Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan

Bila kita merancang untuk mengandung, memang hati kita sentiasa tak sabar untuk membuat Urine Pregnancy Test (UPT) untuk mengetahui sama  ada kita hamil atau tidak. Sejujurnya, semasa saya mencuba untuk mengandung, saya borong berbelas-belas pregnancy test kit dan buat stok kat rumah. Nak tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan?

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

Bilakah Waktu Terbaik Untuk Membuat Ujian Kehamilan?

Bila sampai je tarikh sepatutnya saya period, dengan excitednya saya akan buat UPT tetapi selalunya hampa. Sebab saya tak tahu bila waktu yang paling sesuai untuk membuat UPT. Hari saya sepatutnya period ke? Dua hari selepas ke? Atau seminggu selepas tarikh saya sepatutnya period?

Yang sebenarnya, waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan  bergantung kepada kaedah yang kita gunakan iaitu sama ada ujian air kencing atau ujian darah. Semua ujian kehamilan mengukur jumlah hormon kehamilan gonadotropin korionik manusia (hCG) dalam badan anda. Namun dua jenis ujian ini berbeza dari segi cara dan waktu ia mengesan status kehamilan ini.

Kebiasannya kita melakukan  ujian air kencing di rumah atau di klinik. Ujian tersebut mampu  mengesan jumlah hCG dalam air kencing hanya apabila hormon itu mencapai satu tahap tertentu  kecuali sesetengah ujian kehamilan di rumah yang agak lebih sensitif. Ujian yang lebih sensitif mungkin dapat mengesan tahap hCG yang rendah beberapa hari sebelum haid bermula. Jadi, jika anda melakukan UPT terlalu awal, mungkin anda akan mendapat keputusan negatif walau pun anda sudah mengandung kerana alat tersebut tidak dapat mengesan hormon hCG yang belum cukup tinggi. Hampir semua ujian kehamilan air kencing akan memberi keputusan yang tepat jika anda membuatnya sekitar masa biasa haid anda bermula; kira-kira dua minggu selepas waktu subur anda.

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,
Tengah berusaha nak mengandung? Ebook ni sesuai sangat untuk anda. Nak dapatkannya dengan PERCUMA? Hubungi saya sekarang!
Keputusan Negatif?

 Jika anda mendapat keputusan negatif, berkemungkinan:

 [✔]  Anda mungkin tidak mengandung

[✔]  Waktu subur anda lewat dari yang dijangka, jadi anda melakukan ujian terlalu awal.

[✔]  Jumlah hCG anda adalah tersangat rendah dan ini juga boleh mempengaruhi hasil ujian kehamilan.

Sekarang anda dah tahu waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan. Oleh itu, jika keputusan UPT anda adalah negatif, jangan bersedih. Tunggu sekurang-kurangnya seminggu sebelum membuat UPT sekali lagi. Mana tahu, anda akan mendapat dua garisan. Kalau anda mendapat keputusan positif, tahniah diucapkan. Anda boleh mula mengamalkan pemakanan untuk ibu mengandung dan Set Ibu Mengandung Shaklee yang memberikan semua nutrie penting yang anda perlukan sepanjang mengandung.  Kalau masih negatif, jangan putus asa. Anda boleh mengambil set kesuburan Shaklee  untuk meningkatkan kesuburan anda. Nak order? Hubungi saya sekarang!

waktu terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk buat ujian kehamilan, masa terbaik untuk membuat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, waktu tepat buat ujian kehamilan, waktu terbaik buat ujian kehamilan, ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan, ujian kehamilan negatif, ujian kehamilan samar,  ujian kehamilan positif,  ujian kehamilan di rumah, ujian kehamilan di klinik, ujian kehamilan di klinik kesihatan, ujian kehamilan di klinik kerajaan, bila buat upt, bila buat ujian kehamilan, buat upt,

Makanan Terbaik Untuk Ibu Mengandung

Alhamdulillah…. ramai kastemer saya yang dah pun berjaya mengandung selepas mengamalkan set kesuburan Shaklee. Tahniah diucapkan. Istimewa untuk anda, kali ni saya nak berkongsi tentang  nutrien yang diperlukan & makanan terbaik untuk ibu mengandung.

amalan pemakanan ibu mengandung dalam islam, amalan pemakanan ibu mengandung mengikut islam, amalan pemakanan ibu mengandung menurut islam, amalan makanan ibu mengandung, amalan pemakanan ibu hamil, amalan pemakanan ibu hamil dalam islam, amalan dan pemakanan ibu mengandung, amalan pemakanan sihat ibu mengandung, amalan pemakanan sunnah ibu mengandung, amalan pemakanan wanita hamil, amalan pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan baik untuk ibu hamil,  makanan bagus untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung menurut islam, makanan baik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung dalam islam, makanan terbaik untuk wanita mengandung, makanan yang terbaik untuk ibu mengandung, makanan tambahan terbaik untuk ibu mengandung, apa makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung, makanan untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung trimester pertama, makanan untuk ibu mengandung kencing manis,

Makanan Terbaik Untuk Ibu Mengandung

 1. Susu- Susu sememangnya penting untuk ibu mengandung kerana ia membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Kekurangan kalsium akan menyebabkan ibu mengalami gusi berdarah sewaktu menggogok gigi, sakit gigi, gigi reput, lenguh-lenguh kaki, sakit pinggang, & sebagainya. Kalau anda tak suka minum susu, Ostematrix Shaklee adalah alternatif terbaik. Vitamin ini membekalkan kalsium kepada ibu & bayi. Ia memberikan anda 1000mg kalsium yang diperlukan setiap hari. Setiap satu tab mengandungi 250mg kalcium. Cuma 4 biji sebelum tidur, ia bukan sahaja memenuhi keperluan kalsium harian anda, malah mengatasi masalah sembelit sepanjang kehamilan anda.

2. Telur- Telur merupakan sumber omega & protein yang baik untuk ibu mengandung. Elok kalau dimakan selalu. Bila kandungan dah masuk 8 bulan, boleh  amalkan memakan 2 biji telur setengah masak campur sesudu madu, sebanyak  3 kali seminggu. Telur dan madu ni dapat memberi tenaga pada kita semasa proses kelahiran nanti. Selain telur, omega juga boleh diperolehi dari OmegaGuard Shaklee. Baik untukibu & perkembangan bayi didalam kandungan.

3. Vitamin pra natal- Vitamin pra natal sememangnya sangat penting bagi ibu yang mengandung. Ia bagi memastikan ibu & bayi mendapat nutrien secukupnya sepanjang kehamilan. Anda juga boleh mengamalkan set hamil Shaklee yang lengkap dengan semua keperluan vitamin yang diperlukan oleh ibu mengandung. Kalau anda ambil set hamil ini, anda dah tak perlu makan vitamin yang diberikan oleh klinik.

amalan pemakanan ibu mengandung dalam islam, amalan pemakanan ibu mengandung mengikut islam, amalan pemakanan ibu mengandung menurut islam, amalan makanan ibu mengandung, amalan pemakanan ibu hamil, amalan pemakanan ibu hamil dalam islam, amalan dan pemakanan ibu mengandung, amalan pemakanan sihat ibu mengandung, amalan pemakanan sunnah ibu mengandung, amalan pemakanan wanita hamil, amalan pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan baik untuk ibu hamil,  makanan bagus untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung menurut islam, makanan baik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung dalam islam, makanan terbaik untuk wanita mengandung, makanan yang terbaik untuk ibu mengandung, makanan tambahan terbaik untuk ibu mengandung, apa makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung, makanan untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung trimester pertama, makanan untuk ibu mengandung kencing manis,
 

4. Madu- Madu adalah makanan kegemaran Rasulullah. Ia juga merupakan amalan pemakanan ibu mengandung yang sangat baik.  Sesudu madu setiap hari akan memberikan anda kesihatan & tenaga yang diperlukan untuk aktiviti seharian.

5. Kekacang- Kekacang merupakan makanan yang sangat baik untuk ibu mengandung. Is juga membantu meningkatkan iq bayi di dalam kandungan, terutamanya badam & pistachio.

6. Kurma- Kurma juga merupakan makanan kegemaran Rasulullah. Kurma juga berfungsi untuk menguatkan rahim & memberikan tenaga kepada ibu mengandung. Ibu yang mengamalkan memakan kurma sepanjang kehamilan juga akan melahirkan bayi yang sihat & cerdas IQ nya. Anda juga boleh mengambil ESP bagi menguatkan rahim & mengelakkan berlakunya pendarahan diawal kehamilan. Anda boleh membaca  tentang punca & rawatan untuk pendarahan diawal kehamilan di sini.

7. Kismis- Selain itu, anda juga boleh mengamalkan memakan kismis dengan bilangan yang ganjil setiap hari.

Sekarang anda dah tahu apakah makanan terbaik untuk ibu mengandung. Set Ibu Mengandung Shaklee akan membekalkan semua nutrien yang anda perlukan semasa mengandung. Nak order? Hubungi saya sekarang. Enjoy your pregnancy!

amalan pemakanan ibu mengandung dalam islam, amalan pemakanan ibu mengandung mengikut islam, amalan pemakanan ibu mengandung menurut islam, amalan makanan ibu mengandung, amalan pemakanan ibu hamil, amalan pemakanan ibu hamil dalam islam, amalan dan pemakanan ibu mengandung, amalan pemakanan sihat ibu mengandung, amalan pemakanan sunnah ibu mengandung, amalan pemakanan wanita hamil, amalan pemakanan ibu mengandung, pemakanan ibu hamil, pemakanan ibu hamil trimester pertama, makanan baik untuk ibu hamil,  makanan bagus untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung menurut islam, makanan baik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung dalam islam, makanan terbaik untuk wanita mengandung, makanan yang terbaik untuk ibu mengandung, makanan tambahan terbaik untuk ibu mengandung, apa makanan terbaik untuk ibu mengandung, makanan terbaik untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung, makanan untuk ibu mengandung mengikut islam, makanan untuk ibu mengandung trimester pertama, makanan untuk ibu mengandung kencing manis,

GLA Complex Shaklee Untuk Kesuburan Wanita

Hari ni saya nak bercerita tentang GLA Complex Shaklee untuk kesuburan wanita. Secara umumnya, GLA Complex membetulkan kitaran haid  dan menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan kita supaya menghasilkan telur yang berkualiti setiap bulan. Bila kita bertelur setiap bulan, maknanya kita subur. Telur yang berkualiti juga memberi jaminan bahawa proses persenyawaan akan berlaku dengan baik & menghasilkan janin yang sempurna.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Fungsi GLA Complex Shaklee Untuk Kesuburan Wanita 

Mengawal selia hormon Estrogen dan Testosteron – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita dalam badan seseorang. Apabila hormon dalam badan berada dalam keadaan yang seimbang, tahap kesuburan juga akan meningkat dan anda akan mudah mengandung

Menghilangkan simptom PMS – Rimas dengan simptom PMS seperti senggugut, mood swing, sakit pinggang, kembung, retensi air dan sakit pada  payudara? Anda boleh ambil set senggugut Shaklee yang terdiri daripada GLA, Ostematrix & B Complex. GLA  membantu dalam melegakan kesakitan dan period cramp.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Melambatkan menopous- Benar! GLA Complex membantu melambatkan menopous & mengurangkan simptom menopous.

Membantu proses kehamilan- GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih yang  membantu sperma untuk berenang didalam rahim anda sehingga bertemu sel ovum, dan seterusnya berlakunya persenyawaan. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau anda terlepas hari subur pun masih ada peluang sebab sperma yang hidup masih ada dalam badan anda.

Sekarang anda dah tahu fungsi GLA Complex Shaklee untuk kesuburan wanita. Kalau anda nak kesan yang lebih optimum, saya sarankan supaya anda mengambil set kesuburan Shaklee yang sememangnya telah berjaya membantu ramai pasangan untuk hamil. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda.

GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, vitamin shaklee untuk hormon, vitamin hormon shaklee,  pil hormon shaklee, set hormon shaklee,  shaklee hormon replacement,  shaklee hormon,  hormon subur, suburkan hormon,  pil hormon subur, ubat hormon subur, hormon semasa subur,  shaklee stabilkan hormon, gla complex Shaklee untuk hamil, gla complex Shaklee untuk kesuburan, gla Shaklee, gla Shaklee kesuburan, gla Shaklee untuk kesuburan, fungsi gla Shaklee untuk kesuburan, testimoni gla Shaklee untuk kesuburan, khsiat gla Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla Shaklee untuk kesuburan, cara pengambilan gla  complex Shaklee untuk kesuburan, cara makan gla dan alfalfa Shaklee untuk kesuburan, kebaikan gla Shaklee untuk kesuburan,

Doa dan Amalan Memperoleh Zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

Anda sedang berusaha untuk mendapatkan cahayamata? Sedang mencari doa dan amalan supaya mudah mendapat zuriat? Istimewa untuk anda, kali ini saya ingin berkongsi doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood dari rancangan Semanis Kurma.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Doa dan Amalan Memperoleh Zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood

 Jom amalkan doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor bahyah Mahmood ni:

 Memperbanyakkan taubat dan istighfar – Ibu bapa yang banyak melakukan taubat dan istighfar, ALLAH s.w.t. sentiasa mengasihi dan merahmati kedua-duanya dan juga segala isi dalam rumahtangga termasuk anak dalam kandungan.

 Berpuasa sunat – Khusus untuk suami, banyakkan  berpuasa sunat. Sekurang-kurangnya semingu dua kali atau sehari pada hari Isnin dan Khamis atau salah satu daripada hari-hari berkenaan. Elok juga berpuasa pada hari-hari putih (13, 14 dan 15 bulan Hijrah). Perlu diingatkan, amalan puasa sunat cuma digalakkan dilakukan oleh suami atau bapa (bagi anak) sahaja seperti mana dilakukan oleh Nabi Zakaria a.s.

 Banyak berdoa- Sentiasa berdoa agar ALLAH s.w.t. mengurniakan anak yang soleh atau solehah. Sekurang-kurangnya setiap lepas sembahyang, bacalah doa khusus supaya anda cepat mengandung.

Banyak membaca al-Quran- Secara umumnya, elok membaca al-Quran dengan semua surah, tetapi di sini ustazah mengkhususkan surah-surah yang dibaca serta kesannya. Surah-surah dibawah merupakan surah pilihan untuk ibu mengandung, tetapi adalah sangat baik jika anda amalkan sejak mencuba untuk mengandung.

Surah al-Fatihah – Untuk menerangkan hati dan menguatkan daya ingatan

Surah Maryam – Untuk memudahkan ibu bersalin dan memperolehi anak yang sabar dan taat.

Surah Luqman – Untuk memperoleh anak yang cerdik akal dan cerdik jiwa.

Surah Yusuf – Untuk memperoleh anak yang cantik rupa dan cantik akhlak.

Surah Hujurat – Untuk memperbanyakkan susu ibu da dan anak bersifat berhati-hati

Surah Yaasin – untuk ketenangan hati dan anak tidak terpengaruh dengan godaan syaitan yang mengajak kepada maksiat.

Surah Taubah – Untuk membersih jiwa dan terpelihara daripada maksiat.

Surah an-Nahl – Untuk melahirkan anak yang berdisiplin.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Perubatan moden dan kampung untuk memperoleh zuriat – Anda dinasihatkan supaya berjumpa doktor bagi memastikan anda & pasangan tidak bermasalah. Anda juga boleh berurut & mengamalkan Set Kesuburan Shaklee bagi meningkatkan kesuburan anda & suami. Alhamdulillah dah ramai yang mengandung dengan set ini.

Banyak bersabar dan jangan dalam keadaan tertekan- Perasaan yang tidak stabil akan mengganggu keadaan dalam diri anda dan ini akan menyukarkan lagi bagi anda berdua untuk memperolehi zuriat.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,
Ebook ni ada banyak tips untuk mudah mengandung. Nak Ebook ni? Hubungi saya sekarang!
 

Anda juga boleh mengamalkan amalan di bawah:

 Amalan pertama.

 Selepas Fajar ataupun Solat Subuh

– Baca Bismillah 1 kali

– Kemudian selawat kepada Nabi Muhammad SAW 3 kali.

– Setelah itu sujud dan baca kalimah syahadah 101 kali

– Dalam sujud tersebut mohonlah kepada Allah apa yang kita hajatkan. (Umpamanya: “Ya Allah, kurniakanlah kepada hamba mu zuriat atau anak yang soleh yang Engkau berkati di dunia dan akhirat)

– Kemudian tutup doa tersebut dengan membaca selawat 3 kali.

Amalkanlah cara ini baik suami ataupun isteri selama 15 hari atau teruskan jika masih belum berhasil dan jangan merasa putus asa. Sebab Allah tidak suka terhadap orang yang suka berputus asa.

 Amalan kedua.

-Suami hendaklah membaca “Ya Mutakabbir” (Allah Yang Maha Memiliki Keagungan ) sebanyak 11 kali sebelum mengadakan jimak.

-Isteri hendaklah membaca “Ya Awwal” (Yang tiada permulaan adaNya) 333 Kali setiap hari.

-Isteri hendaklah membaca setiap hari “Ya Zaljalaali Wal Ikram” 11 kali kemudian tiup di dalam air dan air tersebut diminum.

-Suami isteri hendaklah membaca surah Yusuf / surah Maryam setiap hari.

Amalkanlah doa dan amalan memperoleh zuriat oleh Ustazah Siti Nor Bahyah Mahmood tadi dengan penuh harap agar dimakbulkan oleh Allah SWT. Pengambil Set Subur Shaklee juga membantu anda untuk cepat mengandung. Nak order? hubungi saya sekarang.

tips dapat anak, amalan dapat anak, doa & amalan dapat zuriat, tips dapat zuriat, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, doa dapat zuriat, doa dapat anak, semanis kurma,  doa dapat anak, doa dapat anak cepat, doa dapat anak lelaki, doa dapat anak kembar, doa dapat anak soleh, doa dapat anak comel, doa dapat anak baru, doa dapat anak perempuan, doa dapat anak nabi zakaria, doa dapat anak baru lahir, doa dapat zuriat nabi zakaria, amalan dapat zuriat, amalan dapat anak, amalan doa dapat zuriat, amalan mudah dapat zuriat, amalan cepat dapat zuriat,

Bahaya Seks Ketika Haid

Nak tahu bahaya seks ketika haid? Dari sudut pandangan Islam, haram hukumnya melakukan hubungan seks ketika isteri sedang haid. Tahukah anda, hubungan seks semasa haid juga membawa kesan negatif dari segi perubatan moden.  Berikut adalah beberapa risiko yang menanti anda & pasangan sekiranya bersama ketika haid:

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Bahaya Seks Ketika Haid

1. Endometriosis. Semasa orgasma (klimaks), rahim akan mengalami contraction. Semasa contraction berlaku, darah kotor akan masuk ke dalam rahim & menjadi salah satu punca Endometriosis. Selain itu, semasa berhubungan, akan berlaku tekanan pada rahim. Darah yang sepatutnya keluar melalui vagina terhalang dan masuk kembali  kedalam rahim lalu mendap di sana. Ini akan mengakibatkan berlakunya endometriosis yang mana terdapat sel berupa selaput lendir rahim yang tumbuh di luar rongga rahim. Endometriosis tidak hanya menimbulkan rasa sakit yang sangat menyiksakan tetapi juga mengganggu kesuburan dan mempunyai kesan buruk bagi kesihatan organ reproduksi seseorang wanita

 2. Jangkitan kuman. Jika anda bersama semasa haid, suami & isteri mempunyai risiko yang tinggi untuk mendapat jangkitan kuman kerana darah haid adalah kotoran dari rahim yang dipenuhi kuman. Darah adalah sumber makanan bagi kuman, banyak zat-zat makanan yang terkandung di dalam darah. Oleh itu darah menjadi medium yang sangat baik untuk pembiakan  bakteri yang ada didalam rahim seorang wanita.

 3. Meningkatkan risiko jangkitan HIV. Menurut kajian yang dijalankan oleh Dr. Diana Antoniskis (MD) dari Kumpulan Penyelidikan dan Pendidikan (The Research And Education Group) yang beribu pejabat di Oregon, dalam artikel yang bertajuk Women With HIV Infection, risiko jangkitan kuman HIV meningkat di kalangan wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid ataupun dengan lelaki yang tidak berkhatan.

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Pusat Pengawalan dan Pencegahan Penyakit (Centers for Disease Control And Prevention) di Amerika, pada Perhimpunan kesebelas Pertubuhan Antarabangsa Berhubung Penyakit-Penyakit Jangkitan Seksual di New Orleans yang diadakan pada 27 hingga 30 Ogos pada tahun 1995 melaporkan, menjauhi hubungan seks ketika haid ataupun ketika mengalami pendarahan di bahagian faraj adalah penting untuk mengurangkan risiko dijangkiti kuman HIV bagi lelaki dan wanita.

Laporan itu juga menjelaskan, wanita yang mengadakan hubungan seks ketika haid meningkatkan risiko dijangkiti AIDS sebanyak enam kali ganda. Persetubuhan pada waktu haid juga boleh mengakibatkan pendarahan yang teruk ke atas wanita. Kajian yang dilakukan oleh Dr. Winnifield Cutlerdan rakan-rakannya dari Institut Athena Bagi Kesihatan Wanita di Chester Springs menunjukkan, wanita yang hampir putus haid atau perimenopausal, yang kerap mengadakan hubungan seks ketika haid sering kali mengalami masalah pendarahan yang teruk daripada biasa.

Kebiasaannya kes-kes seperti ini akhirnya terpaksa menjalani pembedahan berisiko tinggi untuk membuang rahim (hysterectomy) & ovari (ovariectomy). Penemuan ini dilaporkan di dalam Journal of Psychosomatic Obstetrics and Gynaecology pada tahun 1996. Bagi golongan wanita, tiub fallopian dan ovari mereka boleh diserang kuman bakteria sehingga menyebabkan keputihan, sakit dan demam yang kuat.

rahim, bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Mengapa anda berisiko untuk menghidap penyakit-penyakit di atas jika melakukan hubungan seks ketika haid?

 Pada waktu biasa, tiub fallopian dan ovari dilindungi daripada serangan bakteria oleh bahan asid yang terdapat di kawasan faraj atau vagina. Tetapi, semasa seorang wanita didatangi haid, , kawasan faraj menjadi alkali lalu memudahkan kuman untuk membiak dan mendatangkan penyakit terutamanya apabila berlaku persetubuhan pada waktu itu.

Oleh yang demikian, hukum pengharaman persetubuhan ketika haid oleh agama Islam adalah amat baik kerana ia mendatangkan banyak manfaat dari sudut kesihatan. Walau bagaimana pun Islam tidak melarang diantara suami isteri bergurau senda dan bergaul mesra semasa haid, asalkan perbuatan itu tidak membawa kepada persetubuhan.

Menurut Hadith yang diriwayatkan oleh Bukhari, Aisyah pernah ditanya oleh Masruq bin Ajdak, “Apakah yang boleh dilakukan oleh suami semasa isterinya sedang dalam keadaan haid?” Lalu Aisyah menjawab, “Apa-apa sahaja kecuali bersetubuh.” (Hadith Sahih Bukhari)

Sebaiknya suami menunggu hingga isterinya bersih. Apabila isteri sudah bersih, anda boleh bersama seperti biasa.

Sekarang anda dah tahu bahaya seks ketika haid. Hubungan seks 2 hingga 3 kali seminggu juga baik untuk meningkatkan peluang anda untuk hamil & memberikan masa supaya tubuh suami dapat menghasilkan sperma dengan jumlah dan kualiti yang lebih tinggi. Set Kesuburan Shaklee juga membantu meningkatkan kesuburan anda suami isteri. Hubungi saya untuk mendapatkannya.

bahaya seks semasa haid, bahaya seks ketika menstruasi,  bahaya seks ketika datang bulan, bahaya seks  semasa datang bulan,  bahaya melakukan seks ketika haid, bahaya melakukan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks ketika haid, bahaya berhubungan seks semasa haid,  bahaya hubungan seks ketika haid, bahaya hubungan seks semasa haid,  bahaya seks ketika sedang haid, bahaya seks semasa sedang haid,  bahaya melakukan hubungan seks ketika haid, bahaya melakukan hubungan seks semasa haid,  bahaya berhubungan seks semasa menstruasi, bahaya berhubungan seks ketika menstruasi, Bahaya seks ketika haid, risiko seks ketika haid, risiko seks ketika haid, seks ketika haid

Punca Kitaran Haid Tidak Teratur

Ramai wanita yang mengalami masalah kitaran haid yang tidak teratur. Bila kitaran haid tidak teratur, agak sukar untuk anda merancang kehamilan kerana anda tidak dapat menganggar waktu subur. Apakah punca kitaran haid tidak teratur?

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,

Punca Kitaran Haid Tidak Teratur

Dibawah merupakan 12 punca kitaran haid tidak teratur:

Tekanan dalam bentuk fizikal dan mental boleh mempengaruhi hormon anda dan seterusnya haid kita. Bila kita dalam keadaan tertekan badan akan mengeluarkan hormon stress yang boleh menganggu ovulasi dan seterusnya memberhentikan haid kita.

Masalah kesihatan : Sakit secara tiba-tiba seperti demam panas, menjalani pembedahan, atau sakit yang memerlukan rawatan intensif boleh memberikan tekanan fizikal terhadap badan dan seterusnya menganggu kedatangan haid kita.

Penggunaan Ubat-ubatan : Mungkin baru baru ini anda baru mencuba jamu atau menjalani rawatan traditional atau intensif untuk menguruskan badan. Sekiranya betul, kemungkinan besar ia salah satu punca kitaran haid tidak teratur yang anda alami.

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,
Testimoni Pelanggan Saya. Kitaran Haid dah ok selepas mengamalkan GLA Complex

Berlebihan Hormon Prolaktin : Hormon prolaktin yang berlebihan menghalang pengeluaran telur dan seterusnya menyebabkan haid anda lewat berbulan-bulan lamanya. Sekiranya anda merasa seperti susu keluar dari puting payudara atau pening kepala, berjumpalah dengan doktor kerana kemungkinan besar anda mengalami masalah hyperprolatinemia.

Menyusu badan : Sekiranya anda menyusu badan terutamanya secara eksklusif, haid anda mungkin tidak akan datang sehingga berbulan-bulan. Ia boleh menjadi punca kitaran haid tidak teratur.

Masalah tiroid : Rasa panas, berdebar dan kekurangan berat badan secara mendadak mungkin merupakan tanda yang anda mengidap penyakit tiroid. Jangan berlengah sekiranya ia disertai dengan haid yang sedikit atau tiada langsung.

Gemuk : Kegemukan boleh memberikan ketidak-seimbangan hormon kerana ia menjadi tempat simpanan hormon estrogen. Berlebihan hormon estrogen akan menyebabkan haid anda terganggu seterusnya lewat haid. Cuba kurangkan 10% dari berat anda sekarang dan kemungkinan besar kitaran haid anda kembali seperti biasa.

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,

Terlalu kurus : Tidak cukup lemak dalam badan juga boleh memberikan masalah terhadapi haid anda. Ini kerap terjadi kepada mereka yang terlalu banyak senaman seperti atlit dan penari balet. Mendapatkan kembali berat badan yang sepatutnya dengan secara automatik akan mengembalikan haid anda semula.

Tersilap kira : Masalah ini juga kerap terjadi. Dikatakan 40% wanita gagal mengingati dengan tepat tarikh sebenar haid mereka. Asal ia dalam kitaran 21-35 hari, haid anda andalah normal. Pastikan mencatit dalam nota hari pertama haid anda setiap bulan supaya anda tidak lagi risau.

Menopos : Bagi mereka yang berusia lewat 40’an, mengalami haid yang semakin sedikit dan jarang-jarang adalah salah satu tanda menopos. Sekiranya bimbang, berjumpa dengan doktor untuk pemeriksaan dan sedikit ujian darah boleh membuat diagnosa yang tepat. Anda juga disarankan untuk menjalani pap smear untuk memastikan yang anda tidak mengalami masalah dipangkal rahim.

Pencegah hamil : Sekiranya anda baru-baru ini mengambil hormon pencegah hamil seperti depo-provera atau implanon, ia boleh menjadi punca kitaran haid anda tidak teratur. Alat pencegah hamil berhormon menghalang ovulasi terjadi seterusnya kedatangan haid. Jadi jangan risau!

Hamil : Akhirnya, sebab mengapa anda lewat haid adalah kerana anda hamil.  Ujian air kencing dengan mudah dapat memberikan pengesahan.

Jika kitaran haid anda tidak teratur & anda tidak mengandung, apa yang anda perlu buat sekarang? Anda boleh mengambil GLA Complex untuk membetulkan semula kitaran haid anda. GLA Complex Shaklee berfungsi menstabilkan hormon anda supaya kitaran haid menjadi teratur. Nak order? Hubungi saya sekarang.

punca haid tidak teratur, punca haid tidak teratur bagi remaja, punca haid tidak teratur selepas berkahwin, punca haid tidak teratur lepas berkahwin, punca haid tidak teratur remaja, punca haid tak teratur, penyebab haid tidak teratur dan misi yang,  penyebab haid tidak teratur pada usia remaja, penyebab haid tidak teratur dan sendi, punca haid tidak teratur pasca melahirkan,  kitaran haid tidak normal, kitaran haid yang tidak normal, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid lewat, punca kitaran haid terganggu, punca kitaran haid tidak menentu. kitaran haid tidak tetap,  kitaran haid tidak teratur, kitaran haid tidak teratur selepas kahwin, GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, Kitaran haid, kitaran haid normal, kitaran haid yang normal, kitaran haid yang betul, GLA Complex, kitaran haid mengikut islam, Hormon, punca kitaran haid tidak teratur, punca kitaran haid tidak teratur selepas bersalin,  kesan kitaran haid tidak teratur, kesan kitaran haid tak teratur, kesan kitaran haid yang tidak teratur,

Punca Dan Golongan Berisiko Mengandung Di Luar Rahim

Pernah dengar kehamilan di luar rahim? Dalam bahasa Inggeris, istilah ini dipanggil ectopic pregnancy. Perkataan ectopic bermaksud “di tempat yang salah”. Dan seperti namanya, kehamilan di luar rahim bermaksud kehamilan yang membesar di luar rahim ibu.  Nak tahu punca dan golongan berisiko mengandung di luar rahim?

Kehamilan luar rahim, kehamilan diluar rahim, ectopic pregnancy, ectopic pregnancy symptom, punca kehamilan luar rahim, risiko kehamilan luar rahim, mengandung luar rahim, mengandung di luar rahim, hamil diluar rahim, hamil di luar rahim adalah, tanda mengandung di luar rahim, tanda2 mengandung di luar rahim, penyebab kehamilan diluar rahim, tanda kehamilan di luar rahim, gejala hamil luar rahim, ektopik pregnancy, mengandung luar rahim, punca mengandung di luar rahim, tanda mengandung di luar rahim, tanda-tanda mengandung di luar rahim,

 Punca Dan Golongan Berisiko Mengandung Di Luar Rahim

Dalam kebanyakan kes kehamilan di luar rahim , implantasi berlaku dalam tiub falopio. Apabila janin berkembang, ia menyebabkan kesakitan dan pendarahan, dan jika dibiarkan, tiub falopio tersebut boleh pecah dan mengakibatkan pendarahan dalaman. Tiub fallopio yang pecah boleh mengancam nyawa jadi janin harus digugurkan. Jika ibu bapa janin tersebut enggan menggugurkannya sekali pun, kandungan tersebut tidak akan kekal lama. Ia akan gugur dengan sendiri.

Bagaimana kehamilan luar rahim berlaku? Telur yang telah disenyawakan biasanya mengambil masa lima hingga enam hari untuk bergerak melalui tiub falopio dari ovari ke rahim di mana ia akan diimplantasi dan mula berkembang. Jadi, jika tiub tersebut telah rosak, tersumbat atau sempit, ia menghalang telur tersebut daripada sampai ke destinasinya. Oleh itu, ia akan terimplan di dinding tiub, bukannya di dinding rahim.

Semua wanita mempunyai risiko untuk mengalaminya, tetapi risiko anda akan meningkat jika:

• Jika anda pernah menghidap penyakit radang pelvik (pelvic inflammatory disease – PID) yang sering kali disebabkan oleh jangkitan kelamin klamidia (chlamydia) dan menyebabkan kerosakan dan luka pada tiub falopio. Terdapat tanda-tanda PID dalam separuh daripada kes kehamilan di luar rahim yang dibedah.

• Jika anda mengalami endometriosis. Anda lebih berisiko kerana ini meningkatkan risiko calar dan luka pada tiub falopio.

Kehamilan luar rahim, kehamilan diluar rahim, ectopic pregnancy, ectopic pregnancy symptom, punca kehamilan luar rahim, risiko kehamilan luar rahim, mengandung luar rahim, mengandung di luar rahim, hamil diluar rahim, hamil di luar rahim adalah, tanda mengandung di luar rahim, tanda2 mengandung di luar rahim, penyebab kehamilan diluar rahim, tanda kehamilan di luar rahim, gejala hamil luar rahim, ektopik pregnancy, mengandung luar rahim, punca mengandung di luar rahim, tanda mengandung di luar rahim, tanda-tanda mengandung di luar rahim,

• Jika anda pernah membuat pembedahan di bahagian perut, termasuk pembedahan membuang apendiks, caesarean atau pembedahan pada tiub falopio seperti pembalikan sterilisasi (sterilisation reversal).

• Jika anda hamil melalui kaedah IVF. Anda seharusnya membuat imbasan awal untuk melihat di mana embrio telah diimplantasi.

• Jika anda menggunakan IUD yang mengeluarkan hormon progesteron (IUS, juga dikenali sebagai lingkaran Mirena) atau jika anda mengambil pil mini pencegah kehamilan. Kedua-duanya dikaitkan dengan kadar kehamilan di luar rahim yang sedikit tinggi.

• Jika anda merokok.

• Jika anda pernah mengalami kehamilan di luar rahim. Risiko anda meningkat daripada 1 dalam 100 kepada 1 dalam 10.

• Risiko hamil di luar rahim juga meningkat apabila umur semakin bertambah.

Sekarang anda dah tahu punca dan golongan berisiko hamil di luar rahim. Jadi, jika anda merupakan wanita yang tergolong dalam golongan yang berisiko tinggi, saya nasihatkan anda untuk berjumpa doktor sebaik sahaja anda disahkan hamil.

Kehamilan luar rahim, kehamilan diluar rahim, ectopic pregnancy, ectopic pregnancy symptom, punca kehamilan luar rahim, risiko kehamilan luar rahim, mengandung luar rahim, mengandung di luar rahim, hamil diluar rahim, hamil di luar rahim adalah, tanda mengandung di luar rahim, tanda2 mengandung di luar rahim, penyebab kehamilan diluar rahim, tanda kehamilan di luar rahim, gejala hamil luar rahim, ektopik pregnancy, mengandung luar rahim, punca mengandung di luar rahim, tanda mengandung di luar rahim, tanda-tanda mengandung di luar rahim,

Stabilkan Hormon Kewanitaan Untuk Meningkatkan Kesuburan

Hari ni saya nak share satu tips untuk mudah mengandung iaitu stabilkan hormon kewanitaan untuk meningkatkan kesuburan. Sebab itu jika anda ingin mengandung, saya sarankan anda mengambil  GLA Complex Shaklee yang berfungsi untuk menstabilkan hormon kewanitaan dalam badan anda supaya menghasilkan telur berkuali setiap bulan.  
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Stabilkan Hormon Kewanitaan Untuk Meningkatkan Kesuburan
Apakah hormon kewanitaan? Hormon kewanitaan ialah hormon Estrogen & progesterone. Apa itu hormon estrogen & progesterone? Apakah fungsi hormon-hormon tersebut untuk memudahkan anda hamil?
 
Estrogen adalah sebuah kumpulan hormon yang memainkan peranan penting dalam pembangunan seksual normal dan organ reproduktif seorang wanita. Estrogen juga dipanggil hormon seks. Ovari wanita menghasilkan kebanyakan hormon estrogen, walaupun kelenjar-kelenjar adrenal turut mengeluarkan sejumlah kecil hormon tersebut.
 
Estrogen berfungsi untuk mengatur kitaran haid,  menjaga sistem reproduksi, saluran kencing, hati dan urat darah, tulang-tulang, buah dada, kulit, rambut, membran berlendir, otot-otot pelvik dan otak seorang wanita.Apabila seorang wanita akil baligh, hormon estrogen dalam badan wanita tersebut meningkat & menyebabkan pertumbuhan ciri-ciri seksual yang sekunder seperti bulu pubis dan bulu ketiak yang mula membiak. Estrogen digunakan sebagai sebahagian daripada beberapa oral kontraseptif, dalam terapi penggantian estrogen wanita lepas menopaus, dan dalam terapi hormon untuk wanita transeksual. 
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,
Progesterone adalah hormon paling penting bagi wanita yang ingin hamil atau ingin mengekalkan kehamilan. Pengeluaran progesteron meningkat selepas ovulasi di tengah-tengah kitaran wanita untuk menyediakan lapisan rahim untuk menerima dan menyuburkan telur disenyawakan sehingga dapat berkembang menjadi janin.  Jika persenyawaan tidak berlaku, estrogen dan progesteron tahap jatuh mendadak, lapisan rahim akan rosak dan haid berlaku.
 
Sekiranya persenyawaan berlaku, estrogen dan progesteron bekerja bersama-sama untuk mencegah ovulasi tambahan semasa mengandung. Pil kawalan kelahiran (pil perancang) mengambil kesempatan daripada kesan ini dengan mengawal paras hormon. Mereka juga menyebabkan penghasilan lapisan rahim yang sangat nipis, yang dipanggil endometrium, yang tidak cukup untuk telur disenyawakan. Tambahan, mereka menebalkan mukus pangkal rahim untuk menghalang sperma dari memasuki serviks dan mensenyawakan telur.
 
Peranan PROGESTERON
–> Mengelakkan kelahiran
–> Memainkan peranan dalam nafsu
–> Membantu membetulkan kitaran haid.
Simptom ketidakseimbangan hormon adalah:
  • Panas badan
  • Murung dan letih
  • Kitaran haid yang tidak teratur
  • Kekeringan faraj
  • Rambut gugur dan pertumbuhan rambut di muka
  • Sakit kepala dan pening
  • Kurang keinginan seks
  • Endometriosis
  • Osteoporosis
  • Masalah haid
  • Jangkitan saluran kencing dan kencing tidak terkawal
  • Tumor payudara
  • Berat badan bertambah, edema dan kembung perut
Oleh itu, jika anda mempunyai simptom di atas & ingin hamil, saya sarankan anda supaya stabilkan hormon kewanitaan untuk meningkatkan kesuburan. Untuk mendapatkan kesan yang optimum, adalah lebih baik jika anda mengambil Set Kesuburan Shaklee yang telah membantu ramai wanita untuk hamil. Hubungi saya untuk mendapatkan vitamin Shaklee anda dengan harga istimewa.
GLA Complex, GLA Complex Shaklee, hormon kesuburan wanita,  hormon estrogen, hormon testosteron, hormones, hormon tak stabil, hormon tak seimbang, hormon tak betul, rawatan hormon tak seimbang, hormon tak seimbang pada wanita, kesuburan, stabilkan hormon untuk mengandung,

Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil

Anda kurang subur? Dah bertahun-tahun cuba untuk hamil tapi masih belum berjaya? Set Kesuburan Shaklee telah membantu ramai pelanggan saya  mengandung. Walau bagaimana pun, anda perlu mengetahui punca-punca tetidaksuburan dan kesukaran untuk hamil supaya kita dapat mengatasi masalah tersebut bersama-sama.
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Wanita
 
 
 
✔ Mempunyai hormon prolaktin yang tinggi
 
✔ Menghidap PCOS
 
 
✔ Tumor pituitari yang mengganggu penghasilan telur
 
✔ Menopous sebelum waktunya
 
✔ Masalah tiroid
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini sangat berguna untuk pasangan yang sedang berusaha untuk mengandung. Hubungi saya untuk mendapatkannya.
Punca-punca Ketidaksuburan Dan Kesukaran untuk Hamil Di Kalangan Lelaki
 
✔ Jangkitan kuman atau penyakit yang dihidapi sewaktu kecil yang merencatkan sistem pembiakan
 
✔ Jangkitan kuman akibat penyakit kelamin dari hubungan seksual
 
✔ Menghidap azoopsermia iaitu testis yang tidak berfungsi untuk menghasilkan sperma
 
✔ Menghidap hernia atau angin pasang
 
✔ Gangguan hormon
 
✔ Salur sperma tersumbat
 
 
Air mani yang terlalu sedikit atau langsung tiada
 
Penyebab-penyebab dari faktor luaran
 
✔ Hubungan seksual di luar waktu kesuburan
 
✔ Stress dan tekanan
 
✔ Pemakanan yang tidak sihat
 
✔ Kekurangan zat
 
✔ Merokok atau meminum alkohol
 
✔ Mengambil terlalu banyak ubat-ubatan (drug)
 
✔ Terdedah kepada pencemaran
 
✔ Terlalu kurus atau terlalu gemuk
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,
Ebook ini ekslusif untuk pelanggan saya.
Mengetahui punca-punca ketidaksuburan dan kesukaran untuk hamil adalah sangat penting bagi pasangan yang sedang mencuba untuk mengandung. Jika anda atau pasangan mempunyai satu atau lebih daripada masalah yang diatas, anda boleh mengambil Set Kesuburan Shaklee. Nak order? Hubungi saya sekarang!
 
punca ketidaksuburan, punca ketidaksuburan lelaki, punca ketidaksuburan wanita,  punca tidak subur, punca lelaki tidak subur, punca wanita tidak subur,  susah mengandung, punca-punca ketidaksuburan, punca punca ketidaksuburan, punca tak subur,  kesukaran untuk hamil, punca kesukaran untuk hamil, kesukaran hamil anak kedua, kesukaran hamil selepas keguguran, susah mengandung, susah mengandung anak kedua, susah mengandung selepas keguguran, susah mengandung kerana gemuk, susah mengandung kali kedua, sebab susah mengandung, susah nak mengandung, punca susah mengandung, punca susah mengandung anak kedua, sebab susah mengandung, punca susah hamil anak kedua, punca susah nak mengandung, ketidaksuburan, ketidaksuburan lelaki, ketidaksuburan wanita, ketidaksuburan pada wanita, punca tidak subur, punca tidak subur wanita, punca lelaki tidak subur, punca sperma tidak subur, punca rahim tidak subur, punca perempuan tidak subur, punca suami tidak subur, punca lelaki tak subur,

Apa Punca Senggugut Tiap Kali Datang Bulan

Bila period mesti sakit pinggang. Rasa macam nak patah. Ditambah lagi kalau ada senggugut. Memang merana. Senggugut ialah rasa sakit seperti rasa ‘cramp’ di bahagian tulang pinggul di belakang, di bahagian bawah perut dan sekitar ari-ari dan juga di pinggang. Nak tahu apa punca senggugut tiap kali datang bulan?

Senggugut, jenis senggugut, punca senggugut, sakit pinggang semasa haid, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, senggugut semasa haid, punca senggugut, punca senggugut semasa haid, kesan senggugut,  sebab senggugut, apa punca senggugut, apakah punca senggugut, apa sebab senggugut, apakah sebab senggugut, punca senggugut dalam islam, punca senggugut yang teruk, punca senggugut semasa haid, punca senggugut dan cara mengatasi, punca senggugut selepas kahwin, punca senggugut berlarutan, sebab senggugut dalam islam, sebab senggugut teruk, sebab senggugut ketika haid, sebab sakit senggugut, sebab perempuan senggugut,

Apa Punca Senggugut Tiap Kali Datang Bulan?

Ada dua jenis sengugut yang dialami oleh wanita:

–> Primary Dysmenorrhea. Yang sepatutnya dialami oleh wanita yang haidnya normal . Gejala ini sering menimpa anak gadis dan wanita dalam lingkungan awal 20-an yang terutamanya belum kahwin. Ia disebabkan oleh kuncupan rahim yang kuat dan adakalanya memerlukan pengambilan ubat seperti ponstan atau synflex untuk meredakan kesakitan. Namun ada juga segelintir anak gadis yang tidak mengalami gejala senggut ini.

 Kesakitan ini pada kebiasaanya akan hilang selepas berkahwin dan juga selepas melahirkan. Jika ia tidak hilang ia mungkin merupakan sejenis senggugut yang berjenis lain yang dipanggil secondary (symptomatic) dysmenorrhea.

–> Secondary (Symptomatic) Dysmenorrhea. Senggugut jenis ini memerlukan rawatan doktor kerana ia mungkin petanda kewujudan penyakit yang tidak merbahaya seperti endometriosis ataupun rahim yang terbalik retroverted uterus. Keadaan ini tidak membahayakan kesihatan tetapi boleh membawa kesan yang buruk dalam jangka masa yang panjang jika dibiarkan berlarutan. Jika simptom-simptom ini dibiarkan ia boleh menyebabkan rahim akhirnya dibuang melalui pembedahan kerana keadaan yang melarat ke organ peranakan.

Jadi, jika anda kerap senggugut, sila pastikan ianya jenis pertama atau kedua.

Apakah punca senggugut?

Kesakitan yang kita alami itu adalah  berpunca daripada pengeluaran hormon Prostaglandin yang menggalakkan pengecutan rahim untuk mengeluarkan darah haid dari rahim. Pengeluaran hormon Prostaglandin yang banyak akan menyebabkan pengecutan rahim secara berlebihan dan ini menyebabkan sakit, bukan saja pada bahagian bawah perut yang kuat, tetapi juga pada bahagian belakang pinggang.

Dalam kebanyakan kes, sakit yang terlalu kuat boleh juga disebabkan oleh masalah penyakit puan yang lebih serius seperti jangkitan kuman (Pelvic Inflammatory Disease), Endometriosis dan fibroid.

Tanda-tanda seseorang wanita itu mengalami masalah yang lebih serius adalah apabila seseorang wanita itu mengalami senggugut yang melampau pada setiap bulan, sehingga  tidak mampu untuk melakukan kerja.

Jika anda mengalami masalah senggugut yang serius, saya nasihatkan anda agar menjalani pemeriksaan doktor bagi mengesan masalah yang lebih serius, jika ada. Doktor akan melakukan pemeriksaa fizikal terutama pada bahagian kemaluan untuk memeriksa keadaan rahim anda. Pemeriksaan ultrasound juga mungkin dilakukan bagi mendapat gambaran imej struktur rahim anda.

Sekarang anda dah tau apa punca senggugut tiap kali datang bulan. Kalau dah cek dan disahkan takde apa-apa masalah, anda boleh amalkan Set Senggugut Shaklee yang telah membantu ramai wanita bebas dari belenggu senggugut. Nak order? Hubungi saya sekarang!

Senggugut, jenis senggugut, punca senggugut, sakit pinggang semasa haid, senggugut shaklee, set senggugut shaklee, senggugut semasa haid, punca senggugut, punca senggugut semasa haid, kesan senggugut,  sebab senggugut, apa punca senggugut, apakah punca senggugut, apa sebab senggugut, apakah sebab senggugut, punca senggugut dalam islam, punca senggugut yang teruk, punca senggugut semasa haid, punca senggugut dan cara mengatasi, punca senggugut selepas kahwin, punca senggugut berlarutan, sebab senggugut dalam islam, sebab senggugut teruk, sebab senggugut ketika haid, sebab sakit senggugut, sebab perempuan senggugut,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...