Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Anda PERNAH BERNIAGA?
Ataupun lebih tepat lagi soalannya – anda PERNAH BERNIAGA DAN KEMUDIAN MERASA SERIK UNTUK TERUSKAN BERNIAGA?

Saya pernah..

Sebelum memulakan bisnes Shaklee, saya pernah merasa cabaran pahit getir berniaga dengan premis fizikal – memang sangat mencabar. Sebab, perlukan modal yang sangat besar dan overhead cost yang juga tinggi dan perlu ditanggung setiap bulan. Modal yang besar perlu ada untuk membeli barang dagangan (perlukan puluhan ribu RM) , untuk menyewa kedai (perlukan ribuan RM termasuk jugalah untuk membayar 2 bulan deposit sewa yang mana jika dicampur sekali hampir  sepuluh ribu RM juga jumlahnya).

Belum termasuk lagi kos untuk pengubahsuaian kedai, kos untuk menggajikan pekerja (isu pekerja juga boleh menimbulkan macam-macam permasalahan yang boleh memeningkan kepala), kos overhead setiap bulan yang bukan sedikit juga jumlahnya. Fuhhhh pendek kata, memang stress sangat saya, suatu masa dulu. 

Justeru, saya memang respek dengan mereka yang berjaya dalam bisnes sebegini.  Sebab, saya rasa saya tak boleh. Tak cukup pandai la tu heheheeh… Nak buat macamana kan.. Sekejap saja saya mampu bertahan, lepas tu memang terpaksa tutup kedai. Sedih memang sedih. Tapi, kita kena ambil tindakan untuk kejayaan yang akan datang. Kena berani berhijrah.

Malu kerana gagal? Mungkin ada sedikit.. Tapi kejayaan untuk bangkit selepas kegagalan itu jauh lebih besar maknanya. Jauh lebih manis rasamya. Jadi, usah malu usah gentar. Bertindak terus. Hanya diri kita yang boleh mengubah diri kita sendiri. Kan?

Saya kemudiannya, dijodohkan dengan bisnes Shaklee. Yes, bisnes yang still perlukan usaha yang gigih juga. Mana ada bisnes yang goyang kaki je tunggu masuk duit kan. Itu scam namanya… Setiap bisnes, memang perlukan usaha yang kental, baik perniagaan secara tradisional, mahupun perniagaan secara online.

Namun, bezanya bisnes saya kali ini, saya tak perlu hadap overhead cost yang tinggi pun setiap bulan. In fact, takde overhead cost pun. Yang ada cuma, kos internet yang saya rasa kalau saya tak buat bisnes ni pun, saya tetap akan langgan internet juga. Kan? Sekarang memang zaman internet. Hatta budak sekolah pun dah melanggan internet.

Bisnes kali ini ini senang. Again, bukan senang sebab hanya goyang kaki. Tapi, senang sebab bisnes ni ala-ala dropship. Bila dropship, kita akan dapat certain percentage komisen kan. Tapi, Shaklee ni – dropship yang profit tu semua dapat kat kita. 100% keuntungan daripada hasil jualan kita tu, akan masuk ke dalam poket kita. Syarikat memang tak ambil langsung keuntungan daripada hasil jualan kita tu.

Haaa best sgt kan.

U buat marketing – ambil tempahan – submit order kat supplier (Shaklee lah of course) – supplier poskan produk kepada customer u – untung semua u punya.
Dahlah bukan setakat untung tu je, tapi macam-macam lagi company bagi.

♛ Bonus Bulanan

♛ Bonus Kereta (dalam bentuk cash setiap bulan)

♛ Pelbagai insentif

♛ Trip pelancongan / umrah

Dan macam-macam lagi lah..
Pendek kata, memang best.
Tinggal nak rebut peluang je..
Modal?
Langsung tak besar.
RM65 je tau!

Ya RM65 SAHAJA!

Diulangi, RM65 SAHAJA!

Pergi makan Pizza Hut sefamily pun dah lebih dari kos ni kan?

Nak cari income, Shaklee memang bisnes yang paling sesuai ..

Macamana nak bermula?

Terus hubungi saya dengan cara menekan pada mana-mana butang di bawah ok 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *