Kenapa ESP Sesuai Diambil Oleh Semua Ibu Hamil

Sebenarnya, saya tak sangka, isu bahawa ‘Soya Tak Selamat Diambil Oleh Ibu Hamil’ sebenarnya sangat berleluasa di kalangan masyarakat kita ni. Sehinggalah, semalam saya ditanya oleh seorang customer saya, yang merupakan seorang ibu hamil, berkenaan soya yang dikatakan tidak selamat ini.

“Kulit anak akan jadi sensitif”, katanya.

Mungkin betul, dan mungkin juga tak.

Betul – jika sekiranya ibu hamil tersebut mengambil soya kotak yang banyak dijual di pasaran – yang mana soya-soya tersebut tidak diketahui sumber kacang soya yang bagaimana (sudah diubahsuai genetiknya), ataupun cara pemprosesannya yang bagaimana (dicuci menggunakan alkohol yang mengakibatkan isoflavanes yang terdapat dalam kacang soya termusnah) dan pelbagai lagi faktor yang boleh mebuatkan kita ragu-ragu terhadap kualiti soya tersebut.

Tak betul – jika anda ambil ESP sebagai sumber protein soya anda. ESP merupakan minuman soya daripada Shaklee, yang sangat dijaga dan dipantau proses penghasilannya, bermula dari cara kacang soya ditanam sehinggalah proses penghasilan ESP sehingga ESP sampai ke tangan kita hari ini.

Kesimpulannya, kita kena elakkan jenis soya yang boleh mendatangkan kemudaratan pada diri kita..

 • KACANG SOYA TIDAK ORGANIK (menggunakan baja kimia, pestisid, etc) – mengandungi khasiat yang rendah tapi tinggi nitrat. Kandungan nitrat yang tinggi membawa risiko KANSER!!!
 • KACANG SOYA GMO –  lebih murah untuk menghasilkannya, dan lebih berisiko kepada kesihatan pengguna kerana ia menghasilkan toksin!
 • TIADA 9 ASID AMINO – adalah penting untuk proses penghasilan hormon, antibodi dan enzim. Kekurangan asid amino perlu ini menjadikan tubuh kita kurang berkesan untuk menjalankan proses-proses penting dalam tubuh.
 • KACANG SOYA DIPROSES DENGAN ALKOHOL – mengurangkan kadar isoflavone hingga 88%! Isoflavone adalah bahan yang mengurangkan risiko kanser. Ia juga penting dalam tindakan hormon dan jisim tulang.
 • BAHAN ANTI-TIROID & ANTI-PERTUMBUHAN – menyebabkan fungsi tubuh terganggu dalm meningkatkan risiko kanser.
 • KACANG SOYA YANG DIPANASKAN – merosakkan kandungan proteinnya!
 • KACANG SOYA YANG DIPROSES (DIBUANG MINYAKNYA) – menjadi berasid. Kalsium yang ditambahkan akan menjadikannya neutral semula.

 

Jom kita tengok apa pula CIRI-CIRI ESP?

 •     Ditanam secara organik
 •     Tidak menjalani proses genetik (Bukan GMO)
 •     Mengandungi 9 asid amino penting
 •     Dalam proses pembuatan untuk menghasilkan soya yang mengasingkan, kepingan soya dihancurkan dan dibasuh dengan air, bukan alkohol
 •     Bahan anti-thyroid/anti-pertumbuhan disingkirkan
 •     Diproses tanpa haba
 •     Ditambah dengan kalsium (ketika minyak dikeluarkan, ia menjadi makanan berasid – dineutralkan bila kalsium ditambah

ESP sangat selamat untuk diambil, kerana ianya langsung tidak mengandungi apa-apa bahan yang boleh menimbulkan kemudaratan kepada kita sebagai pengguna.

Kenapa ESP Sesuai Diambil Oleh Ibu Hamil

✅ ESP SUMBER PROTEIN

Ibu-ibu hamil, perlu memastikan pengambilan protein yang mencukupi bagi keperluan janin membesar.Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.
Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin.

✅ ESP MEMBANTU IBU-IBU KEKAL BERTENAGA

THIAMIN di dalam ESP membantu memberi tenaga dan memberikan ibu tidur yang lena tanpa gangguan.Selain itu, RIBOFLAVIN dalam ESP menstabilkan tenaga bagi para ibu yang sedang hamil Kebiasaannya semasa hamil para ibu sering berasa letih dan lesu.Jadi dengan nutrien RIBOFLAVIN dalam ESP sangat berkhasiat untuk ibu ibu.

✅ ESP MEMBANTU MENGAWAL BERAT BADAN IBU HAMIL & SESUAI UNTUK IBU-IBU YANG GDM

ESP mempunyai Glysemix Index (GI) yang rendah. GI Rendah = glukos & tenaga ditukarkan secara perlahan2. Ianya turut membantu ibu-ibu kenyang lebih lama, selain bagus untuk ibu2 mengelak diabetes kerana membantu menstabilkan paras gula dalam badan.

✅ MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUN IBU

Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi di dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ. Protein juga terdiri daripada asid amino & Esp turut mengandungi 9 asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh badan.

✅ ESP MEMBANTU PEMBENTUKKAN & PERKEMBANGAN TISU,OTOT & OTAK BAYI.

Riboflavin, atau vitamin B2, adalah vitamin membantu menggalakkan pertumbuhan bayi. Membantu penglihatan yang baik dan kulit yang sihat.
Riboflavin juga penting untuk perkembangan tulang, otot, dan saraf bayi.

✅ ESP MEMBANTU MENJADIKAN KULIT IBU & BAYI LEBIH LICIN,CANTIK & GEBU

Kandungan Vitamin B6 dalam ESP yang terkenal dengan keupayaannya untuk kecantikan kulit. Ada ibu yang semasa mengandung mengalami alahan pada kulit yang mana kulit jadi kusam dan tak cantik, juga kering. Vitamin B6 boleh bantu melembabkan kulit ibu bagi lebih bermaya dan nampak cantik.

✅ ESP MEMBANTU IBU-IBU YANG MENGALAMI MORNING SICKNESS/ALAHAN YANG TERUK

ESP mengandungi VITAMIN B6, penting mengurangkan morning sickness bagi ibu ibu. Kebiasaannya awal kehamilan pasti ibu akan merasa pening, loya, muntah muntah, Jadi dengan Vitamin B6 dalam ESP membantu ibu mengurangkan rasa loya dan muntah yang keterlaluan dan memberikan ibu-ibu tenaga walaupun mengalami morning sickness yang teruk. Selain itu, Lysine di dalam ESP juga turut membantu ibu hilangkan keletihan, kepenatan ,rasa penat melampau , rasa loya , menggigil, seram sejuk , tiada selera makan & anemia.

Testimoni Ibu Hamil Ambil ESPAnda nak dapatkan ESP ni, boleh hubungi saya dengan menekan pada mana-mana butang di bawah ya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *