Benarkah Rahim Jatuh Punca Sukar Hamil

Apabila dah jenuh berusaha tapi masih belum mengandung, biasanya kita akan tercari-cari apakah punca kita sukar mengandung. Suami tak subur ke? Atau isteri yang bermasalah? Ramai yang tak tahu bahawa rahim jatuh juga boleh menjadi punca susah mengandung &  ramai wanita tak sedar pun rahim mereka jatuh. Kali ni saya bercerita tentang benarkah rahim jatuh punca sukar hamil?

rahim jatuh punca sukar hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca sukar mengandung, punca sukar hamil, punca sukar hamil selepas keguguran, punca sukar hamil selepas bersalin, kesan rahim jatuh, kesan kalau rahim jatuh, rahim jatuh shaklee, shaklee untuk rahim jatuh, set menaikkan rahim shaklee, shaklee untuk menaikkan rahim, naikkan rahim shaklee, rahim jatuh susah hamil, rahim jatuh sukar hamil, rahim jatuh sukar mengandung, tahim jatuh sukar mengandung, rahim jatuh tak boleh mengandung, rahim jatuh tidak boleh mengandung, rahim jatuh sebabkan tak subur, rahim jatuh punca tak subur,

Jom kenali apakah itu rahim jatuh

Rahim jatuh juga dikenali sebagai prolaps rahim. Rahim merupakan tempat janin membesar di mana ia terletak di dalam pelvis dan disokong oleh otot dan ligamen. Terdapat 3 peringkat masalah rahim jatuh iaitu:

  • Peringkat 1 : hanya jatuh sedikit dari tempat asal. Tiada sebarang simptom dirasakan dan kebiasannya diketahui apabila melakukan pemeriksaan bagi tujuan lain. Sebagai contoh ujian pap smear
  • Peringkat 2 : pintu rahim jatuh sehingga ke permukaan faraj
  • Peringkat 3 : keseluruhan rahim terkeluar dari saluran vagina. Ianya seakan-akan seketul bentuk daging terkeluar yang dapat dilihat dengan sekiranya duduk mencangkung.

rahim jatuh punca sukar hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca sukar mengandung, punca sukar hamil, punca sukar hamil selepas keguguran, punca sukar hamil selepas bersalin, kesan rahim jatuh, kesan kalau rahim jatuh, rahim jatuh shaklee, shaklee untuk rahim jatuh, set menaikkan rahim shaklee, shaklee untuk menaikkan rahim, naikkan rahim shaklee, rahim jatuh susah hamil, rahim jatuh sukar hamil, rahim jatuh sukar mengandung, tahim jatuh sukar mengandung, rahim jatuh tak boleh mengandung, rahim jatuh tidak boleh mengandung, rahim jatuh sebabkan tak subur, rahim jatuh punca tak subur,

Adalah amat penting untuk kita mengetahui apakah punca rahim jatuh supaya kita dapat mengelakkan ianya daripada berlaku. Di samping itu, kita perlu alert tentang tanda-tanda rahim jatuh supaya kita sedar apabila ianya berlaku & boleh cepat amalkan cara tradisonal untuk menaikkan semula rahim yang jatuh. 

Benarkah Rahim Jatuh Punca Sukar Hamil

Menurut perubatan tradisonal, ya! Rahim jatuh boleh menjadi punca kita susah untuk mengandung. Kedudukan rahim yang lari dari tempat asal akan menyebabkan persenyawaan sukar untuk berlaku. Sebab tu ibu yang baru bersalin biasanya akan berurut sengkak perut untuk membetulkan semula kedudukan rahim supaya takde masalah untuk mengandung semula.

Dari segi perubatan moden, kedudukan rahim yang berubah dari tempat yang asal juga boleh menjejaskan kesuburan. Kedudukan yang berubah itu termasuklah rahim jatuh & rahim terbalik.

Apa nak buat kalau sedang berusaha untuk mengandung tapi ada masalah rahim jatuh?

Kalau anda sedang berusaha untuk mengandung, anda boleh ambil Set Menaikkan Peranakan Shaklee yang membantu membetulkan kedudukan rahim, dan menguatkan otot rahim agar tidak jatuh semula. Set ini bertindak dengan lembut & ianya adalah selamat. Kalau ada bajet anda boleh juga ambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai pasangan mengandung. 

rahim jatuh punca sukar hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca sukar mengandung, punca sukar hamil, punca sukar hamil selepas keguguran, punca sukar hamil selepas bersalin, kesan rahim jatuh, kesan kalau rahim jatuh, rahim jatuh shaklee, shaklee untuk rahim jatuh, set menaikkan rahim shaklee, shaklee untuk menaikkan rahim, naikkan rahim shaklee, rahim jatuh susah hamil, rahim jatuh sukar hamil, rahim jatuh sukar mengandung, tahim jatuh sukar mengandung, rahim jatuh tak boleh mengandung, rahim jatuh tidak boleh mengandung, rahim jatuh sebabkan tak subur, rahim jatuh punca tak subur,

Sekarang terjawablah sudah persoalan tentang benarkah rahim jatuh punca sukar hamil. Kalau rahim anda jatuh, cepat-cepat amalkan tips yang saya kongsikan tadi & ambil Set Menaikkan Peranakan Shaklee dengan konsisten. Nak order? Hubungi saya sekarang!

rahim jatuh punca sukar hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca susah hamil, rahim jatuh punca sukar mengandung, punca sukar hamil, punca sukar hamil selepas keguguran, punca sukar hamil selepas bersalin, kesan rahim jatuh, kesan kalau rahim jatuh, rahim jatuh shaklee, shaklee untuk rahim jatuh, set menaikkan rahim shaklee, shaklee untuk menaikkan rahim, naikkan rahim shaklee, rahim jatuh susah hamil, rahim jatuh sukar hamil, rahim jatuh sukar mengandung, tahim jatuh sukar mengandung, rahim jatuh tak boleh mengandung, rahim jatuh tidak boleh mengandung, rahim jatuh sebabkan tak subur, rahim jatuh punca tak subur,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Aisyah Nazirah

Cik Puan Nurul…saya dulu dekat 10 tahun cuba untuk mengandung.sampaikan mertua kata saya mandul.lepas berurut betulkan rahim saya dah mengandung.suka baca tips kat blog ni.sangat informatif

Your email address will not be published. Required fields are marked *