Tips Menaikkan Uri Dibawah Semasa Mengandung

Masalah uri dibawah atau Placenta Previa adalah antara komplikasi kehamilan yang menganggu perjalanan kehamilan anda. Kedudukan uri yang berada dibawah boleh menyebabkan anda tidak dapat bersalin secara normal kerana jalan telah ditutup & ia juga menyebabkan kesakitan serta pendarahan. Nak tahu tips menaikkan uri dibawah semasa mengandung?

uri dibawah, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah tahap 1, uri dibawah tahap 2, uri dibawah tahap 3, uri dibawah tahap 4, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah semasa hamil, masalah uri dibawah semasa mengandung, sebab uri berada dibawah, sebab uri dibawah, masalah uri dibawah, masalah kandungan uri dibawah, mengatasi masalah uri dibawah, penyelesaian masalah uri dibawah, maslaah mengandung uri dibawah, cara mengatasi masalah uri dibawah, menaikkan uri, cara menaikkan uri, doa menaikkan uri, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri,  cara menaikkan uri dibawah, punca uri rendah,  punca uri di bawah, punca uri berada di bawah, kesan uri di bawah, kesan uri berada di bawah,  menaikkan uri, doa menaikkan uri, cara menaikkan uri dibawah, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri, urut menaikkan uri, surah menaikkan uri, kaedah menaikkan uri, petua untuk menaikkan uri, naikkan uri Shaklee,

Tips Menaikkan Uri Dibawah Semasa Mengandung

Apakah fungsi uri?

Uri berfungsi sebagai penyambung yang menghubungkan bayi & ibu melalui tali pusat bagi proses pemakanan, perkumuhan, pernafasan, perlindungan, rembesan hormon, dan penyaluran antibodi dari ibu kepada janin.

Apakah yang dimaksudkan oleh masalah uri dibawah atau Placenta previa?

Seorang ibu mengandung dikatakan mempunyai masalah uri dibawah atau Placenta Previa apabila uri berada  didalam keadaan rendah & berhampiran atau meliputi serviks, iaitu menutup sebahagian laluan peranakan atau pun secara keseluruhan. Jika masalah uri dibawah atau Placenta Previa berlaku diawal kehamilan, ia bukanlah satu masalah yang besar kerana masih ada masa untuk uri bergerak ke kedudukan yang betul. Masalah ini dianggap serius sekiranya uri masih berada dibawah semasa kandungan mencecah usia 28 minggu & keatas.

Tahap-tahap Masalah Uri Dibawah

Terdapat 4 tahap masalah uri dibawah atau Placenta Previa iaitu:

uri dibawah, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah tahap 1, uri dibawah tahap 2, uri dibawah tahap 3, uri dibawah tahap 4, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah semasa hamil, masalah uri dibawah semasa mengandung, sebab uri berada dibawah, sebab uri dibawah, masalah uri dibawah, masalah kandungan uri dibawah, mengatasi masalah uri dibawah, penyelesaian masalah uri dibawah, maslaah mengandung uri dibawah, cara mengatasi masalah uri dibawah, menaikkan uri, cara menaikkan uri, doa menaikkan uri, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri,  cara menaikkan uri dibawah, punca uri rendah,  punca uri di bawah, punca uri berada di bawah, kesan uri di bawah, kesan uri berada di bawah,  menaikkan uri, doa menaikkan uri, cara menaikkan uri dibawah, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri, urut menaikkan uri, surah menaikkan uri, kaedah menaikkan uri, petua untuk menaikkan uri, naikkan uri Shaklee,

  1. Tahap 1 Low Lying- Ia adalah keadaan dimana uri berada dibahagian bawah rahim tetapi tidak menutup bukaan serviks. Jarak diantara uri & bukaan serviks ialah 2 cm.
  2. Tahap 2 Marginal – Uri menyentuh bukan rahim tapi tidak menghalang bukaan rahim.
  3. Tahap 3 Partial – uri menutup sebahagian bukaan rahim.
  4. Tahap 4 Complete – uri menutup keseluruhan bukaan rahim.

Apakah Kesan Masalah Uri Dibawah Kepada Ibu Mengandung?

Masalah uri dibawah atau Placenta previa boleh menyebabkan komplikasi berikut:

1. Pendarahan

Kedudukan uri dibawah boleh menyebabkan berlakunya pendarahan tanpa rasa sakit. Lazimnya pendarahan berlaku pada minggu ke20 dan keatas.

2. Kedudukan bayi tidak normal

Masalah uri dibawah atau Placenta previa boleh menyebabkan bayi berada dalam kedudukan melintang atau songsang didalam kandungan. Kedudukan bayi yang tidak normal boleh menyebabkan kesukaran untuk bersalin secara normal.

3. Kelahiran bayi pra-matang

Masalah uri dibawah atau Placenta Previa boleh menyebabkan kelahiran bayi pra-matang kerana pengecutan rahim sebelum waktunya. 1 dalam 5 ibu yang mempunyai masalah uri dibawah melahirkan bayi pra-matang.

4. Pembedahan

Kedudukan uri dibawah boleh menghalang laluan sekali gus menyebabkan anda tidak dapat bersalin secara normal.

uri dibawah, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah tahap 1, uri dibawah tahap 2, uri dibawah tahap 3, uri dibawah tahap 4, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah semasa hamil, masalah uri dibawah semasa mengandung, sebab uri berada dibawah, sebab uri dibawah, masalah uri dibawah, masalah kandungan uri dibawah, mengatasi masalah uri dibawah, penyelesaian masalah uri dibawah, maslaah mengandung uri dibawah, cara mengatasi masalah uri dibawah, menaikkan uri, cara menaikkan uri, doa menaikkan uri, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri,  cara menaikkan uri dibawah, punca uri rendah,  punca uri di bawah, punca uri berada di bawah, kesan uri di bawah, kesan uri berada di bawah,  menaikkan uri, doa menaikkan uri, cara menaikkan uri dibawah, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri, urut menaikkan uri, surah menaikkan uri, kaedah menaikkan uri, petua untuk menaikkan uri, naikkan uri Shaklee,

Siapakah Yang Berisiko Mengalami Masalah Uri Dibawah?

Mereka yang berisiko tinggi untuk mengalami masalah uri dibawah ialah:

1. Wanita yang mengandung bayi kedua dan seterusnya lebih berisiko berbanding wanita yang mengandung bayi pertama.

2. Wanita yang pernah bersalin melalui pembedahan caesaraean.

3. Mereka yang pernah mengalami masalah uri dibawah atau Placenta Previa pada kehamilan yang lalu.

4. Mereka yang merokok.

Namun begitu, kebanyakan wanita dengan plasenta previa tidak mempunyai sebarang faktor risiko yang ketara.

Apakah Tips Menaikkan Uri Dibawah Semasa Mengandung?

Jika anda tidak mengalami sebarang pendarahan, anda tidak perlu tinggal di hospital untuk pemantauan, tetapi dinasihatkan supaya banyak berehat & tidak melakukan kerja berat. Jika anda mengalami pendarahan, anda akan dimasukkan ke dalam wad untuk pemantauan sehingga pendarahan berhenti atau bayi dilahirkan.

Anda akan dinasihatkan untuk tidak melakukan hubungan seks sepanjang kehamilan kerana ianya akan menerukkan lagi perdarahan anda.

Anda boleh mengamalkan tips berikut untuk menaikkan uri ke kedudukan yang normal:

1. Mencangkung.

Mencangkung selama yang mampu, namun pastikan ada seseorang menemani anda.

2. Merangkak

Kekal dalam posisi merangkak selama yang anda mampu, dan goyangkan badan anda ke hadapan & kebelakang secara perlahan-lahan. Pastikan ada seseorang menemani anda.

3. Duduk diatas bola yoga.

Bouncing secara perlahan-lahan. Pastikan ada seseorang menemani anda.

4. Bersujud.

Posisi bersujud juga membantu menaikkan uri. Posisi ini boleh anda lakukan semasa bersendirian. Sujud selama yang anda mampu.

Semoga tips menaikkan uri dibawah semasa mengandung yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Anda juga boleh mengamalkan Set Ibu Mengandung Shaklee supaya anda & bayi mendapat nutrien secukupnya sepanjang tempoh kehamilan & bersedia untuk proses melahirkan. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda.

uri dibawah, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah tahap 1, uri dibawah tahap 2, uri dibawah tahap 3, uri dibawah tahap 4, uri dibawah semasa mengandung, uri dibawah semasa hamil, masalah uri dibawah semasa mengandung, sebab uri berada dibawah, sebab uri dibawah, masalah uri dibawah, masalah kandungan uri dibawah, mengatasi masalah uri dibawah, penyelesaian masalah uri dibawah, maslaah mengandung uri dibawah, cara mengatasi masalah uri dibawah, menaikkan uri, cara menaikkan uri, doa menaikkan uri, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri,  cara menaikkan uri dibawah, punca uri rendah,  punca uri di bawah, punca uri berada di bawah, kesan uri di bawah, kesan uri berada di bawah,  menaikkan uri, doa menaikkan uri, cara menaikkan uri dibawah, senaman menaikkan uri, tips menaikkan uri, urut menaikkan uri, surah menaikkan uri, kaedah menaikkan uri, petua untuk menaikkan uri, naikkan uri Shaklee,

Nak Kurus Sebelum Raya

Siapa nak kurus sebelum raya? Nak nampak cantik dimata cik abang sayang? Insya Allah masih ada masa untuk kita menjalankan misi nak kurus sebelum raya. Mana tahu kot bila badan dah susut, murah pulak rezeki, dapat berita gembira dah berbadan dua. Ramai pelanggan saya yang macam tu.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Macam Mana Nak Kurus Sebelum Raya?

Secara jujurnya, ada dua prinsip utama untuk kurus iaitu jaga pemakanan & bersenam secara intensif. Insya Allah kalau kita mampu amalkan 2 perkara tu dengan disiplin, pasti impian kita nak kurus sebelum raya akan tercapai. Persoalannya:

  1. Mampukah kita makan nasi sebesar satu penumbuk sahaja setiap hari? Boleh tahan nafsu?
  2. Mampukah kita buat senaman secara intensif untuk membakar semua lemak-lemak degil yang dah bertahun-tahun kita ternak ni? Ada masa nak bersenam selama berjam-jam setiap hari? Larat ke nak bersenam secara intensif kalau makan nasi sikit je?

Terimalah hakikat bahawa tak mudah untuk kurus dalam masa yang singkat. Bayangkanlah, lemak-lemak yang ada tu dah bertahun-tahun ada kat badan kita, mana mungkin boleh hilang sekelip mata? Tapi jangan sedih dulu. Saya ada penyelesaian untuk anda.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Rahsia Nak Kurus Sebelum Raya Kini Terbongkar!

Misi nak kurus sebelum raya akan menjadi semakin mudah kalau ada supplement yang membantu kita supaya kenyang dengan lebih lama & kekal bertenaga sepanjang hari. Bayangkan situasi berikut:

Kita amalkan pemakanan seimbang & makan nasi sebesar penumbuk sahaja tapi rasa kenyang. Takde keinginan nak mengunyah-nguyah. Kalau nak snacking pun, ada tips yang akan saya kongsikan. 

Selalunya kalau kita kurang makan, badan akan rasa lemah & kurang bertenaga. Suka tak kalau saya kata, walau pun kita kurang makan, badan kita masih bertenaga sepanjang hari & walau pun dah seharian bekerja, masih mampu untuk bersenam pada lewat petang atau malam hari.

Bila kita disiplin menjaga pemakanan & serius bersenam, pasti boleh kurus kan!

Saya Nak Kurus Sebelum Raya!

Rasa teruja! Jom saya perkenalkan Set Kurus Premium Shaklee yang akan menjadikan impian nak kurus sebelum raya sebagai satu kenyataan. Set Kurus Shaklee terdiri daripada 3 elemen iaitu: Buang atau detox, bakar lemak, dan bina badan.

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Ada banyak set kurus di pasaran tapi tak semuanya selamat. Adakah set kurus premium Shaklee selamat? Jawapannya ya. Set ni sememangnya semulajadi & selamat, malah selamat diamalkan oleh ibu yang berada dalam pantang & menyusukan. Saya sendiri kurus dengan set ini semasa menyusukan bayi yang berumur 3 bulan.

Tawaran istimewa untuk anda

Dengan pembelian set kurus premium dari vitaminsaya.com, anda akan mendapat Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini:

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Apakah keistimewaan ebook ini? Ebook ini adalah panduan lengkap untuk anda kurus secara sihat & selamat dengan kesan yang menakjubkan. Dengan syarat: ANDA MENGAMALKAN SEMUA TIPS MUDAH DIDALAM EBOOK INI SECARA DISIPLIN & KONSISTEN BERSAMA SET KURUS PREMIUM SHAKLEE. Ebook ekslusif ini padat dengan:

  1. Panduan menu seharian yang sihat & membakar lemak
  2. Jadual senaman yang mudah dan confirm membakar lemak-lemak degil
  3. Pantang-larang untuk kurus
  4. Saya dah berdiet & rajin bersenam. Kenapa saya masih gemuk?
  5. Tips untuk kekal kurus selama-lamanya

Anda nak Order Set Kurus Premium Shaklee dan dapatkan percuma Ebook Nak Kurus Sebelum Raya yang istimewa ni? Hubungi saya sekarang!

nak kurus sebelum raya, kurus sebelum raya,  kurus sebelum kahwin, kurus sebelum dan selepas, kurus sebelum hamil, nak kurus sebelum kahwin,  nak kurus, nak kuruskan badan, nak kurus cara sihat, nak kuruskan kaki,  nak kuruskan lengan, nak kuruskan peha,  nak kurus dengan sihat, nak kurus dengan shaklee, nak kurus tanpa ubat,  nak kurus shaklee, nak kurus cepat macam mana, ebook kurus, ebook kuruskan badan, ebook kurus percuma, ebook kurus badab, ebook rahsia kurus, ebook percuma kuruskan badan, kurus badan, kurus badan dengan shaklee, kurus dengan cepat, kurus badan dalam seminggu, kurus badan dengan cepat, tips kuruskan badan, tips kurus cik epal, tips kuruskan badan, tips kurus dalam dua minggu, tips kurus dalam 2 minggu, tips kurus kevin zahri, petua kuruskan badan, petua kurus lepas bersalin, petua kuruskan badan, petua kuruskan muka, petua kuruskan peha, petua kurus selepas bersalin,petua cepat kurus, petua cepat kuruskan badan, petua cepat kurus selepas bersalin, petua cepat kuruskan badan selepas bersalin, tips cepat kuruskan badan

Masalah Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan

Masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan bermaksud kedudukan bayi yang bukannya kepala ke bawah. Jika ini adalah kandungan pertama anda, jangan risau. Insya Allah bayi akan berpusing ke posisi yang betul pada bulan ke8 atau ke9 kandungan anda.

bayi melintang, bayi songsang,bayi melintang dalam kandungan, bayi melintang 36 minggu, bayi melintang 37 minggu,  bayi melintang 8 bulan, bayi melintang boleh bersalin normal,  bayi songsang dalam kandungan, bayi songsang 24 minggu, bayi songsang 28 minggu, bayi songsang 30 minggu, bayi songsang 32 minggu, bayi melintang dalam perut, mengatasi masalah bayi melintang,  punca bayi melintang, posisi bayi melintang dalam perut, posisi bayi melintang dalam rahim, punca bayi melintang, punca bayi melintang dalam kandungan, sebab bayi melintang, sebab kedudukan bayi melintang, punca kedudukan bayi melintang, faktor penyebab bayi melintang, membetulkan bayi songsang, membetulkan kedudukan bayi songsang, petua membetulkan bayi songsang, cara membetulkan bayi songsang, bersalin normal bayi songsang

Apa Yang dimaksudkan Dengan Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan ?

Kedudukan bayi yang normal ialah Cephalic Position di mana kepala bayi berada di bawah. Kedudukan songsang atau Breech position pula ialah keadaan di mana kepala bayi berada di atas. Masalah bayi melintang dalam kandungan berlaku apabila bayi berada dalam keadaan transverse position di mana bayi berada dalam keadaan melintang seperti gambar di atas.

96% bayi di Malaysia dilahirkan dalam posisi normal manakala 4% dilahirkan dalam keadaan melintang sama ada secara kelahiran normal atau pun pembedahan ceaserean. Kebiasannya, jika bayi masih dalam keadaan melintang pada usia kandungan mencecah 36 minggu, doktor akan mencadangkan supaya kedudukan bayi dibetulkan dengan kaedah urutan yang dipanggil External Cephalic Version (ECV). Kaedah ini akan lebih berkesan sekiranya ini bukan kehamilan pertama anda. Walau bagaimana pun, ada kemungkinan bayi anda akan kembali melintang. Kaedah ini juga dilakukan oleh bidan kampung, namun dapatkan nasihat doktor sebelum melakukannya.

bayi melintang, bayi songsang,bayi melintang dalam kandungan, bayi melintang 36 minggu, bayi melintang 37 minggu,  bayi melintang 8 bulan, bayi melintang boleh bersalin normal,  bayi songsang dalam kandungan, bayi songsang 24 minggu, bayi songsang 28 minggu, bayi songsang 30 minggu, bayi songsang 32 minggu, bayi melintang dalam perut, mengatasi masalah bayi melintang,  punca bayi melintang, posisi bayi melintang dalam perut, posisi bayi melintang dalam rahim, punca bayi melintang, punca bayi melintang dalam kandungan, sebab bayi melintang, sebab kedudukan bayi melintang, punca kedudukan bayi melintang, faktor penyebab bayi melintang, membetulkan bayi songsang, membetulkan kedudukan bayi songsang, petua membetulkan bayi songsang, cara membetulkan bayi songsang, bersalin normal bayi songsang

Apakah Punca Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan?

Sehingga kini tidak diketahui apakah punca sebenar bayi berada dalam keadaan melintang atau songsang. Walau bagaimanapun berikut merupakan antara faktor penyumbang kepada masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan:

1. Melahirkan sebelum minggu ke37 dimana bayi belum sempat untuk berpusing.

2. Anak kembar. Apabila anda mengandung anak kembar, keadaan rahim yang penuh & sempit akan menyebabkan bayi berada dalam keadaan melintang atau songsang.

3. Air ketuban terlalu banyak atau sedikit juga boleh menyebabkan bayi melintang atau songsang.

4. Rahim yang lemah atau regang. Anda boleh menguatkan rahim dengan mengamalkan tips-tips ini dan dengan mengamalkan ESP Shaklee.

5. Rahim yang berbentuk tidak normal atau terbalik, atau pun jika anda mempunyai cyst atau fibroid.

6. Bayi mempunyai kecacatan atau masalah kesihatan seperti masalah jantung, down syndrome, masalah kecacatan otak, dan sebagai

Bagaimana Cara Untuk Mengenalpasti Masalah Bayi Melintang Atau Songsang Dalam Kandungan?

Sekiranya kandungan anda sudah mencecah 36 minggu, anda akan merasa sakit atau tidak selesa apabila kepala bayi mula menekan tulang rusuk. Kebiasaanya masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan hanya dikenalpasti apabila melalui ujian ultrasound.

Bayi Melintang Dalam Kandungan: Bolehkan Bersalin Secara Normal?

Ibu yang mengalami masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan boleh mencuba untuk melahirkan secara normal asalkan doktor telah mengesahkan bahawa tiada sebarang komplikasi kehamilan lain yang anda alami & doktor yang akan membantu anda sepanjang tempoh melahirkan adalah doktor yang berpengalaman dalam mengendalikan kes kelahiran bayi melintang. Walau bagaimana pun, majoriti ibu di Malaysia yang mengalami masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan bersalin melalui pembedahan.

Semoga info masalah bayi melintang atau songsang dalam kandungan yang saya kongsikan di sini bermanfaat buat anda. Jika anda sedang mengandung, adalah disarankan untuk anda mengamalkan set hamil Shaklee yang memberikan nutrisi terbaik untuk anda & bayi sepanjang tempoh kehamilan & proses bersalin yang panjang & memenatkan. Berminat untuk mendapatkan vitamin Shaklee? Hubungi saya sekarang, untuk konsultasi terbaik.

bayi melintang, bayi songsang,bayi melintang dalam kandungan, bayi melintang 36 minggu, bayi melintang 37 minggu,  bayi melintang 8 bulan, bayi melintang boleh bersalin normal,  bayi songsang dalam kandungan, bayi songsang 24 minggu, bayi songsang 28 minggu, bayi songsang 30 minggu, bayi songsang 32 minggu, bayi melintang dalam perut, mengatasi masalah bayi melintang,  punca bayi melintang, posisi bayi melintang dalam perut, posisi bayi melintang dalam rahim, punca bayi melintang, punca bayi melintang dalam kandungan, sebab bayi melintang, sebab kedudukan bayi melintang, punca kedudukan bayi melintang, faktor penyebab bayi melintang, membetulkan bayi songsang, membetulkan kedudukan bayi songsang, petua membetulkan bayi songsang, cara membetulkan bayi songsang, bersalin normal bayi songsang

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Saban hari semakin ramai wanita di Malaysia yang disahkan menghidap Endometriosis yang boleh menyebabkan kesukaran untuk mengandung. Jika anda wanita Endometriosis, boleh mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis seperti berikut:

ebook rahsia mudah mengandung, makanan untuk endometriosis, makanan untuk pesakit endometriosis, makanan untuk merawat endometriosis, pantangan makanan untuk endometriosis, makanan untuk penderita endometriosis,  merawat endometriosis, merawat endometriosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis secara islam, merawat endometriosis dengan shaklee, set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, harga set endometriosis shaklee, set endometriosis shaklee harga ahli, shaklee ampang,  cara merawat endometriosis, tips merawat endometriosis, tips rawat endometriosis

Makanan Terbaik Untuk Merawat Endometriosis

Anda boleh mengetahui apakah punca, bagaimana ia terjadi, simptom & rawatan Endometriosis di sini. Jika anda mempunyai tanda-tanda Endometriosis, sila dapatlan rawatan dengan segera. Di antara makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengelakkan:

1. Cuka

Cuka adalah makanan yang bisa & tajam. Ia boleh menyebabkan anda mengalami senggugut yang teruk apabila datang bulan. Oleh itu sila elakkan dari mengambil makanan mengandungi cuka dalam menu seharian.

2. Cili

Elakkan makanan pedas kerana ia juga akan menyebabkan gejala Endometriosis menjadi semakin teruk.

3. Kafein

Elakkan mengambil makanan berkafein seperti kopi, teh, dan nescafe.

4. Soya

Pesakit endometriosis perlu mengelakkan makanan berasaskan soya kerana ia akan menyebabkan Endometriosis anda menjadi semakin parah.

5. Kolagen

Pesakit Endometriosis perlu mengelakkan sebarang produk yang mengandungi kolagen kerana ia akan menggalakkan pertumbuhan sel Endometriosis anda.

6. Yis

Elakkan makanan yang mengandungi yis seperti roti & ban.

ebook rahsia mudah mengandung, makanan untuk endometriosis, makanan untuk pesakit endometriosis, makanan untuk merawat endometriosis, pantangan makanan untuk endometriosis, makanan untuk penderita endometriosis,  merawat endometriosis, merawat endometriosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis secara islam, merawat endometriosis dengan shaklee, set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, harga set endometriosis shaklee, set endometriosis shaklee harga ahli, shaklee ampang,  cara merawat endometriosis, tips merawat endometriosis, tips rawat endometriosis

Makanan terbaik untuk merawat Endometriosis ialah dengan mengamalkan:

1. Madu

2. Habbatussauda

3. Delima (buah atau pati)

4. Minyak zaitun

Minyak zaitun boleh diambil 1 sudu setiap pagi, dicampurkan dengan secubit Habbatussauda

5. Nanas

6. Banyakkan pengambilan sayur hijau

7. Banyakkan juicing. Minum jus buah & sayur

8. Epal hijau

Insya Allah sekiranya anda mengamalkan makanan terbaik untuk merawat Endometriosis yang saya kongsikan tadi, anda akan melihat kesannya. Anda juga boleh berikhtiar dengan Set Endometriosis Shaklee. Saya doakan semoga Endometriosis anda dapat dirawat & anda berjaya mengandung.

ebook rahsia mudah mengandung, makanan untuk endometriosis, makanan untuk pesakit endometriosis, makanan untuk merawat endometriosis, pantangan makanan untuk endometriosis, makanan untuk penderita endometriosis,  merawat endometriosis, merawat endometriosis cara islam, merawat endometriosis cara tradisional, merawat endometriosis secara tradisional, merawat endometriosis secara islam, merawat endometriosis dengan shaklee, set endometriosis shaklee, testimoni set endometriosis shaklee, aturan makan set endometriosis shaklee, harga set endometriosis shaklee, set endometriosis shaklee harga ahli, shaklee ampang,  cara merawat endometriosis, tips merawat endometriosis, tips rawat endometriosis

Promosi MealShakes Shaklee Buy 6 Free 1

Untuk bulan Mei 2014, Shaklee mengadakan promosi MealShakes Shaklee buy 6 free 1. Rugi kalau tak ambil peluang ni, sebab Meal Shakes sememangnya makanan tambahan yang sedap & berkhasiat. Bukan sahaja sesuai untuk kanak-kanak, tapi juga untuk seisi keluarga. Anda juga boleh mencuba resepi Kek Nutella Meal Shakes Kukus yang saya kongsikan di sini.

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

 

Kenapa anda rugi kalau terlepas promosi MealShakes Shaklee buy 6 free 1 ini?

Sebelum tu kita kenali dulu apa itu Meal Shakes Shaklee:

Selalunya kita akan bagi multivitamin kepada anak-anak kan? Tapi dalam bentuk pil. Meal Shakes adalah multivitamin dalam bentuk serbuk yang sangat harum & berperisa vanilla yang sedap.  Anak-anak pasti takde masalah untuk mengambil Meal Shakes setiap hari. Dan bila anda dah mula bagi Meal Shakes kat anak, bersiap-sedialah untuk menghadapi situasi-situasi berikut:

1. Selera anak makin menjadi-jadi & asyik minta makanan

Ini bukan auta. Kalau anak anda jenis susah makan & picky eater, Meal Shakes pasti membantu kerana Meal Shakes adalah pencetus selera makan anak-anak. Tak percaya? Jom tengok testimoni-testimoni pelanggan saya ni:

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

2. Tiada lagi sembelit

Anak ada masalah pencernaan? Insya Allah Meal Shakes Shaklee boleh membantu mengatasi masalah sembelit anak anda.

3. Meningkatkan inumiti

Anak selalu demam? Selsema? Berjangkit dari kawan-kawan di taska atau tadika? Ianya disebabkan oleh imuniti anak yang rendah. Bila anak makan Meal Shakes, insya Allah akan mendapat muitivitamin yang diperlukan setiap hari. Sekali gus meningkatkan imuniti anak.

4. Mengurangkan asma, lelah, Bronkitis?

Anak anda selalu semput? Berikhtiarlah dengan Meal Shakes. Insya Allah membantu. Dulu anak saya mengidap Bronkitis, siap ada mesin nebulator kat rumah. Sekarang Alhamdulillah dah lama mesin tu tersadai tak digunakan lagi.

5. Meningkatkan konsentrasi anak semasa belajar

Cubalah sendiri. Anda pasti akan nampak hasilnya. Insya Allah apabila anak fokus semasa balajar, akan mendapat keputusan peperiksaan yang semakin baik.

Siapa yang boleh mengambil Meal Shakes Shaklee?

Ia sesuai diambil oleh kanak-kanak berumur setahun ke atas & juga orang dewasa terutamanya ibu mengandung & mereka yang sedang berusaha untuk menaikkan berat badan. Juga sesuai untuk mereka yang nak makan vitamin tapi tak boleh telan pil.

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga
Nak Ebook ini? Hubungi kami.

Apa yang anda akan dapat sempena promosi MealShakes Shaklee  buy 6 free 1 ni?

Harga asal MealShakes ialah RM113.75 untuk satu canister. Sempena promosi MealShakes Shaklee buy 6 free 1 ini, jika anda membeli 6 canister, anda akan mendapat percuma 1 canister yang bernilai RM113.75. Maksudnya, setiap canister cuma RM97.50.

7 canister tu banyak sangat? Tak banyak pun sebenarnya. Nak pulak kalau anak anda ramai. Satu canister tu tak sampai sebulan akan habis sebab anak-anak pasti akan asyik order nak minum MealShakes. Atau pun anda boleh berkongsi beli dengan adik-beradik, sedara-mara atau pun kawan pejabat. Promosi Mealshakes Shaklee buy 6 free 1 ni bukan selalu ada, jadi rugi kalau terlepas. Nak order? Hubungi saya sekarang!

testimoni mealshake shaklee, testimoni mealshakes shaklee, testimoni mealshake untuk kanak-kanak, testimoni mealshake dan omega, khasiat mealshake, khasiat mealshake shaklee, khasiat meal shaklee, kebaikan mealshake, kebaikan mealshake shaklee, kebaikan meal shakes shaklee, kebaikan mealshake shaklee untuk kanak-kanak, kebaikan mealshakes shaklee untuk kanak-kanak, mealshakes, mealshake, mealshake shaklee, mealshake shaklee untuk bayi, mealshake shaklee untuk kanak-kanak, mealshake shaklee tahan berapa lama, mealshake shaklee untuk dewasa, mealshake shaklee untuk orang dewasa, mealshake shaklee review, mealshake shaklee harga, mealshake shaklee testimoni, mealshake shaklee harga ahli, mealshake shaklee promosi, mealshake shaklee buy 6 free 1,  mealshake shaklee tambah berat, mealshake shaklee tambah berat badan, mealshake shaklee untuk tambah berat, mealshake shaklee untuk tambah berat badan, meal shakes shaklee harga

Resepi Kek Nutella Meal Shakes Kukus Yang Mudah Dan Sedap

Di atas permintaan ramai, saya kongsikan resepi Kek Nutella Meal Shakes kukus yang mudah dan sedap. Ia bukan sahaja mudah dibuat, malah sedap dan berkhasiat. Anak-anak pasti suka. Bahan-bahannya simple. Tepung pun tak guna. Resepi ini saya ambil dari internet dan olah sedikit mengikut selera sendiri.

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

 Resepi Kek Nutella Meal Shakes Kukus Yang Mudah Dan Sedap

Kek ni mudah sahaja. Bahan pun tak banyak. Apa yang anda perlukan untuk resepi Kek Nutella Meal Shakes kukus yang mudah dan sedap ni ialah:

  • 200 gram Nutella ( 1 botol kecil )
  • 3 sudu teh Meal Shakes ( Nak ganti dengan ESP pun boleh, tapi saya prefer Meal Shakes sebab rasa & bau vanilla yang wangi. Kalau nak guna ESP & Meal Shakes, sukatan dia: 2 sudu teh Meal shakes & 1 sudu teh ESP )
  • 4 biji telur
  • Chocolate chips ( Untuk ditabur dalam kek supaya bila kita makan akan ada rasa coklat cair yang sticky. Yummy! )
  •  3 sudu besar Serbuk Coklat Cadburry 3 in 1 ( Ala…minuman cadbury 3 in 1 tu. Tiada dalam gambar sebab takde dalam rancangan awal. Dah nak masukkan adunan ke dalam loyang baru terfikir nak masukkan )

Cara-caranya

1. Panaskan kukus. Saya suka buat kek kukus. Kalau anda nak bake dalam oven pun boleh, ikut selera masing-masing. Yang penting panaskan oven atau kukus terlebih dahulu. Kalau guna oven, set suhu pada 180 darjah celcius.

2. Pukul telur sampai kembang. Pastikan betul-betul kembang tau. Rujuk gambar kat atas nun. Pakai mixer dengan kelajuan yang laju kalau nak cepat.

3. Bila telur dah kembang, masukkan Meal Shakes dan gaul sampai sebati. Tak payah pakai mixer. Pakai spatula aje.

4. Bila dah sebati, masukkan Nutella sedikit demi sedikit. Mula-mula Nutella akan terbenam kat dasar. Takpe, kacau je perlahan-lahan. Lama-lama akan sebati dengan telur. Kacau sampai sebati.

5. Akhir sekali masukkan serbuk coklat Cadburry. Saya tak kacau sampai sebati pun. Saje nak tekstur lain sikit. Kalau nak kacau sampai sebati pun boleh.

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

6. Griskan loyang. Masukkan adunan kek. Tabur coklat chips ke dalam adunan. Banyak mana? Ikut seleralah. Kalau saya, lagi banyak lagi sedap.

7. Pastikan kukus atau oven betul-betul panas sebelum masukkan kek. Untuk kukus, masak selama 40 minit. Kalau oven masak selama 30 minit. Cek dengan lidi. Kalau masih melekat, tambah lagi 10 minit.

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

 Nah…. dah siap. Ngeh…ngeh…perasan tak saya tak pakai mangkuk seramik pun nak buat kek ni? Baking dengan anak-anak, sekejap angkut ke hulu. Sekejap angkut ke hilir. Pakai tupperware plastik senang sebab ringan. Kacau pun pakai sudu je sebab spatula dah kena kidnap dengan anak. Boleh la cuba resepi kek Nutella Meal Shakes yang mudah dan sedap ni. Senang sangat. Buat dengan anak-anak, lagi best. Cuba jangan tak cuba!

kek nutella, resepi kek nutella,  kek nutella mudah, kek nutella kukus, kek nutella roll,  kek nutella resepi,  kek nutella mudah, resepi kek nutella mudah,  resepi kek nutella kukus, resepi kek nutella roll. resepi kek nutella cheese, resepi kek nutella tanpa tepung, resepi kek keju nutella tanpa bakar, resepi kek nutella simple, resepi kek lapis nutella strawberry, resepi kek swiss roll nutella

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...