Petua Banyakkan Air Ketuban Supaya Tak Perlu Induce

Air ketuban kurang boleh menyebabkan bayi lemas. Oleh itu adalah sangat penting untuk mengetahui apakah punca air ketuban kurang & tanda-tandanya. Tiada ubat atau rawatan untuk banyakkan air ketuban. Oleh itu, kalau air ketuban anda kurang, amalkan petua banyakkan air ketuban supaya tak perlu induce untuk dipaksa bersalin awal berikut.

banyakkan air ketuban, air ketuban, banyakkan air ketuban dengan shaklee, shaklee banyakkan air ketuban, shaklee untuk banyakkan air ketuban, banyakkan air ketuban shaklee, tips banyakkan air ketuban, petua banyakkan air ketuban, cara banyakkan air ketuban, cara nak banyakkan air ketuban, cara untuk banyakkan air ketuban, cara banyak air ketuban, cara memper banyak air ketuban, cara menambah air ketuban,  tambah air ketuban, tambah air ketuban shaklee, shaklee tambah air ketuban, shaklee untuk tambah air ketuban, petua tambah air ketuban, tips tambah air ketuban, cara tambah air ketuban, cara untuk tambah air ketuban, menaikkan air ketuban, menaikkan air ketuban shaklee, shaklee untuk menaikkan air ketuban, cara menaikkan air ketuban, petua menaikkan air ketuban, tips menaikkan air ketuban, membanyakkan air ketuban, makanan untuk banyakkan air ketuban, doa untuk banyakkan air ketuban, bagaimana untuk banyakkan air ketuban,

Petua Banyakkan Air Ketuban Supaya Tak Perlu Induce Untuk Dipaksa Bersalin Awal

Air ketuban kurang sangat bahaya sebab boleh menyebabkan bayi anda lemas. Macam yang saya tulis diatas, tiada ubat atau rawatan untuk masalah air ketuban kurang. Doktor akan memantau pergerakan bayi & memeriksa jumlah air ketuban anda. Kalau bayi tidak bergerak atau air ketuban anda mencecah tahap 6, anda akan diinduce untuk dipaksa bersalin kerana dikhuatiri bayi sudah lemas.

Ngeri kan? Kena paksa bersalin tu satu hal. Sakit bersalin induce yang super duper berkali ganda sakit daripada bersalin normal pun satu hal. Yang paling penting, bayi anda akan dilahirkan dalam keadaan pra matang atau tak cukup bulan. Kesiannya 🙁

Oleh itu, kalau anda disahkan mengalami masalah air ketuban kurang, jangan berlengah. Cepat-cepat amalkan petua banyakkan air ketuban supaya tak perlu induce dan dipaksa bersalin awal berikut:

1. Jangan stress

Relax. Jangan stress. Saya faham, anda sedih. Anda stress. Tapi stress sangat tak baik untuk kesihatan, terutamanya anda yang sedang mengandung. Tenangkan fikiran, banyakkan berdoa & berzikir kepada Allah. Mohon Allah lindungi bayi dalam kandungan.

banyakkan air ketuban, air ketuban, banyakkan air ketuban dengan shaklee, shaklee banyakkan air ketuban, shaklee untuk banyakkan air ketuban, banyakkan air ketuban shaklee, tips banyakkan air ketuban, petua banyakkan air ketuban, cara banyakkan air ketuban, cara nak banyakkan air ketuban, cara untuk banyakkan air ketuban, cara banyak air ketuban, cara memper banyak air ketuban, cara menambah air ketuban,  tambah air ketuban, tambah air ketuban shaklee, shaklee tambah air ketuban, shaklee untuk tambah air ketuban, petua tambah air ketuban, tips tambah air ketuban, cara tambah air ketuban, cara untuk tambah air ketuban, menaikkan air ketuban, menaikkan air ketuban shaklee, shaklee untuk menaikkan air ketuban, cara menaikkan air ketuban, petua menaikkan air ketuban, tips menaikkan air ketuban, membanyakkan air ketuban, makanan untuk banyakkan air ketuban, doa untuk banyakkan air ketuban, bagaimana untuk banyakkan air ketuban,

2. Bedrest

Rehat. Bedrest maksudnya baring atas katil. Tak payah buat kerja rumah. Tak payah masak, basuh baju, lipat baju, cuci toilet. Ada orang lain yang boleh bantu. Yang mana lagi penting sekarang, kerja rumah atau keselamatan bayi dalam kandungan?

3. Banyakkan minum air

Pastikan anda minum air secukupnya. Bukanlah bermakna bila anda banyak minum air, air tu akan masuk terus ke dalam kantung ketuban. Tapi kalau ikutkan logik, kalau badan kurang air, kemungkinan untuk air ketuban makin berkurangan tu ada. Betul tak?

4. Minum air kelapa

Kata orang tua, minum air kelapa boleh membanyakkan air ketuban. Air kelapa memang ada banyak khasiat. Sedap dan menyegarkan pulak tu. Jadi, minum air kelapa banyak-banyak ye 🙂

5.  Minum air tembikai

Kata orang tua, air tembikai pun boleh banyakkan air ketuban. Bolehlah minum.

6. Set Air Ketuban Bocor Shaklee

Jika air ketuban anda kurang disebabkan oleh air ketuban bocor awal,  anda boleh ambil Set Air Ketuban Bocor Shaklee yang membantu menguatkan kantung ketuban agar kebocoran yang berlaku semakin berkurangan. Kalau tak, makin lama air ketuban anda akan makin berkurangan sebab bocor.

banyakkan air ketuban, air ketuban, banyakkan air ketuban dengan shaklee, shaklee banyakkan air ketuban, shaklee untuk banyakkan air ketuban, banyakkan air ketuban shaklee, tips banyakkan air ketuban, petua banyakkan air ketuban, cara banyakkan air ketuban, cara nak banyakkan air ketuban, cara untuk banyakkan air ketuban, cara banyak air ketuban, cara memper banyak air ketuban, cara menambah air ketuban,  tambah air ketuban, tambah air ketuban shaklee, shaklee tambah air ketuban, shaklee untuk tambah air ketuban, petua tambah air ketuban, tips tambah air ketuban, cara tambah air ketuban, cara untuk tambah air ketuban, menaikkan air ketuban, menaikkan air ketuban shaklee, shaklee untuk menaikkan air ketuban, cara menaikkan air ketuban, petua menaikkan air ketuban, tips menaikkan air ketuban, membanyakkan air ketuban, makanan untuk banyakkan air ketuban, doa untuk banyakkan air ketuban, bagaimana untuk banyakkan air ketuban,

Kalau air ketuban anda kurang bukan disebabkan oleh kebocoran pun, set ini sangat sesuai untuk anda sebab ESP Shaklee membantu menguatkan sel kantung rahim agar dapat melindungi bayi anda dengan lebih lama, supaya tak lemas dan perlu induce.

Semoga petua banyakkan air ketuban supaya tak perlu induce itu tadi bermanfaat untuk anda. Saya doakan supaya kandungan anda sentiasa selamat & anda tak perlu dipaksa untuk bersalin awal. Nak order Set Air Ketuban Bocor Shaklee? Hubungi saya sekarang!

banyakkan air ketuban, air ketuban, banyakkan air ketuban dengan shaklee, shaklee banyakkan air ketuban, shaklee untuk banyakkan air ketuban, banyakkan air ketuban shaklee, tips banyakkan air ketuban, petua banyakkan air ketuban, cara banyakkan air ketuban, cara nak banyakkan air ketuban, cara untuk banyakkan air ketuban, cara banyak air ketuban, cara memper banyak air ketuban, cara menambah air ketuban,  tambah air ketuban, tambah air ketuban shaklee, shaklee tambah air ketuban, shaklee untuk tambah air ketuban, petua tambah air ketuban, tips tambah air ketuban, cara tambah air ketuban, cara untuk tambah air ketuban, menaikkan air ketuban, menaikkan air ketuban shaklee, shaklee untuk menaikkan air ketuban, cara menaikkan air ketuban, petua menaikkan air ketuban, tips menaikkan air ketuban, membanyakkan air ketuban, makanan untuk banyakkan air ketuban, doa untuk banyakkan air ketuban, bagaimana untuk banyakkan air ketuban,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *