakit. Kesejukan dari ice pack atau cool fever akan menarik keluar haba di kepala.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

 7. Limau kasturi

Ini adalah petua orang lama. Perahkan sebiji limau kasturi ke atas kepala dan ramas-ramaskan rambut. Sambil-sambil ramas rambut, boleh picit bahagian kepala yang rasa sakit. Kulit limau jangan dibuang. Masukkan dalam mangkuk yang berisi air bersih. Selepas siap sesi ramas dan picit kepala, jiruskan air yang mengandungi kulit limau atas kepala.

8. Jauhi MSG

Monosodium glutamat (MSG) ditambah dalam makanan untuk meningkatkan rasa. Ia berasal dari asid amino yang dipanggil asid glutamik yang wujud secara semula jadi dalam pelbagai jenis makanan. Makanan yang mengandungi MSG boleh mencetuskan migrain kerana MSG merangsang neuron.

9. Epal hijau atau cuka epal cider (apple cider vinegar)

Kedua-duanya membantu menghilangkan migrain. Bau epal hijau dapat mengurangkan migrain sementara satu sudu cuka epal boleh mengembalikan keseimbangan asid dan alkali dalam badan. Epal hijau boleh dimakan begitu sahaja & dihidu semasa migrain. Bagi cuka epal, selain diminum satu sudu, boleh juga letakkan 3-4 sudu cuka epal dalam air suam. Kemudain basahkan tuala dengan air suam bercampur cuka epal tadi dan bungkus kepala.

 10. Minum air elektrolit

Minuman berelektrolit dapat mengembalikan bendalir dan tenaga dalam badan, dan merupakan salah satu cara untuk hilangkan migrain. Contoh minuman berelektrolik ialah 100 plus atau revive. Walau bagaimana pun, air tersebut mengandungi gula dan kandungan tenaga yang sangat tinggi, jadi elakkan dari mengambilnya dalam kuantiti yang banyak & kerap. Sebagai alternative, boleh amalkan Performance Drink Shaklee yang tidak mengandungi kandungan gula & tenaga yang tinggi. Ianya selamat, menyihatkan dan membantu menghilangkan migrain yang anda alami.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

11. Rendam kaki dalam bekas air panas

Lagi satu cara hilangkan sakit kepala adalah dengan merendamkan kaki anda di dalam air panas. Dengan ini anda boleh menarik pengaliran darah ke bahagian bawah badan dan dapat mengurangkan tekanan ke atas bahagian kepala anda. Selepas rawatan rendaman kaki selama 30 minit, anda akan rasa migraine berkurangan.

12. Rawatan akupuntur

Bagi mereka yang mengalami mirain teruk & berulang, anda boleh mendapatkan rawatan akupuntur  di mana jarum kecil akan dimasukkan ke bawah permukaan kulit untuk menyelaraskan kembali aliran tenaga atau qi di dalam badan. Kalau beranilah 😉

13. Set Migrain Shaklee

Set Migrain Shaklee bukan sahaja membantu menghilangkan migrain malah berkesan untuk menghilangkan terus penyakit migrain yang berulang. Dengan pengambilan yang konsisten, anda akan merasai perubahan. Migrain semakin berkurangan & lama-kelamaan akan semakin jarang berlaku. Best kan?

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,
Itulah dia 13 tips hilangkan migrain secara semulajadi tanpa ubat. Dengan pengambilan Set Migrain Shaklee, anda pasti akan rasa lega bila tak dihantui masalah migrain lagi.

Nak order?
Boleh hubungi saya Efie Muhamad 019-9890707 atau boleh klik sahaja pada icon di bawah untuk membuat pesanan.

Atau, jika anda mahu mendapatkan Shaklee pada harga JIMAT, daftarlah sebagai AHLI SEKARANG!
Hubungi saya untuk saya daftarkan terus keahlian anda.

tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, petua hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, tips untuk hilangkan migrain,petua hilangkan sakit migrain, hilangkan migrain, hilangkan migrain dengan cepat, hilangkan migrain dengan shaklee, hilangkan migrain cara tradisional, cara hilangkan migrain, doa hilangkan migrain, tips hilangkan migrain, petua hilangkan migrain teruk, cara hilangkan migrain,cara hilangkan migrain ketika hamil, petua hilangkan migrain dengan cepat, cara nak hilangkan migrain, cara untuk hilangkan migrain, cara tradisional hilangkan migrain, cara berkesan hilangkan migrain,cara efektif hilangkan migrain,

Punca Migrain Teruk Dan Berlarutan Sampai Makan Ubat Pun Tak Berkesan

Anda selalu diserang migrain? Tahukah anda bahawa pemakanan, hormon, dan gaya hidup adalah antara punca berlakunya migrain. Jom saya kongsikan punca migrain teruk yang berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Terdapat pelbagai faktor yang boleh menjadi punca migrain. Di antaranya ialah:

  • Kepenatan
  • Menahan lapar
  • Kesan alahan seperti alahan mengandung
  • Bunyi yang terlalu kuat
  • Bau yang terlalu kuat atau wangi
  • Tekanan fizikal
  • Terdedah kepada asap rokok
  • Makanan yang tinggi kandungan garam seperti keju yang tersimpan lama.
  • Ubat Hormon seperti pil perancang dan terapi hormon.
  • Penambah rasa dalam makanan seperti bahan pengawet dan monosodium glutamate (msg).
  • Minuman beralkohol dan minuman berkafein.
  • Tekanan atau stres.
  • Rangsangan deria mata seperti ampu yang terang, silau matahari.
  • Waktu tidur yang tidak menentu.
  • Cuaca yang terlalu panas juga boleh menjadi punca migrain.
  • Kekurangan zat & nutrisi sebab berdiet.
  • Kesan pengambilan ubat-ubatan.
  • Pra haid atau sedang haid. Ini adalah disebabkan oleh gangguan hormon.

Jika anda dibelenggu migrain, elakkan perkara yang  menjadi punca migrain & amalkan tips untuk mengatasi migrain. Pengambilan Set Migrain Shaklee juga sangat membantu. Anda pasti menyesal sebab tak amalkan dari dulu.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

B Complex Mengandungi vitamin B2 & B6 yang membantu mengurangkan sakit akibat migrain & mengurangkan risiko serangan migrain. Ia juga dikenali sebagai vitamin gembira yang membantu mencetuskan rasa gembira & mood yang baik. Dalam masa yang sama ia juga menstabilkan hormon.

Ostematrix Migrain berlaku apabila saluran darah dalam kepala mengembang & menguncup dalam kadar yang terlalu cepat. Ostematrix yang mengandungi magnesium membantu mengelakkan berlakunya kekejangan pada pembuluh darah & mempertahankan sistem saraf dan otot.

Omega Guard Mengurangkan radang atau kesakitan akibat migrain. Melancarkan peredaran darah ke seluruh tubuh terutamanya kepala.

Sekarang anda dah tahu apakah punca migrain teruk dan berlarutan sampai makan ubat pun tak berkesan. Taknak dibelenggu migrain lagi? Dapatkan Set Migrain Shaklee anda sekarang. Hubungi saya untuk konsultasi terbaik & harga istimewa.

punca migrain, punca migrain sebelah kanan, punca migrain teruk, punca migrain menurut islam, punca migrain sebelah kiri, punca migrain shaklee, punca migrain ketika haid, punca migrain yang teruk, apakah punca migrain, apa punca migrain, apa sebab migrain, apa penyebab migrain,

Vivix Shaklee Penawar Terbaik Untuk Gout

Hanya pesakit gout yang tau betapa sengsaranya penyakit yang dialami. Sampai nak bergerak pun siksa. Bengkak sana sini. Ahli keluarga pun patah hati tengok orang kesayangan menderita macam tu. Mencari  penawar gout yang mampu menghilangkan bengkak & kesakitan dalam masa yang singkat? Vivix Shaklee penawar terbaik untuk Gout.

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

Macam mana Vivix Shaklee menjadi penawar terbaik untuk gout? Vivix bertindak dalam 4 cara iaitu:

1. Memperbaiki DNA. Ia membantu membaiki kerosakan dalam sel darah dengan menstabilkan asid urik kepada tahap yang normal.

2. Mengurangkan inflamasi dengan cara membaiki sel yang rosak & bengkak. Lalu menghasilkan sel baru yang sihat.

3. Meningkatkan penghasilan tenaga supaya pesakit rasa bertenaga. Orang sakit biasanya lemah disebabkan tekanan fizikal & mental. Dengan pengambilan Vivix, insya Allah pesakit gout tahap kritikal sekali pun akan rasa bertenaga.

4. Mengelakkan pengumpulan protein AGE (Advanced Glytacon End Product ). Maksudnya Vivix mengelakkan pengumpulan protein hasil pengikatan gula & protein berlebihan dalam badan yang mengundang penyakit salur darah. Pesakit gout mengalami kerosakan dalam sel darah, kalau ditambah dengan penyakit salur darah pasti semakin teruk, kan?

Pasti ada yang tertanya, betul ke Vivix berkesan untuk gout? Ada testimoni tak? Ada 🙂

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan, Insya Allah, Vivix Shaklee penawar terbaik untuk gout. Walau pun harganya agak mahal tapi apalah sangat kalau nak dibandingkan dengan kesakitan yang dialami. Malah ada yang dah berpuluh tahun menderita gout, kan? Sampai bila nak menderita sakit? Adakah duit lebih berharga daripada kesembuhan?

Kalau anda kekurangan bajet, sebagai alternatif boleh ambil Set Gout Shaklee. Ianya juga berkesan cuma akan ambil sedikit masa. Lambat sikit berbanding Vivix. Nak pilih yang mana satu? Vivix ke Set Gout Shaklee? Terpulang kepada betapa urgent anda nak hilangkan kesakitan yang sedang dialami & semestinya mengikut kemampuan poket anda.

Sekarang anda dah tahu Vivix Shaklee penawar terbaik untuk gout. Nak order Vivix atau Set Gout Shaklee? Hubungi saya sekarang untuk konsultasi terbaik!

vivix untuk gout, vivix shaklee untuk gout, testimoni vivix untuk gout, testimoni vivix shaklee untuk gout, testimoni shaklee gout, testimoni vivix gout, testimoni vivix shaklee gout, gout vivix, vivix gout, penawar gout paling mujarab, penawar gout paling berkesan,

Punca Penyakit Gout Yang Sering Dipandang Ringan

Gout adalah penyakit yang berlaku akibat lebihan asid urik dalam badan. Ia akhirnya membentuk kristal dalam sendi-sendi seperti buku lali, lutut, pergelangan tangan dan jari. Pesakit akan rasa sakit seperti dicucuk jarum pada sendi tersebut setiap kali bergerak. Kali ini saya kongsikan punca penyakit gout yang sering dipandang ringan.

punca penyakit gout, punca gout, apakah punca penyakit gout, apakah punca gout, apa punca oenyakit gout, apa punca gout, makanan punca gout, makanan punca penyakit gout, punca gout, punca gout dan cara mengatasinya, punca gout tangan, gout punca dan cara rawatan, punca penyakit gout, punca sakit gout, makanan punca gout, apakah punca gout, apa punca gout, punca sakit gout, sebab sakit gout, sebab penyakit gout, apa sebab gout, sebab terjadinya gout, sebab kena gout, sebab berlaku gout, kaki bengkak sebab gout,

Berikut adalah di antara makanan yang menjadi punca penyakit gout:

1. Tidak cukup minum air sehari iaitu 3 liter.

2. Selalu makan kacang tanah, kacang putih dan kacang bergaram

3. Selalu makan buah-buahan jeruk

4. Selalu makan mee segera

5. Kerap mengambil Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa

6. Kerap makan mi kuning dan roti canai.

7. Kerap minum teh kedai

8. Kerap makan coklat dan Milo.

9. kerap makan durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan dengan kuantiti yg banyak.

10. Kerap makan jambu dan tembikai termasuk tembikai susu.

11. Kerap mengambil kerang, ketam, udang dan sotong serta telur masin.

punca penyakit gout, punca gout, apakah punca penyakit gout, apakah punca gout, apa punca oenyakit gout, apa punca gout, makanan punca gout, makanan punca penyakit gout, punca gout, punca gout dan cara mengatasinya, punca gout tangan, gout punca dan cara rawatan, punca penyakit gout, punca sakit gout, makanan punca gout, apakah punca gout, apa punca gout, punca sakit gout, sebab sakit gout, sebab penyakit gout, apa sebab gout, sebab terjadinya gout, sebab kena gout, sebab berlaku gout, kaki bengkak sebab gout,

12. Banyak makan buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau.

13. Banyak mengambil kordial SUNQUICK serta kordial lainnya

14. Terlalu kerap makan makan kari

15. Tidak suka makan sayur terutama sayuran pahit.

16. Stress yang tak terkawal.

17. Kerap mengambil ubat pain killer.

18. Kerap makan fastfood.

19. Penggambilan ubat supplement yang berlebihan.

20. Suka makan makanan laut.

Itulah dia 20 punca penyakit gout yang sering dipandang ringan oleh kita. Mencegah adalah lebih baik daripada mengubati. Tapi kalau anda dah terkena gout, boleh amalkan petua hilangkan gout ini. Pengambilan Set Gout Shaklee juga sangat membantu. Nak order? Hubungi saya sekarang.

punca penyakit gout, punca gout, apakah punca penyakit gout, apakah punca gout, apa punca oenyakit gout, apa punca gout, makanan punca gout, makanan punca penyakit gout, punca gout, punca gout dan cara mengatasinya, punca gout tangan, gout punca dan cara rawatan, punca penyakit gout, punca sakit gout, makanan punca gout, apakah punca gout, apa punca gout, punca sakit gout, sebab sakit gout, sebab penyakit gout, apa sebab gout, sebab terjadinya gout, sebab kena gout, sebab berlaku gout, kaki bengkak sebab gout,

Kompilasi Petua Hilangkan Gout Cara Tradisional Dan Moden

Bila sebut gout mesti terbayang kristal yang terbentuk pada sendi akibat asid urik yang berlebihan. Azabnya bila bergerak, macam dicucuk jarum. Kali ni saya nak kongsikan kompilasi petua hilangkan gout cara tradisional dan moden.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

1. Mandi air suam. Air suam mampu mengurangkan bengkak & mengurangkan pembentukan kristal pada sendi.

2. Berbekam. Berbekam secara tradisional atau pun menggunakan lintah juga boleh membantu pesakit gout melalui Hirudin (pencair darah ) yang ada dalam air liur lintah.

3. Kulit kentang. Rebus kulit kentang sehingga mendidih. Minum air rebusan itu.

4. Anak pokok durian.  Ambil anak pokok durian beserta akarnya sekali. Rebus bersama kaki ayam. Air rebusan itu diminum dan kaki ayam itu dimakan. Cara tradisional ini adalah antara cara yang paling berkesan dalam merawat penyakit gout.

5. Kaktus. Ambil sekeping kaktus, kupas kulit & ambil isinya. Bungkus isi kaktus dengan daun pisang kemudian panaskan atas api sederhana besar selama lima minit. Sejukkan dan tampalkan pada bahagian yang sakit. Amalkan setiap hari.

6. Jus Gout. Namanya jus gout sebab mampu membuang asid urik yang tinggi pada pesakit gout. Bahan-bahannya 1 biji timun, 2 batang saderi, Sebelah lemon, 1 inci halia muda. Caranya mudah je, blend semua bahan sampai hancur. Minum. Insya Allah berkesan.

7. Set Gout Shaklee.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

Omega Guard merupakan anti radang yang berfungsi untuk melegakan radang sendi & mengelakkan sendi daripada bengkak. Ia mengawal ‘punca’ masalah, bukan hanya pelega yang dimanipulasikan oleh otak. Pengambilan secara konsisten membantu melegakan kesakitan akibat radang pada sendi.

Alfalfa Complex berfungsi untuk membuang toksik sekali gus membantu mengawal keseimbangan asid & alkali dalam badan. Ia juga menstabilkan paras asid urik. Ia juga membantu mengatasi bengkak & sakit sendi.

Performance Drink berfungsi untuk mengekalkan bendalir (air) didalam badan. Ia juga mengawal kehilangan bendalir & sebagai bonus,  menghilangkan lebihan asid urik dalam badan.

Insya Allah dengan pengambilan Set Gout Shaklee secara konsisten, anda akan melihat kesannya. Kalau anda dah tak tahan menanggung sakit & nak kan kesan yang lebih cepat, Vivix adalah pilihan anda. Walau pun harganya agak mahal tapi vitamin premium Shaklee ni sememangnya berkesan. Nak tahu dengan lebih lanjut? Jom baca penerangan saya di sini.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

8. Elakkan perkara yang menjadi punca gout. Anda boleh baca penerangan saya di sini.

9. Berpantang makanan berikut:

  • Kekacang seperti kacang tanah, kacang putih dan segala jenis kacang bergaram.
  • Buah-buahan jeruk kering seperti asam boi, buah kana, dan sebagainya.
  • Buah-buahan jeruk basah seperti mangga jeruk, ceremai dan jeruk anggur.
  • Mi segera.
  • Makanan ringan.
  • Mi kuning dan roti canai. Gantikan mi kuning dengan spageti dan roti canai dengan capati dan tosei.
  • Segala produk yang menggunakan tepung putih juga perlu dielakkan seperti roti dan pizza.
  • Nescafe, air sunquick, oren squash dan segala minuman berperisa kerana kandungan utama minuman ini ialah bahan kimia, pewarna dan perisa.
  • Teh di kedai kerana teh kedai adalah teh recycle yang semata-mata dibuat dari bahan kimia pewarna dan perisa.
  • Coklat dan minimakan air milo. Gantikan Milo dengan horlick.
  • Air minuman bergas.
  • Jambu batu atau jus jambu batu.
  • Durian, rambutan, ciku, mangga siam, mata kucing siam dan longan.
  • Tembikai dan tembikai susu.
  • Kurangkan pengambilan kerang, ketam, udang dan sotong. Makan sedikit sahaja dan jangan kerap mengambilnya.
  • Kurangkan mengambil ayam daging kerana mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang cuma 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan ini. Cuba gantikan dengan ayam kampung atau ayam yang dijual dipasar yang kulitnya berwarna kuning. Ayam ini tidak mengandungi ubat-ubatan terlarang.
  • Bila makan daging, pilih daging tanpa lemak (tendon). Bila makan ayam (kampung) pilih makan bahagian dada dan elakkan bahagian banyak tendon seperti kepak dan peha.
  • Buah oren seperti oren sunkist, air limau seperti air teh O limau.
  • Cendawan dan produk cendawan termasuk ubat ganoderma
  • Ikan berbisa seperti ikan semilang dan ikan pari.
  • Organ dalaman seperti hempedal, hati, jantung dan tidak ketinggalan telur ikan.
  • Kari seperti kari ikan dan daging.
  • Sayur kacang buncis, bayam, petola dan bunga kubis
  • Elakkan berlari dan melompat (gantikan dengan berjalan) bagi yang sudah mengalami gout
  • Elakkan berurut terutamanya di bahagian pinggang.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

  • Pulut, keladi, keledek, kentang dan ubi.
  • Jering, petai dan kerdas
  • Elakkan menaiki motorsikal dengan kedudukan kaki ke hadapan seperti menaiki motorsikal Jaguh.
  • Elakkan sebarang ubat-ubatan seperti pain killer.
  • Elakkan mengambil sebarang supplement seperti multivitamin dsb
  • Tepung putih (tepung gandum) serta makanan yang dibuat daripadanya termasuk roti putih. Tepung ata yang digunakan membuat capati adalah baik. Saya masih belum pasti apakah kandungan sebenarnya tepung putih ini yang merosakkan buah pinggang, apakah bahan kimia Benzoyl Peroxide didalamnya yang digunakan untuk memutihkan tepung ini atau kandungan campuran lain dalam tepung ini.
  • Ikan masin jeruk seperti ikan tenggiri
  • Sayuran jeruk
  • Makanan dalam tin seperti sardin dan buah-buahan bertin
  • Telur masin
  • Cuka makanan tiruan (usahakan cuka makan asli dari apel hijau)
  • Makanan segera
  • Elakkan terjatuh dan berurut di bahagian pinggang.
  • Elakkan menahan terlalu lama daripada membuang air kecil (tahan kencing)
  • Kurangkan makanan bersantan
  • Kurangkan makanan yang mengandungi bahan pewarna, perasa dan pengawet tiruan dan termasuk ajinomoto.
  • Susu, yogurt, keju, kacang dan kekacang, mentega kacang dan sesetengah produk soya
  • Makanan beragi.
  • Makanan laut.

Semoga kompilasi petua hilangkan gout cara tradisional dan moden itu tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan Set Gout Shaklee sangat membantu pesakit gout yang sedang menderita. Insya Allah, duit yang anda keluarkan takkan rugi. Anda pasti menyesal sebab tak jumpa set ni dari awal. Nak order Set Gout Shaklee? Hubungi saya sekarang.

petua gout, petua hilangkan gout, petua hilangkan bisa gout, petua hilangkan bengkak gout, petua hilangkan bengkak kaki gout, hilangkan gout, hilangkan gout dengan cepat, cara hilangkan gout, doa hilangkan gout, hilangkan penyakit gout, makanan hilangkan gout, bekam hilangkan gout, nak hilangkan gout, cara hilangkan gout, cara hilangkan gout dengan cepat, cara menghilangkan gout, cara hilangkan sakit gout, cara hilangkan bengkak gout, cara nak hilangkan gout, cara hilangkan penyakit gout, cara untuk hilangkan gout, cara berkesan hilangkan gout, cara merawat gout, cara merawat gout secara tradisional, petua tradisional gout, petua tradisional merawat gout, petua tradisional hilangkan gout, petua tradisional untuk gout, petua tradisional penyakit gout, petua tradisional menghilangkan gout, petua tradisional sakit gout, petua tradisional menghilangkan sakit gout, cara merawat gout, rawatan gout, rawatan gout tradisional, rawatan gout ibnu sina, rawatan gout guna lintah,

Cara Buat Air Selusuh Sendiri Tanpa Perlu Minta Dari Ustaz Atau Bidan

Semakin dekat tarikh bersalin, semakin berdebar rasa hati. Bukan isteri je yang berdebar. Suaminya pun berdebar sekali. Air selusuh membantu isteri bersalin lebih  mudah. Jom saya kongsikan cara buat air selusuh sendiri tanpa perlu minta dari ustaz atau bidan. 

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

Anda cuma perlukan air zam-zam. Kalau takde, air kosong pun boleh. Caranya:

1. Mulakan dengan Al-Fatihah.

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

2. Baca surah Al-Hasyar ayat 21-24.

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

3. Selawat Syifa’

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

4. Doa Selusuh.

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

5 Doa Pemudah.

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

Ada Orang Buat Air Selusuh Gunakan Akar Fatimah. Tapi Ada Terbaca Yang Air Akar Fatimah Boleh Membahayakan Keselamatan Ibu Dan Bayi. Betul Ke?

Betul. Akar fatimah adalah bahaya kalau tak diminum dengan cara yang betul. Dari pembacaan saya, banyak berlaku komplikasi semasa bersalin disebabkan oleh air akar fatimah. Di antaranya ialah rahim pecah kerana kontraksi yang terlalu kuat, sakit bersalin yang terlalu kuat walau pun jalan belum terbuka, terteran awal sebelum waktunya sebab tarlalu sakit lalu menyebabkan luka besar & perlukan banyak jahitan. Malah, ada ramai misi yang tak benarkan minum air selusuh . Kalau nampak, akan disuruh buang.

Jika anda memilih untuk minum air akar fatimah, pastikan anda minum selepas jalan terbuka sepenuhnya. Bukan SEBELUM. Ini adalah bagi mengelakkan berlaku komplikasi yang tak diingini. Kalau anda tak pasti caranya, tak payah minum pun takpe. Nyawa anda dan bayi jauh lebih penting.

Mudah aje kan? Semoga info tentang cara buat air selusuh sendiri itu tadi bermanfaat untuk anda. Set Berpantang Shaklee adalah set berpantang terbaik di pasaran, tanpa herba yang selamat untuk bayi. Nak order? Hubungi saya sekarang!

air selusuh, cara buat air selusuh, air selusuh untuk bersalin, air selusuh mengikut islam, air selusuh akar fatimah, air selusuh bahaya, air selusuh mengikut islam, cara buat air selusuh buat isteri, cara buat air selusuh dalam islam, cara buat air selusuh dalam rumi, cara buat air selusuh rumi

Kedua-dua Tiub Falopio Tersumbat Tapi Teringin Sangat Nak Ada Anak

Wanita manalah yang tak inginkan zuriat sendiri? Teringin nak rasa nikmat mengandung. Nak rasa bayi bergerak dalam perut.  Dan yang paling istimewa nak hadiahkan suami zuriat sebagai lambang kasih sayang yang tak bertepi. Tapi, apa nak buat kalau ditakdirkan kedua-dua tiub falopio tersumbat tapi teringin sangat nak ada anak?

tiub falopio, tiub falopio tersumbat, tiub falopio tersumbat shaklee, tiub fallopian tersumbat tapi mengandung, merawat tiub falopio tersumbat, ubat tiub falopio tersumbat, ubat untuk tiub falopio tersumbat, ubat tiub fallopio tersumbat, ubat untuk tiub fallopio tersumbat, rawatan tradisional untuk tiub fallopio tersumbat, cara perawatan untuk tiub fallopio tersumbat, rawat tiub fallopio tersumbat, rawatan alternatif untuk tiub fallopio tersumbat, rawatan alternatif tiub fallopio tersumbat, tiub fallopio, tiub fallopio tersumbat,

Biasanya, kita hanya akan tahu masalah tiub falopio tersumbat setelah melakukan ujiah HSG. Jika tiub didapati tersumbat, biasanya doktor akan memberikan beberapa cadangan seperti:

1. Laparoskopi iaitu prosedur pembedahan untuk melihat tiub falopio. Biasanya pesakit memilih untuk tidak melakukan prosedur ini.

2. IUI iaitu perosedur memasukkan sperma kedalam rahim bagi meningkatkan peluang persenyawaan.

3. IVF iaitu persenyawaan berhadas yang mensenyawakan telur & sperma di luar sebelum dimasukkan kedalam rahim.

Ketiga-tiga prosedur tersebut memakan belanja yang tinggi. Dan tiada jaminan yang anda pasti mengandung. Walau bagaimana pun, kebiasaanya wanita yang betul-betul inginkan anak sendiri akan berusaha kumpulkan duit. Asalkan dapat peluang untuk mengandung.

Tahukah anda, selain ketiga-tiga prosedur yang biasa dicadangkan di atas, terdapat satu lagi alternatif untuk anda iaitu dengan mengambil vitamin semulajadi Shaklee yang akan membantu meningkatkan peluang anda untuk mengandung.

Jika anda mengalami masalah kedua-dua tiub falopio tersumbat, bukan bermakna anda langsung tidak boleh mengandung. BOLEH! Cuma peratusan untuk anda mengandung adalah jauh lebih rendah daripada wanita yang mempunyai tiub falopio yang normal.

Pengambilan Vivix Shaklee akan membantu:

1. Mengurangkan scar tissue atau dalam bahasa melayunya parut tisu yang biasanya menjadi punca tiub falopio tersumbat. Bila scar tissue makin kurang, masalah tersumbat juga akan makin hilang. Dan akan ada laluan untuk telur dan sperma bertemu untuk persenyawaan,

2. Vivix merupakan cell renewal yang membantu sel-sel badan termasuk tiub falopio anda diperbaharui sekali gus menjadi semakin sihat & berkualiti. Dengan pengambilan Vivix, sumbatan di tiub falopio anda akan berkurangan & rahim anda akan berada dalam keadaan sihat & bersedia untuk proses persenyawaan.

3. Merangsang penghasilan telur (ovum) berkualiti yang bersedia untuk proses persenyawaan. Telur yang kurang berkualiti juga adalah antara punca susah mengandung, selain dari tiub falopio tersumbat.

4. Meningkatkan kesihatan & kecergasan tubuh badan. Wanita yang memiliki tubuh badan yang sihat & cergas mempunyai peluang yang lebih tinggi untuk mengandung.

tiub falopio, tiub falopio tersumbat, tiub falopio tersumbat shaklee, tiub fallopian tersumbat tapi mengandung, merawat tiub falopio tersumbat, ubat tiub falopio tersumbat, ubat untuk tiub falopio tersumbat, ubat tiub fallopio tersumbat, ubat untuk tiub fallopio tersumbat, rawatan tradisional untuk tiub fallopio tersumbat, cara perawatan untuk tiub fallopio tersumbat, rawat tiub fallopio tersumbat, rawatan alternatif untuk tiub fallopio tersumbat, rawatan alternatif tiub fallopio tersumbat, tiub fallopio, tiub fallopio tersumbat,

Sememangnya Vivix sangat membantu wanita yang mempunyai masalah kedua-dua tiub falopio tersumbat tapi teringin sangat anak ada anak. Harganya RM475 sebotol untuk 150 ml. Sebotol boleh tahan sebulan. Anda boleh dapatkan Vivix dengan harga yang jauh lebih murah jika terus mendaftar sebagai ahli Shaklee.

Mahal? Apalah sangat nilai RM475 berbanding kenikmatan bergelar seorang ibu & kebahagiaan bila dapat memeluk zuriat sendiri. Kalau anda buat IUI dan IVF sekali pun, takde jaminan yang anda komfom mengandung walau pun dah habiskan puluhan ribu ringgit. Betul tak?

Vivix Shaklee adalah salah satu ikhtiar bagi wanita yang mempunyai masalah kedua-dua tiub falopio tersumbat tapi teringin sangat nak ada anak sendiri. Insya Allah, ianya adalah satu ikhtiar yang takkan sia-sia. Nak order Vivix? Hubungi saya sekarang.

tiub falopio, tiub falopio tersumbat, tiub falopio tersumbat shaklee, tiub fallopian tersumbat tapi mengandung, merawat tiub falopio tersumbat, ubat tiub falopio tersumbat, ubat untuk tiub falopio tersumbat, ubat tiub fallopio tersumbat, ubat untuk tiub fallopio tersumbat, rawatan tradisional untuk tiub fallopio tersumbat, cara perawatan untuk tiub fallopio tersumbat, rawat tiub fallopio tersumbat, rawatan alternatif untuk tiub fallopio tersumbat, rawatan alternatif tiub fallopio tersumbat, tiub fallopio, tiub fallopio tersumbat,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...