-

Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

Menjaga bayi bukan semudah yang disangka. Kita akan sentiasa dihantui kerisauan kalau anak kita kembung, penjagaan genital, demam, risau susu tak cukup terutamanya semasa berpantang, dan sebagainya. Kali ni saya kongsikan petua hilangkan ruam bayi yang semua ibu wajib tahu sebagai panduan kita bersama.

petua hilangkan ruam bayi 300x225 Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

1. Bubur nasi

Masak nasi sehingga menjadi bubur. Masukkan bubur tadi kedalam kain lampin, ikat. Picit sehingga kanji keluar dari kain tersebut. Ambil kanji & sapu ke bahagian yang beruam.

2. Getah buang raya

Ambil bunga raya. Asingkan kelopak-kelopak bunga raya tadi. Ambil getah pada kelopak & sapu kekawasan yang mengalami masalah ruam.

3. Ragi + bedak

Tumbuk ragi sehingga lumat. Campurkan dengan bedak & sapu ke kawasan yang beruam.

4. Baby Oil Atau Minyak Bayi

Sapukan Baby oil ke kawasan yang beruam. Pastikan sapuan nipis sahaja. Insya Allah membantu.

5. Elakkan pengguan sabun, losyen, krim yang tinggi bahan kimia

Bahan kimia akan menyebabkan ruam menjadi semakin teruk. Oleh itu pastikan sabun, losyen, krim yang digunakan adalah semulajadi & selamat untuk bayi. Anda boleh menggunakan Herbal Blend Cream Shaklee yang sememangnya selamat & bebas dari bahan kimia. Jom tengok testimoni ibu yang berjaya menghilangkan ruam bayi dengan menggunakan Herbal Blend Cream.

petua hilangkan ruam bayi1 300x227 Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

petua hilangkan ruam bayi2 300x191 Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

petua hilangkan ruam bayi3 300x265 Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

Semoga petua hilangkan ruam bayi yang semua ibu wajib tahu ini bermanfaat untuk anda. Herbal Blend Cream sememangnya berkesan untuk mengatasi masalah ruam. Dengan harga Rm27.50 satu tiub, ianya sememangnya berbaloi. Hubungi saya untuk mendapatkannya hari ini.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hilangkan Ruam Bayi Yang Semua Ibu Wajib Tahu

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Alhamdulillah ramai yang dah berjaya mengandung dengan Set Kesuburan Shaklee yang sememangnya terbukti berkesan. Bagi yang belum berjaya, salah satu faktor penyebab anda masih belum mengandung adalah kerana aturan makan yang salah. Jom saya kongsikan cara makan Set Kesuburan Shaklee yang terbaik supaya anda cepat mengandung. Ramai yang dah berjaya mengandung dengan aturan makan ini.

cara makan set kesuburan sh 300x224 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Cara Makan Set Kesuburan Shaklee Yang Terbaik Supaya Anda Cepat Mengandung

Jika anda sedang mengambil set subur Shaklee tapi masih belum mengandung, apa kata anda luangkan sedikit masa untuk menjawab beberapa soalan yang saya kongsikan di sini, insya Allah anda akan mendapat jawapan kenapa anda masih belum mendapat berita gembira.

Baiklah, jom saya ceritakan serba sedikit cara makan set kesuburan Shaklee yang terbaik untuk anda. Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada GLA, Vitamin E, Vitalea, Zinc Complex dan Alfalfa. Anda boleh membaca bagaimana vitamin-vitamin ini meningkatkan kesuburan anda di sini. Jika anda mempunyai bajet yang mencukupi, saya sarankan anda untuk ambil full set ini. Dan kalau anda ada bajet yang lebih, boleh tambah ESP yang membantu meningkatkan kesuburan & menguatkan rahim, terutamanya jika anda mempunyai sejarah keguguran.

Cara makan set kesuburan Shaklee:

1. Pastikan anda tidak melanggar pantang-larang dalam pengambilan vitamin Shaklee seperti tidak mengambil Vitalea bersama susu & seeloknya tidak mencampurkan Vitamin E & Alfalfa.

2. Pastikan anda ambil vitamin pada waktu yang betul iaitu sebelum dan selepas makanan berat. Sebagai contoh, zinc perlu diambil ssebelum makan kerana ia dapat diserap dengan baik semasa perut kosong. Anda boleh membaca tentang pantang-larang dalam pengambilan vitamin Shaklee di sini.

ebook 300x279 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Dapatkan Ebook ini secara percuma, ekslusif untuk pelanggan saya

3. Pastikan anda mengambil vitamin dengan dos yang secukupnya. Kekurangan dos akan menyebabkan anda tidak mendapat kesan terbaik dari vitamin yang diambil, manakala overdose akan menyebabkan buah pinggang anda terpaksa bekerja keras daripada yang sepatutnya.

4. Pastikan anda mengambil vitamin tersebut secara konsisten setiap hari.

Nak tahu cara makan set kesuburan Shaklee dengan lebih detail? Yang itu saya simpan khas untuk PELANGGAN saya sahaja. Ekslusif untuk pelanggan saya yang membeli Set Kesuburan Shaklee, anda juga akan mendapat percuma Ebook Rahsia Mudah Mengandung yang padat dengan:

  • Tips meningkatkan kesuburan suami isteri
  • Cara mudah kira waktu subur
  • Waktu & Posisi Terbaik Untuk Mengandung
  • Doa & amalan supaya mudah mengandung

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

Cara makan set kesuburan Shaklee yang betul sememangnya memberi impak besar dalam membantu anda supaya cepat mengandung. Nak dapatkan Set Kesuburan Shaklee dengan aturan makan yang betul & Ebook rahsia Mudah Mengandung secara percuma? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Cara Makan Set Kesuburan Shaklee

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Perut kempis sememangnya idaman setiap insan. Ianya bukan sahaja menjadi masalah kepada orang yang berbadan besar, orang kurus pun ramai yang buncit. Kali ni saya nak kongsikan 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan. Anda juga boleh amalkan senaman kempiskan perut yang pernah saya kongsikan di sini.

kempiskan perut 300x206 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

1. Jus lemon

Amalkan meminum jus lemon sebagai sarapan setiap hari. Perah sebelah lemon, campurkan dengan sehelas air suam dan sedikit garam. Ia akan meningkatkan metabolisma dan sangat berkesan untuk menghilangkan lemak di perut yang menyebabkan perut buncit.

2. Kurangkan makan nasi

Gantikan nasi dengan beras perang, roti perang, roti bujirin penuh, dan oat. Nasi sememangnya antara penyebab utama perut buncit. Jika anda tak boleh tak makan nasi, kurangkan jumlah nasi yang diambil setiap hari. Satu penumbuk sudah memadai untuk setiap sajian. Banyakkan makan lauk dan sayur.

3. Kurangkan gula dan makanan berminyak

2 jenis makanan ini akan menyebabkan berlakunya pengumpulan lemak di bahagian abdomen dan seterusnya menyebabkan masalah perut buncit.

tips 300x222 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

4. Minum air secukupnya

Pengambilan air yang cukup akan meningkatkan kadar metabolisma dan membuang toksin yang terkumpul didalam badan. Ia juga membantu membakar lemak yang terkumpul dibahagian perut.

5. Bawang putih

Kunyah 3 ulas bawang putih setiap pagi, diikuti oleh secawan lemon seperti yang saya sabut dalam point pertama tadi. Gabungan bawang putih dan lemon akan melipat-gandakan tahap metabolisma dalam badan yang membantu mempercepatkan proses pembajaran lemak, terutamanya diperut.

6. Amalkan makan sayur dan buah-buahan

Semua orang tahu bahawa untuk membakar lemak, memakan sayur dan buah-buahan adalah sangat membantu. Oleh itu, banyakkan makan sayur dan buah-buahan dalam diet seharian.

7. Makan makanan pedas

Semasa memasak, masukkan banyak halia, lada hitam, kulit kayu manis, dan herba-herba yang lain. Makanan pedas membantu membakar lemak dengan lebih cepat.

8. Set perut buncit Shaklee

Anda akan berjaya mengempiskan perut dengan lebih cepat sekiranya anda mengamalkan semua tips diatas beserta Set Perut Buncit Shaklee. Set ini sememangnya berkesan dan telah membantu ramai pelanggan saya mendapat perut yang kempis dan cantik, seperti yang diidamkan. Yang penting, pengambilan dengan aturan makan & dos yang betul.

kempiskan perut1 300x140 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

Semoga 8 tips kempiskan perut yang mudah dan berkesan itu tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Perut Buncit Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170 8 Tips Kempiskan Perut Yang Mudah Dan Berkesan

7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

Masalah air kencing kotor lebih kerap berlaku di kalangan wanita, berbanding lelaki kerana saluran kencing wanita adalah lebih pendek berbanding lelaki. Ini menyebabkan bakteria lebih mudah merebak naik ke sistem saluran kencing. Kebarangkalian anda untuk mendapat jangkitan akan meningkat sekiranya anda mengandung. Jom saya kongsikan 7 langkah mudah rawatan air kencing kotor untuk panduan kita bersama.

air kencing kotor 300x245  7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

Sebelum saya ceritakan 7 langkah mudah untuk rawatan air kencing kotor, apa kata anda baca tentang punca dan tanda kencing kotor. Tahukah anda? Sekiranya kuman telah merebak ke atas sehingga ke buah pinggang, selain simptoms di atas, seseorang itu mengalami sakit pinggang, demam, loya dan muntah.

Berikut adalah 7 langkah mudah rawatan air kencing kotor yang boleh anda amalkan:

1. Minum air secukupnya

Pastikan anda minum sekurang-kurangnya 7 gelas air kosong sehari. Pengambilan air yang mencukupi akan membantu badan melawan jangkitan yang dialami.

air kencing kotor1 300x225  7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

2. Mencuci kemaluan dari bahagian depan ke belakang, bukan sebaliknya

Selepas membuang air, pastikan anda mencuci kemaluan dalam arah yang betul, iaitu menyapu dari depan ke belakang. Bukan sebaliknya. Ini bagi mengelak kuman dari dubur merebak ke faraj & menyebabkan jangkitan.

3. Jangan tahan kencing

Segera ke tandas apabila anda terasa ingin membuang air kecil. Kebiasaan menahan kencing adalah antara punca berlakunya masalah air kencing kotor.

4. Buang air kecil selepas bersama suami

Setiap kali bersama suami, pastikan anda membuang air kecil & membasuh kemaluan bagi mengelakkan kuman masuk ke dalam saluran air kencing.

5. Pakai seluar dalam dari kain cotton & longgar

Seluar dalam dari kain cotton yang longgar adalah pilihan yang terbaik untuk setiap wanita bagi mengelakkan jangkitan kuman.

6. Air barli

Air barli membantu mengatasi masalah air kencing kotor. Rebus barli bersama gula & minum setiap hari. Rasanya pun sedap!

7. Set Kencing Kotor Shaklee

Set Kencing Kotor Shaklee juga membantu mengatasi masalah kencing kotor yang anda alami, secara semulajadi dari dalam. Alfalfa & Garlic Complex membantu menghilangkan jangkitan yang dialami & dalam masa yang sama mengatasi masalah kencing tak lawas yang anda alami.

set kencing kotor shaklee 300x207  7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

Semoga 7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Berminat untuk mendapatkan Set Kencing Kotor Shaklee dengan harga istimewa dan konsultasi terbaik? Hubungi saya sekarang.

Cik Puan Nurul 2 300x170  7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

pixel  7 Langkah Mudah Rawatan Air Kencing Kotor

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.