Petua Mudah Bersalin

Alhamdulillah ramai pelanggan Set Subur Shaklee saya yang dah berjaya mengandung. Sekarang ni semua tengah bergembira dengan kehadiran bayi comel dalam kandungan & pastinya sedang sibuk menimba ilmu tentang tanda nak bersalin, berpantang & penjagaan bayi baru lahir. Kali ni saya nak share petua mudah bersalin untuk anda amalkan.

PETUA MUDAH BERSALIN

1. Amalkan membaca Al-Quran & Solat Hajat sepanjang tempoh kehamilan

Wanita hamil diberikan satu kelebihan iaitu mereka sentiasa suci dari darah haid, Oleh itu, mereka boleh sentiasa bersolat & membaca Al-Quran. Jadi, sepanjang tempoh kehamilan anda, banyakkan membaca Al-Quran & lakukan solat hajat supaya anda dapat bersalin dengan mudah. Membaca Al-Quran bukan sahaja merupakan satu petua mudah bersalin, malah membantu melahirkan bayi yang bijak & soleh.

Anda juga boleh mengamalkan doa-doa berikut:

petua mudah bersalin, petua mudah bersalin anak sulung, petua mudah bersalin cara islam, tips mudah bersalin, petua mudah bersalin normal, tips mudah bersalin normal, petua bersalin awal, petua bersalin mudah, petua bersalin dengan mudah, petua bersalin cepat, petua bersalin normal selepas pembedahan, petua bersalin dengan mudah,  petua senang bersalin, petua bersalin dengan mudah,  tips sennag bersalin, petua untuk bersalin dengan mudah, petua mudah bersalin dalam islam, tips mudah bersalin, tips mudah bersalin anak pertama, tips mudah bersalin dalam islam,  tips mudah melahirkan anak, tips untuk mudah bersalin, tips agar mudah bersalin,

Doa Nabi Yunus semasa dalam perut ikan yu.

petua mudah bersalin, petua mudah bersalin anak sulung, petua mudah bersalin cara islam, tips mudah bersalin, petua mudah bersalin normal, tips mudah bersalin normal, petua bersalin awal, petua bersalin mudah, petua bersalin dengan mudah, petua bersalin cepat, petua bersalin normal selepas pembedahan, petua bersalin dengan mudah,  petua senang bersalin, petua bersalin dengan mudah,  tips sennag bersalin, petua untuk bersalin dengan mudah, petua mudah bersalin dalam islam, tips mudah bersalin, tips mudah bersalin anak pertama, tips mudah bersalin dalam islam,  tips mudah melahirkan anak, tips untuk mudah bersalin, tips agar mudah bersalin,

petua mudah bersalin, petua mudah bersalin anak sulung, petua mudah bersalin cara islam, tips mudah bersalin, petua mudah bersalin normal, tips mudah bersalin normal, petua bersalin awal, petua bersalin mudah, petua bersalin dengan mudah, petua bersalin cepat, petua bersalin normal selepas pembedahan, petua bersalin dengan mudah,  petua senang bersalin, petua bersalin dengan mudah,  tips sennag bersalin, petua untuk bersalin dengan mudah, petua mudah bersalin dalam islam, tips mudah bersalin, tips mudah bersalin anak pertama, tips mudah bersalin dalam islam,  tips mudah melahirkan anak, tips untuk mudah bersalin, tips agar mudah bersalin,

petua mudah bersalin, petua mudah bersalin anak sulung, petua mudah bersalin cara islam, tips mudah bersalin, petua mudah bersalin normal, tips mudah bersalin normal, petua bersalin awal, petua bersalin mudah, petua bersalin dengan mudah, petua bersalin cepat, petua bersalin normal selepas pembedahan, petua bersalin dengan mudah,  petua senang bersalin, petua bersalin dengan mudah,  tips sennag bersalin, petua untuk bersalin dengan mudah, petua mudah bersalin dalam islam, tips mudah bersalin, tips mudah bersalin anak pertama, tips mudah bersalin dalam islam,  tips mudah melahirkan anak, tips untuk mudah bersalin, tips agar mudah bersalin,

2. Minum air sisa suami

Sepanjang kehamilan, amalkan meminum air sisa suami. Caranya mudah sahaja, suami minum seteguk kemudian anda minum dari cawan yang sama. Mudah sahaja petua mudah bersalin yang ini kan? Sebagai bonus anda akan mendapat pahala & merapatkan kasih sayang anda suami isteri. Kan romantik minum berkongsi satu gelas air.

3. Minum air rambut semasa mandi

Petua mudah bersalin yang ini meamng femes. Rasanya semua orang tahu. Semasa mandi, minum sedikit air dari hujung rambut anda & berniat minta supaya anda mudah bersalin. Untuk makluman anda petua mudah bersalin ini telah diamalkan sejak zaman nenek moyang kita dulu lagi. Jadi tak rugi kalau kita amalkan.

4. Elakkan duduk di anak tangga

Kata orang tua, kalau kita duduk di anak tangga, nanti waktu bersalin bayi kita lambat keluar, seumpama kita yang sedang duduk termanggu di anak tangga. Wallahu alam… tidak diketahui sejauh mana kebenarannya tapi apa salahnya kalau kita jauhkan. Lagi pun tak manis ibu mengandung duduk di anak tangga & ia juga boleh mendatangkan bahaya.

5. Elakkan duduk di muka pintu

Yang ini pun merupakan petua mudah bersalin yang diamalkan sejak turun temurun. Katanya kalau kita suka duduk di muka pintu, nanti waktu bersalin bayi akan duduk di muka pintu, tak mahu keluar. Sekali lagi saya nak ingatkan, ini adalah petua orang lama. terpulang untuk kita amalkan atau tidak.

6. Bunga akar fatimah

Ramai yang sibuk mencari bunga akar fatimah kerana katanya ia merupakan petua mudah bersalin yang diamalkan oleh orang arab sejak dulu. Menurut pembacaan saya, tak salah jika kita ingin berikhtiar dengan bunga akar fatimah TETAPI jangan sesekali meminum airnya jika pintu @ jalan belum terbuka kerana akan menyebabkan contraction yang kuat & tumpah darah. Waktu terbaik untuk minum air bunga akar fatimah ialah apabila jalan sudah terbuka & anda bersedia untuk melahirkan.

Semoga petua mudah bersalin yang saya kongsikan membawa manfaat kepada anda. Ibu yang sedang mengandung boleh mengambil Set Hamil Shaklee yang memberikan anda tenaga sepanjang tempoh hamil & membantu pembentukan janin yang sempurna. Jika anda masih tercari-cari set berpantang tanpa herba yang selamat untuk bayi tanpa perlu risau tentang masalah demam kuning atau jaundis, anda boleh mengambil Set Berpantang Shaklee. Berminat untuk mendapatkan produk Shaklee? Hubungi saya sekarang!

petua mudah bersalin, petua mudah bersalin anak sulung, petua mudah bersalin cara islam, tips mudah bersalin, petua mudah bersalin normal, tips mudah bersalin normal, petua bersalin awal, petua bersalin mudah, petua bersalin dengan mudah, petua bersalin cepat, petua bersalin normal selepas pembedahan, petua bersalin dengan mudah,  petua senang bersalin, petua bersalin dengan mudah,  tips sennag bersalin, petua untuk bersalin dengan mudah, petua mudah bersalin dalam islam, tips mudah bersalin, tips mudah bersalin anak pertama, tips mudah bersalin dalam islam,  tips mudah melahirkan anak, tips untuk mudah bersalin, tips agar mudah bersalin,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>