Petua Untuk Kurus Dengan Cepat

Petua untuk kurus dengan cepat. Tajuk yang sangat catchy kan! Semua orang nak kurus. Semua orang nak cantik. Semua orang nak tau petua untuk kurus. Bukan senang nak kurus & tak semua orang mampu untuk keluarkan duit untuk membeli set kurus yang mahal di pasaran.
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
Petua Untuk Kurus Dengan Cepat
Kita keluar duit beratus-ratus atau beribu-ribu ringgit pun belum tentu kita kurus. Ini kerana pengambilan set kurus sahaja tidak mencukupi.  Ianya perlu disertakan dengan pemakanan yang seimbang & senaman yang teratur. Ingat, pemakanan yang seimbang ye, bukan berlapar. Alhamdulillah sejak mengamalkan diet yang seimbang, saya rajin mencari tips untuk kurus & ini adalah kompilasi saya. Alhamdulillah berkesan. Anda yang tengah mengamalkan diet seimbang pun boleh cuba petua untuk kurus dengan cepat ni:
 
1. Elakkan makanan segera (fast food)
KFC, McD, Pizza Hut…. memanglah sangat-sangat menguji keimanan. Orang Malaysia memang suka makan fast food. Makanan segera harus dijauhi sekiranya anda ingin kurus kerana kandungan kalorinya sangatlah tinggi & khasiatnya hampir tiada.
 
2. Minum teh + lemon sejuk tanpa gula (ice lemon tea tanpa gula)
Teh & lemon memang sangat berkesan untuk membuang lemak di dalam badan. Green tea is the best. Tanpa gula kerana dalam misi untuk kurus, kita kena kurangkan pengambilan gula. Anda boleh baca kesan buruk lebihan gula terhadap badan di sini. Air yang sejuk menjadi pilihan kerana apabila kita minum air sejuk, badan kita akan menjadi sejuk & terpaksa bekerja untuk kembali kepada suhu yang normal. Dalam proses mengembalikan badan kepada suhu yang normal, pembakaran lemak telah berlaku. 
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
3. Makan sup
Jika kita nak kurus, boleh amalkan memakan sup. Meehon sup, kuew teow sup, mee sup, sup sayur, semuanya sedap-sedap belaka. Makanan yang direbus & distim juga adalah bagus. Kurangkan pengambilan makanan bergoreng atau bersantan.

4. Makan buah
Petua untuk kurus dengan cepat yang seterusnya ialah makan buah. Buah-buahan adalah sangat berkhasiat & sedap. Epal. oren, anggur, tembikai. Kalau kat rumah saya ni, buah feveret adalah pisang. Bila mulut rasa nak mengunyah, daripada kita makan jajan yang tinggi kalori & takde khasiat, lebih baik kita makan buah. Tak payah nak risau pasal kandungan lemak atau gula.

5. Makan sayur
Tiap kali makan nasi, pastikan sayur lebih banyak daripada nasi. Lagi bagus kalau kita suka ratah sayur. Kalau tak suka makan sayur, cuba jadi kreatif. Buat sup sayur & dalam tu letak fishball, fishcake, isi ketam ke. Wallah sedapnya.
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

6. Makan makanan yang kita tak suka.
Bila makan kat kedai atau memasak, masak makanan yang kita tak suka. Contohnya kalau kita tak suka makan nasi goreng kerabu sebab berperisa sangat, haaaaa order yang tu. Sebab apa? Bila kita tak suka makanan tu, kita takkan makan banyak. Makan sikit je dah kembang tekak. Idea yang bernas kan?

7. Mandi air sejuk sebelum subuh
Say no to water heater. kenapa air sejuk pada waktu subuh? Sebab kalau kita mandi waktu tu, ia akan dapat membuang segala toksin kat dalam badan kita. Detoks adalah perkara yang sangat penting untuk kurus.

8. Kunyah makanan sebanyak 40 kali

” Tak mampu lah! Kalau tiap kali suap nak kena kunyah 40 kali, berapa jam nak habis makan sepinggan nasi.”  Kalau anda fikir macam tu, anda yang rugi. Kata nak kurus. Kalau nak kurus, mesti anda sanggup. Free je pun, tak payah keluar duit.
9. Minum air  kosong dengan banyak
Air kosong. Bukan air manis. Sehari sekurang-kurangnya 3 liter.10. Sentiasa senyum
Kawal emosi. Amalkan gaya hidup yang sihat. Selalu kita dengar orang kata “Bila stress mesti nak makan banyak”. Jadi, hepi-hepilah selalu.11. Set Kurus Shaklee

Pengambilan Set Kurus Shaklee dah membantu ramai pelanggan saya mendapat berat badan yang diinginkan. Khas untuk pelanggan yang membeli Set Kurus Shaklee dengan saya, anda akan mendapat percuma Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini.

petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

Ini saja petua untuk kurus dengan cepat untuk kali ini. Insya Allah lain kali saya akan share tips yang lain. Selamat mencuba! Oh ya, kalau nak dapatkanSet kurus Shaklee dengan Ebook Kurus Sebelum Raya ni secara percuma, hubungi saya sekarang.

petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Your email address will not be published. Required fields are marked *