Petua Kecilkan Liang Pori Besar Dan Terbuka Di Wajah

Anda ada masalah liang pori terbuka & besar? Sakit mata tiap kali tengok cermin? Susah hati sebab pori kat muka besar & terbuka sampaikan muka berlubang macam kawah bulan? Cemburu tengok kulit orang lain licin dan cantik? Jom saya kongsikan petua kecilkan liang pori besar dan terbuka di wajah.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Apakah punca liang pori menjadi besar dan terbuka?

1. Kulit muka berminyak

2. Makanan berlemak & berminyak

3. Perubahan hormon – menopous, mengandung, berat badan naik/turun mendadak

4. Proses penuaan

5. Pendedahan kepada alam sekirat – asap, cahaya matahari

Petua Kecilkan Liang Pori Besar Dan Terbuka Di Wajah

Berikut adalah petua yang boleh anda amalkan untuk mengecilkan liang pori di wajah:

1. Rutin membersihkan wajah yang betul

Pastikan anda mencuci muka dengan rutin yang betul setiap hari, iaitu membersih, menyegar & melembap. Dan jangan sesekali lupakan make up remover walau pun anda tak pakai make up. Sebab make up remover ni bukan sahaja membuang make up dari wajah, tapi ia juga membuang habuk-habuk yang melekat di muka.

Saya cadangkan anda pakai Set Nutriwhite Shaklee ini. Pasti anda akan berpuas hati bila tengok semua pori-pori di muka mengecil dan muka jadi semakin cantik berseri. Berminat nak tahu dengan lebih lanjut tentang set ni? Hubungi saya.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

2. Buang sel kulit mati

Jangan lupa untuk scrub muka 2-3 kali seminggu bagi membuang sel kulit mati di wajah. Sel-sel kulit mati ni akan menyebabkan muka menjadi kusam & menyumbat liang pori menyebabkan pori menjadi besar & terbuka. Kalau kat hidung, sel kulit mati ni akan bertukar menjadi blackhead & whitehead yang hodoh.

3. Stim

Seminggu sekali, anda perlu stimkan muka. Boleh buat kat rumah je. Tak perlu pergi ke spa. Caranya mudah sahaja:

1. Basuh muka dengan pencuci muka &  air suam.

2. Masukkan air panas ke dalam besen. Ambil sehelai tuala kecil. Letak muka di atas stim yang keluar dari besen tadi & tutup kepala dengan tuala agar stim terperangkap & tak terlepas keluar.

3. Basuh muka dengan pencuci muka. Cuci dengan air suam. Basuh muka sekali lagi, cuci dengan air sejuk.

4. Pakai penyegar & pelembap.

4. Masker

Amalkan memakai masker sekurang-kurangnya seminggu sekali. Saya ada 15 resepi masker istimewa untuk pelanggan saya. Alhamdulillah…. 100% pelanggan saya yang amalkan masker-masker ini berpuas hati dengan hasilnya.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

5. Vitamin untuk mengecilkan pori dari dalam

Semua petua-petua di atas adalah penjagaan luaran. Selain itu, adalah sangat penting untuk kita mengecilkan pori dari dalam. Kenapa? Sebab kecantikan bermula dari dalam. Nak tahu apakah vitamin yang membantu mengecilkan pori?

  • Kolagen Powder Shaklee
  • ESP Shaklee
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • B Complex

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Kesemua vitamin di atas adalah vitamin untuk kecantikan wajah. Kalau ada bajet, saya cadangkan supaya anda ambil kesemua vitamin ini. Kenapa? Sebab kombinasi kesemua vitamin ini akan memberikan anda kulit muka yang halus, gebu, dan bersih dari masalah pori besar & terbuka.

Kalau anda ada kekangan bajet, takde masalah. Saya akan cadangkan vitamin yang sesuai dengan bajet anda. Apa yang penting ialah anda dapat kulit muka yang cantik menawan 🙂

Testimoni Mereka Yang Berpuas Hati

Tak perlu cakap banyak, jom saya kongsikan testimoni mereka yang berpuas apabila pori di muka tidak lagi besar dan terbuka.

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Best kan baca testimoni diorang ni. Dah tak tahan tengok kulit muka berlubang-lubang sebab pori terbuka? Jangan buang masa lagi. Amalkan petua kecilkan liang pori besar dan terbuka yang saya kongsikan tadi, dan yang penting sekali, dapatkan set Nutriwhite & vitamin Shaklee anda hari ini. Istimewa untuk pelanggan saya, percuma Ebook 15 Resepi Masker Shaklee hanya untuk anda. Hubungi saya sekarang!

pori, liang pori, pori terbuka, pori terbuka di hidung, liang pori terbuka, punca liang pori terbuka, produk untuk pori terbuka, cara menghilangkan pori terbuka, pori muka terbuka, pori pori wajah terbuka, pori tersumbat, liang pori terbuka, liang pori tersumbat, pori pori tertutup, punca liang pori tersumbat, menghilangkan pori tersumbat, liang pori besar, liang pori muka, liang pori tersumbat, liang pori muka tersumbat, kecilkan pori, kecilkan liang pori,kecilkan pori dengan ais, kecilkan pori muka, kecilkan pori wajah, kecilkan pori dengan shaklee, kecilkan shaklee pori, shaklee kecilkan pori, cara kecilkan pori di wajah, cara kecilkan pori di muka, petua kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori, petua untuk kecilkan pori di wajah, petua tradisional kecilkan pori di muka, petua untuk kecilkan pori, petua tradisional kecilkan pori, tips kecilkan pori, tips untuk kecilkan pori, tips kecilkan pori pori wajah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *