Kelebihan Bisnes Shaklee Yang Mungkin Anda Tidak Tahu

Anda PERNAH BERNIAGA?
Ataupun lebih tepat lagi soalannya – anda PERNAH BERNIAGA DAN KEMUDIAN MERASA SERIK UNTUK TERUSKAN BERNIAGA?

Saya pernah..

Sebelum memulakan bisnes Shaklee, saya pernah merasa cabaran pahit getir berniaga dengan premis fizikal – memang sangat mencabar. Sebab, perlukan modal yang sangat besar dan overhead cost yang juga tinggi dan perlu ditanggung setiap bulan. Modal yang besar perlu ada untuk membeli barang dagangan (perlukan puluhan ribu RM) , untuk menyewa kedai (perlukan ribuan RM termasuk jugalah untuk membayar 2 bulan deposit sewa yang mana jika dicampur sekali hampir  sepuluh ribu RM juga jumlahnya).

Belum termasuk lagi kos untuk pengubahsuaian kedai, kos untuk menggajikan pekerja (isu pekerja juga boleh menimbulkan macam-macam permasalahan yang boleh memeningkan kepala), kos overhead setiap bulan yang bukan sedikit juga jumlahnya. Fuhhhh pendek kata, memang stress sangat saya, suatu masa dulu. 

Justeru, saya memang respek dengan mereka yang berjaya dalam bisnes sebegini.  Sebab, saya rasa saya tak boleh. Tak cukup pandai la tu heheheeh… Nak buat macamana kan.. Sekejap saja saya mampu bertahan, lepas tu memang terpaksa tutup kedai. Sedih memang sedih. Tapi, kita kena ambil tindakan untuk kejayaan yang akan datang. Kena berani berhijrah.

Malu kerana gagal? Mungkin ada sedikit.. Tapi kejayaan untuk bangkit selepas kegagalan itu jauh lebih besar maknanya. Jauh lebih manis rasamya. Jadi, usah malu usah gentar. Bertindak terus. Hanya diri kita yang boleh mengubah diri kita sendiri. Kan?

Saya kemudiannya, dijodohkan dengan bisnes Shaklee. Yes, bisnes yang still perlukan usaha yang gigih juga. Mana ada bisnes yang goyang kaki je tunggu masuk duit kan. Itu scam namanya… Setiap bisnes, memang perlukan usaha yang kental, baik perniagaan secara tradisional, mahupun perniagaan secara online.

Namun, bezanya bisnes saya kali ini, saya tak perlu hadap overhead cost yang tinggi pun setiap bulan. In fact, takde overhead cost pun. Yang ada cuma, kos internet yang saya rasa kalau saya tak buat bisnes ni pun, saya tetap akan langgan internet juga. Kan? Sekarang memang zaman internet. Hatta budak sekolah pun dah melanggan internet.

Bisnes kali ini ini senang. Again, bukan senang sebab hanya goyang kaki. Tapi, senang sebab bisnes ni ala-ala dropship. Bila dropship, kita akan dapat certain percentage komisen kan. Tapi, Shaklee ni – dropship yang profit tu semua dapat kat kita. 100% keuntungan daripada hasil jualan kita tu, akan masuk ke dalam poket kita. Syarikat memang tak ambil langsung keuntungan daripada hasil jualan kita tu.

Haaa best sgt kan.

U buat marketing – ambil tempahan – submit order kat supplier (Shaklee lah of course) – supplier poskan produk kepada customer u – untung semua u punya.
Dahlah bukan setakat untung tu je, tapi macam-macam lagi company bagi.

♛ Bonus Bulanan

♛ Bonus Kereta (dalam bentuk cash setiap bulan)

♛ Pelbagai insentif

♛ Trip pelancongan / umrah

Dan macam-macam lagi lah..
Pendek kata, memang best.
Tinggal nak rebut peluang je..
Modal?
Langsung tak besar.
RM65 je tau!

Ya RM65 SAHAJA!

Diulangi, RM65 SAHAJA!

Pergi makan Pizza Hut sefamily pun dah lebih dari kos ni kan?

Nak cari income, Shaklee memang bisnes yang paling sesuai ..

Macamana nak bermula?

Terus hubungi saya dengan cara menekan pada mana-mana butang di bawah ok 😉

Kekal Cergas Semasa Hamil Dengan Set Hamil Shaklee

Melepek je semasa hamil. Loya muntah morning sickness tu satu hal dah, takde tenaga pun sama. Ye lah, bila dah asyik muntah-muntah ni, tenaga pun boleh hilang. Makan dahla tak selera, mana la tenaga nak datang kan. Penyudahnya, melepek jelah kat katil pagi petang siang malam. Trauma betul bila hamil ni…

Ada member saya lagi lah… Asal pregnant je memang kena masuk wad.. Drip air berbotol-botol.. Adakalanya sampai lagi banyak kat hospital berbanding rumah, semasa hamil. Huhuhu kesian sangat…

Tapi tu la kan.. Setiap orang memang tak sama.. Ada yang rezekinya memang tak alahan langsung semasa hamil.. Hamil ke tak hamil ke sama je, takde beza.. Ada yang memang melepek terus umpama kain buruk.. Apa-apa pun, kita syukur je la kan.. Anak merupakan anugerah terindah buat setiap pasangan suami isteri.. Maka, kita harungilah dengan sebaiknya…

Set Hamil Shaklee Untuk Kecergasan Semasa Hamil

Set Hamil Shaklee dapat membantu mengembalikan kecergasan kepada ibu hamil. Sekurang-kurangnya, apabila ibu tiada selera untuk makan, namun Set Hamil Shaklee dapat membantu mengisi nutrisi-nutrisi yang diperlukan badan, yang sangat penting sebenarnya bagi proses pembentukan bayi dalam kandungan.

Apa yang ada dalam Set Hamil Shaklee?


🍇 B-Complex
Lengkap dengan 8 jenis vitamin B termasuklah asid folik yang membantu proses pembentukan saraf tunjang bayi. Asid folik sangat penting untuk diambil SEBELUM ibu hamil lagi. Kehadiran asid folik yang cukup dalam badan ibu, dapat membantu mengurangkan risiko daripada terjadinya kecacatan pada bayi. Contohnya – Spina Bifida dan Anencephaly 

🍇 Vitalea
Merupakan multivitamin lengkap yang mengandungi berpuluh jenis vitamin dan mineral penting untuk badan. Ini termasuklah zat besi yang penting untuk proses hemoglobin darah. Kekurangan zat besi boleh mengakibatkan paras hemoglobin menjadi rendah, dan boleh membahayakan nyawa ibu dan anak.

🍇 Vitamin C
Vitamin C sangat terkenal sebagai antioksida yang membantu menguatkan kadar imun tubuh. Dalam konteks ibu hamil, antibodi si ibu akan menjadi kuat supaya senang melawan jangkitan penyakit. Selain itu, Vitamin C juga membantu untuk mengoptimumkan proses penyerapan zat besi dalam badan. Sebab itulah, kita dinasihatkan untuk mengambil zat besi dan vitamin C secara serentak, bagi mengoptimakan kadar penyerapan dalam badan.

🍇 Ostematrix
Ostematrix merupakan sumber kalsium yang lengkap dengan Magnesium dan beberapa jenis mineral lain seperti Vitamin D, Boron, Mangan, Copper dan Zinc. Kesemua vitamin dan mineral ini adalah berfungsi untuk mengoptimakan kadar serapan kalsium dalam badan. Kehadiran magnesium dalam Ostematrix ini juga dapat mengurangkan masalah sembelit di kalangan ibu hamil, kerana magnesium berfungsi untuk melembutkan najis. Selain itu, Ostematrix juga dapat membantu mengurangkan masalah kejang kaki ataupun cramp yang kerap berlaku di kalangan wanita hamil.

🍇 ESP
Merupakan sumber protein daripada kacang soya yang membantu memberikan tenaga berpanjangan kepada ibu hamil. ESP mempunyai kadar Glycemix Index (GI) yang rendah, maka ianya dibebaskan secara perlahan-lahan oleh tubuh. Memandangkan ianya rendah GI, maka ianya juga sangat sesuai untuk diambil oleh ibu yang mempunyai masalah GDM (Gestational Diabetes Melitus), kerana pengambilan ESP tidak akan menyebabkan kadar gula dalam darah naik mencanak.

🍇 OmegaGuard
Mempunyai asid lemak Omega 3 yang tinggi, termasuklah EPA dan DHA yang penting untuk merangsang perkembangan otak bayi. OmegaGuard juga dapat membantu mengawal tekanan darah ibu hamil.

Dapatkan Set Hamil Shaklee sekarang, dan nikmatilah proses kehamilan anda dengan indah.

Hubungi dengan cara menekan pada mana-mana butang di bawah.

Resepi Sambal Udang Petai Mudah Tapi Sedap

Anda suka makan UDANG?
Anda juga suka makan PETAI?

Haaaaa, menu ini pasti buatkan anda telan liur berkali-kali membayangkan anda sedang menyuapkannya ke dalam mulut, kemudian melalui tekak seterusnya menuju ke perut anda.. Kihkihkih..

Menu yang dimaksudkan adalah SAMBAL UDANG PETAI.. Sedap wehhhh makan dengan nasi putih panas-panas. Boleh bertambah dua tiga pinggan tak sedar hihihi.. Menu yang membahayakan mereka yang sedang diet. So, kalau anda sedang diet, tapi anda gemarkan lauk ini, maka anda dinasihatkan untuk tidak sekali-kali memasak menu ini. Memang bahaya heheheh…

Sambal Udang Petai

Bahan-bahan:

Bahan A:
10 ulas bawang merah
10 ulas bawang putih
1 labu bawang besar Holland
10 tangkai cili kering
1 inci halia

Bahan B:
Sedikit gula melaka
Garam
Sos cili

Bahan C:
1 kg udang segar saiz sederhana
5 papan petai dikopek isi siap-siap

Cara-cara:
1. Potong cili kering dan buangkan bijinya, rendamkan sekejap dalam air panas (sekitar 10 minit).
2. Toskan air, dan kisarkan bersama kesemua bahan A yang lain.
3. Panaskan minyak dalam kuali. Tumiskan bahan kisar ini sehingga pecah minyak.
4. Masukkan bahan B ke dalam kuali. Kacau sebati dan biarkan sekejap.
5. Masukkan udang.
6. Masukkan petai.
7. Ok siap

 

Selamat menjamu selera ya.

Segan Nak Keluar Rumah Bila Kulit Tak Cantik? Kini Tidak Lagi Dengan…..

Kulit cantik merupakan idaman semua orang. Bila kulit cantik, keyakinan diri pun akan secara automatiknya akan meningkat. Kita takkan rasa segan nak jumpa orang, rasa lebih berkeyakinan. Rupa paras yang cantik, tapi kalau kulit kusam pun tak guna jugak kan?

Banyak faktor yang memainkan peranan penting dalam pembentukan kulit kita, selain genetik. Persekitaran dan pemakanan turut memainkan peranan yang tak kurang hebatnya. Persekitaran merupakan faktor yang di luar kawalan kita, namun pemakanan merupakan sesuatu ya ng kita boleh kawal. Ambillah makanan yang baik untuk kesihatan kulit. Dan, ambillah juga suplemen bagi melengkapkan nutrisi penting yang kulit kita perlukan.

Set Kulit Cantik Shaklee telahpun membantu begitu ramai orang mendapatkan kulit yang diidam-idamkan.

Testimoni Set Kulit Cantik Shaklee

Apa yang ada dalam Set Kulit Cantik Shaklee?

 

🍎 Vitamin A – Keperluan Asas Kulit
✎ Perlu untuk kulit dan rambut yang sihat
✎ Jika kurang Vitamin A, akan menyebabkan kesan yang tidak baik kepada kulit.
✎ Contoh: kulit akan cepat mengecut dan kering akibat dari keadaan cuaca atau faktor umur
✎ Kulit muka akan ditumbuhi jerawat dan terjadinya ‘whiteheads’ & ‘blackheads’ jika liang roma tersumbat.
✎ Kulit di bahagian siku, lutut dan punggung akan menjadi kasar dan kering, warna kulit di bahagian tersebut akan lebih kehitaman.

🍎 Protein – Ketegangan Kulit
✎ Protein adalah fiber elastik yang boleh memberi ketegangan kepada kulit.
✎ Diperlukan bagi membina sel-sel dalam badan untuk menegangkan kulit
✎ Contoh: Wanita / lelaki yang kehilangan berat badan kulit mereka akan mengecut dan menggeleber

🍎B-Complex – Kulit Licin & Bersinar
✎ Membantu dari dalam
✎ Menghilangkan garis-garis halus pada kulit
✎ Menolong menetapkan kalenjar tiroid dengan melicinkan/ meratakan serta menegangkan kulit
✎ Apabila kita kerap berjemur, badan memerlukan lebih banyak B-Complex
✎ B-Complex bertanggungjawab terhadap melanin yang menjadikan kulit tanned
✎ Ia juga perlu untuk menghilangkan stress. Stress boleh menyebabkan kulit berkedut dan nampak cepat tua.

🍎 Vitamin E – Awet Muda
✎ Kekurangan vitamin E dalam badan boleh dilihat di bahagian tangan (tompokan berwarna perang, panau dan sebagainya)
✎ Lebihan toksik yang dipanggil radikal bebas boleh menyebabkan sel kulit rosak dan menyebabkan kulit berkedut dan liang roma tersumbat
✎ Vitamin E juga dikenali sebagai pemungut radikal bebas. Ia akan mengurangkan serta menghilangkan tompokan yang terdapat pada kulit
✎ Wanita yang mengamalkan pil perancang memerlukan lebih Vitamin E

🍎Vitamin C – Kulit Halus Bersinar
✎ Ia perlu kerana membantu pembentukan kolagen
✎ Kolagen mengukuhkan sel kulit
✎ Vitamin C mudah rosak melalui udara, air serta tekanan perasaan

🍎Shaklee Collagen Powder – Kulit Cantik dan Tegang
✎ Kurangnya collagen akan menyebabkan kerosakan kulit (kering, lembik dan mudah lebam)
✎ Kolagen membantu menguatkan dan merangsang pertumbuhan semula rambut
✎ Kuku menjadi lebih kuat dan mengekalkan warna yang sihat
✎ Kulit akan kurang kering dan elastisiti akan bertambah baik, juga membantu mengurangkan parut
✎ Membantu menghilangkan tanda penuaan.

Jangan biarkan kulit tua sebelum masanya….!!!

Dapatkan set kulit, untuk penjagaan kulit secara optimum sekarang!

Multivitamin Yang Dapat Kurangkan Letih & Lesu

Keluar rumah sebelum matahari terbit..
Balik rumah bila matahari dah terbenam..
Dah lah tu, balik rumah, bukan terus boleh rilex je goyang kaki..

Ada anak yang perlu dilayan berbual, diberi makan,ditengokkan kerja-kerja-kerja sekolah..
Nak kena masak lagi, membasuh pakaian, siapkan kelengkapan diri sendiri suami dan anak-anak untuk esok hari…
Dan kitaran ini akan berulang setiap hari…

Lelah…
Lesu…
Letih…
Namun, tiada pilihan…
Rutin perlu diteruskan..
Rezeki perlu dicari, demi menampung segala komitmen perbelanjaan yang ada…

Vitamin Yang Dapat Membantu Memberi Tenaga

Sudah semestinya Vita-Lea Shaklee.. Kenapa saya syorkan Vita-Lea..?

Sebenarnya, saya pernah ditanya tentang Vitalea Shaklee.

Soalan beliau..

 “Apa beza Vitalea Shaklee ni dengan multivitamin brand lain?”
 
 Jawapan saya simple je..
 

1) Vitalea Shaklee merupakan vitamin pertama yang wujud di dunia

2) Kadar serapan Vitalea sangat pantas, lebih kurang 5 minit je badan dah dapat serap semua

3) Menggunakan teknologi salutan mikro asid folik berpaten
 

Oppps! Apa tu? 😲😲😲

Ok, jom kita tengok satu-satu…
 
1) Vitalea Shaklee merupakan vitamin pertama yang wujud di dunia

Nama asal Vitalea adalah Vitalized Minerals, yang kemudiannya dipendekkan menjadi V.I.T.A.M.I.N. Ya, vitamin yang kita dok panggil-panggil sekarang ni adalah asalnya daripada nama Vitalea.

Vitalea ni, usianya dah 103 tahun dah pada tahun 2018 ni. Lama sungguh kan? Kalo vitamin ni bukan vitamin terbaik, memang takkan boleh bertahan sselama ni lah.. Konfem!

Dr Forrest C Shaklee – beliau hasilkan multivitamin ni dulu, makan dulu selama berpuluh-puluh tahun, barulah tubuhkan syarikat Shaklee Corporation tu.

Sebab apa? Kalo macam zaman kita sekarang dengan lambakan produk macam-macam ni, biasanya tubuhkan syarikat dulu barulah pikir nak cipta produk kan? So, pelik kan Shaklee ni…
 
Ok, sebabnya, bila Dr Forrrest C Shaklee tu dah betul-betul berpuas hati dengan produk beliau, dah yakin produk yang beliau cipta tu TERBAIK, SELAMAT DAN BERKESAN, barulah beliau tubuhkan syarikat untuk pasarkan Vitalea ni. Barulah beliau ready untuk berkongsi manfaat Vitalea ni dengan semua orang.

 Vita-lea ini adalah merupakan produk multivitamin. Bermakna dengan pengambilan vita-lea ini kita akan mendapat semua jenis vitamin dan zat makanan yang diperlukan oleh badan. Jika corak pemakanan anda yang kurang seimbang dan dengan faktor usia, pengambilan vitamin tambahan ini adalah sangat diperlukan bagi mengekalkan kesihatan badan anda.

Tidak dapat dinafikan lagi, pada masa kini, kita seharusnya mengamalkan makanan tambahan bagi mengekalkan kesihatan badan kita. Vitamin sangat diperlukan oleh tubuh badan kita. Tambahan pula jika kita lihat di sekeliling kita, pelbagai bentuk pencemaran yang ada. Jadi dengan adanya makanan tambahan seperti ini ia dapat membantu tubuh badan kita lebih kuat untuk melawan penyakit.

2. Kadar Serapan Vitalea Shaklee Yang Pantas

Vitalea memang mudah + cepat diserap oleh badan kita. Jadi maksudnya, bila kita ambil Vitalea ni, badan kita akan dapat kesan yang segera. Dan tak membazir, sebab diserap sepenuhnya oleh badan.

Jom tengok video ni..

Dalam masa 5 minit je, dah pun terurai sepenuhnya.. Menakjubkan!

 

3. Teknologi Salutan Mikro Asid Folik Berpaten


Vitalea ni menggunakan tekonologi salutan asid folik berpaten.

Apa maksudnya?

Maksudnya, teknologi mikro coating ni (salutan mikro) ini dicipta khas di mana ianya akan menguraikan asid folik terlebih dahulu ke dalam salur darah. Ia juga akan membantu pembebasan segera 27 jenis vitamin dan mineral yang terkandung dalam Vitalea ke dalam perut kita.


Ianya bertujuan untuk meningkatkan penyerapan asid folik dan Vitamin B bagi memelihara sel-sel baru yang sangat penting. Asid folik ni, atau juga dikenali sebagai vitamin B9 sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru dalam tubuh. 


Sekiranya si ibu kekurangan asid folik, kesihatan bayi dalam rahim juga boleh terjejas dan risiko kecacatan adalah tinggi.

3 point ni, dah cukup untuk buatkan kita WAJIB jadikan Vitalea ni sebagai multivitamin kita kan? Makanan tambahan yang perlu kita jadikan rutin, sebab ianya dah pun jadi keperluan kita dalam memenuhi lompong-lompong kekurangan nutrisi dalam badan kita. Badan kita dah tak cukup nutrisi, walaupun kita rasa makan dah banyak. 

Sebab apa? 

Sebab zaman kita dah berubah.. Tanah tak seperti zaman dahulu, udara dah tak seperti zaman dahulu, pemakanan juga dah tak seperti zaman dahulu. Justeru, makanan tambahan bukan lagi PILIHAN, namun satu KEPERLUAN!

Dapatkan Vitalea Shaklee hari ini juga, dengan menekan mana-mana butang di bawah untuk tempahan.


 

 

Cara Mengurangkan Sakit Gout Tanpa Perlu Makan Ubat

Gout adalah satu penyakit sendi yang disebabkan oleh asid urik berlebihan di dalam badan. Asid urik adalah bahan kumuh sejenis protein iaitu purin. Tubuh kita menyingkirkan bahan kumuh ini melalui air kencing, tapi apabila ia berlebihan dan tidak dapat dibuang, ia terkumpul di dalam sendi. Asid urik ataupun juga dipanggil sebagai ‘Uric Crystals‘ berkumpul, dan akan menyebabkan sendi-sendi menjadi bengkak. Inilah yang menyebabkan terjadinya penyakit GOUT.

Bagaimana Gout Berlaku?

Secara mudahnya, begini proses GOUT ini berlaku…

Sel kita sering pecah dan digantikan (kecuali sel neuron). Setiap kali sel pecah, nukleus sel itu juga akan  pecah atau mati. Ia akan mengeluarkan hampasnya dalam bentuk nucleic acid. Bahan ini pula dijadikan asid urik yang perlu dikeluarkan dalam bentuk urea melalui sistem pundi kencing. Proses ini berlaku secara semulajadi jika sel-sel mengandungi cukup zat galian dan vitamin, dan organ badan juga sihat bagi menyingkarkan segala bahan kumuh ini.

Jika ia berkurangan, asid urik tidak dapat diubahkan kepada urea dan asid urik akan terus mengalir di dalam darah. Di dalam darah, asid urik akan bercampur dengan sodium, dan percampuran itu akan menghasilkan ‘uric crystals‘. Uric crystals inilah yang akan tersendat di sendi-sendi dan akan mencetuskan alahan yang menyebabkan terkeluarnya bahan radang yang membuat sendi2 itu bengkak. Maka, berlakulah GOUT, dengan kesakitan yang teramat.

Kenapa Organ Perkumuhan Itu Penting?

Tubuh menjadi kurang efisien untuk membuang asid urik tersebut apabila buah pingang tidak berada di tahap kesihatan yang optimum. Ya, buah pinggang kita adalah organ perkumuhan yang penting untuk menyingkirkan bahan-bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh, namun dalam beberapa keadaan, buah pinggang tidak dapat bekerja dengan baik, akibat dari:

  •     Pengambilan ubat-ubatan berunsurkan ‘drug’
  •     Stress dan tekanan perasaan
  •     Pengambilan protein yang berlebihan
  •     Kekurangan vitamin tertentu yang diperlukan untuk proses perkumuhan

 

Bagaimana Shaklee Dapat Membantu Pesakit Gout?

Ada beberapa jenis vitamin yang disyorkan untuk membantu meringankan penderitaan pesakit gout ini.

  •  VIVIX – menggalakkan ppembentukan mitokondria dalam sel, dan melambatkan pembentukan protein AGE yang merosakkan sel.
  •  ALFALFA – detox semulajadi yang menyingkirkan toksid secara lembut dari badan. Pengamal  alfalfa perlu mengambil air yang banyak untuk melancarkan proses detox ini.
  • PERFORMANCE DRINK – memelihara kandungan bendalir dalam badan supaya mencukupi untuk mengelakkan dehidrasi. Penting untuk pesakit gout mempunyai bekalan air mencukupi dalam badan untuk proses perkumuhan asid urik. Ia berkaitan dengan pengambilan alfalfa sebagai detox.
  • OMEGA GUARD – mengelakkan keradangan sendi.

Testimoni Pesakit GOUT

Berikut adalah testimoni oleh Puan Aula..

Condition gout mama mmg terukk…….Everytym tersalah makan or terlalu lame berdiri.. her kaki will bengkak merah and she cant even make a step sebab rase macam ade jarum cucuk2 kaki die… It is so painful that sometyms she just cant stand it and cry…

So everytime die kena gout die baring je la kat atas katil and abah will give her pain killers to ease the pain and she get an injection from the clinic. And the Doctors said injection is not good for her body because of the side effects..( I tak sure about it nanti i post semula k!)..

Anak mane yang tak sedih kan?!!!! So looking at the positive effects on me after taking SHAKLEE suppliments.. So I try the pack suggested for GOUT by SHAKLEE;

My mum starts consuming it.. And the very next day NO JOKE… die cakap sengal2 dah kurang tapi sakit2 masih ada..

Alhamdulilah with GOD’s will…AFTER 1 WEEK… she is getting better, kaki mmg still bengkak tapi she dah boleh jalan without complaining sakit…. sape2 yang pernah jumpa my mum dulu jalan hinjut2 and very2 slow..

AFTER 2 weeks… ramai la puji dia ” Puan Saidah sekarang nampak sihat la muka pun tambah berseri”. Apa lagi berbunga2 la hati my mum tuh!!

Sedih jugak i dengar sebab selama nie saya tahu my mum sakit tapi tak buat ape2.. Sekarang saya bersyukur saya belikan SHAKLEE pack for her.. Dulu kalo she tengok TV, die takleh bersimpuh or seangkatan dengannye and the good news.. “SHE CAN BEND HER KNEES only after TWO WEEKS!!!”

Sumer nie dengan KEBESARANYA dan usaha untuk try other alternatives SHAKLEE. It might be small to some but to her sangat bermakna means she can be more active to be with her cucu…

Tapi kalo korang nak tahu hah ade BONUS TAMBAHAN dalam mengambil suplemen di atas… Mulanya I tak perasan then selepas seminggu mama cakap tak cungap2 she can talk calmly and her BREATH dah tak berbau….

YEap dats right dulu mama ade masalah mulut berbau because of the medication she’s taking due to her asthma… hah panjang la cerita die nie hehe:) PAsal mulut berbau nie nanti I post special entri k!!

SO Itula testimoni mama saya… selepas mengambil nya almost 2 bulan dah ALHAMDULILAH perubahan positif pada mama.

Sebab nilah Aula suka sangat SHAKLEE suplemen, it provides alternative for healing besides prescription drugs. Aula bersyukur sangat

 

Jadi, bagaimana nak dapat dapatkan vitamin untuk gout ni?

Klik pada mana-mana butang di bawah samada untuk membuat pembelian terus dengan Shaklee Malaysia, ataupun untuk berhubung dengan saya bagi mendapatkan maklumat lanjut.

Nutrisi Untuk Mata Yang Sihat

Semakin meningkat usia kita, semakin berkurang kadar penglihatan mata kita. Lagi-lagi kalau ingin memandu pada waktu malam, ditambah pula dengan hujan yang lebat, memang mencabar sungguh kan?

Ada yang bertanya, ada ke suplemen untuk kurangkan masalah rabun ni? Maklumlah, kalau boleh taknak lah mata jadi semakin teruk kan. Susah untuk segala-galanya, bila kesihatan mata merosot.

Jawapannya, ya memang ada.
Carotomax!
Carotomax dapat membantu untuk kita dapatkan mata yang lebih sihat dan tajam.

Jom kita kenal dengan lebih lanjut mengenai Carotomax.

Carotomax mengandungi 6 jenis karotena, yang diekstrak dari sayuran dan buahan yang kaya dengan sifat anti-oksidan seperti rumpai laut, tomato, biji anggur, brokoli, epal, kentang dan banyak lagi.

Carotomax ni bukan hanya berfungsi untuk memperelokkan kadar penglihatan mata kita, namun sebagai suplemen anti-oksidan yang tinggi banyak lagi manfaat-manfaat lain yang boleh kita dapat dari Carotomax ini.

Manfaat Utama Carotomax

 Lebih Selamat Dari Vitamin A
✒ Pengambilan vitamin A secara berlebihan akan mengakibatkan toksisiti. Walaubagaimanapun, beta karotena didapati selamat untuk pengambilan.

Mempertingkatkan Penglihatan
✒ Menghasilkan ‘visual ungu’ yang membolehkan kita mengekalkan penglihatan dalam gelap. Elok bagi yang ada masalah nyctalopia (rabun malam), rabun dekat, presbyopicastigmatismxerophtalmia (mata kering), kelesuan mata, glaucoma, katarak, floaters, eye bag dan gegelung hitam bawah mata.

Meredakan Penyakit Kulit
✒ Dapat melegakan masalah kulit seperti psoriasis, senile plaque, kulit kering, rambut gugur, jerawat & akne.

Melawan Kanser & Oksidasi
✒ Pengambilan beta karotena dapat mengukuhkan sistem imun, melambatkan penuaan dan menyekat aktiviti bahan kanser dan menghalang pembentukan sel-sel kanser. Ini akan mengurangkan risiko kanser, terutama sekali kanser payudara & paru-paru. Ia juga mengurangkan radikal bebas dan menyingkirkan sel-sel mati yang teroksida.

Menghalang Infeksi
✒ Merangsang enzim pembunuh kuman, menyekat dan mempertingkatkan kondisi penyakit sistem respiratori paru-paru: batuk, hepatitis, asthma, flu dan selsema

Mengapa Carotomax? 

Kerana Carotomax mengandungi fitokimia semulajadi yang penting untuk mata sihat, kulit dan membaran mukosa.

 Alpha Carotene
> Untuk penglihatan malam, mata sihat dan menghalang degenerasi penglihatan

✍ Beta Carotene
>  Memperbaiki kulit dan mempercepatkan pemulihan luka
>  Mempertingkatkan sistem imun, mengurangkan risiko kanser usus, payudara dan prostat

✍ Lycopene
>  Bersifat anti-oksidan, menghalang penuaan organ
> Untuk serviks yang sihat, kitaran jantung dan sistem imun
> Mengurangkan penyakit kalenjar prostat

✍ Astaxanthin
>  Pigmen didalam alga & fitoplankton memberikan warna pink ikan salmon. Walaubagaimanapun Shaklee menuai karotenoid axtaxanthin dari mikroalga laut, sumber yang poten dan tulen. melindungi kerosakan oksidasi kolestrol LDL.

✍ Lutein
> Menyekat katarak, penyakit makular berkaitan umur, glaukoma

✍ Zeaxanthin
> Melindungi mata, menuras cahaya gelombang biru pendek berbahaya
> Mengurangkan risiko kanser payudara ovari, endometrial dan serviks

Jika nak dapatkan Carotomax Shaklee ini, boleh hubungi Kak Efie terus di http://efieshaklee.wasap.my

DISKAUN 10% UNTUK YANG BELUM MENDAFTAR SEBAGAI AHLI SHAKLEE

Buat julung-julung kalinya, Shaklee tawarkan program sebegini – Diskaun 10% pembelian set terpilih kepada sesiapa sahaja yang belum lagi mendaftar lagi sebagai ahli Shaklee. Tak pernah lagi tau sebelum ni. Biasanya 5% sahaja diskaun.. So, ni memang first time lah..

Dan yang lebih membuatkan kami ahli lama Shaklee ni cemburu, sebab kami yang dah jadi ahli Shaklee ni, tak dapat beli 3 set yang terpilih ni dengan harga diskaun. Dapat beli dengan harga ahli biasa je. Sob sob sob… Jeles betul!

So, apakah 3 set yang Shaklee tawarkan ni?

  • Set Kesihatan Asas
  • Set Vivix Twinpack
  • Set Asas Skincare Youth

So, apa yang ada dalam set-set ini?

1. Set Asas Kesihatan

Secara dasarnya, sesuai dengan namanya Set Asas, maka produk yang ada dalam set ini adalah segala nutrisi asas yang badan kita memang perlukan setiap hari. Dan nutrisi ini, walaupun badan kita perlukan, namun kebanyakannya badan kita tak dapat hasilkan sendiri. Kena ambil dari luar. Dari pemakanan, dan makanan tambahan. Dan yang lagi best, kat dalam set yang Shaklee bagi diskaun ni pun, Shaklee bagi jugak Basic-H untuk penjagaan rumah. Badan sihat, rumah pun terjaga. Gituuuuuu…

Kat sini saya senaraikan apa yang ada dalam set ni.

🌀 B-Complex
🌀 Vitamin C
🌀 Vitalea
🌀 Ostematrix
🌀 ESP
🌀 OmegaGuard
🌀 Mealshakes
🌀 CoQtrol
🌀 Basic H

Kesemua ni, Shaklee bagi offer dengan harga RM666.90 je tau‼
Kalau tak, harga ahli pun dah RM741 sob sob sob…

2. Set VIVIX Twinpack

Antara keistimewaan VIVIX yang tak terdapat pada mana-mana produk yang lain adalah VIVIX dapat memperbaiki DNA. Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

VIVIX juga dapat membantu memberi tenaga kepada sel-sel badan. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan, semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. Vivix membantu menguatkan sel tubuh.


3. Set Skincare YOUTH

Keberkesanan YOUTH dibuktikan melalui Kajian Klinikal. Ujian klinikal ni direka oleh World-Class Skin Expert dengan menggunakan Skin Age Index yang mana ia mengkaji kehadiran tanda-tanda penuaan melalui data klinikal.

Salah satu kajian dibuat adalah ke atas kedutan wajah (wrinkles). Skin Age Index ni mengukur sehingga kedalaman dan kepanjangan kedut tu, fuhhh.. sampai detail macam tu hokey.

Tanda-tanda penuaan yang dikaji adalah seperti:-

  • Kedutan dan garis-garis halus
  • Saiz pori-pori
  • Tona kulit
  • Kelembutan kulit
  • Tekstur kulit
  • Pigmentasi
  • Seri kulit
  • Kekenduran kulit

Result menunjukkan 100% daripada wanita yang mengikuti kajian ni terbukti kulitnya menjadi lebih muda berbanding sebelumnya, hanya dalam tempoh 7 hari sahaja dan 2/3 wanita berjaya menjadikan kulit lebih muda 10 tahun dari usia sebenar.

Keistimewaan YOUTH

  1. Produk YOUTH 100% vegan (boleh kira dengan jari hanya beberapa produk skincare Vegan saja di Malaysia ni kan)
  2. Cruelty Free (Tiada ujian ke atas haiwan dijalankan)
  3. Bebas daripada 2500 bahan kimia dan bahan penjagaan kulit yang berbahaya
  4. Terbukti mempercepatkan pembaharuan sel kulit 10x ganda lebih cepat berbanding biasa

Bukan itu sahaja, ada lagi Shaklee bagi dengan bila anda buat pembelian set-set ini tau…

✅ Keahlian Shaklee secara PERCUMA (tak perlu bayar RM75)
✅ Penghantaran PERCUMA (tak perlu bayar RM10)
✅ Pillbox PERCUMA (pembelian Set Kesihatan Asas)
✅ Cooler bag PERCUMA (pembelian Set VIVIX Twinpack)
✅ Magnifying mirror PERCUMA (pembelian Set Skincare Youth)
✅ Cashback sekitar RM30

Banyak kan kelebihan kat korang yang belum jadi ahli ni, Shaklee bagi.

Bukan tu je tau, ada lagi…..

Dalam masa 60 hari dari tarikh pendaftaran, anda juga boleh beli VIVIX TWINPACK dan YOUTH SKINCARE STARTER PACK, juga dengan DISKAUN 10%‼
Fuhhhh berpeluh iolls dengar tau….
So, apa tunggu lagi..
Grab yours NOW‼

Wasap terus Kak Efie tau 👉🏻 http://efieshaklee.wasap.my

Shaklee: Bisnes Yang Sentiasa Relevan Dari Dulu HinggaSekarang

Trend sekarang ialah trend berbisnes online..
Macam-macam produk yang boleh dijual secara online…
Ada yang jual pakaian, jual bantal, jual makanan, jual akesori dan macam-macam lagi lah..
Ramai juga yang memilih untuk menjual produk kesihatan, termasuklah rangkaian produk kesihatan dari Shaklee..

Nak menjual secara online ni boleh, malahan bagus sangat kerana pelbagai kos yang boleh dijimatkan seperti kos sewa kedai, kos menggajikan staff, kos utiliti, modal untuk sediakan stok jualan yang tentunya bukan sedikit jumlahnya.. Pendek kata, nak berniaga ni memang kena ada modal besar, yang memang kaw-kaw jumlahnya…

Lagi pula, contoh bagi produk kesihatan jangan sebarangan menjual .. Banyak produk merapu meraban yang ada zaman sekarang.. Kang tak pasal-pasal akan bahayakan nyawa dan kesihatan pengguna pulak.. So, kena cek betul-betul, sebelum putuskan apa yang ingin kita jual…

Bagaimana Dengan Bisnes Shaklee?

Secara dasarnya, pelan perniagaan Shaklee sememangnya TIDAK membenarkan sebarang penjualan vitaminnya secara fizikal di kedai-kedai…
Jadi..
Memang sangat sesuai la untuk anda sertai kami dan menjalankan bisnes online ini…
Follow the trend gitu..
Tapi sudah tentulah bukan secara membuta tuli…

Antara sebab kenapa bisnes Shaklee ni sangat sesuai untuk semua adalah…

1⃣ Bisnes yang sangat FLEXIBLE
– tidak kira walau di mana anda berada, asalkan ada line internet dan smartphone, bisnes tetap boleh dijalankan.

2⃣ Syarikat yang STABIL
– Shaklee adalah sebuah syarikat yang tersenarai didalam Bursa Saham New York (New York Stock Exchange) sejak tahun 1977. TIDAK PERNAH GAGAL membayar bonus kepada semua agennya.

3⃣ Produk yang BERKUALITI
– 100,000 kajian keatas kualiti setiap produk dilakukan setiap tahun sebelum ianya dipasarkan. Tiada sebarang kajian dilakukan ke atas binatang, malah produknya juga BEBAS dari sebarang bahan kimia serta bahan tambahan tiruan. Setiap produk yang dipasarkan di Malaysia juga dipastikan halal.

4⃣ Bisnes yang EVERGREEN
– di Malaysia sahaja, produk Shaklee telah bertapak bertahun-tahun. Tidak pernah hilang, malah sentiasa dicari kembali oleh pengguna-pengguna lama dan baru akibat keberkesanannya.

5⃣ Bonus & Cash Incentives
– bersesuaian dengan usaha yang anda laburkan, anda bukan sahaja mampu menjana income melalui UNTUNG RUNCIT sahaja, malah anda akan layak menerima BONUS & CASH INCENTIVES dari pelbagai program yanh disediakan oleh Shaklee. Malah, anda boleh tentukan berapa pendapatan yang anda mahu jana bersama Shaklee….

6⃣ Bimbingan PAKAR NUTRISI
– anda bukan ahlinya? bidang nutrisi ini adalah sesuatu yang baru untuk anda? Jangan bimbang kerana bimbingan ada disediakan oleh pakar-pakar nutrisi. Setiap bulan, health talk akan diadakan di negeri-negeri (mengikut kawasan) dengan tajuk-tajuk yang berbeza bagi memastikan anda sentiasa up to date dengan ilmu-ilmu berkaitan produk dan nutrisi.

Sememangnya bisnes online Shaklee ini sangat sesuai untuk semua. Pelajar, surirumah, secara part time mahu pun full time semuanya boleh…
Asalkan anda betul betul mahu melakukannya dengan sepenuh hati…

Jom hubungi saya terus untuk ketahui tentang bisnes ini dengan lebih mendalam, sekaligus menyertainya…
Lebih cepat anda bertindak, lebih besar peluang anda…


Atasi Migrain Tanpa Perlu Makan Ubat

Migrain merupakan sakit kepala yang amat sangat. Ianya bermula dengan berdenyut-denyut di bahagian atas atau belakang mata, kadang-kadang boleh bermula di bahagian belakang kepala dan merebak ke seluruh bahagian kepala. Selalunya ia diikuti dengan rasa mual/loya, muntah-muntah, kabur penglihatan dan rasa seperti  digigit atau kebas-kebas.

Migrain merupakan salah satu sebab kepada sakit kepala yang berulang. Kira-kira 1 daripada 4 wanita dan 1 daripada 12 lelaki mengidap migrain pada suatu masa sepanjang hayat mereka. Biasanya migrain bermula dari zaman kanak-kanak atau remaja, dan menjadi lebih ketara pada zaman remaja. Umumnya migrain menjadi kurang kerap selepas umur 45-50 tahun, walaupun ada yang mungkin tidak hilang seumur hidup mereka. Punca sebenar migrain masih tidak diketahui. Namun begitu, peluang untuk seseorang mendapat migrain menjadi lebih tinggi jika ahli keluarga terdekatnya juga mengidap migrain.

 

 

Faktor Migrain
  • Tidak cukup atau terlebih tidur, atau tidur yang tidak teratur boleh menyebabkan migrain
  • Pemakanan yang tidak seimbang (sesetengah makanan juga boleh mencetus kepada berlakunya migrain. Contohnya: kafein)
  •  Perubahan cuaca (Ini termasuk keadaan pancaran matahari yang terang atau lampu)
  • Bunyi dan bau kuat.
  • Menonton TV atau menghadap skrin komputer terlalu lama.
  • Tekanan emosi atau stres
  • Merokok  
  • Jantina (3 – 4 kali lebih kerap di hidapi wanita berbanding lelaki)
  • Ketidakseimbangan hormon ketika datang haid (bagi wanita).  

Namun begitu, punca sebenar penyakit ini masih belum dipastikan sehingga kini.

Walaupun penyebab kepada masalah migrain ini belum dapat dipastikan secara jitu, namun terdapat beberapa jenis makanan yang dikatakan boleh menyumbang kepada berlakunya masalah migrain ini.


Makanan Penyebab Migrain

1. Alkohol
Alkohol menaikkan tekanan darah ke otak dan menimbulkan dehidrasi. Kedua hal itu adalah penyebab timbulnya sakit kepala.

2. Kafein
Kopi, teh, minuman bersoda, dan minuman tenaga termasuk minuman yang memiliki kafein. Jadi, kepada mereka yang ‘alah’ kepada kafein, anda seharusnya lebih berhati-hati dan menghadkan pengambilan kafein dalam diet harian anda.

3. Penambah perisa pada makanan
Penambah perisa yang biasanya dicampurkan pada makanan juga perlu diwaspadai seperti MSG, sulfitesnitrites dan aspartame. MSG atau monosodium glutamat berfungsi sebagai penyedap rasa. Sulfites merupakan pengawet buah-buahan kering dan wine. Nitrites berfungsi untuk mengawetkan daging, sedangkan aspartame bermanfaat sebagai pemanis buatan pada minuman dan permen karet. Kesemua penambah perisa ini juga dikhuatiri boleh menyumbang kepada masalah berlakunya migrain.

4. Daging yang diawetkan
Hindarilah daging-daging yang melalui proses pengawetan seperti diasap, diasinkan, difermentasi, dan diasamkan seperti pepperoni, hot dog, ikan sarden, kornet, dan lain-lain. Pendek kata, elakkanlah makanan terproses, lebihkan makanan semulajadi tanpa melalui proses pengawetan.

5. Coklat
Walaupun International Headache Society mengatakan bahawa coklat boleh mengendurkan saraf-saraf yang tegang, 22 % penderita migrain berpendapat bahwa coklat adalah salah satu makanan penyebab sakit kepala.

6. Keju yang diawetkan
Tyramine merupakan salah satu bentuk protein yang terdapat pada keju yang diawetkan. Tyramine merupakan asid amino yang boleh menimbulkan sakit kepala.

7. Pisang
Para ilmuwan berpendapat bahawa makanan yang kaya dengan potassium menjadi penyebab munculnya migrain pada orang yang sensitif terhadap tyramine. Walaupun sebenarnya Potassium merupakan mineral yang bermanfaat kepada tubuh kita, namun bagi mereka yang mempunyai masalah sensitif terhadap tyramine haruslah lebih berhati-hati dengan pengambilan makanan yang tinggi potassium.

Cadangan Suplemen Shaklee Untuk Atasi Migrain

 

 

1) B-COMPLEX – dapat mengawal tekanan darah yang normal, dan mengurangkan stress. B-complex di ambil sebiji setiap pagi selepas sarapan

 2) OSTEMATRIX – memberi kelegaan terhadap ketegangan otot2 , memberi tidur yang lena dan berkualiti. Di ambil sebanyak 4biji sebelum tidur.. bangun pagi anda dengan rasa kelegaan dan kesegaran tanpa rasa lesu..

Untuk dapatkan Set Migrain Shaklee ini, anda boleh terus klik pada mana-mana butang di bawah untuk tempahan.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...