Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung

Air kencing kotor sememangnya sinonim dengan orang perempuan kerana saluran air kencing yang lebih pendek berbanding orang lelaki. Bila kita mengandung, kebarangkalian untuk mendapat air kencing kotor akan semakin meningkat. Bahaya ke air kencing kotor semasa mengandung? Kalau dah terkena macam mana nak hilangkan?

air kencing kotor, air kencing kotor shaklee, air kencing kotor semasa hamil, air kencing kotor semasa mengandung, air kencing kotor masa hamil, air kencing kotor masa mengandung, air kencing kotor ketika hamil, air kencing kotor ketika mengandung, airn kencing kotor ibu mengandung, air kencing kotor ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu mengandung, kencing kotor semasa hamil shaklee, kesan kencing kotor semasa hamil, kesan kencing kotor semasa mengandung, hilangkan air kencing kotor, menghilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa hamil, petua hilangkan air kencing kotor ketika hamil, petua hilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, petua hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, hilangkan air kencing kotor semasa hamil, hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, bahaya air kencing kotor semasa mengandung, bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor ketika hamil

Bahaya Ke Air Kencing Kotor Semasa Mengandung?

Air kencing kotor atau pun juga dikenali sebagai Urinary Tract Infection (UTI) boleh menyerang mana-mana ibu mengandung, tak semestinya yang tak menjaga kebersihan. Ibu mengandung terdedah kepada masalah air kencing kotor kerana perubahan hormon yang berlaku sepanjang tempoh kehamilan.

Saya sendiri pernah dijangkiti UTI semasa mengandungkan anak kedua. Pada mulanya saya terkena keputihan.  Bila pergi check up rupanya dah kena UTI. Padahal takde rasa sakit pun waktu buang air kecil. Jadi, jaga-jaga ye.

Kalau anda terkena keputihan semasa mengandung, bolehlah amalkan petua hilangkan keputihan semasa mengandung yang berkesan tanpa menjejaskan kandungan ini dan jangan lupa untuk pastikan anda tak kena air kencing kotor.

Ok, bahaya ke air kencing kotor semasa mengandung? Jawapannya YA! Memang bahaya! Air kencing kotor yang tak dirawat & menjadi semakin kronik akan menyebabkan:

1. Jangkitan kuman pada buah pinggang

Bila kuman dah merebak ke bahagian buah pinggang, ia berpotensi untuk menyebabkan kerosakan buah pinggang.

air kencing kotor, air kencing kotor shaklee, air kencing kotor semasa hamil, air kencing kotor semasa mengandung, air kencing kotor masa hamil, air kencing kotor masa mengandung, air kencing kotor ketika hamil, air kencing kotor ketika mengandung, airn kencing kotor ibu mengandung, air kencing kotor ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu mengandung, kencing kotor semasa hamil shaklee, kesan kencing kotor semasa hamil, kesan kencing kotor semasa mengandung, hilangkan air kencing kotor, menghilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa hamil, petua hilangkan air kencing kotor ketika hamil, petua hilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, petua hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, hilangkan air kencing kotor semasa hamil, hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, bahaya air kencing kotor semasa mengandung, bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor ketika hamil

2. Jangkitan kuman pada kandungan

Jangkitan kuman pada kandungan boleh menyebabkan keguguran.

Allahu Akbar! Scary kan? Semoga kita dijauhi dari perkara buruk macam tu. Kalau anda dah terkena UTI, jangan risau. Insya Allah ada caranya untuk menghilangkan masalah air kencing kotor yang anda hadapi.

Macam Mana Nak Hilangkan Air Kencing Kotor Semasa Mengandung Tanpa Menjejaskan Kandungan?

Pertama sekali, anda boleh amalkan petua hilangkan air kencing kotor  yang selamat dan berkesan ini.

Kedua, anda boleh ambil Garlic Complex Shaklee yang selamat untuk ibu mengandung. Ia membantu mengatasi masalah kencing kotor yang anda alami, secara semulajadi dari dalam. Bawang putih yang merupakan antikulat semulajadi membantu menghilangkan jangkitan kulat yang dialami & dalam masa yang sama mengatasi masalah kencing tak lawas yang anda alami.

Sebotol Garlic Complex Shaklee berharga Rm47.50 sahaja dan mengandungi 60 biji vitamin yang semulajadi & selamat. Alhamdulillah Garlic Complex dah membantu ramai ibu mengandung menghilangkan air kencing kotor tanpa menjejaskan kandungan. Ramai pelanggan saya dah pun selamat melahirkan bayi masing-masing 🙂

air kencing kotor, air kencing kotor shaklee, air kencing kotor semasa hamil, air kencing kotor semasa mengandung, air kencing kotor masa hamil, air kencing kotor masa mengandung, air kencing kotor ketika hamil, air kencing kotor ketika mengandung, airn kencing kotor ibu mengandung, air kencing kotor ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu mengandung, kencing kotor semasa hamil shaklee, kesan kencing kotor semasa hamil, kesan kencing kotor semasa mengandung, hilangkan air kencing kotor, menghilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa hamil, petua hilangkan air kencing kotor ketika hamil, petua hilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, petua hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, hilangkan air kencing kotor semasa hamil, hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, bahaya air kencing kotor semasa mengandung, bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor ketika hamil

Semoga kupasan saya tentang bahaya ke air kencing kotor semasa mengandung itu tadi bermanfaat untuk anda. Nak order Garlic Complex? Hubungi saya sekarang!

air kencing kotor, air kencing kotor shaklee, air kencing kotor semasa hamil, air kencing kotor semasa mengandung, air kencing kotor masa hamil, air kencing kotor masa mengandung, air kencing kotor ketika hamil, air kencing kotor ketika mengandung, airn kencing kotor ibu mengandung, air kencing kotor ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu hamil, air kencing kotor bagi ibu mengandung, kencing kotor semasa hamil shaklee, kesan kencing kotor semasa hamil, kesan kencing kotor semasa mengandung, hilangkan air kencing kotor, menghilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa hamil, petua hilangkan air kencing kotor ketika hamil, petua hilangkan air kencing kotor, petua hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, petua hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, hilangkan air kencing kotor semasa hamil, hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, cara hilangkan air kencing kotor semasa hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika hamil, cara hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa mengandung, tips hilangkan air kencing kotor semasa hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika hamil, tips hilangkan air kencing kotor ketika mengandung, bahaya air kencing kotor semasa mengandung, bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor semasa hamil, apa bahaya air kencing kotor ketika hamil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *