Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi

Kali ni saya nak share tips merahkan bibir secara semulajadi. Siapa yang kenal saya mesti tahu yang saya bukan jenis pakai makeup. Lipstick pun takde. Ini adalah tips merahkan bibir secara semulajadi yang saya amalkan sejak dulu lagi. Memang berkesan.
merahkan bibir hitam, merahkan bibir dengan madu,  merahkan bibir, merahkan bibir semulajadi,  merahkan bibir dengan cepat, merahkan bibir yang hitam,  merahkan bibir alami, merahkan bibir dengan kunyit,  tips merahkan bibir, tips merahkan bibir yang hitam,  tips memerahkan bibir permanen,  tips memrahkan bibir dengan madu,  petua merahkan bibir, petua merahkan bibir semula jadi,  petua merahkan bibir yang hitam, petua merahkan bibir dengan cepat,  petua memerahkan bibir yang gelap, petua merahkan bibir dengan halia,
Tips Merahkan Bibir Secara Semulajadi
Kebetulan suami pun jenis tak suka tengok perempuan mekap tebal, so memang lega sangat. Kalau diikutkan, ada macam-macam tips kecantikan untuk merahkan bibir. Try lah google sendiri, macam-macam petua kecantikan yang akan keluar. Tapi kat sini saya nak bagi 3 tips yang sememangnya saya dah cuba & terbukti berkesan.
1. Madu lebah asli. 
Ambil dua titis madu lebah asli kemudian sapukan keseluruh bibir setiap malam sebelum tidur. Amalkan setiap hari. Saya gunakan lebah asli yang dibeli kat Cameron Highland.
2. Susu Ibu
Ya susu ibu! susu ibu boleh mengekalkan kemerahan bibir.Caranya sapukan susu pada bibir setiap hari dan biarkan ia kering dengan sendirinya. Insya Allah bibir akan kelihatan lembut dan kemerah-merahan. Saya gunakan susu sendiri ♥
3. Halia segar
Tips merahkan bibir secara semulajadi yang seterusnya ialah dengan menggunakan halia segar. Bersihkan sepotong halia segar, kupas kulitnya kemudian tumbuk hingga lumat dan perah airnya. Gosokkan hampas halia tersebut pada bibir untuk menghasilkan bibir lebih menawan dan kemerah-merahan. Yang ni agak pijar & pedas sikit. Tapi hasilnya memang memberangsangkan.
Disamping itu, pengambilan buah-buahan & vitamin semulajadi juga boleh memerahkan bibir. Contohnya Collagen, Vitamin C, B Complex & Vitamin E. Set Cantik Shaklee adalah vitamin yang saya amalkan untuk kecantikan. Anda bolehlah amalkan tips merahkan bibir secara semulajadi yang saya kongsikan tadi. Mudah aje kan?
merahkan bibir hitam, merahkan bibir dengan madu,  merahkan bibir, merahkan bibir semulajadi,  merahkan bibir dengan cepat, merahkan bibir yang hitam,  merahkan bibir alami, merahkan bibir dengan kunyit,  tips merahkan bibir, tips merahkan bibir yang hitam,  tips memerahkan bibir permanen,  tips memrahkan bibir dengan madu,  petua merahkan bibir, petua merahkan bibir semula jadi,  petua merahkan bibir yang hitam, petua merahkan bibir dengan cepat,  petua memerahkan bibir yang gelap, petua merahkan bibir dengan halia,
 

Petua Untuk Kurus Dengan Cepat

Petua untuk kurus dengan cepat. Tajuk yang sangat catchy kan! Semua orang nak kurus. Semua orang nak cantik. Semua orang nak tau petua untuk kurus. Bukan senang nak kurus & tak semua orang mampu untuk keluarkan duit untuk membeli set kurus yang mahal di pasaran.
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
Petua Untuk Kurus Dengan Cepat
Kita keluar duit beratus-ratus atau beribu-ribu ringgit pun belum tentu kita kurus. Ini kerana pengambilan set kurus sahaja tidak mencukupi.  Ianya perlu disertakan dengan pemakanan yang seimbang & senaman yang teratur. Ingat, pemakanan yang seimbang ye, bukan berlapar. Alhamdulillah sejak mengamalkan diet yang seimbang, saya rajin mencari tips untuk kurus & ini adalah kompilasi saya. Alhamdulillah berkesan. Anda yang tengah mengamalkan diet seimbang pun boleh cuba petua untuk kurus dengan cepat ni:
 
1. Elakkan makanan segera (fast food)
KFC, McD, Pizza Hut…. memanglah sangat-sangat menguji keimanan. Orang Malaysia memang suka makan fast food. Makanan segera harus dijauhi sekiranya anda ingin kurus kerana kandungan kalorinya sangatlah tinggi & khasiatnya hampir tiada.
 
2. Minum teh + lemon sejuk tanpa gula (ice lemon tea tanpa gula)
Teh & lemon memang sangat berkesan untuk membuang lemak di dalam badan. Green tea is the best. Tanpa gula kerana dalam misi untuk kurus, kita kena kurangkan pengambilan gula. Anda boleh baca kesan buruk lebihan gula terhadap badan di sini. Air yang sejuk menjadi pilihan kerana apabila kita minum air sejuk, badan kita akan menjadi sejuk & terpaksa bekerja untuk kembali kepada suhu yang normal. Dalam proses mengembalikan badan kepada suhu yang normal, pembakaran lemak telah berlaku. 
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam
3. Makan sup
Jika kita nak kurus, boleh amalkan memakan sup. Meehon sup, kuew teow sup, mee sup, sup sayur, semuanya sedap-sedap belaka. Makanan yang direbus & distim juga adalah bagus. Kurangkan pengambilan makanan bergoreng atau bersantan.

4. Makan buah
Petua untuk kurus dengan cepat yang seterusnya ialah makan buah. Buah-buahan adalah sangat berkhasiat & sedap. Epal. oren, anggur, tembikai. Kalau kat rumah saya ni, buah feveret adalah pisang. Bila mulut rasa nak mengunyah, daripada kita makan jajan yang tinggi kalori & takde khasiat, lebih baik kita makan buah. Tak payah nak risau pasal kandungan lemak atau gula.

5. Makan sayur
Tiap kali makan nasi, pastikan sayur lebih banyak daripada nasi. Lagi bagus kalau kita suka ratah sayur. Kalau tak suka makan sayur, cuba jadi kreatif. Buat sup sayur & dalam tu letak fishball, fishcake, isi ketam ke. Wallah sedapnya.
petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

6. Makan makanan yang kita tak suka.
Bila makan kat kedai atau memasak, masak makanan yang kita tak suka. Contohnya kalau kita tak suka makan nasi goreng kerabu sebab berperisa sangat, haaaaa order yang tu. Sebab apa? Bila kita tak suka makanan tu, kita takkan makan banyak. Makan sikit je dah kembang tekak. Idea yang bernas kan?

7. Mandi air sejuk sebelum subuh
Say no to water heater. kenapa air sejuk pada waktu subuh? Sebab kalau kita mandi waktu tu, ia akan dapat membuang segala toksin kat dalam badan kita. Detoks adalah perkara yang sangat penting untuk kurus.

8. Kunyah makanan sebanyak 40 kali

” Tak mampu lah! Kalau tiap kali suap nak kena kunyah 40 kali, berapa jam nak habis makan sepinggan nasi.”  Kalau anda fikir macam tu, anda yang rugi. Kata nak kurus. Kalau nak kurus, mesti anda sanggup. Free je pun, tak payah keluar duit.
9. Minum air  kosong dengan banyak
Air kosong. Bukan air manis. Sehari sekurang-kurangnya 3 liter.10. Sentiasa senyum
Kawal emosi. Amalkan gaya hidup yang sihat. Selalu kita dengar orang kata “Bila stress mesti nak makan banyak”. Jadi, hepi-hepilah selalu.11. Set Kurus Shaklee

Pengambilan Set Kurus Shaklee dah membantu ramai pelanggan saya mendapat berat badan yang diinginkan. Khas untuk pelanggan yang membeli Set Kurus Shaklee dengan saya, anda akan mendapat percuma Ebook Kurus Sebelum Raya yang ekslusif ini.

petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

Ini saja petua untuk kurus dengan cepat untuk kali ini. Insya Allah lain kali saya akan share tips yang lain. Selamat mencuba! Oh ya, kalau nak dapatkanSet kurus Shaklee dengan Ebook Kurus Sebelum Raya ni secara percuma, hubungi saya sekarang.

petua untuk kurus dengan cepat, petua kurus dengan cepat, petua untuk kurus cepat, petua untuk kurus dengan mudah, petua nak kurus dengan cepat, petua langsing dengan cepat, petua kurus badan dengan cepat,  petua kurus, petua kuruskan badan, petua kuruskan peha, petua kuruskan muka, petua kuruskan badan selepas bersalin, petua kurus selepas bersalin,  petua kurus dengan cepat, petua kurus dengan sihat, petua kurus dengan mudah, petua kurus dengan madu, petua kurus dengan asam jawa,  petua kurus tanpa ubat, petua kurus tanpa senaman, petua kurus tanpa diet,  tips kurus tanpa ubat, tips kurus tanpa senaman, tips kurus tanpa bersenam

Sugar Craving Atau Ketagihan Gula Adalah Merbahaya

Lepas makan mesti nak kena ada dessert. Nak kena makan benda yang manis. Kalau tak, rasa tak puas. Atau pun asyik teringin nak makan benda manis je. Nak aiskrim, nak coklat, nak kek! Siapa ada masalah macam ni sila angkat tangan. Ketahuilah bahawa anda sebenarnya mengalami masalah sugar craving. Sugar craving atau ketagihan gula adalah merbahaya.
sugar craving, sugar craving, ketagihan gula, ketagih gula, suka makan manis semasa mengandung, set basic shaklee, set basic shaklee harga murah, set basic shaklee harga ahli,
Sugar Craving Atau Ketagihan Gula
Ramai orang yang mengalami sindrom sugar craving tanpa disedari, tak kira lelaki atau perempuan. Jadi, ketagihan gula ni perkara yang baik atau buruk? 
 
Badan kita merupakan satu sistem yang sangat kompleks & canggih. Bila ada apa-apa masalah, semua laporan akan dihantar ke otak & otak akan mengeluarkan signal untuk memberitahu perumah (kita lah tu) bahawa ada masalah dalam badan kita. Untuk kes kita yang ketagihan gula, apa yang berlaku di dalam badan  ialah:
 Sel-sel badan kita kekurangan nutrisi. Oleh itu, sel telah menghantar laporan kepada otak & sebagai tindak balas, otak menghantar signal kepada kita supaya makan banyak gula supaya dapat membekalkan nutrien yang mencukupi kepada badanOtak memberi signal kepada kita supaya meningkatkan pengambilan gula supaya sel-sel dalam badan tidak menghadapi masalah kekurangan nutrien.
 
 
Sugar craving bukanlah sesuatu yang baik untuk diri kita kerana ia akan menyebabkan kita mengambil terlalu banyak gula dalam diet seharian & menyumbang kepada pemakanan tidak seimbang. Berikut adalah 7 sebab kenapa anda perlu hentikan ketagihan gula: 
 
1. Gula bukan makanan. Ia  mengandungi  sangat sedikit nutrisi yang berharga. Pengambilan gula yang berlebihan akan menyebabkan badan kita terpaksa mencuri vitamin dari organ penting badan yang lain dalam usaha untuk memproses gula berlebihan tersebut. Ia akan menyebabkan badan kita kekurangan nutrisi.
 
2. Gula adalah menggemukkan. Semua orang tahu rahsia ini. Gula kaya dengan kalori yang akhirnya akan disimpan didalam tisu lemak kita.
 
3. Gula akan menyebabkan kita gementar (nerveous). Kajian menunjukkan kaitan yang tinggi di antara pengambilan gula yang berlebihan dengan kemurungan, gementar, gelisah, skizofrenia & perasaan tidak keruan yang lain kerana tahap insulin & adrenalin yang tinggi.
 
4. Gula menyebabkan diabetis, masalah buah pinggang & penyakit jantung. Ini kerana pengambilan gula yang berlebihan akan mengurangkan keupayaan pankreas untuk berfungsi dengan sebaiknya.
 
5. Gula merosakkan gigi. Ia menyebabkan peningkatan bakteria di dalam mulut & merosakkan enamel gigi. 
 
6. Gula mengganggu sistem imun badan & menyebabkan kita terdedah kepada penyakit.
 
7. Gula akan menyebabkan wajah kita cepat berkedut. Sugar craving atau ketagihan gula sememangnya satu perkara yang patut kita elakkan, betul tak?
Macam mana nak merawat masalah sugar craving atau ketagihan gula?
 
Sugar craving atau ketagihan gula boleh dirawat dengan cara memastikan badan mendapat nutrien yang mencukupi agar sel dalam badan kita tidak kebuluran. Bagi anda yang mengalami masalah sugar craving atau ketagihan gula, masalah tersebut boleh diatasi dengan pengambilan SET BASIC SHAKLEE yang terdiri daripada:
 
sugar craving, ketagihan gula, ketagih gula, suka makan manis semasa mengandung, set basic shaklee, set basic shaklee harga murah, set basic shaklee harga ahli,
 
Vitalea
VitaLea Shaklee adalah multivitamin dan multimineral yang pertama dicipta di dunia. Asal namanya ialah Vitalize-Mineral dan disingkatkan kepada vitamin, damn perkataan vitamin digunakan hingga kini.VitaLea mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstak dari sayuran dan buah, 12 vitamin dan 7 mineral penting seperti yang disarankan oleh RDA.
 
B Complex 
Mengandungi 8 jenis vitamin B yang lengkap untuk tubuh badan kita.
 
Vitamin C
Merangsang pembentukan kolagen yang merupakan asas bagi pembentukan sel badan kita.
 
Anda juga disarankan untuk mengambil ESP Shaklee untuk mendapat kesan yang optimum. Anda boleh baca kebaikan ESP di sini.
 
sugar craving, ketagihan gula, ketagih gula, suka makan manis semasa mengandung, set basic shaklee, set basic shaklee harga murah, set basic shaklee harga ahli,
Sekarang anda dah tahu sugar craving atau ketagihan gula adalah merbahaya. Jika anda menghadapi masalah tersebut, jangan berlengah lagi. Rawat sugar craving anda sekarang. Dapatkan Set Basic Shaklee anda dari saya hari ini untuk consultation terbaik.

Get Clean Water Pitcher Shaklee

Hampir semua orang menggunakan water filter kat rumah kan? Sebab kita sedia maklum kualiti air yang keluar dari paip rumah kita. Kandungan klorin yang tinggi, ditambah lagi degan bahan-bahan pencemaran yang lain. Pernah dengar tentang Get Clean Water Pitcher Shaklee?

Get Clean Water Pitcher Shaklee,  get clean water shaklee, get clean shaklee, get clean water pitcher price,  penapis air shaklee, harga penapis air shaklee,  penapis air shaklee harga ahli,penapis air shaklee murah, penapis air terbaik, penapis air terbaik dan halal, penapis air  termurah malaysia,  penapis air terbaik 2014, penapis air terbaik 2015, penapis air terbaik 2016,

Penapis air di rumah memang bagus tapi bila keluar dari rumah, dah susah. Nak kena bawak bekal air dari rumah atau pun terpaksa keluarkan duit untuk beli air mineral. Pernah tak anda terdetik “Alangkah bagusnya kalau water filter ni mobile. Boleh dibawa ke mana-mana”.

Yang sebenarnya, ada water filter yang boleh dibawa ke mana-mana. Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat dengan menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air. Ia berupaya mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.

Get Clean Water Pitcher Shaklee

Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan. Setiap jag boleh menyimpan sehingga 1.5 liter air. Rasa air nya pun sangat sedap. Manis je.

Kelebihan Get Clean Water Pitcher Shaklee:

• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. Disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat! Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) bahawa ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.

• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!

• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.

• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama
 
Get Clean Water Pitcher Shaklee merupakan pilihan yang bijak kerana:
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos –Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.
Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.
 
Ia juga memelihara alam sekitar. Get Clean Water Pitcher Shaklee menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar. Berminat untuk mendapatkannya dengan harga istimewa? Hubungi saya.
Get Clean Water Pitcher Shaklee,  get clean water shaklee, get clean shaklee, get clean water pitcher price,  penapis air shaklee, harga penapis air shaklee,  penapis air shaklee harga ahli,penapis air shaklee murah, penapis air terbaik, penapis air terbaik dan halal, penapis air  termurah malaysia,  penapis air terbaik 2014, penapis air terbaik 2015, penapis air terbaik 2016,

 

Tips Banyakkan Susu Badan Dengan Mengamalkan Perkara Asas Penyusuan

Menyusukan anak sehingga berumur 2 tahun adalah impian setiap ibu. Ramai ibu yang memilih untuk mengambil supplemnet bagi membanyakkan susu badan. Ya, ramai yang berjaya membanyakkan susu dengan pengambilan  supplement tapi lebih ramai yang GAGAL sehingga membuat keputusan untuk memberikan anak susu formula kerana takut anak kelaparan.  Kenapa? Kerana supplement sahaja tidak akan membanyakkan susu anda. Anda wajib mengamalkan perkara asas penyusuan. Di atas permintaan ramai, saya kongsikan tips banyakkan susu badan dengan mengamalkan perkara asas penyusuan.
perkara asas penyusuan, tips banyakkan susu ibu, tips banyakkan susu badan, tips banyakkan susu, tips banyakkan susu ibu semasa mengandung,  tips banyakkan susu di bulan puasa, tips banyakkan susu semasa mengandung,  tips banyakkan susu ibu semasa hamil,  tips banyakkan susu ibu ketika mengandung, tips untuk banyakkan susu badan, tips banyakkan air susu, tips untuk banyakkan air susu,  tips banyakkan air susu ibu, tips nak banyakkan air susu badan,  tips memperbanyakkan air susu ibu,  tips banyakkan air susu badan, tips banyakkan air susu ibu,  tips memper banyakkan susu badan,  tips untuk memperbanyak susu ibu, tips memperbanyak air susu ibu,  power pumping tips, power pumping method, power pumping shaklee,  power pumping  breastfeeding, power pumping untuk tambah susu, set breastfeeding shaklee, set breastfeeding shaklee murah, shaklee murah 2014, shaklee ampang, set breastfeeding shaklee ampang,
Tips Banyakkan Susu Badan Dengan Mengamalkan Perkara Asas Penyusuan
1) Mengosongkan payudara dengan kerap
Konsep asas bagi penyusuan yang berjaya ialah demand vs supply . Maksudnya, bila payudara kita kerap kosong, otak akan mendapat signal bahawa supply sudah habis & ada demand untuk menghasilkan susu. Oleh itu, kalau payudara kita kerap kosong, otak juga akan kerap mengeluarkan signal supaya menghasilkan susu. Makin banyak demand, makin banyak supply susu akan dihasilkan. Logik kan?
 
Payudara dikosongkan melalui dua cara: menyusukan bayi atau mengepam. Oleh itu bagi ibu yang bekerja, jangan culas untuk mengepam di pejabat.
Susu sedikit semasa berpantang? Itu perkara biasa, sebab perut baby masih kecil. Sebenarnya susu kita cukup. Anda boleh amalkan tips memulakan penyusuan semasa berpantang.  Jangan cepat mengalah untuk membeli susu formula. Dan jangan mudah terpedaya dengan mitos tentang penyusuan susu ibu.
 
2) Minum air kosong sekurang-kurangnya 3 liter sehari
Bila menyusukan bayi, memang kita akan kerap haus. Kalau perasan, bila kita kurang minum, susu pun akan berkurangan. Oleh itu, pastikan kita minum air yang secukupnya.
 
Tips untuk memastikan kita minum 3 liter air: masukkan air ke dalam botol 1.5 liter. pastikan kita habiskan 2 botol dalam sehari. Ini adalah cara yang saya buat.
perkara asas penyusuan, tips banyakkan susu ibu, tips banyakkan susu badan, tips banyakkan susu, tips banyakkan susu ibu semasa mengandung,  tips banyakkan susu di bulan puasa, tips banyakkan susu semasa mengandung,  tips banyakkan susu ibu semasa hamil,  tips banyakkan susu ibu ketika mengandung, tips untuk banyakkan susu badan, tips banyakkan air susu, tips untuk banyakkan air susu,  tips banyakkan air susu ibu, tips nak banyakkan air susu badan,  tips memperbanyakkan air susu ibu,  tips banyakkan air susu badan, tips banyakkan air susu ibu,  tips memper banyakkan susu badan,  tips untuk memperbanyak susu ibu, tips memperbanyak air susu ibu,  power pumping tips, power pumping method, power pumping shaklee,  power pumping  breastfeeding, power pumping untuk tambah susu, set breastfeeding shaklee, set breastfeeding shaklee murah, shaklee murah 2014, shaklee ampang, set breastfeeding shaklee ampang,
 
3) Power pumping
Ramai ibu yang tak tahu power pumping ni apa. Power pumping ni tujuannya untuk boost up susu kita. Ianya boleh diamalkan sekurang-kurangnya seminggu sekali. Semasa saya berpantang dulu,  saya buat setiap hari & alhamdulillah susu saya melimpah-ruah.
3 cara buat power pumping:
i) Pam payudara kanan selama sepuluh minit, kemudian pam sebelah kiri pula selama sepuluh minit. Ulang sampai sejam.
 
ii) Pam payudara kanan selama setengah jam, kemudian pam payudara kiri selama setengah jam.
iii) Untuk dual pam, boleh pam kedua-dua payudara sekali gus selama setengah jam.
Makin kerap kita buat power pumping, insya allah makin bertambah susu kita.  Sakit semasa mengepam? Mungkin anda tersalah memilih breastpump. Jom baca tips memilih breastpump yang saya kongsikan di sini.
 
4) Makan secukupnya
Menyusukan anak memang membuatkan perut cepat lapar. Takpe, makan je bila lapar sebab kalau kita biarkan perut kosong, susu pun akan berkurangan. Sebab tu dalam islam, ibu yang menyusukan diberi kelonggaran untuk tidak berpuasa. Jadi, ibu-ibu jangan terlalu fikirkan kalori ye. Anda boleh amalkan panduan pemakanan ibu menyusukan yang saya kongsikan di sini.
 
5) Makanan yang menjadi milk booster
Ada beberapa jenis makanan yang memang telah terbukti mampu menjadi milk booster. Apakah makanan yang dimaksudkan? Lobak putih, halba, longan kering, dan sebagainya. Saya akan kongskan dalam entry berikutnya.
perkara asas penyusuan, tips banyakkan susu ibu, tips banyakkan susu badan, tips banyakkan susu, tips banyakkan susu ibu semasa mengandung,  tips banyakkan susu di bulan puasa, tips banyakkan susu semasa mengandung,  tips banyakkan susu ibu semasa hamil,  tips banyakkan susu ibu ketika mengandung, tips untuk banyakkan susu badan, tips banyakkan air susu, tips untuk banyakkan air susu,  tips banyakkan air susu ibu, tips nak banyakkan air susu badan,  tips memperbanyakkan air susu ibu,  tips banyakkan air susu badan, tips banyakkan air susu ibu,  tips memper banyakkan susu badan,  tips untuk memperbanyak susu ibu, tips memperbanyak air susu ibu,  power pumping tips, power pumping method, power pumping shaklee,  power pumping  breastfeeding, power pumping untuk tambah susu, set breastfeeding shaklee, set breastfeeding shaklee murah, shaklee murah 2014, shaklee ampang, set breastfeeding shaklee ampang,
 
6) Makan supplemen yang menjadi milk booster
Di sini lah set breastfeeding Shaklee memainkan peranan. Bila kita dah buat semua 5 perkara di atas, kita boleh ambil set ini sebagai pelengkap kepada 5 usaha kita tadi. Insya Allah dengan dos & aturan makan yang betul, set ini mampu membanyakkan susu anda. Dengan syarat, amalkan semua tips banyakkan susu badan dengan mengamalkan perkara asas penyusuan.
7) Berhenti beralasan
Tengah mengandung? Takde masalah untuk menyusukan anak, asalkan kandungan anda sihat & tiada sejarah komplikasi sepanjang kehamilan yang lalu. Tengah berpuasa? Takde masalah untuk susukan anak. Boleh amalkan tips penyusuan semasa berpuasa yang saya kongsikan di sini. Kalau anak tiba-tiba taknak menyusu, kemungkinan besar anak sedang mengalami nursing strike, jadi jangan terus buat andaian bahawa anak mahu putus susu.
8) Selalu berdoa kepada Allah supaya murahkan rezeki anak kita agar dapat menyusu sampai umur 2 tahun.
Lepas usaha, mestilah kita tawakal. Minta pada Allah, insya allah akan dimakbulkan. doa ibu tiada hijab di sisi Allah.
Insya Allah, kita semua mampu menyusukan anak secara ekslusif selama 6 bulan & seterusnya menyusukan anak sampai berumur sekurang-kurangnya dua tahun. Saya menyusukan Balqis sehingga berumur 4 tahun. Berhenti pun sebab saya menngandungkan Aina atas nasihat doktor sebab kandungan pertama dulu ada komplikasi. Sekarang Aina berumur hampir 4 tahun, masih fully breastfeed & Insya Allah akan wean off tak lama lagi Semoga tips banyakkan susu badan dengan mengamalkan perkara asas penyusuan yang saya kongsikan bermanfaat untuk anda semua.
 
perkara asas penyusuan, tips banyakkan susu ibu, tips banyakkan susu badan, tips banyakkan susu, tips banyakkan susu ibu semasa mengandung,  tips banyakkan susu di bulan puasa, tips banyakkan susu semasa mengandung,  tips banyakkan susu ibu semasa hamil,  tips banyakkan susu ibu ketika mengandung, tips untuk banyakkan susu badan, tips banyakkan air susu, tips untuk banyakkan air susu,  tips banyakkan air susu ibu, tips nak banyakkan air susu badan,  tips memperbanyakkan air susu ibu,  tips banyakkan air susu badan, tips banyakkan air susu ibu,  tips memper banyakkan susu badan,  tips untuk memperbanyak susu ibu, tips memperbanyak air susu ibu,  power pumping tips, power pumping method, power pumping shaklee,  power pumping  breastfeeding, power pumping untuk tambah susu, set breastfeeding shaklee, set breastfeeding shaklee murah, shaklee murah 2014, shaklee ampang, set breastfeeding shaklee ampang,

Kebaikan GLA Complex Shaklee Untuk Wanita

GLA Complex Shaklee merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. GLA (asid linolenik gama) berfungsi menstabilkan hormon didalam tubuh badan kita. Nak tahu kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita?gla complex shaklee. gla complex shaklee cara makan, gla complex shaklee untuk kulit, gla complex shaklee review, gla complex shaklee testimoni,  gla complex shaklee tahan berapa lama,  gla complex shaklee price, gla complex shaklee harga, gla complex shaklee kebaikan, gla complex shaklee untuk jerawat,  gla complex hilangkan jerawat,  gla complex untuk ibu menyusu,  gla complex harga ahli, shaklee gla complex harga ahli,  kebaikan gla complex,  

Kebaikan GLA Complex Shaklee Untuk Wanita

Apakah kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita? GLA Complex Shaklee merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses-proses badan yang normal. Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Sementara vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.

Di antara fungsi utama GLA Complex Shaklee ialah membetulkan kitaran haid, mengatasi masalah kering ketika bersama dan meningkatkan kesuburan wanita. Selain itu, kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita ialah:

  • Menjadikan kulit lebih sihat dan berseri-seri 
  • Membantu menangani ekzema 
  • Membaiki sel rosak,
  • Membina sel baru,  
  • melembabkan kulit
  • Mencegah asma 
  • Melegakan PMS (sindrom pra-haid). Kebanyakan wanita mendapati gejal-gejala PMS mereka menjadi lega apabila menggunakan GLA. Gejala ini seperti sakit payudara dan perasaan kemurungan serta kerengsaan dan pembengkakan rahim.
  • Membantu dalam menangani menopous
  • Menguatkan kuku dan rambut
  • Melegakan simptom akibat artritis reumatoid. GLA boleh menghilangkan sakit sendi, bengkak dan kekejangan pada waktu pagi. Kajian menunjukkan bahawa menggunakan GLA dan EPA (asid lemak omega-3 daripada ikan dan minyak ikan) bersama-sama akan membantu untuk arthirtis reumatoid
  • Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri
  • Menguatkan imuniti tubuh
  • Memperlahankan proses penuaan & menghilangkan jerawat

gla complex shaklee. gla complex shaklee cara makan, gla complex shaklee untuk kulit, gla complex shaklee review, gla complex shaklee testimoni,  gla complex shaklee tahan berapa lama,  gla complex shaklee price, gla complex shaklee harga, gla complex shaklee kebaikan, gla complex shaklee untuk jerawat,  gla complex hilangkan jerawat,  gla complex untuk ibu menyusu,  gla complex harga ahli, shaklee gla complex harga ahli,  kebaikan gla complex,

 

  • Mengurangkan blood-clot yang boleh menyebabkan serangan jantung
  • Mengawal darah tinggi & sakit jantung.  Kajian menunjukkan bahawa GLA, samada bersendirian atau dalam gabungan dengan dua omega-3 asid lemak penting, EPA dan DHA kedua-dua ditemuidalam ikan dan minyak ikan, boleh merendahkan tekanan darah dan hipertensi. Bersama dengan EPA dan DHA, GLA membantu untuk mencegah perkembangan penyakit jantung.
  • Mengawal kolesterol
  • Alahan – Orang yang mempunyai
  • alahan mungkin memerlukan lebih banyak EFA dan sering menghadapi kesukaran menukar LA kepada GLA.
  • Untuk fungsi saraf
  • Membantu membaiki simptom berkaitan masalah kencing manis seperti peningkatan sensitiviti terhadap kesakitan dan menghilangkan kebas pada bahagian bawah badan. Kajian membuktikan pengambilan 480mg GLA Complex Shaklee setiap hari boleh mencegah  dan mengurangkan masalah kencing manis dengan membaiki kadar insulin dan kolesterol. Pesakit kencing manis tidak boleh menukar GLA dari asid linoleic. Suplemen GLA memperbaiki fungsi saraf dan boleh mencegah penyakit saraf kencing manis.
  • Osteoporosis – kekurangan asid lemak perlu (termasuk GLA dan EPA, asid lemak omega-3) boleh menyebabkan osteoporosis. Kajian telah menunjukkan bahawa tambahan GLA dan EPA bersama-sama membantu mengekalkan atau meningkatkan jisim tulang. Asid lemak juga boleh meningkatkan penyerapan kalsium, meningkatkan deposit kalsium dalam tulang, mengurangkan kehilangan kalsium dalam air kencing, meningkatkan kekuatan tulang dan meningkatkan pertumbuhan tulang semua yang boleh menyumbang kepada jisim tulang yang lebih baik.

GLA Complex Shaklee adalah vitamin yang sesuai diambil oleh pasangan yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat memandangkan ianya berfungsi untuk membetulkan kitaran haid wanita & meningkatkan kesuburan. Anda boleh membaca testimoni mereka yang berjaya mengandung selepas mengambil GLA Complex di sini. Banyak betul kebaikan GLA Complex Shaklee untuk wanita kan?  Berminat untuk mendapatkan GLA Complex Shaklee? Hubungi saya sekarang.

gla complex shaklee. gla complex shaklee cara makan, gla complex shaklee untuk kulit, gla complex shaklee review, gla complex shaklee testimoni,  gla complex shaklee tahan berapa lama,  gla complex shaklee price, gla complex shaklee harga, gla complex shaklee kebaikan, gla complex shaklee untuk jerawat,  gla complex hilangkan jerawat,  gla complex untuk ibu menyusu,  gla complex harga ahli, shaklee gla complex harga ahli,  kebaikan gla complex,

Kebaikan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Yang Lain

Ramai yang tahu bahawa soya adalah makanan yang baik untuk kesihatan. Terdapat pelbagai produk soya dipasaran tapi kenapa ESP Shaklee adalah yang terbaik? Apakah kebaikan ESP Shaklee berbanding produk soya yang lain sehinggakan banyak testimoni yang kita baca berkenaan ESP Shaklee? ESP Shaklee terdiri daripada protein & fungsi utama protien adalah untuk membina sel-sel baru dan membaiki sel-sel lama. Sel adalah unit terkecil dalam badan kita. Sel membentuk Tisu. Tisu membentuk organ & organ membentuk sistem. Oleh itu, kalau kita nak sistem yang baik, kita perlu baiki sel dulu iaitu unit yang paling asas. 
esp, esp shaklee, esp shaklee untuk kurus, esp shaklee harga, esp shaklee murah, esp shaklee harga ahli, esp shaklee testimoni, esp shaklee tahan berapa lama, esp shaklee aturan makan, aturan makan esp shaklee, cara makan esp shaklee, esp shaklee cara makan,  kebaikan esp shaklee, khasiat esp shaklee, faedah esp shaklee, esp shaklee vs herbalife, esp shaklee untuk kulit, esp shaklee testimoni,  cara minum esp shaklee,  esp shaklee untuk ibu mengandung, esp shaklee untuk kesuburan, kelebihan esp shaklee, resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,
Kebaikan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Yang Lain
Protein adalah makronutrient yang paling penting untuk badan kita. Tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormon, haemoglobin dan sel-sel badan kita semuanya terdiri daripada protein. Semua sel yang terbentuk di dalam badan kita bergantung kepada protein untuk menjalankan fungsinya seperti membina sel-sel baru, menggantikan tisu-tisu badan yang lama dengan tisu-tisu yang baru dan menggantikan tisu-tisu yang rosak atau cedera dengan tisu-tisu yang baru. 
 
Apabila sel-sel dalam badan kita sihat, secara automatik luaran kita juga akan sihat. Antara kesan pengambilan ESP ialah:
 
♥ Menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
♥ Menghilangkan parut jerawat 
♥ Memberi tenaga berpanjangan menjadikan badan semakin sihat dan kurang letih
♥ Menganjalkan kulit dan menganjalkan kembali payudara yang kendur
Cepat kenyang dan membantu dalam pengurusan berat badan
♥ ESP juga Menyokong kesihatan imunisasi badan
♥ Mengawal paras kolesterol 
♥ Menyokong kesihatan jantung dan prostat.
♥ Jika ESP diambil bersama supplement lain, ia akan menyumbang kepada penyerapan yg lebih baik semua supplement yg kita ambil.
♥ Mengekalkan kepejalan otot.
♥ Pemulihan tisu badan.
♥ Mengawal  fungsi enzim & hormon yang sempurna.
♥ Mengawal paras gula yang normal didalam darah.
 
Apakah Kebaikan ESP Shaklee Berbanding Produk Soya Yang Lain Di Pasaran?
♥ ESP merupakan sumber protein lengkap yang kaya dengan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan & sukar diperolehi dari diet seharian.
♥ ESP diperbuat dari non-GMO soy yang rendah lemak & bebas kolesterol.
♥ Kajian klinikal membuktikan bahawa ESP mampu mengekalkan tenaga belama berjam-jam 
Kandungan lemak dlm ESP sangat minimum iaitu (1gm) dan tanpa laktosa yang menyumbang kepada kadar penghadaman yang tinggi dan diserap terus ke dalam darah. ESP mengandungi 5 vitamin B, 2 mineral dan 8 gram karbohidrat untuk tenaga. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna dan pengawet digunakan di dalam proses penghasilan ESP. 
esp, esp shaklee, esp shaklee untuk kurus, esp shaklee harga, esp shaklee murah, esp shaklee harga ahli, esp shaklee testimoni, esp shaklee tahan berapa lama, esp shaklee aturan makan, aturan makan esp shaklee, cara makan esp shaklee, esp shaklee cara makan,  kebaikan esp shaklee, khasiat esp shaklee, faedah esp shaklee, esp shaklee vs herbalife, esp shaklee untuk kulit, esp shaklee testimoni,  cara minum esp shaklee,  esp shaklee untuk ibu mengandung, esp shaklee untuk kesuburan, kelebihan esp shaklee, resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,
Sekarang anda dah tahu apakah kebaikan ESP Shaklee berbandung produk soya yang lain di pasaran. Dapatkan Ebook Cara Makan Vitamin Shaklee secara percuma dengan pembelian ESP Shaklee dari vitaminsaya.com. Hubungi saya segera.
esp, esp shaklee, esp shaklee untuk kurus, esp shaklee harga, esp shaklee murah, esp shaklee harga ahli, esp shaklee testimoni, esp shaklee tahan berapa lama, esp shaklee aturan makan, aturan makan esp shaklee, cara makan esp shaklee, esp shaklee cara makan,  kebaikan esp shaklee, khasiat esp shaklee, faedah esp shaklee, esp shaklee vs herbalife, esp shaklee untuk kulit, esp shaklee testimoni,  cara minum esp shaklee,  esp shaklee untuk ibu mengandung, esp shaklee untuk kesuburan, kelebihan esp shaklee, resepi esp shaklee, shaklee murah, shaklee harga ahli, shaklee ampang, esp murah, esp harga ahli,

Testimoni Pengguna Alfalfa Shaklee Sebagai Milk Booster

Setiap kali ada kawan-kawan yang melahirkan, saya akan share kebaikan susu ibu berbanding susu formula,  tips banyakkan susu dengan mengamalkan perkara asas penyusuan Susu sedikit semasa berpantang bukan masalah, insya Allah anda akan berjaya menyusukan anak secara ekslusif selama 6 bulan sekiranya memulakan penyusuan semasa berpantang. Setiap benda yang kita lakukan mesti dengan ilmu. Begitu juga halnya dengan menyusukan anak. Abaikan mitos penyusuan yang kita selalu dengar. Pastikan kita memilih breastpump yang betul  & amalkan pemakanan untuk ibu menyusukan. Alhamdulillah teruja sangat bila dapat feedback positif dari kawan yang menyusukan triplet. Berikut adalah testimoni pengguna Alfalfa Shaklee sebagai milk booster:
alfalfa shaklee, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee murah, alfalfa shaklee milk booster,  alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa shaklee, testimoni alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa complex, testimoni alfalfa shaklee, alfalfa shaklee murah 2014, alfalfa shaklee ampang, alfalfa shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee ampang murah,
Testimoni Pengguna Alfalfa Shaklee Sebagai Milk Booster
 
Hari ni saya nak share testimoni seorang ibu triplet yang mengamalkan alfalfa sebagai milk booster. Puan Su ada triplet, 1 lelaki 2 perempuan. Saya yang approach beliau untuk cuba alfalfa sebab tengok Puan Su kepenatan untuk jaga triplet yang berumur 3 bulan. Tak cukup rehat. Cuba imagine, kena jaga 3 babies dalam satu masa. Kita yang nak jaga seorang baby pun tak cukup tangan. Inikan pula 3 orang. Alhamdulillah selepas hampir sebulan mengamalkan alfalfa, Puan Su dah bagi testimoni. Jom baca testimoni beliau:
alfalfa shaklee, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee murah, alfalfa shaklee milk booster,  alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa shaklee, testimoni alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa complex, testimoni alfalfa shaklee, alfalfa shaklee murah 2014, alfalfa shaklee ampang, alfalfa shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee ampang murah,
alfalfa shaklee, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee murah, alfalfa shaklee milk booster,  alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa shaklee, testimoni alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa complex, testimoni alfalfa shaklee, alfalfa shaklee murah 2014, alfalfa shaklee ampang, alfalfa shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee ampang murah,
alfalfa shaklee, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee murah, alfalfa shaklee milk booster,  alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa shaklee, testimoni alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa complex, testimoni alfalfa shaklee, alfalfa shaklee murah 2014, alfalfa shaklee ampang, alfalfa shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee ampang murah,
Anda teruja dengan testimoni pengguna Alfalfa Shaklee sebagai milk booster ini? Alfalfa bukan sahaja berfungsi sebagai milk booster, ia juga berfungsi sebagai kacip fatimah & membantu menurunkan berat badan. Iamenjaga bahagain intim wanita dari masalah keputihan, senggugut,  kurang keinginan seks & kekeringan ketika bersama, meningkatkan kesuburan, membetulkan kitaran haid.  Untuk khasiat alfalfa yang lain, boleh baca di sini.
alfalfa shaklee, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee murah, alfalfa shaklee milk booster,  alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa shaklee, testimoni alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa complex, testimoni alfalfa shaklee, alfalfa shaklee murah 2014, alfalfa shaklee ampang, alfalfa shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee ampang murah,
 
Menarik bukan? Untuk mengetahui cara pemakanan alfalfa yang betul & harga yang saya tawarkan, sila hubungi saya sekarang. Mana tahu selepas ni anda pula akan menjadi salah seorang yang berkongsi testimoni pengguna Alfalfa Shaklee sebagai milk booster di sini 🙂
alfalfa shaklee, alfalfa shaklee harga, alfalfa shaklee murah, alfalfa shaklee milk booster,  alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa shaklee, testimoni alfalfa shaklee tambah susu,  testimoni alfalfa complex, testimoni alfalfa shaklee, alfalfa shaklee murah 2014, alfalfa shaklee ampang, alfalfa shaklee harga ahli, shaklee ampang, shaklee ampang murah,
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...