Fungsi Setiap Vitamin Dalam Set Penyusuan Shaklee

Set penyusuan Shaklee merupakan teman baik ibu yang menyusukan. Ia bukan sahaja memberikan tenaga kepada ibu malah membantu membanyakkan susu. Siapa yang tak inginkan susu yang melimpah ruah. Siapa yang tak inginkan payudara bengkak sehingga air susu menitis-nitis membasahi baju. Semua tu saya dah pernah alami. Jom saya terangkan fungsi setiap vitamin dalam Set Penyusuan Shaklee.
set penyusuan shaklee,
Fungsi Setiap Vitamin Dalam Set Penyusuan Shaklee
Malahan sehingga hari ini, dikala Aina sudah berumur satu tahun6 bulan, payudara saya akan bengkak jika Aina tidak menyusu lebih daripada satu jam. Bukan saya sahaja yang telah merasai kebaikan Breastfeeding Set Shaklee sebagai milk booster, malah ramai ibu diluar sana telah memberikan feedback positif selepas menggunakan set ini. Seorang ibu berjaya menyusukan triplet beliau & anda boleh membaca testimoni tersebut di sini. Anda boleh klik di sini untuk mengetahui set penyusuan yang saya tawarkan.
Kali ini saya nak terangkan fungsi setiap vitamin dalam set penyusuan Shaklee supaya anda faham kepentingan setiap vitamin tersebut. Set 3M terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP & Ostematrix.
Vitalea
Ia merupakan multivitamin & multimineral yang membekalkan kesemua mineral yang diperlukan oleh tubuh. Tubuh kita tidak mendapat nutrien yang mencukupi dari diet seharian kita, jadi pengambilan vitalea dapat mengisi kekurangan nutrien yang dihadapi oleh tubuh. Apabila tubuh mempunyai nutrien yang mencukupi, ia akan berfungsi dengan lebih baik & bersedia untuk penghasilan susu yang banyak.. Ia juga merupakan energy booster supaya ibu kekal bertenaga sepanjang hari.
B Kompleks
B Kompleks merangsang penghasilan Serotonin iaitu hormon yang membuatkan ibu gembira & tak stres. Untuk menghasilkan susu yang banyak, ibu perlu berada dalam mood gembira & tenang. Tentu anda perasan, kalau kita sedih atau stress susu kita akan merudum.
Vitamin C
Vitamin C berfungsi untuk membina sel baru dalam badan bagi menggantikan sel yang telah mati. Ia juga berfungsi memulihkan sel yang rosak. Apabila sel kita sihat, maka badan akan menghasilkan susu yang banyak.
set penyusuan shaklee,
Alfalfa
Alfalfa sememangnya milk booster yang terbaik untuk ibu yang menyusukan anak. Anda boleh baca testimoni ibu yang menggunakan alfalfa sebagai milk booster di sini. Bukan itu saja, sebagai bonus alfalfa juga bertindak seperti kacip fatimah. Ia berfungsi merapatkan kembali bahagian bawah yang dah longgar kerana melahirkan. Ia juga membantu mengatasi masalah keputihan. Pendek kata, setiap wanita memang wajib ambil alfalfa. Anda boleh baca khasiat alfalfa di sini.
ESP
ESP membekalkan tenaga kepada ibu supaya kekal bertenaga sepanjang hari. Apabila ibu cergas, badan pun akan menghasilkan banyak susu. Di samping itu, ESP juga merupakan milk booster yang merangsang payudara supaya cepat penuh. Anda boleh baca kebaikan ESP di sini.
Ostematrix
Ostematrix kaya dengan kalsium & kita semua tahu bahawa susu terdiri daripada kalsium. Jadi badan kita memerlukan kalsium yang banyak bagi penghasilan susu yang berkualiti. Ostematrix juga penting bagi memastikan ibu mendapat kalsium yang mencukupi bagi mengatasi masalah reput gigi & tulang. Ostematrix juga merupakan milk booster.
Sekarang anda dah tahu fungsi setiap vitamin dalam set penyusuan Shaklee. Saya ingin menekankan bahawa untuk penyusuan yang berjaya, ibu perlu mengamalkan perkara asas penyusuan. Apakah perkara asas penyusuan? Anda boleh baca di sini.  Berminat untuk mendapatkan Breastfeeding Set Shaklee? Hubungi saya segera.
set penyusuan shaklee,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *