-

Kitaran Haid Yang Normal

Wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal akan didatangi haid setiap bulan. Secara purata bilangan hari dalam kitaran haid  ialah 28-42 hari. Tetapi jangan risau jika jumlah hari dalam kitaran haid anda adalah berbeza & berubah setiap bulan. Ini kerana kitaran haid anda boleh berubah disebabkan oleh pelbagai faktor  Kali ni saya nak bercerita tentang fasa dalam kitaran haid. Terdapat beberapa fasa dalam kitaran haid iaitu:

kitaran haid 300x284 Kitaran Haid Yang Normal

Kitaran Haid Yang Normal

Hari 1-4

Ini dipanggil fasa pengeluaran haid (menstruation) di mana darah haid keluar. Hari pertama haid adalah penting untuk dicatat kerana ia adalah permulaan fasa ini. Tarikh pertama haid adalah sangat penting sekiranya anda merancang untuk hamil kerana ia diperlukan bagi menganggar waktu subur & sekiranya anda hamil, untuk mengira usia janin anda.

Hari 5-13

Hari ke 5-13 dalam kitaran haid yang normal dipanggil fasa follicular. Pada fasa ini, hormon estrogen meningkat. Ketika fasa follicular ini, darah akan berkumpul di dinding rahim dan menebal untuk persediaan mengandung. Di kawasan ovari pula, telur yang berada di dalam bekasnya akan menjadi semakin matang.

Hari 14

Hari ke14 dalam kitaran haid yang normal ialah hari dimana proses peneluran yang dipanggil ovulasi berlaku. Telur akan terkeluar daripada sarangnya disebabkan oleh peningkatan mendadak sejenis hormon yang dipanggil Luteinizing Hormone (LH). Telur ini hanya bertahan selama 24 jam. Sekiranya tidak disenyawakan ia  akan mati dan hilang. Sekiranya ia disenyawakan, ia akan turun melalui saluran fallopio ke rahim untuk proses penempelan.

Hari 15-28

Hari ke 15-28 dalam kitaran haid yang normal  dipanggil fasa luteal atau fasa secretory. Selepas telur dikeluarkan dari sarangnya, sejenis hormone dipanggil progestron dirembes daripada sarangnya (corpus luteum). Ini menyebabkan dinding rahim semakin menebal. Setelah progestron semakin berkurang kerana tiada persenyawaan berlaku, maka dinding ini akan runtuh. Maka haid pun akan berlaku.

Sekiranya kitaran haid anda tidak teratur, anda boleh mengambil GLA Complex dan Alfalfauntuk membetulkan kitaran haid anda. Dengan aturan makan yang betul, ia akan membantu menstabilkan hormon anda dan seterusnya mendapatkan kitaran haid yang normal. Hubungi saya untuk order.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kitaran Haid Yang Normal

Ovarian Cyst Punca Tak Boleh Mengandung

Ovarian cyst punca tak boleh mengandung. Betul ke? Selalunya bila sebut ovarian cyt, secara automatik akan terfikir tentang pembedahan. Tahukah anda bahawa cyst boleh dikecutkan dan kita boleh mencegah pertumbuhan semula cyst setelah ia dibuang?  Jom baca testimoni pelanggan saya yang berjaya kecutkan cyst dan mengandung dengan Set Cyst Shaklee.  Malah ada wanita yang disahkan mempunyai cyst semasa mengandung.  Umum pernah dengar tentang ovarian cyst tapi tak ramai yang tahu apa itu ovarian cyst yang sebenarnya. Jom kita kenali apa itu Ovarian Cyst melalui 18 info menarik ini:
cyst punca tak boleh mengan 300x227 Ovarian Cyst Punca Tak Boleh Mengandung
 
Ovarian Cyst
1. Ovarian cyst adalah poket yang mengandungi cecair yang terbentuk didalam ovari.
 
2. Terdapat pelbagai jenis ovarian cyst dan kebanyakkan daripada ovarian cyst adalah bukan kanser seperti mana yang ditakuti golongan wanita.
 
3. Umur , kesuburan, dan haid memainkan peranan besar dalam menentukan jenis Ovarian cyst.
4. Bagi mereka yang berusia 60 keatas, ia lebih berkait dengan kanser.
5. Bagi mereka yang muda, jika anda mengalami senggugut dan masalah kesuburan kemungkinan besar ia adalah endometriotic cyst.
6. Cyst yang dijumpai semasa hamil lebih dikaitkan dengan Dermoid Cyst atau Corpus Luteal Cyst.
7. Corpus luteal cyst selalunya akan hilang dengan sendiri selepas 12 minggu kehamilan.
cyst punca tak boleh mengan1 300x238 Ovarian Cyst Punca Tak Boleh Mengandung
8. Dermoid cyst selalunya akan membesar secara beransur- ansur dan boleh wujud di kedua dua belah ovari.9. Dermoid Cyst selalunya mengandungi lemak, gigi dan rambut didalamnya.
10. Endometriotic cyst mengandungi darah yang berupa seperti coklat cair didalamnya.
11. Corpus luteal cyst pula mengandungi cecair didalamnya.
12. Diagnosa Ovarian cyst dengan senang dapat dibuat melalui ujian ultrasounds.
13. Risiko ovarian cyst termasuklah terpusing atau twisted yang menyebabkan kesakitan , pendarahan dalam cyst, jangkitan kuman dan pecah.
14. Pembedahan pilihan ovarian cyst adalah mengunakan pembedahan Laparoscopy.
15. Kebaikkan pembedahan laparoscopy termasuk kurang kesakitan selepas pembedahan, parut yang kecil, tempoh pemulihan yang cepat.
16. Risiko Komplikasi terhadap laparoscopy termasuklah luka pada usus, salur darah ,pundi kencing, jangkitan kuman dan hernia walaubagaimanapun, kajian menunjukkan risiko adalah lebih kurang berbanding dengan kaedah ‘Laparotomy’.
17. Risiko untuk endometriotic cyst tumbuh semula adalah 10% dalam masa setahun dan 40% dalam masa 5 tahun.
18. Betul ke ovarian cyst punca tak boleh mengandung? Tak semestinya. Anda masih boleh mengandung. Apa yang penting, kecutkan cyst anda & kemudian tingkatkan kesuburan supaya cepat mengandung.
Oleh itu, jika anda disahkan mempunyai cyst, usah khuatir. Kata-kata bahawa ovarian cyst punca tak boleh mengandung adalah tak benar. Pembedahan bukan satu-satunya jalan penyelesaian yang ada. Anda boleh berusaha untuk mengecutkan cyst tersebut dengan Set Cyst Shaklee. Hubungi saya untuk mendapatkannya, sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Ovarian Cyst Punca Tak Boleh Mengandung

Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound

Buat UPT dapat 2 garisan samar. Pergi ke klinik, doktor sahkan mengandung. Tapi kantung bayi tiada semasa ujian ultrasound. Mengandung ke tidak sebenarnya? Ada risiko keguguran ke? Kebelakangan ni ramai betul yang menghubungi saya menceritakan senario tersebut. Malah semalam seorang kastemer saya dah pun disahkan mengandung tapi bila scan tiada kantung. Apa yang berlaku sebenarnya? Soalan pertama saya ialah adakah anda melakukan ujian kehamilan pada waktu yang tepat? 
kantung bayi 287x300 Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound
Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound
Apa itu kantung bayi?
 
Apabila anda mengandung, kantung bayi akan terbentuk bagi melindungi janin & air ketuban. Kantung ini boleh dianggap sebagai perumah bagi janin anda. Kebiasaanya kantung ini dapat dikesan seawal minggu kelima kehamilan. Namun sebab saiznya terlalu kecil, kadang-kadang kantung tersebut tak dapat dikesan semasa ujian ultrasound disebabkan oleh:
 
1. Doktor yang tiada skill & pengalaman
2. Alat ultrasound yag tidak bagus.
 
Oleh itu, nasihat saya, keluarkan sedikit duit untuk pergi ke klinik Pakar Sakit Puan & Perbidanan yang bagus supaya mendapat servis yang terbaik. Jika lantung bayi tiada semasa ujian Ultrasound, ujian darah akan dijalankan bagi mengesahkan kehamilan anda.
 
Apa itu ujian darah? Tujuannya?
 
Apabila telur disenyawakan dan tertanam pada dinding rahim, badan kita akan mula merembeskan hormon yang dipanggil hCG. Ujian darah dapat mengesan kehadiran hormon tersebut didalam darah anda. Jika peratusannya tinggi, bermakna anda mengandung.
 
Ujian darah mengesahkan anda mengandung tapi kantung bayi tiada semasa ujian Ultrasound. Macam mana?
 
Jika ujian darah mengesahkan kehamilan anda, berikut adalah beberapa kemungkinan:
 
1. Pemeriksaan ultrasound dilakukan terlalu awal.
Kantung tersebut hanya dapat dikesan seawal minggu ke5 kehamilan. Mungkin anda tersalah mencatat tarikh haid anda yang terakhir.
 
2. Jika anda yakin telah mencatat tarikh haid yang lepas dengan betul, berkemungkinan kandungan anda mempunyai risiko:
 
i. Kehamilan Diluar Rahim atau Ectopic Pregnancy. 
 
Jika berlaku pendarahan atau spotting, apa yang patut anda lakukan?
 
Jika berlaku pendarahan, dapatkan rehat secukupnya. Elakkan dari melakukan aktiviti lasak. Amalkan amalan pemakanan ibu mengandung yang mengandungi segala nutrien yang diperlukan oleh ibu mengandung. Selepas 2 minggu anda boleh berjumpa doktor sekali lagi untuk pemeriksaan selanjutnya.
 
Ada tak vitamin Shaklee yang sesuai untuk kes seperti ini?
 
Saya sarankan anda mengambil ESP  terutamanya jika anda mengalami pendarahan atau spotting. Insya Allah ESP akan membantu menguatkan rahim & membantu pembentukan janin yang sempurna. Serta mengurangkan risiko & komplikasi kehamilan anda. Anda juga boleh mengambil set hamil Shaklee untuk kesan yang lebih baik.
 
Jika kantung bayi tiada semasa ujian Ultrasound, jangan terlalu risau, banyakkan berdoa supaya kandungan anda selamat. Banyakkan bersedekah & melakukan amal ibadat. Dekatkan diri dengan tuhan. Insya Allah, segalanya akan berjalan dengan lancar. Boleh juga amalkan ESP dan Set Ibu Mengandung ShakleeHubungi saya untuk mendapatkannya dengan harga istimewa.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Kantung Bayi Tiada Semasa Ujian Ultrasound

Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Pernah tak anda dengar kisah sebegini: A disahkan mengandung. Ada tanda-tanda mengandung. Tapi bila doktor buat ultrasound baby dah hilang. Tinggal kantung kosong je. Doktor sahkan bahawa A dah mengalami keguguran. Padahal A tak pernah alami pendarahan. Tak pernah rasa sakit. Semuanya normal. Apa yang berlaku? Kes ini berlaku disebabkan oleh Blighted ovum, salah satu punca keguguran.

punca keguguran 300x241 Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

 Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Situasi di atas tiada kaitan dengan kisah mistik seperti anak dilarikan bunian. Yang sebenarnya, A mengalami keguguran disebabkan oleh blighted ovum. Blighted ovum atau anembryonic pregnancy biasa berlaku sebelum anda memasuki trimester kedua. Ianya berlaku tanpa disedari. Anda tidak mengalami sebarang kesakitan atau pendarahan. Anda juga akan terus merasakan simptom-simptom kehamilan.  Tapi bila scan, cuma kantung yang tinggal. Tanpa janin.

Siapa yang mempunyai risiko mengalami blighted ovum?

Sesiapa sahaja mempunyai risiko untuk mengalami blighted ovum.

 Apakah punca blighted ovum?

1. Kecacatan kromosom. Semasa sperma & ovum disenyawakan, sel-sel akan berpecah menjadi embrio, placenta & kantung.  Jika embrio mempunyai jumlah kromosom yang berlebihan atau berkurangan, kecacatan kromosom telah berlaku.. Apabila embrio mempunyai kecacatan kromosom, ia akan berhenti terbentuk & menggugurkan dirinya sendiri. Sementara sel yang membentuk placenta & kantung terus membesar tanpa menyedari bahawa embrio sudah tiada kerana badan anda terus mengeluarkan hormon mengandung bagi mengelakkan keguguran. 2. Benih yang kurang berkualiti. Sekiranya benih dari ayah atau ibu kurang berkualiti, ia juga boleh menjadi punca kepada blighted ovum.

 Apakah simptom blighted ovum?

Tiada simptom. Anda hanya akan mengetahui bahawa kantung anda kosong semasa membuat ujian ultrasound.

 Adakah ibu yang pernah mengalami blighted ovum akan mempunyai risiko yang berulang pada kehamilan yang akan datang?

Jika blighted ovum adalah disebabkan oleh benih yang kurang berkualiti, jawapannya ialah YA.

Apakah yang perlu dilakukan bagi mengelakkan ianya berulang?  
Jika anda merancang untuk mengandung lagi, saya cadangkan anda mengambil:
1. ESP Shaklee bagi menguatkan rahim supaya tidak berlaku keguguran yang berulang. Di samping itu, ESP membantu meningkatkan kualiti benih ( sperma & ovum) & membantu pembentukan embrio yang sempurna di peringkat awal kehamilan.
2. Set kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan & kualiti benih yang dihasilkan oleh anda suami isteri.
3. Set Hamil Shaklee apabila anda telah disahkan mengandung bagi memastikan janin dalam kandungan anda membesar dengan sempurna dan mengelakkan risiko blighted ovum yang berulang.
Sekarang anda dah tahu yang Blighted Ovum salah satu punca keguguran. Kalau anda pernah mengalaminya, boleh berikhtiar dengan mengambil set-set Shaklee yang saya sebutkan tadi. Nak order? Hubungi saya sekarang.
Cik Puan Nurul 2 300x170 Blighted Ovum Salah Satu Punca Keguguran

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Petua ini saya dapat dari seorang ulama’ di Terengganu. Ramai muridnya yang dah berjaya hamil. Menurut beliau, petua ini beliau perolehi dari petua ulama’ silam. Petua yang saya maksudkan ialah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih.

hamil menggunakan 41 kuntum 300x238 Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih
Bunga Cengkih itu diibaratkan sperma yang berenang di lautan dalam yang gelap gelita dan ayat 40 surah An-Nur itu adalah jampi (dibenarkan jampi menggunakan ayat Quran) kerana Allah nyatakan hanya Dia yang mengurniakan Cahaya kepada siapa yang dikehendakkiNya. Jika Sperma itu tidak diberikan Cahaya oleh Allah, masakan boleh bertemu dengan Ovum.

” Atau (orang-orang kafir itu keadaannya) adalah umpama keadaan (orang yang di dalam) gelap-gelita di lautan yang dalam, yang diliputi oleh ombak bertindih ombak; di sebelah atasnya pula awan tebal (demikianlah keadaannya) gelap-gelita berlapis-lapis, apabila orang itu mengeluarkan tangannya, dia tidak dapat melihatnya sama sekali dan (ingatlah) sesiapa yang tidak dijadikan Allah menurut undang-undang peraturanNya mendapat cahaya (hidayat petunjuk) maka dia tidak akan beroleh sebarang cahaya (yang akan memandunya ke jalan yang benar)” ( An-Nur: 40)

ebook rahsia mudah mengandung 262x300 Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Dapatkan Ebook ini secara percuma dengan pembelian Set Subur Shaklee dari vitaminsaya.com

 
Apakah Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih?
 
1) Suami dan isteri hendaklah memilih 41 kuntum Bunga Cengkih yang elok.
2) Suami genggam Bunga Cengkih tersebut dan membaca 3 kali ayat 40 surah An-Nur.
3) Seelok-eloknya dilakukan pada malam jumaat.
4) Bagi isteri makan 1 kuntum Bunga Cengkih setiap malam sebelum tidur. Hanya isteri sahaja yang makan.
5) Pada masa yang sama, banyakkan doa ayat 40-41 Surah Ibrahim. Banyakkan menderma wang kepada orang yang memerlukan.
Jika anda sedang meminum air Buah Zuriat, boleh juga membaca Ayat 40 Surah An-Nur itu pada air yang ingin diminum.
 
 Mudah sahaja kan petua hamil menggunakan 41 kuntum bunga cengkih yang saya kongsikan tadi? Anda juga boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Anda boleh membaca testimoni pelanggan yang berjaya mengandung dengan set ini DI SINI. Nak dapatkan Set Kesuburan Shakklee? Hubungi saya sekarang!
Cik Puan Nurul 2 300x170 Petua Hamil Menggunakan 41 Kuntum Bunga Cengkih

Tips Banyakkan Susu Semasa Berpuasa

Ramadhan dah dekat. Sekarang pun ramai ibu yang mula berpuasa, sama ada untuk mengganti puasa tahun lepas atau pun melakukan puasa sunat. Tentu anda risau susu merudum bila berpuasa. Insya Allah susu anda tidak akan berkurangan jika anda mengamalkan perkara asas penyusuan dan panduan pemakanan bagi ibu menyusukan. Selain itu,  berikut adalah beberapa tips banyakkan susu semasa berpuasa yang boleh anda amalkan:

banyakkan susu semasa berpu 300x235 Tips Banyakkan Susu Semasa Berpuasa

Tips Banyakkan Susu Semasa Berpuasa

Minum banyak air- Cecair yang banyak diperlukan untuk menghasilkan susu, jadi pastikan anda minum air yang banyak selepas berbuka & semasa bersahur.

 Kurangkan meminum kopi dan teh - Kurangkan pengambilanan minuman berkafein. Berhati-hati jika anda meminum teh herba. Minta nasihat bidan atau doktor. Salah satu sebabnya ialah kerana tanin dalam teh menghalang tubuh anda menyerap zat besi dalam makanan.

 Kurangkan minuman ringan, air berperasa, air buah, kordial dan minuman diet - Tips banyakkan susu semasa berpuasa yang seterusnya ialah kurangkan minuman di atas kerana kandungan nutrisi yang rendah dan berkemungkinan mempunyai kandungan gula yang tinggi. Elakkan juga minuman tenaga.

 Makan pelbagai makanan sihat - Setiap hari pastikan anda ambil makanan yang terdiri daripada empat kumpulan makanan berikut:

1. Sayuran dan buah-buahan

2. Roti dan bijirin

3. Susu dan produk tenusu (rendah lemak adalah yang terbaik)

4. Daging, ayam, makanan laut, telur, kekacang dan bijirin.

 Hadkan pengambilan lemak - Tips banyakkan susu semasa berpuasa yang seterusnya ialah kurangkan pengambilan lemak terutamanya lemak tepu, makanan yang masin, dan juga makanan dan minuman yang manis.

Sediakan makanan kurang garam, gula dan lemak. Apabila membeli-belah, baca label dan cari makanan yang rendah lemak (terutamanya lemak tepu), garam dan gula.

 Garam - Kurangkan makanan yang tinggi garam seperti ikan masin. Seeloknya pilih garam yang telah diiodinkan.

Breastfeeding Set Shaklee - Anda juga boleh mengamalkan  Breastfeeding Set Shaklee yang telah membantu ramai ibu diluar sana menyusukan anak sehingga berumur 2 tahun.

banyakkan susu semasa berpu1 300x200 Tips Banyakkan Susu Semasa Berpuasa
 

Istimewa untuk pelanggan yang membeli set ini dari saya, anda juga akan mendapat:

[✔] Free consultation berkenaan tips untuk membanyakkan air susu.

[✔] Exclusive EBOOK Rahsia Susu Melimpah Ruah.

 Tips Banyakkan Susu Semasa Berpuasa
 

Semoga tips banyakkan susu semasa berpuasa yang saya kongsikan tadi bermanfaat untuk anda. Selamat menjalani ibadah puasa. Berminat untuk mendapatkan Breastfeeding Set Shaklee? Hubungi saya sekarang!

Cik Puan Nurul 2 300x170 Tips Banyakkan Susu Semasa Berpuasa

Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Aturan makan Shaklee yang betul adalah sangat penting. Vitamin Shaklee sememangnya berkhasiat tapi mesti betul cara pemakanannya supaya anda mendapat khasiat sepenuhnya dari vitamin yang dimakan & mengelakkan overdose. Jom saya kongsikan aturan makan Shaklee yang betul.

cara makan shaklee 300x200 Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Kepentingan Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Ada ramai pengedar Shaklee kat luar sana tapi maaf saya cakap, tak semua ada ilmu tentang vitamin yang dijual. Ada pengedar yang cadangkan ambil zinc 4 biji sehari walau pun kat botol dah terang-terang tulis ambil SEBIJI sehari. Kalau apa-apa jadi kepada kastemer, adakah pengedar tu akan bertanggung jawab?

Oleh itu, sebelum anda memilih pengedar Shaklee, pastikan pengedar tersebut berilmu & berpengalaman. Bukan sekadar menjual untuk keuntungan. Janganlah anda memilih pengedar yang menjual dengan harga yang paling murah kerana lazimnya pengedar sedemikian cuma mentingkan jualan tetapi tidak memberikan servis yang baik kepada pelanggan.

Ada juga kastemer yang membeli vitamin dengan pengedar lain tetapi akhirnya merujuk kepada saya untuk consultation & aturan makan yang betul. Maaf, saya hanya memberikan FREE CONSULTATION & ATURAN MAKAN SHAKLEE YANG BETUL exclusive kepada pelanggan saya sahaja. Walau bagaimana pun, anda boleh membaca saranan saya di sini bersama do and dont semasa makan vitamin Shaklee.

ebook 300x279 Aturan Makan Shaklee Yang Betul
Nak Ebook ni sera percuma? Hubungi saya sekarang!

Jadi, jangan buang masa anda dengan pengedar Shaklee yang belum tentu arif tentang vitamin yang dijual. Nak aturan makan Shaklee yang betul? Hubungi saya sekarang. Lagi untung kalau anda terus mendaftar jadi ahli.

Cik Puan Nurul 2 300x170 Aturan Makan Shaklee Yang Betul

Faedah Dan Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

Sejak kebelakangan ni semakin ramai yang menghubungi saya bertanyakan cara untuk menjadi ahli Shaklee sama ada untuk makan sendiri atau mencari side income. Sekarang Shaklee dah ada sistem online, semua order boleh dibuat secara online, jadi anda tak perlu keluar dari rumah untuk membeli barang. Cuma order sahaja, Shaklee akan hantar ke muka pintu anda. Apakah faedah dan kelebihan jadi ahli Shaklee selain dapat membeli dengan harga ahli?

ebook 300x279 Faedah Dan Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

Ebook percuma untuk yang mendaftar sebagai ahli bersama vitaminsaya.com

FAEDAH DAN KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE

Di antara faedah dan kelebihan jadi ahli Shaklee ialah:

1. Untung jualan harga runcit sehingga 30%
2. Pembelian dengan harga ahli.
3. Pengumpulan point yang akan ditukar kepada cash bonus setiap bulan ( Bonus Prestasi).
4. Bonus Kepimpinan.
5. Bonus Tambahan.
6. Insentif Coordinator.
7. Insentif Istimewa.
8. Insentif Perlancongan.
9. Subsidi Kereta.

kelebihan jadi ahli shaklee 300x205 Faedah Dan Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

                            PURATA PENDAPATAN TAHUNAN

Pangkat/Kepimpinan                                     Purata Pendapatan Tahunan

Master Coordinator                                            RM600,000      ke atas
Senior Key Coordinator                                     RM350,000      ke atas
Key Coordinator                                                  RM250,000      ke atas
Senior Coordinator                                             RM150,000      ke atas
Coordinator                                                         RM80,000         ke atas
Senior Supervisor                                               RM36,000         ke atas
Supervisor                                                           RM20,000         ke atas

                                     KEISTIMEWAAN KAMI

Di antara faedah dan kelebihan jadi ahli Shaklee bersama vitaminsaya.com ialah:

1. Sokongan berterusan. Saya akan sentiasa ada untuk tolong orderkan & memberi tunjuk ajar jika anda berminat untuk memulakan bisnes Shaklee.  Anda akan diberi tunjuk ajar mengenai produk, teknik pemasaran & tips untuk menambahkan pendapatan secara online, tanpa perlu meninggalkan rumah & pejabat.

2. Online tutorial.

3. Offline coaching.

4. Webinar (Seminar secara online)

5. Seminar & gathering.

6. Perkongsian tips dari Master Coordinators yang telah berjaya.

7. Yang paling penting, kami bukan MLM yang mengayakan orang di atas. Siapa rajin usaha dia akan berjaya.

                     BAGAIMANA UNTUK JADI AHLI:

Jom tonton video saya ni:

PERLU MAINTAIN POINT SETIAP BULAN ?

TIDAK. Anda boleh mendaftar sebagai ahli untuk membeli vitamin Shaklee untuk makan sendiri. Anda tidak diwajibkan untuk membeli vitamin Shaklee setiap bulan. Cuma beli bila anda perlu sahaja. kecuali jika anda berminat untuk memulakan bisnes Shaklee.

APA SAYA PERLU BUAT KALAU SAYA NAK PERGI DAFTAR SENDIRI DI BRANCH?

Anda memerlukan seorang sponsor. Anda boleh gunakan ID saya sebagai sponsor. Manalah tahu kot pada masa kan datang anda nak mulakan Shaklee bisnes. Kalau anda daftarkan saya sebagai sponsor, saya akan bagi guideline kepada anda. Kalau anda daftar bawah org lain, minta maaf saya tak dapat berikan guideline kepada anda kerana saya hanya akan memberikan tunjuk ajar kepada ahli kumpulan SYNERGY sahaja.

SAYA DAH DAFTAR BAWAH ORANG LAIN TAPI TAK DAPAT TUNJUK AJAR UNTUK BISNES. SAYA NAK JOIN SYNERGY. BOLEH KE?

Boleh… anda hubungi saya untuk keterangan lanjut.

Wah! Banyaknya faedah dan kelebihan jadi ahli Shaklee. Tawaran ini hanya akan anda perolehi jika anda mendaftar dengan kumpulan kami sahaja. Berminat untuk menjadi sebahagian daripada kumpulan kami? Hubungi saya sekarang:

Cik Puan Nurul 2 300x170 Faedah Dan Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

pixel Faedah Dan Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

Switch to our mobile site

Copy Protected by Chetans WP-Copyprotect.