Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran

Terdapat pelbagai punca keguguran, dan antara punca keguguran yang paling kerap berlaku ialah blighted ovum. Selepas keguguran rahim akan menjadi lemah, jadi adalah amat penting untuk mengamalkan tips kuatkan rahim selepas keguguran supaya anda bersedia untuk mengandung semula.

kuatkan rahim, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim shaklee, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim petua, petua kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, cara kuatkan rahim, bagaimana kuatkan rahim, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, ubat kuatkan rahim, makanan kuatkan rahim, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas bersalin, petua menguatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur shaklee, kuatkan rahim selepas keguguran shaklee, esp shaklee kuatkan rahim, esp shaklee untuk kuatkan rahim, esp shaklee selepas gugur, esp shaklee selepas keguguran, esp shaklee untuk keguguran, esp shaklee untuk gugur

Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran

Dalam banyak-banyak komplikasi kehamilan, keguguran merupakan perkara yang paling menyedihkan. Namun percayalah, ianya sudah ditakdirkan. Jangan salahkan diri sendiri kerana terdapat pelbagai punca keguguran berlaku. Apa yang penting, anda amalkan tips kuatkan rahim selepas keguguran ini dan tak lupa juga tips mengandung selepas keguguran ini.

Kenapa perlu kuatkan semula rahim selepas keguguran? Apabila keguguran berlaku, otot-otot rahim menjadi lemah dan tidak berada dalam keadaan yang baik. Jika anda mengandung semula, dikhuatiri anda akan mengalami keguguran sekali lagi, akibat rahim yang belum betul-betul bersedia.

Oleh itu, tips kuatkan rahim selepas keguguran ini adalah sangat penting untuk memastikan anda betul-betul bersedia untuk mengandung semula & untuk mengelakkan kejadian keguguran yang berulang.

Tips Kuatkan Rahim Selepas Keguguran Yang Wajib Anda Amalkan

1. Berurut

Berurut yang dimaksudkan ialah di kawasan perut di mana rahim kita berada. Kadang kala keguguran menyebabkan rahim kita jatuh dari kedudukan asal. Kedudukan rahim yang tidak betul boleh menjejaskan fungsi sistem reproduksi kita. Oleh itu, urutan adalah sangat membantu untuk membetulkan kedudukan rahim & otot-otot rahim yang lemah.

Adalah lebih baik kalau anda berurut satu badan untuk mengembalikan semula kecergasan badan & membuang angin yang ada. Biasanya orang melayu berurut selama 3 hari berturut-turut.

2. Jaga pemakanan

Amalkan makanan yang segar dah elakkan makanan yang diproses. Ini kerana makanan yang diproses mengandungi bahan kimia yang memudaratkan. Elakkan juga makanan segera dan junk food.

Kalau nak senang, bayangkan yang anda sedang mengandung. Waktu mengandung kita akan jaga pemakanan sebab ada baby dalam perut. Betul tak? Kita nak makan makanan yang berkhasiat je supaya baby dalam perut pun dapat kebaikannya. Jadi, jaga pemakanan seperti mana waktu kita sedang mengandung.

3. Elakkan pemakanan yang bersifat “tajam” ,  “sejuk”, dan “panas”

Makanan tajam termasuklah jeruk, asam boi, nenas, air tebu, air coke, dan sebagainya. Biasanya makanan tajam ni rasanya masam & berasid. Manakala contoh makanan sejuk pula ialah cendawan, keladi, betik. Makanan panas merujuk kepada makanan yang mengandungi ragi seperti tapai.

kuatkan rahim, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim shaklee, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim petua, petua kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, cara kuatkan rahim, bagaimana kuatkan rahim, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, ubat kuatkan rahim, makanan kuatkan rahim, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas bersalin, petua menguatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur shaklee, kuatkan rahim selepas keguguran shaklee, esp shaklee kuatkan rahim, esp shaklee untuk kuatkan rahim, esp shaklee selepas gugur, esp shaklee selepas keguguran, esp shaklee untuk keguguran, esp shaklee untuk gugur

4. Amalkan zikir Al Musowwir

Al-Musowwir bermaksud Yang Maha Pembentuk. Allah lah yang berkuasa untuk menguatkan semula rahim & membentuk janin didalam rahim kita. Amalkan sebanyak 336 kali sehari. Amalkan secara konsisten dan berdoa bersungguh-sungguh.

5. Amalkan makanan tambahan yang mampu menguatkan otot rahim dan penghasilan telur yang sihat.

Anda boleh amalkan Energizing Soy Protein (ESP) untuk menguatkan rahim & mengambil Set Subur Shaklee untuk meningkatkan kesuburan dan membantu penghasilan telur yang sihat & berkualiti.

Macam mana ESP membantu menguatkan rahim? Rahim kita terdiri daripada otot. Dan otot terdiri daripada sel. Makanan utama sel-sel badan kita adalah protein. Bila kita amalkan pengambilan ESP dengan aturan makan yang betul secara konsisten, sel-sel otot rahim kita akan mendapat makanan baik secukupnya & sebagai kesan, otot rahim kita akan kuat seperti sedia kala.

kuatkan rahim, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim shaklee, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim petua, petua kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, cara kuatkan rahim, bagaimana kuatkan rahim, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, ubat kuatkan rahim, makanan kuatkan rahim, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas bersalin, petua menguatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur shaklee, kuatkan rahim selepas keguguran shaklee, esp shaklee kuatkan rahim, esp shaklee untuk kuatkan rahim, esp shaklee selepas gugur, esp shaklee selepas keguguran, esp shaklee untuk keguguran, esp shaklee untuk gugur

Set Subur Shaklee pula memang dah terbukti membantu ramai pasangan mengandung semula walau pun dah berkali-kali mengalami keguguran.

Anda juga boleh amalkan tips kuatkan rahim yang saya kongsikan di sini. Semoga tips kuatkan rahim selepas keguguran tadi bermanfaat untuk anda. Pengambilan ESP sememangnya membantu menguatkan semula otot rahim supaya bersedia untuk mengandung semula. Nak order ESP untuk kuatkan rahim? Hubungi saya sekarang!

kuatkan rahim, kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas bersalin, kuatkan rahim shaklee, kuatkan rahim selepas gugur, kuatkan rahim petua, petua kuatkan rahim, tips kuatkan rahim, cara kuatkan rahim, bagaimana kuatkan rahim, kuatkan rahim setelah keguguran, kuatkan rahim ibu mengandung, ubat kuatkan rahim, makanan kuatkan rahim, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas keguguran, cara menguatkan rahim selepas bersalin, petua menguatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas gugur, ubat kuatkan rahim selepas keguguran, cara kuatkan rahim selepas gugur, cara kuatkan rahim selepas keguguran, kuatkan rahim selepas gugur shaklee, kuatkan rahim selepas keguguran shaklee, esp shaklee kuatkan rahim, esp shaklee untuk kuatkan rahim, esp shaklee selepas gugur, esp shaklee selepas keguguran, esp shaklee untuk keguguran, esp shaklee untuk gugur

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *